Från i början på sommaren!

Lina och Emma hade en fototräff i början på sommaren där jag var med och modellade. Här kommer några nya bilder från Johanna.






Foto: Johanna Brännström
Modell: Jag, juni -10

Krysantemum i närbildsfilter!

Idag testade jag att sätta mitt närbildsfilter på mitt zomobjektiv 50-200mm men det blev inte riktigt som jag ville då det egentligen var för mörkt utomhus. Här är några av bilderna iaf.












Foto: Jag

Höst!

Nu börjar det verkligen kännas i luften att det är höst ute. Kallare på nätterna och när solen inte är framme så är det ingen värme längre. Fördelen med hösten är ju dock att det blir så fint på träden när alla bladen blir gula och man kan med gott samvete sitta inne och mysa med tända ljus och se på film.

När bladen blir gula planerar jag att ta lite nya bilder på Izze framför de gula träden. Liknande som denna bilden här nedan som Emma tagit på Izze 2008. Kanske till och med lyckas få Emma att fota min älslsking lite :)

Nu ska jag dricka ur kaffet och dra till stallet och rida.

Ha en trevlig kväll!


Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze

Mer Tomas Brink!

Här kommer fler bilder på Tomas från vår senaste plåtning:






Foto: Jag
Modell: Tomas Brink

Vill du lyssna på hans musik så finns den bl a på myspace


Fika och söndagsmys!

Idag blev det en riktigt skön sovmorgon och sedan  ligga kvar i sängen och mysa utan att behöva gå upp. Lite smarrig frukost på det och sedan plocka och fixa här hemma.

På em åkte vi några tjejer och hälsade på Sandra som köpt ett hus här i Värmland. Där bjöds det på rundtur i huset och trägården samt mkt god fika med bland annat björnbärspaj. Hur smarrigt som helst! :)

Nu blir det fixa matlåda till imorgon.

Ha en trevlig kväll!


Två lite roliga bilder på Xitt:



Foto: Jag


Taco och spelkväll!

Idag red jag och Marre ut ihop på Tinge och Izze. Jag skulle ha ridit med Ella men jag försov mig då jag ställt alarmet fel. Men det blev en mycket trevlig tur ändå och vi fick bara några få regndroppar på oss.

Ikväll ska vi hem till Lottan och äta tacos och spela spel. Ska bli kul! Jag tänkte ta med mig Vem vill bli miljonärspelet och sen blir det lite andra spel.




Foto: Jag

Dressyr!

Igår red jag dressyr på Chanell på paddocken. Hon var lite stel i början men mjukade upp på slutet. Izze fick vila igår och fick sig istället en behandling med infrarött ljus på en stel muskel i nacken samt lite ompyssling.

Idag blev det dressyr på ridbanan med min fina pålle. Han kändes mjuk och fin redan från början och gick riktigt avslappnat och fint även i galoppen i båda varven! :) Kul att han börjar jobba i fin form nu även i galoppen, trots att detta bara är andra dressyrpasset efter sommarens uteritter i skogen.

Imorgon ska jag och Ella rida ut på Izze och Chanell tänkte vi. Nu ska jag åka över till Viktoria och vi ska laga mat, äta chpis och kolla på film.

Ha en trevlig fredagkväll!

Här är några bilder på Abbe, en av mina bästa kompisars hund:









Foto: Jag
Modell: hunden Abbe :)


Somriga bilder!

Bjuder på lite sommarbilder. Känns som att jag längtar tillbaka till den härliga värmen som var i början på sommaren!

Gör inte ni?








Foto: Jag

Första dagen på nya jobbet!

Idag har jag gjort första dagen på mitt nya jobb. Ska bli mycket spännade och lärorikt känner jag. Lite annorlunda arbetsuppgifter från mitt förra jobb, men det är fortfarande inom samma yrke. 

Nu kanske någon undrar vad det är jag jobbar med, men det tänker jag inte skriva om i denna blogg. Jag har ett jobb där jag har sekretess, så mycket pågrund av det skriver jag inte ut vad jag jobbar med här i bloggen :)

Men känner någon för att gissa på vilket yrke jag har får ni gärna skriva det som en kommentar. Kunde ju vara lite skoj att se vad ni tror. Iofs vet jag att många som läser den här bloggen känner mig så ni redan vet vad jag jobbar med :)

Nu ska jag till stallet och pyssla om min pålle.




Foto: Jag

Planering och ridning mellan skurarna!

Idag var jag och lunchade med Christer och vi planerade inför en mässa som vi ska på som utställare. Mycket idéer har vi, får se vad det blir till slut. Kul ska det bli iaf :)

Jag skulle även fixa till skyltningen i hans skyltfönster och höll på och kröp runt där och fixade fint. När jag precis hade varit ute och kollat hur det blev och kröp upp i skylten igen med blöta skor, halkade jag till och trillade ur fönstret. Svårt att ta emot sig när man ramlar baklänges så jag landade med ryggen rakt på kanten på hans skrivbord.

Just nu har jag 3 st hyffsat stora blåmärken och undrar hur det kommer kännas i ryggen och nacken imorgon. Är redan nu lite stel. Kände mig lagom smidig när han samtidigt hade två kunder inne i studion. Det var två killar och den ena for fram och försökte fånga mig. Haha, lagom pinsamt! :D

På kvällen åkte jag till stallet och jag och Katta red ut på Izze och Mickan. Det blev den gamla hederliga Averstadrundan. Det hade regnat så mkt så det var kladdigt i paddocken så det blev ingen tömkörning idag som jag hade tänkt. Det får nog bli imorgon istället och då tänkte jag även att jag skulle rida ut en sväng på Chanell.

Håller tummarna för att vädret är bättre imorgon!


Foto: Jag


Tisdag!

Idag har jag varit i stallet och pysslat lite med Izze. Jag klippte hans man som blivit lång under sommaren. Nu ser han ut som en skolpojke i manen :)

I natt fick hästarna stå inne då det är världens busväder ute. Hoppas solen och värmen kommer tillbaka snart så vi får en fin höst.

Här är en gammal modellbild från 2009:

Foto: Patrik Holmström
Styling/makeup: Vicky Le
Modell: Jag


Naturbilder från sommaren!













Foto: Jag

Jag har ju tagit hur mkt bilder som helst på blommor mm i sommar. Är det något ni vill se mer av?

Summerbreeze!

Idag red jag Izze på ridbanan tillsammans med Ella och Chanell. Izze var duktig och jobbade på bra. Han blev väldigt fin efter en stund när vi värmt upp. Mjuk och fin i båda sidor och jobbade fint på tygeln.

På slutet la vi upp ett litet plutt kavalettihinder och det var riktigt skoj, tyckte han. Vi hoppade några språng och för varje språng blev han piggare och piggare buspållen! :)

Efter ridpasset masserade jag honom efter massageprogrammet jag fått av equiterapeuten. Massagen har legat lite i träda under sommaren när han gått på bete men nu ska vi köra igång igen med massage var tredje dag.

Här är en till ny bild från min och Emmas plåtning förra veckan:


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag


Ridning och resesällskap!

Idag ska jag åka hem till Karlstad och rida. Ella åker med så det blir trevligt med lite sällskap i bilen. Vi åker direkt till stallet och idag står det dressyr på ridbanan på schemat. Ska bli kul, har varit dåligt med dressyr nu under tiden Izze gått på sommarbete.

Jag är riktigt hoppsugen men jag tar det någon dag senare i veckan :)

Här är några bilder till från min senaste plåtning med Tomas:






Foto: Jag
Modell: Tomas Brink

Kvällspromenad!

Ikväll har jag, morsan, syrran och Julia varit ute på kvällspromenad. Julia ville absolut inte ligga eller sitta i sin vagn, hon skulle promt bli buren så hon fick sitta i bärselen.

Jag hade med mig kameran och tog lite bilder längs vägen, bl a på syster och Julia.

Väl hemma blev det kaffe och äppelpaj med vaniljsås. Mums! :)




















Foto: Jag



Bilder från ridlektionen!

Igår hade jag en liten spontanridlektion för Ella på Chanell. Jag tänkte jag skulle passa på att fota henne när hon red på ridbanan och hon tyckte jag skulle hålla lite lektion för henne. Duktiga var dom trots att Chanell var lite busig i början :) 

Här är några av bilderna som jag tog:









Foto: Jag

Nu ska jag iväg med några barndomskompisar hem till några kompisar i Karlskoga på middag :)

Ha en trevlig kväll!




Nya skor!

Idag har Izze blivit verkad och fått nya skor. Hans hovar har växt snabbt nu i sommar. Regn och rusk idag så jag red aldrig.

Nu ska jag åka hem till morsan och farsan och farsan ska kolla på min bil som har börjat låta lite. Tror det är någon med avgasaröret. Hoppas det bara är något som håller det på plats som har lossnat lite så det inte blir en dyr historia detta.

Här är en ny bild från Emmas och min senaste session.


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

Fler bilder från plåtningen!

Idag körde vi hem ett gäng hästar från betet. Det verkade som att Izze var mkt nöjd att få komma hem igen, han gick på transporten hur snällt som helt utan linor. Stannade och luktade en gång och sen klev han på. Han har blivit så duktig nu att lasta! :)

Väl hemma i stallet tog vi oss en ridtur i skogen och han bjöd till och med på lite brallskutt och en sparkbakut i glädje. Han gillar den turen vi tog idag, han brukar busa just där :)

När jag ridit höll jag ridlektion för Ella som red Chanell i paddocken. Lite bus i början men sen jobbade hon på fint! :)

Jag tog också lite kort när hon red men de visar jag er senare. Nu blir det dusch och sedan iväg till en polare.

Här är några fler bilder på Tomas från senaste plåtningen:



Foto: Jag
Modell: Tomas Brink

Kräftor och slut på betet!

Igår kväll var vi ett gäng tjejer som var hemma hos Viktoria och åt kräftor. Mycket gott var det och mycket trevligt sällskap.

Idag åker Izze hem från betet. Tycker det är tråkigt för dem när det ändå bara regnar hela tiden och där emellan är myggen och andra flygfän riktigt jobbiga. Nu ska han få gå i en gräshage hemma vid stallet istället där det är mer öppet så det inte ä lika mycket flygfän. Vid stallet har vi ju även ridbana så nu blir det lite hoppning här i dagarna tänkte jag :)


Foto: Jag

Bleker utväxt!

Nu strax kommer Emma förbi och ska hjälpa mig att bleka i min utväxt i håret. Nu var det bra länge sedan jag blekte håret då jag inte vill slita för mkt på håret.

Tänkte ett tag att låna min riktiga hårfärg komma fram men håret blir så mjukt, halt och ostyrigt då. Det blir mkt strävare och hårståna sväller när man bleker det. Detta gör det mkt lättare att styla och få volym i. Jag får helt enkelt vara blond ett tag till.

Här är en till ny bild som jag gillar mkt! :)


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

Lonley beach!

Här kommer en ny bild från min och Emmas plåtning igår. Jag är supernöjd! Emma är kanonduktig! :)


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

Plåtning idag!

Idag var det jag som var fotograf och plåtade Tomas Brink. Detta var våran andra plåtning tillsammans. Tomas spelar, sjunger och gör egen musik.

Inom några dagar kommer hans låtar att finnas att lyssna på i bla Spotify. Där kan ni även se en av mina bilder som vi tog sist :)

Roligt att få ha med mina bilder på Spotify tycker jag! :D

Vill ni lyssna på hans musik kan ni gå in här. Där finns även de bilder vi tog sist när han var här.






Foto: Jag
Modell: Tomas Brink






Water!

Här är första bilden från plåtningen igår. Förta gången jag modellar under vatten.


Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Hiss eller diss?

Sushi o hårblekning!

Idag var jag och Viktoria nere på stan en sväng. Vi passade på att äta lunch och valet var ganska lätt då vi båda älskar sushi.

Jag köpte hårblekning så jag tänkte bleka i min utväxt, det är verkligen på tiden! Ville skona mitt hår så länge som möjligt denna gång då det sliter så på håret.

Nu ska jag bara försöka få tag i någon vänlig själ som vill förbarma sig över mig och hjälpa mig smeta i blekmedlet i mitt hår :)

Nu ska jag ner i tvättstugan och ta hand om Izzes alla saker som jag håller på och tvättar. 6 st maskiner med skitiga schabrak, benlindor, senskydd, flughuvor mm.










Foto: Jag

Dagens plåtning!

Idag var jag och Frida ute och red i sandgroparna. Vi red runt och hittade lite nya vägar som vi inte ridit på tidigare och vi red ner i ett sandtag med vatten i. Det var vatten upp till kotorna på hästarna och vi travade och galopperade igenom det några gånger. Hästarna tyckte det var riktigt kul och blev riktigt taggade :)

På em åkte jag och Emma ut och fotade på en strand. Det blev bilder på stranden och i vattnet. Inte särskillt varmt i vattnet kan jag säga och det var en utmaning att se avslappnad ut på bild.

Jag har sett bilderna i datorn och jag tror de kommer bli kanon! Emma är superduktig :)

Här kommer en bild från en annan duktig fotograf:

Foto: Michaela Dahlström
Modell: Jag, juni-10


Plåtning och ridning!

Snart ska jag träffa Frida vid betet och vi ska rida ut ihop på våra pållar. I em ska jag och Emma plåta ihop. Ska bli kul att modella, det känns som att det var ett tag sedan :)

Här är lite djur som jag fotade hemma hos Jimmy och Tobbe:


Anka






Abbe


Poker

Stranden!





Foto: Tony L
Modell: Jag, aug-10

Bilder från gårdagen!










För dem som inte gillar kräftor...


Foto: Jag

Mycket trevlig kväll!

Det var en mkt trevlig kväll igår. Jag åt upp ett helt kilo kräftor och så hade de gjort en massa goda pajer som vi åt till kräftorna. Det blev en del dansande till diverse musik. I vanlig ordning var det mkt delade meningar om vilken musik vi skulle lyssna på :)

Jag tog en hel del bilder under kvällen som jag lägger upp senare.






Foto: Jag

Kräftskiva!

Nu ska jag åka bort till Izze och rida en sväng. Ikväll blir det kräftskiva hos Jimmy som snart fyller år. Måste lägga på ett litet kol nu så jag hinner dit i tid. Ska hjälpa till att sätta upp partytält, duka och fixa.

Hann redigera lite bilder igår också från när syster var på besök i torsdags :)






Foto: Jag
Bebis: Min systerdotter


Bättre väder tack!

Idag har jag varit förbi hos Malin och vi skulle ta lite fler foton men det regnade ju. Jag fotade en häst som gick i vattenmaskinen, men det huset där vattenmaskinen står är nybyggt så det finns inte ännu några lampor i taket vilket gör att det blir svårt att få några bra bilder.

Vi fikade, tog in hästar, medicinerade några hästar och sedan la jag in lite nya bilder på hemsidan.

Precis när jag skulle åka hem ringde Ella och frågade om jag ville äta middag men henne och Viktoria. De hade gjort mkt goda enchiladas som vi åt med fetaostsallad. Mycket smarrigt! :)

Nu blir det kolla tv, tänkte ev dra på någon film.

Ha en trevlig kväll!




Foto: Jag

At the beach!

Jag önskar jag kunde ligga på stranden och sola och bada men utanför mitt fönster regnar det :( Jag tänkte jag skulle åka och rida men det känns ju inget kul när det regnar. Inge kul att släppa ut en varm och svettig häst i sommarhagen i regnet efter ridturen heller för den delen.

Jag har städat hela lägenheten igår och i förrgår tvättade jag till och med fönstren. Så vad ska man hitta på idag? Får försöka komma på något kul.

Här är iaf en ny modellbild från stranden:


Foto: Tony L
Modell: Jag

Travbilder från idag!

Idag fotade jag lite fler bilder till Malins hemsida. Vi ville ta lite bilder utomhus och på någon häst i träning.

Här är några av dem:
















Foto: Jag

Fler bilder tänkte vi ta imorgon :)

En present från en vän!

Häromdagen fick jag en present från en vän som är här i Sverige för att jobba över sommaren. Jag blev superglad och överraskad!

Meningen var att jag skulle köpa dessa av min kompis flickvän som är återförsäljare av Oriflames produkter. Jag hade beställt dessa genom honom men när jag väl skulle ge honom pengar så ville han inte ha några. Hur snällt som helst! Tusen tack! :D

Detta var vad jag fick!

Fransk manikyr

Foto: Jag
T.h: Bas och topplack, mitten: ljuslack som gör att ev missfärgningar av nageln täcks, t.v: vitt lack till nageltipparna.

Hittils verkar lacket sitta mkt bra och lacket var också mkt lätt att applicera.

Någon av er som provat någon av dessa produkter?

Syster på besök!

Idag kommer min syster på besök med sin lilla bebis Julia. Det ska bli mkt trevligt! Jag kan lova er fina bilder på den lilla sötnosen :)

Nu ska jag iväg en sväng och fota lite travhästar in action, vi hörs senare!


Foto: Jag


Vår!

Ikväll kom Viktoria förbi och vi kollade på Avatar. Ingen av oss har ju sett den tidigare och jag måste säga att det var mkt bra. Hade varit grymt att se den i 3D.

Jag bakade kladdkaka som vi åt med grädde, mkt smarrigt!

Jag fick en ny bild från Emma idag från en plåtning i maj i år.

Jag tycker om den mkt :)



Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag, maj-10

Jag tror jag gillar den nedmättade mest.

Nu mår jag riktigt illa!

Usch och fy! Efter att ha sett denna video mår jag riktigt illa.

Minkarna är instängda i små burar av gallergolv, där de lever så trångt att de biter stora sår på varandra och till och med äter upp varandra. De kan inte få utlopp för sitt naturliga beteende i dessa burar. En mink spenderar ca 50 % av sitt liv i vatten vilket de inte kan få utlopp för alls på dessa minkfarmer.

Denna film innehåller endast bilder från svenska minkfarmer från 2009 och 2010.

§ 4 - Sveket mot minkarna from Djurrättsalliansen on Vimeo.


Vill du också vara med och påverka att detta inte ska kunna förekomma i Sverige? Följ denna länk och skriv på!


Blommorna vid dammen!

Just nu sitter jag och försöker samla lite inspiration till att städa här hemma, skulle även behöva tvätta. Syster och hennes lilla Julia kommer på besök imorgon så då är det ju trevligt om det ser lite fint ut här.

I förrgår tog jag några bilder på lite blommor som växe runt en damm hemma hos Malin.






Foto: Jag

Ridtur och sushi!

Ridturen med Frida och Sigge var mkt trevlig. Vi hittade en "ny" ridväg som vi inte ridit förut som var en bra en väldigt bra väg som gick runt som en slinga så vi slapp vända. Trevligt att förnya sig lite med ridvägar.

Hästarna gick på lugnt och fint och vädret var kanon, lagom varmt och inte så mkt flygfän när vi kom iväg :)

Nu håller jag på att vänta på att riset ska svalna då jag håller på och gör hemmagjord sushi. Ska bli mkt smarrigt!
Här är en ny bild som jag fick från Tony L idag från vår plåtning i Mariebergsskogen


Foto: Tony L
Modell/styling: Jag, juli-10





Mot Åsen!

Nu ska jag åka upp till hästarna och rida en sväng på Izze ihop med Frida på Sigge. Vi får se vilken tur vi tar idag. Det finns ju hur mkt bra ridvägar som helst där uppe i skogarna och i sandtagen.

Idag fick jag fler nya modellbilder från Tony L och min plåtning i Mariebergsskogen. Tänkte visa er några ikväll.

Här en en bild på Izze från förra sommaren


Foto: Emma Bertilsson
Redigering: Jag
Häst: Izze -09

Nya modellbilder!

Idag fick jag lite nya bilder från Michaela som är från Emma och Linas fototräff i början av sommaren.

Fototräffen gick till så att vi var två modeller och en massa fotografer. Alla fotografer fotade samtidigt uppdelade på den modellen de ville fota.

Stundtals var det upp mot 6 st fotografer som fotade samtidigt. Det kan jag säga var en utmaning att modella framför. Försöka hitta poser/uttryck som funkerade i alla vinklar. Det var helt nytt för mig, men kul var det! :)

Här är en i både färg och svartvit:




Foto: Michaela Dahlström
Modell/makeup/styling: Jag




Fota stall!

Idag har jag tagit lite bilder på Malins stall till deras hemsida. Jag passade ju såklart även på att fota många fina blommor i deras trädgård.

Efter fotandet bjöd Malin på mat. Det blev en väldigt god hemmagjord pizza med en mkt smarrig hemmagjord pizzasallad till.

Här är ett par av bilderna:




Foto: Jag

Ny mobil!

Jag har köpt en ny mobil! En Sony Ericsson X10 mini black. Har länge funderat på att köpa en ny mobil då min gamla börjar lägga av mer och mer. Kameran funkar inte längre på den och jag börjar få dålig täckning på ställen där jag haft bra täckning förut. Så det var på tiden innan den faller sönder helt!

Jag har hör en hel del bra om denna mobil och några minus.

+
liten och smidig
snabb
bra kamera
bra funktioner: GPS, Lexikon för 53 språk, sträckkodsläsare, diktafon, e-postklient, musikspelare, radio mm.
snygg design (vunnit pris för designen)
bra pris

-
batteritid
leverans tid 4 v
lätt att repa skärm


Bildkälla: prisjakt.se

Någon av er som vet något negativt eller positivt med denna mobil?

Mer Equality Line Horse Show!

Här är lite fler bilder från ELHS på Hammarö.


7 åringarnas final, 135 cm, Champion of the youngster.


Fredrik Jönsson - Tia


Fredrik Jönsson -Tia, vinnare i klassen för 7 åriga hästar 135 cm, Champion of the youngster.


Fredrik Jönsson - Tia


Fredrik Jönsson - Tia

.
Tävlande för Örebro FK.




CSI** 145 cm Grand Prix















Känner du igen någon på bilderna så hojta gärna till! :)








Klättring!

Idag red jag och Frida ut på Izze och Sigge. Vi red i skritt och trav och klättrade i sandgropen vid flygplatsen. Mkt bra träning att gå i djup sand och i uppförsbacke för hästarna. De får starka benmuskler, rygg och lungor :)

När jag skulle hämta Izzes grejer i stallet så fick jag syn på Enars nya hundvalp som var ute i trädgården, var ju bara tvungen att ta en snabb bild på den lilla sötnnosen! :)

Tim heter han och är engelsk setter.



Jag tog även några snabba bilder på Chanell och Ella på halvautomatiska inställningar (P) då jag hade lite bråttom då Frida stod och väntade på mig. De hade ju blivit lite snyggare med kortare skärpedjup men men.











Foto: Jag

Kräftskiva igen!

Igår var det kräftskiva hos Sanna. Jag och Viktoria blev lite sena så hann inte köpa några kräftor för att tina så vi åt middag hos Viktoria innan och sen drog vi hem till Sanna. Mycket gott var det, våran standard mat, marinerad fläskfilé, potatisklyftor, tomater, fetaost och beasås :)

Vi satt ute hel kvällen hos Sanna på hennes uteplats. Jag satt i linne hela kvällen utan att frysa, hur skönt som helst ute. Idag har jag dock fått en del myggbett på benen men det hör väl till.

Vi blev sena ut så vi var en sväng inne på Ankan men insåg att det bara var 18 åringar där och att det var aldeless för varmt och trångt för att man skulle kunna dansa. Vi gick vidare till Pitchers och där var bara en massa gamlingar så till slut blev det Score, där det också var mkt ungt.

Kvällen var trevlig ändå och trots allt så tycker jag alltid att man har roligast på förfesten :)

Hade inte med mig kameran igår och min mobilkamera har ju slutat att fungera, så ni får hålla tillgodo med lite blommor.





Foto: Jag


Kräftskiva!

Igår åkte jag och Ella ut till Jimmys och Tobbes stuga. Vi hade lite kräftskiva och spelade nattkubb. Nattkubb med värmeljus på kubbarna så vi kunde se dem.

En mkt trevlig kväll var det! :)


















Kvällsbilder!

Efter att jag ridit här om kvällen tog jag lite bilder i kvällsljuset.

Här är några av dem:






Foto: Jag

Filmkväll!

Igår var jag hemma hos Lottan och vi fikade och kollade på film. Vi såg Stenhuggaren, en film efter Camilla Läckbergs roman.

Filmen var mkt bra och spännande genom hela filmen. Den handlade om en flicka som hittas livlös i några fiskares nät och hon tros vara offer för en drunkingsolycka. Flickan visar sig senare ha mördats.

Idag kommer Ella hit och vi ska rida ut på Izze och Chanell.

Ikväll ska vi åka ut till Jimmy och Tobbes stuga och äta kräftor o dricka lite vin. Det ska bli himla trevligt då det är så mysigt där ute. Stugan ligger precis vid vattnet och det är superfint. Vi sover kvar i stugan i natt och kommer hem igen imorgon.

Vad passar väl bättre till kräftor än detta...

Dill i morsan och farsan trädgård                                                                                          Foto: Jag

Ner på stan!

Nu ska jag bara fixa till mig lite sen ska jag ner på stan en sväng. Tänkte visa er en till ny modellbild som jag fick av Emma nyligen.

Nya modellbilder är på ingång, fick mail igår om att en skiva med en massa bilder är på väg. Allt lika kul och spännande med nya bilder :)


Foto: Emma Bertilsson
Modell. Jag, maj -10


Dagens ridturer!

Idag red jag och Viktoria ut på Chanell och Alice. Vi tänkte ta oss en längre tur idag och trava på och galoppera en hel del. Både Chanell och Alice ska tävla i distans nu snart igen så då måste de ju hålla flåset uppe :)

Tyvärr han vi inte särkillt långt innan vi blev stoppade av en man i en bil som sa att de strax skulle spränga i närheten och att hela marken förmodligen skulle skaka. Så han rådde oss att vända och rida tillbaka :(

Det var ju tråkigt tyckte vi och fick i stället trava och galoppera hemmåt för att sedan rida på ridbanan istället. Det gick ju bra det med visserligen men där rider man ju inte alls på samma sätt och i samma tempo.

Sedan kom Equiterapeuten förbi för att kolla igenom några hästar och jag red ut på Izze. Det blev genom sandtaget, i skogen och hoppa över några stockar och genom sanden tillbaka. Izze var lugn i början men sen piggnade han till efter några språng i skogen. Vi till och med galopperade genom sanden på vägen tillbaka :)

Izze gillar inte sand då det är tungt att gå i och förstår inte alls vitsen att gå i sanden när det finns en väg bredvid att gå på ;) Bra träning tycker matte så då går han snällt i sanden i lugn takt, men idag var det andra bullar på hemvägen :)


Foto: Emma Bertilsson
Modeller: Jag och Izze, september -09

Grillning!

Det blev lite ändrade planer angående kvällen. Jag åkte inte och red utan jag och Viktoria bestämde oss för att grilla istället.

Det blev marinerad fläskfilé och färska champinjoner med klyftpotatis och beasås. Till det åt vi festaost sallad. Hur gott som helst var det och i vanlig ordning avslutade vi med chips och dipp :)

Vi kollade även på en film på 4an som handlade om en kvinna som vart oslykdigt dömd för att ha dödat sin man. Riktigt bra film måste jag säga.

Imorgon ska jag och Viktoria ut och rida på Chanell och Alice, sedan ska jag rida Izze.

Hoppas ni också har haft en trevlig kväll!



Städning och fix!

Idag på em har jag fixat i lägenheten och sorterat papper, dammtorkat överallt, krapat bort gammalt stearin från ljusfat mm. Gött att få lite ordning här.

Ikväll tänkte jag nog försöka "fultvätta" lite som vi brukar kalla det, efter de bokade tvättiderna är slut så kan man tvätta utan att boka tid.

Nu bär det av bort till Izze på betet, tänkte ta en tur i sandgroparna och i skogen åt andra hållet.




Foto: Jag


Beslutsångest!

Vilken tycker ni är finast? Färg eller mer nedmättad?

Först gillade jag den i färg mest men nu har jag nog ångrat mig...




Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag, maj -10


Ritur på kvällskvisten!

Idag blev det en kvällstur på Izze. Jag gillar att rida när det inte är så varmt ute då både Izze och jag är mkt piggare när det inte är så varmt.

Det belv en sväng över gärdena och bort till skogen. Innan skogen skrittade vi en bit på en bred öde asfaltsväg och gjorde lite sidförflyttningar och bogförflyttningar. Izze var var mkt lydig och gjorde det hela mkt lätt.

På vägen hem susade vi fram i galopp över gärdena och det var riktigt härligt! Solen höll på att gå ner och himlen var rosarandig.

Jag hade med mig kameran idag och tog lite bilder på hästarna efter jag hade ridit, när solen nästan gått ner.


Izze














Foto: Jag


Hundskola!

Hehe, någon av er som gillar Mia & Klara som visades i SVT?

Då är detta säkert något för er:


Equality Line Horseshow -10!

Här kommer lite bilder från den internationella CSI-2* Gran Prix 145 hoppningen i söndags på Hammarö.




Danskan Linnea Ericsson - Greta Gisa blev segrare i klassen.


Irländaren Shane Carey - Lancero vann hela Nordic Devolopment Tour.


Shane Carey- Lancero






Piia Pantsu - Cool In


Piia Pantsu - Cool In









Foto: Jag

Någon som känner igen övriga ryttare på bilderna får ni gärna skriva det i en kommentar! :)

Någon av er som var där och tittade igår?

OBS! Bilderna får ej kopieras utan min tillåtelse.

Hopptävling!

Idag var jag och Lottan och tittade på hopptävlingarna som var på Hammarö. Mkt fina hästar och höga hinder var det. Jag tog ju självklart med mig kameran och tog lite bilder.

Nu ska jag hem till Viktoria, vi ska äta sushi. Jag lägger upp bilder från Hammarö senare när jag kommer hem.

Här är en ny bild från min och Emmas plåtning senast.


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

RSS 2.0