Mycket bra låt!

Den här låten gillar jag skarpt just nu! Refrängen är bara så bra! :)


Skor!

Jag vill köpa nya skor!



Dessa är mina favoriter på Scorett

Vilka är eran favorit?

Heldag i stallet!

Idag åkte jag och Viktoria till stallet kl 8. Jag mockade alla boxarna i stallet sedan krattade jag och Ewa upp gammalt spillt hösilage från stallplanen och körde bort en stor hög med snö med traktorn. Vi fick ihop hela 4 skopor på traktorn med gammalt bös som lagt sig på stallplan under vintern. Härligt att få lite vårfint! :)

Jag grävde också små minidiken i paddocken och untanför stallet så att vattnet skulle rinna undan bättre. När vi var klara åt vi en gemensam lunch bestående av en mkt god pastasallad.

Efter lunch fick jag en välbehövd massage av Ewa. Efter det fortsatte vi att göra vårfint runt stallet. På em blev det ett ridpass i paddocken.

Jag är helt imponerad av vilken utveckling Izze(och jag) har gjort sedan jag började rida lektion för Ewa och även för Per.

Idag gick han mycket stabilt på tygeln i en låg och fin form och var väldigt lösgjord och fin. Jag kunde göra halt från trav i bibehållen form och sedan rygga ett par steg också i bibehållen form :D

Så himla nöjd var jag efter dagens ridpass! Duktig pålle!

Efter ridpasset masserade jag honom och han stod och slicka sig runt munnen och bara mös på stallgången.

Solen tittade fram under några timmar och det blev en riktigt fin dag! :)


Izze efter vårt ridpass



Har ni haft en bra dag?

Lite underhållande...

Fick detta i ett mail idag

The Kilt...











Hoppas att ni fick ett leende på läpparna! Det fick jag! ;)

Vårkläder!




Från Hm

Från Hm




Från Hm


Från Hm






Vad tycker ni? Var kläderna snygga? :)


Spontan utgång!

Igår när jag kom hem från plåtningen smsade jag lite med Krister. Han frågade om jag inte ville komma över och festa med han och Torris. Varför inte tänkte jag! Jag pratade också med Viktoria och hon var på :)

Vi drog hem till Krister och förfestade lite och snackade en massa skit, mkt trevligt! Tog bussen ner på stan och gick till Ankan. Var länge sedan jag var där och de har fräschat till det rejält sen jag var där sensat! Mycket bra musik spelade de också så det blev dansgolvet hela kvällen :)

Har varit en seg dag idag hittils men nu ska jag rycka upp mig och dra till stallet och rida med Viktoria. Skönt och komma till stallet och få lite frisk luft och motion. Då piggnar jag alltid till!


Kvällens outfit!

Svart v-ringat linne - Gina Tricot
Svarta jeans med slitna hål i - Vila
Svarta knähöga stövlar - Skopunkten
Svart väska - Hm
Rött naglelack - Hm
Örhängen - I am
Armband - Hm och Gina Tricot



Gårdagensplåtning!

Igår åkte jag och Emma till Kristinehamn för att fota lite olika outfits ur Johanna och hennes systers nyöppnade secoundhand affär. Affären heter Unika systrar och öppnar nu på torsdag.

Vi åkte till affären och vi fyra modeller drog på oss de första outfitsen som jag och Johanna satte ihop i torsdags. När alla modeller var klara med skor, smycken, väskor mm begav vi oss till våran location för plåtningen.

Vi använde olika lite äldre miljöer i Kristinehamn. Denna stad har verkligen mysiga gamla trähus och kullerstensgator. Vi var lite mer begränsade i vårt utval då vi inte ville ha med snö på bilderna.

Det var snabba ryck mellan plåtningarna av de olika outfitsen, inte ens fem minuter per ombyte. Målet var att få en bra bild per outfit och det är  jag säker på att vi lyckades med. :)

Här kommer en bild till från igår.


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag
Kläder/skor/väska/solglasögon: Unika systrar
Smycken: Heart of mine

Gillar ni bilden och outfiten? :)

Ha en trevlig söndag!


Första bilden från dagens plåtning!

Här kommer första bilden från dagens plåtning. Jag modellade för secoundhandbutiken Unika systrar i Kristinehamn. De öppnar nu på torsdag och jag kan lova att det finns mkt fina saker där! :)


Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag
Kläder: Unika systrar
Smycken: Heart of mine

Let's dancefinalen!

Idag har jag varit i stallet och ridit på Izze. Jag och Viktoria red ut på Jasmine och Izze. Izze var en riktig kanonkula! :) Jag jobbade honom lite i form för han skulle få ut lite överskottsenergi och han gick riktigt fin stundtals, trots att han var laddad till tusen ;)

Nu ikväll har jag fixat lite här hemma och just nu kollar jag på finalen av Let's Dance.


Vindruvor, godis och nypressad clementinjuice. :)

Laddar inför plåtningen imorgon och målar naglarna röda. För imorgon blir det plåtning för en secoundhandbutik i Kristinehamn. Ska bli riktigt kul! :)

Nicole Kidman!

Jag fick för ett tag sedan höra att jag är lik Nicole Kidman...

Vad tycker ni?


Ev näsan och munnen?



Inte särskillt lik med jag tar det som en komplimang ;)


Outfits till lördagens plåtning!

En av mina bästa vänner har precis startat en secondhandaffär i Kristinehamn. Nu vill hon ha bilder på kläderna att ha i skyltfönstret och i butiken så nu på lördag ska vi plåta.

Jag, hennes lillebror och lillasyster och hennes sambo ska vara modeller. Detta ska bli superkul! :)

Idag har jag varit i hennes butik och vi har valt ut outfits till plåtningen och jag tror det kommer bli superbra!

Lite gammal stuk på kläderna och även lite nyare kläder. I butiken finns alla typer av kläder från ung till gammal. De kommer även att fräscha till gamla möbler och sälja i butiken.

Johannas andra lilla syster designar även egna smycken som också kommer att säljas i butiken.

Bor du i närheten tycker jag absolut att du ska svänga förbi och ta en titt! De öppnar nu på måndag. Alla är varmt välkomna!

Har du gamla/nya fina kläder som du inte längre använder? Kom in med dem så får du en slant för dem.


Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Snyggingar!

Snake Dress SEK 295, Cheap Monday - NELLY.COM Lassy Top SEK 599, Gestuz - NELLY.COM Embroid Layer Dress SEK 249, Club L - NELLY.COM Never Tunic SEK 249, Vila - NELLY.COM Pamela Sequins Tee SEK 199, Club L - NELLY.COM Zanjani Top SEK 199, Vila - NELLY.COM Angel SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM Rimini SEK 449, Nelly  Shoes - NELLY.COM Qatar SEK 499, Nelly  Shoes - NELLY.COM Axelia SEK 299, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Allt är från Nelly.com

Vill shoppa ridgrejer!

Ja, nu till våren blir man sugen på att köpa lite fräscha grejer till sig själv och hästen.

Här är lite grejer jag vill ha


Schabrak 249 kr, Hööks.


Funktions t-shirt 119 kr, Hööks.


Sadelgjord anatomisk, svart 699 kr, Hööks.


Gaiters, svarta (bruna på bilden) 479 kr, Hööks.


Egotavlor!

Jag är lite sugen på att förändra lite här hemma i lägenheten. Jag kom att tänka på att jag fått ett par utskrifter i 30x40 cm av Christer från en plåtning vi gjorde i somras. De har tidigare varit i hans skyltfönster.

Lite synd att låta dem ligga och skräpa tycker jag så jag funderar på att ram in dom i tre ramar som jag just nu har zebror i.

Nu behöver jag bara en utskrift till så har jag tre bilder till mina tavelramar.






Foto: Christer Persson
Modell/styling: Jag
Makeup: Jeanette Melwinsson

Tror ni det blir bra? :)

En till BTS-bild från igår!


Vicky sprayar mig vit :)

Ska bli riktigt spänande att se bilderna tycker jag! :)

Är ni lika nyfikna som jag? ;)

Tar du studenten och vill bli fotad?


Plåtning med frosttema!

Ikväll var jag, Vicky och Emma i studion för att plåta ett tema som vi länge tänkt göra. Temat var frost och jag kan säga att jag var vit hela jag och såg väldigt annorlunda ut :)

Ska bli spännade att se hur bilderna blev. Vicky sminkade, Emma fotade och jag modellade. Vicky hoppade också in och modellade lite.

Jag tog bara en BTS-bild idag tyvärr men ni får hålla till godo! :)


Emma visar Vicky bilderna i kameran. Vicky blev fotad porträtt i motljus.

Jag tror även Emma tog lite BTS-bilder så jag kanske lägger upp fler senare.

Ridning i ridhuset!

Idag har det regnat nästan hela dagen så jag var väldigt glad att jag inte skulle rida utomhus. Jag o Izze, Viktoria o Jasmine och Ewa åkte till ridhuset för att rida. Ewa höll lektion för oss två.

Izze kändes mycket mjuk och smidig och det känns verkligen att han lossnat ordentligt efter senaste tidens mera seriösa ridning.

Ryggningarna sitter mycket bra nu och han håller en mer stadig form :)

Jag är en mästare på att åka häst och Izze är så lydig och snäll ändå, men jag måste skärpa mig och fortsätta rida på ridbanan och rida mer seriöst. Självklart blandat med skogsmulle ridning med!

Idag lastade jag Izze utan linor och han gick in på mindre än 5 min! Duktig pålle! :)


Izze idag i ridhuset

Efter en gemensam lunch åkte vi även med Mykonos och Alice till ridhuset. Jag var med och hjälpte till och la fram bommar och tog kort med Viktorias kamera när Ewa och Viktoria red.


Kanal 12!

Igår fick jag se mig själv på tv! :)

Jag är med i reklamen för ett hälsoföretag på Kanal 12 (en lokal kanal i Värmland) Håll utkik där så kanske ni ser mig.

Jag försökte filma med mobilen då jag tänkte visa er men min mobil är så dålig så man ser knappt vad det är.

Nu ska jag åka till stallet och sedan åka och träna i ridhuset.

Ha en bra dag!

Uteritt och sadelprovning!

Idag åkte jag och Viktoria till Färjestad för att lämna till baka hoppsadeln som jag lånat. Den passade inte alls. Konstigt då allroundsadel i samma märke, tumm och bomvidd ligger bra på Izze.

Wintec allroundsadel cair (luftkuddar under) som jag har lånat av Ewa ligger bra men jag skulle vilja ha upp den en aning fram. Jag får bara in 2 fingrar under framvalvet och man bör få in ca 3. Jag tänkte jag ska prova att köpa en storlek smalare koppjärn och byta till, får vi se om den lyfter sig lite. I övrigt ligger hela sadeln an väldigt bra på Izzes rygg samt trycker inte på bogbladet. Jag tycker även att denna sadel är mycket bekväm att rida i.

Denna sadel är i princip den bästa sadeln som jag provat på Izze någonsin, med undantag av en sadel som ligger på 16 000 kr. Det är lite väl saftigt känner jag på en häst som är 22 år gammal.

Idag blev det uteritt tillsammans med Katta på sin nya häst. Det blev en ganska lugn tur idag då jag ska åka till ridhuset imorgon och träna med Viktoria och Ewa. Paddocken är inte rolig just nu så det kan vara skönt att kunna träna vidare på det jag gjorde på kursen för Per på ett torrt och fint underlag.



Izze förra sommaren. Ser ni att han blinkar med ena ögat? ;)

Ha en trevlig kväll! :)


Bilder från studentplåtningen!

Idag fick jag två bilder av Christer från studentplåtningen som vi gjorde förra veckan. Han behövde lite nytagna studentbilder då det börjar bli studentdax för många här framöver.

Det var ju ett tag sedan jag tog studenten men såklart man ställer upp! ;)




Foto: Christer Persson
Modell: Jag
Makeup: Tina
Hår: Ravin

Någon som kan gissa vilket år det var jag tog studenten? :)


Myskväll med Ella!

Igår hängde Ella med hem till mig igår efter att vi tränat med hästarna. Vi kollade på film och slappade. Vi såg Änglar och demoner, vilken var riktigt bra film.

På kvällen lagade vi lagade mat och drack lite vin. Vi orkade inte åka och handla någon mat så det fick bli fläskfilé, pommes, bearnaisesås och lite sallad.


Jag och Ella

Fredagens plåtning!

I fredags var jag med och assisterade och hjälpte till lite med stylingen vid en plåtning med Vicky. Hon skulle fota highfashion med några designers plagg för ett projektarbete.

Fyra modeller, några designers, makeupartist mfl var på plats vid plåtningen. Vi var ett helt gäng och det var många trevliga människor. :)

Här kommer ett gäng BTS-bilder från plåtningen. Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilderna då min mobilkamera är kass :(


Vicky plåtar Ellen


Tina sminkar Minna


David, Vicky och Ellen kollar outfits


David fixar det sista på en av modellerna.


Vicky plåtar Minna i hissen


Tina sminkar Amanda (tror jag hon hette)


Ellen på en tredje location

Bilderna ser ut att bli grymma! Kläderna var coola, modellerna gjorde bra ifrån sig, sminket var grymt och duktiga Vicky som fotograf!

Tack allihop för en trevlig em/kväll! Detta får vi göra om fler ggr! :)


Träning för ny tränare!

Idag red jag lektion på Izze för en ny tränare. Per heter han och är en westerntränare. Han vet verkligen vad han håller på med! En riktig hästkännare. Izze gick superbra och jag var verkligen supernöjd. Han jobbade i jättefin form och blev verkligen lösgjord.

Han sa att Izze verkligen gör allt för att göra mig till lags och kämpar på och gjorde sitt bästa hela tiden, och det är precis vad jag själv alltis har upplevt. :)

Nu ska vi träna vidare hemma och så blir det fler lektioner längre fram. Per kommer till Karlstad ungefär en gång i månaden så det är lite lagom så man hinner träna lite själv emellan. Även om jag inte är en westernryttare så hade jag stor nytta av lektionen och synen på hur hästen ska jobba stämmer så bra med hur hästar fungerar naturligt. Så allt kändes så logiskt och Izze fattade snabbt vad han skulle göra.


Foto: Emma Bertilsson
Häst: Hagas Izz

Kvällsmys!

När jag kom hem från stallet blev det en lång varmdusch! Så himla skönt!

Kollade på Sveriges sämsta bilförare och fashineras ytterligare en gång över hur det gick till när dessa personer fick sina körkort. Kollade även på Lyxfällan och av det programmet blir jag också väldigt fundersam över hur folk tänker egentligen.

Jag lagade falukorv och stuvade mackaroner till middag och till efterrätt blev det fruktsallad.


Färsk ananas, kiwi, physalis, vindruvor i två färger och mandarin. Supergott! :)

Ha en trevlig kväll!

Heldag i stallet!

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Jag, Viktoria och Ewa fick en del gjort.

Vi mockade alla boxar och fixade mat och vatten och plockade ägg hos hönorna.  


En höna som hoppat in i ett av värpredena för att lägga ägg.


Här ligger de på rad och värper


De har både bruna och vita hönor vid stallet. De bruna lägger vita ägg och de vita lägger bruna ;)

Jag hängde med i bilen med Ewas pappa, när Ewa och Viktoria tränade 20 km rundan. Vi klockade deras kilometer tid och kollade pulsen på hästarna efter halva sträckan och vid slutet. Träningen gick kanon och hästarna såg väldigt fina ut, båda hästarna jobbade i form hela sträckan.


Ewa och Mykonos vid pulskontrollen efter halva sträckan


Viktoria och Alice

När vi kom tillbaka åt vi lunch och fikade. Ewa mamma hade gjort en jättegod äppelkaka som vi fick till kaffet. Efter lunch var det dax för ridtur nr 2 och jag följde med på Emmas häst Pondus. Det blev en del trav i lugnt tempo och Pondus gick superfint! Han är ju gammal dressyrhäst och det märktes, jobbade på i jättefin form. Pigg och glad var han och ville gärna ligga i täten :)


Pondus som rullar i hagen efter ridturen

Väl tillbaka i stallet rev vi ner det gamla staketet i en av hagarna. Det finns nämligen en fölunge i stallet som hela tiden rymmer ur sin hage. Strömmen i stacketet är dålig på grund av all snö. Vi gjorde om hela hagen och ska nu koppla ett eget el-agrigat till bara den hagen. Hoppas att han från och med nu kommer stanna i sin hage.

Izze fick en massage även idag och han blev väldigt avslappnad och fin. Lindade även hans ben med Back on track bandageunderlägg då han varit lite svullen i ena frambenet till och från. Det ska öka blodgenomströmningen och påskynda läkning.

Imorgon är det full rulle igen. Ska till stallet på fm sedan luncha med Vikcy och sedan ska jag assistera Vicky vid en plåtning på em/kvällen.

Hoppas ni haft en bra dag!

Kramar

Tävling!

Emma har gått vidare till final i en fototävling med den här bilden på mig. Jättekul! :)



Ni får ju såklart gärna gå in här och rösta på Emmas bild om ni vill! :)




Full fart!

Idag var jag och Ewa och red i ridhuset. Jag red på Chanell idag. Vi började med att longera och sedan över förhöjda travbommar då det är väldigt lösgörande för dem. 

Efter det tränade jag och Chanell vidare på att lösgöra bogen och framdelsförflyttningar. Det gick riktigt bra! :)

Båda hästarna är supersnälla att lasta själv så nu ska jag träna med Izze så att jag även kan lasta honom aldeless själv! :)

Izze har efter obehagliga upplevelser som travhäst, alltid tyckt att transport är det värsta som finns. Senaste åren har han dock blivit mkt bättre att lasta men nu har jag som mål att jag ska kunna lasta honom själv.

 
Grabbarna grus  kliar varandra i hagen. Izze till vänster, Sigge och Vincent.

Izze fick sig en massage idag mellan öronen, nacke, hals, bog, framben och rygg. Han njöt som bara den :)

Jag har märkt att han är stel i nacken och ska massera honom nu några dagar och ta det lite lugn så får vi hoppas det släpper. Jag tror det är han gamla sadel som kan ha klämt så jag hoppas det försvinner nu med en sadel som ligger bra och mkt massage.

Efter stallet var jag nere på stan på ett möte och sedan har jag varit hos Christer och fixat lite med hans bokföring.

Nu resten av kvällen ska jag slappa framför tv:n och kanske blogga lite ;)

Hoppas ni har haft en bra dag och att ni får en trevlig kväll!

Ridhuset!

Idag ska jag och Ewa åka och träna i ridhuset. Jag har inte bestämt mig för om jag ska åka med Izze eller Chanell. Det lutar dock mot Izze då jag vill provrida en hoppsadel som jag lånat hem.

Det är heller aldrig fel att träna på att lasta Izze då han i hela sitt liv varit livrädd för att åka transport. Senaste åren har han dock blivit väldigt duktig på att gå in i transporten! :)

Senare idag ska jag hjälpa Christer i studion och senare även iväg på ett möte.

Dagen idag är altså fullbokad kan man säga :)

Ha en bra dag!

Kramar


En gammal bild på mig och Izze, nu vill jag ha sommar! :)

4 saker ni kanske inte visste...

Jag blev utmanad av Emma att skriva 4 roliga fakta om mig själv,

and here it comes...


- Min favorit mat är sushi, det är något jag skulle kunna äta varje dag!

- Jag har sysslat med många olika sporter när jag var yngre bl a fotboll, handboll, friidrott, showdans och simning.

- Jag har kommit på 4:e plats på SM i Latinamerikansk dans dvs. cha-cha, samba, rumpa, jive och passodouble.

- Jag har aldrig i hela mitt liv bantat, jag har alltid tränat och ätit precis det jag känner för.


Nu måste jag utmana några bloggar att göra samma sak. Undra vilka jag ska välja?

Det får bli VickyAngelica, Tobias och Simone!

Antar ni utmaningen?

Dagens outfit!

Idag kände jag för en mer våraktig klädsel så det fick bli detta:



Vitt linne med marint tryck - Gina Tricot
Marinblå kofta -  Gina Tricot
Mörkblåa jeansleggings - Gina Tricot
Stövlar - Skopunkten
Örhängen vita pärlor - ?

Allt från samma affär... nästan ;)


Dagens styling...?

Det blev lite ändrade planer idag med plåtningen som jag skulle styla. Tjejen som skulle bli plåtad ramlade med sin cykel och bröt förmodligen armen så det blev inget. Hemskt va? :(

Dock tänkte vi om lite snabbt då vi hade mua och frisör på plats. Jag fick helt enkelt hoppa in och vara modell för en studentplåtning som Christer ville göra. Han behövde bilder att visa nu när det snart är studenten.

Vi får se om någon reagerar på att jag ser äldre ut än att vara student... bara sissodär 10 år senare ;)



Tog bilder på mitt hår när jag kom hem men lockarna har åkt ur en hel del.


När jag kom hem blev det en smoothie med blåbär, hallon och banan, mums! :)

Kroppsideal!

Jag har tänkt ett tag att jag ska skriva ett inlägg om detta. Jag har inte skrivit så mycket om mina åsikter i bloggen men det kan ju vara en trevlig variation tänkte jag. :)

Jag läste nyss en blogg av en fotograf som beskrev hur denne jobbade med modellfotograferingar. Intressant läsning i allra högsta grad, alltid kul att se hur andra jobbar.

Det jag reagerade på var att hon skrev att hälften av alla gånger hon bokat en modell hos en argentur så blir modellen sjuk.

Nu ifrågasätter jag just hur dessa modeller ser ut! Smala långa ben utan någon tillstymmelse till muskler eller fett på kroppen.

Vem tycker egentligen att dessa skelett är snygga? Jag har inte hört en enda som tyckt att dessa modeller är fina, men uppenbarligen så måste ju dessa människor finnas då modellindustrin ser ut som den gör. De ser sjuka ut i mina ögon och här har vi beviset på att de just är det också, om de uteblir hälften av alla gånger från plåtningar pga sjukdom. Har man för lite fett på kroppen så blir man lättare sjuk det är fakta.

De flesta vet att om man har för mycket fett på kroppen så är det farligt, men struntar folk i att det är minst lika farligt om inte ännu farligare att ha för lite fett på kroppen?

Mår dessa modeller bra av att vara så här smala psykist och fysiskt? Tycker folk som ser dessa modeller på bild att de är fina och vill köpa kläder som passar på skelett? Är det såhär vi vill att ungdomar ska vilja se ut?

När ska modellerna börja avspegla friska människor som mår bra och som männsikor i vårt samhälle kan känna igen sig i?

Det måste ju ändå vara det som är meningen med bl a reklammodeller och klädmodeller, att man ska se hur snygga kläderna är på de människor som faktiskt ska ha dem på sig?

Vad tycker ni? Är dessa pinnsmala modeller snygga? Tycker ni att det är ett sunt ideal samhället har idag?

Det skulle vara intressant att höra vad ni tycker, så kommentera gärna! :)

Ps. detta är mina åsikter och jag har full förståelse för att andra tycker annorlunda, jag dömmer ingen. Det är intresant att höra andras åsikter om detta. ds


Bilden här jag lånat
här!

För er som läste inlägget från länken här under bilden ovan, kan jag säga att jag håller med henne om årets upplaga av Victoria Secret show. Modellerna var på tok för smala!


Bästa låten just nu!



Någon som håller med? :)

Min dag!

Åkte och hämtade Ellinor på jobbet när hon slutade och sedan åkte vi och hämtade min halsduk som jag glömde på festen i lördags.
Vi åkte förbi affären och handlade ingredienser till att göra sushi och så hyrde vi en film.

Hemma hos Ellinor blev det sedan film och sushi. Det var så jäkla gott, det var några veckor sedan jag åt det senast så det var på tiden :)

Filmen vi såg hete The stoning Soraya M och var en mkt bra film. Hemsk och väldigt gripande film. Helt klart en film jag rekomenderar er att se. Den bygger på en sann historia vilket ofta gör filmer bättre tycker jag.



När jag kom hem hjäpte morsan mig att bleka håret. Vilket blev sådär... Får se om jag gör om det igen nu någon dag, men det sliter ju så på håret.

Nu på kvällen fikade vi och åt mammas hembakade bullar. De är supergoda verkligen! :)


Styla en plåtning!

Imorgon ska jag styla en plåtning hos Christer. Det ska bli jättekul och hoppas jag lyckas fixa ihop en bra outfit åt denna kvinna :)

Detta blir tredje gången som jag stylar en plåtning som inte är med mig själv. Har även en till styling inbokad längre fram vilket jag också ser fram emot mycket, samt ytterligare en men vi har inte bestämt datum ännu.

Den här veckan börjar även reklambilderna som jag gjorde för någon vecka sedan att rulla på kanal12. Ni får hålla utkik ni som bor i Värmland ;)

Här är en gammal bild från okt -08


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag


Slödag!

Idag har det varit en riktig slödag. Dagen började riktigt mysigt med en supergod smoothie till frukost. Sedan åkte jag hem till Ellinor och vi kollade på 2 filmer (Crash som jag sett förut och någon skräckfilm) och åt pizza och kollade på tv.

På kvällen var det dax för familjemiddag hemma hos min syster med mamma, pappa och syrrans kille. Det var god mat och det var trevligt!

Jag var kvar hos syrran nu på kvällen och vi kollade på film(kommer inte ihåg ad den hette) och drack te.

Imorgon ska jag bleka min utväxt i håret. Hoppas det blir bra! :)

Har ni haft en mysig söndag?


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag


Coctailpartyt!

Jag och Ellinor var på coctailparty i lördags kväll. Vi hade riktigt trevligt med många trevliga männsikor. Det var lite tråkigt att några av killarna inte hade klätt ut sig. Vi var iaf några tjejer som gått in för det lite :)

Under kvällen bjöds det på en hel del olika drinkar. Den ena godare än den andra kan man säga ;) Det blev bland annat White Rushan och en ny drink som jag inte provat förut som hette Watermelon breezer.

Vi spelade även en del biljard, rockband, åt snittar, blandade olika varianter av drinkar och dansade.

Senare kom snälla R och hämtade oss så vi slapp åka bussen hem.

Sammanfattningvis var det en mycket trevlig kväll tycker jag!


Boan på :)

Ella

Värdparet




De var också sugna på snittar ;)


Biljard


En koncentrerad Ella
 

Inspiration vår/sommarkläder!

Satt och kollade på hm.se och såg mycket fina vår och sommarkläder! Här är några av dem som jag gillade mest.



Något som föll er i smaken? :)

Coctailparty!

Imorgon ska jag och Ellinor på Coctailparty! :D Det ska bli riktigt kul! Just nu sitter jag och målar naglarna röda tills imorgon.

Min outfit ska bli en svart kort coctailklänning, svarta pumps, svarta långa handskar, svart kuvertväska, röd boa, röda naglar och röda läppar. Blir förmodligen ett par glittrande örhängen till detta.

Jag ska ha en liknande klänning, handskar och boa som jag har på den här bilden på mig imorgon.




Foto: Christer Persson
Modell: Jag
Makeup: Vicky Le

Tror ni min outfit kommer bli bra imorgon? :)

Prova sadlar!

Idag har jag provat minst 5 olika sadlar på Izze och en av dem låg faktiskt helt ok. Det var en av Ewas sadlar som hon haft till en häst som hon nyligen sålt som satt riktigt bra. Jag ska rida i den nu några dagar får vi se om den kan vara något.

Det är en Wintec Cair allround syntetsadel med bra knästöd och även en liten kloss vid vaden. Det är bra att ha knästöd när man ska hoppa i landningen tycker jag så man inte åker fram.

Cair betyder att sadeln har luftkuddar under vilket jag har hört ska vara väldigt tryckavlastande och göra att sadeln anpassar sig efter hästens rygg och ska ge maximal rörelsefrihet.

Nu håller jag tummarna att denna sadel kan vara något! :)


Så här ungefär ser sadeln ut


Ny sadel på g!

Nu ska jag åka bort till en sadelaffär och låna med ett gäng sadlar hem och prova. Får hoppas att jag hittar någon bra. Förra året när jag skulle köpa sadel så provade jag över 20 sadlar utan att någon passade. Till slut hittade jag den jag har nu och den låg väldigt bra då.

Hästar ändrar sig fort i kroppen och man kan behöva byta sadel ganska ofta. Många verkar tro att man kan köpa en sadel till en häst som man har sedan resten av hästens liv, men så funkar det inte riktigt.

Många kan ha problem med sin häst med diverse olater och tro att det beror på att hästen bara är dum eller illvillig. Men i själva verket så kan det bero på en sådan enkel sak som att sadeln ligger fel och att det gör ont på hästen.

I det långa loppet kan fel sadel även leda till att hästen blir halt.



Bilderna i collaget är lånade från Färjestads rid och trav

Jag vill ha en allround eller hoppsadel till Izze. Egentligen skulle jag vilja ha en dressyr och en hopp men det blir lite väl dyrt känner jag.

Dessa sadlarna på bilderna ligger runt 5 000-5 500 kr som nya och det får verkligen räcka känner jag. Jag hoppas på att hitta någon bra begagnad sadel då nya sadlar ofta ändrar sig när man ridit i dem ett tag. Jag hoppas  också att jag kan få bra betalt för min gamla sadel.

Vad har ni för sadlar till era hästar? Om ni har någon häst vill säga ;)

Fixat lite med designen!

Nu har jag fixat lite med designen här i bloggen. Jag har lagt till några fler miniatyrbilder i den vänstra kanten. Inte så tror förändring, jag vet men ändå :)

Vad tycker ni? Hiss eller diss?  

Tips på goa grejer!

Var och shoppade igår på Ica Kvantum som öppnade här i Karlstad igår. Jag fyndade en del billiga saker faktiskt.

Vill tipsa er om 3 av dem här:


En ny duschkräm från Palmolive Nutra-Fruit, luktar mycket gott och huden blev mjuk och len av den tycker jag.


Marabouchocklad med dajm i har jag inte provat förut, och den måste jag säga var en riktig hit! Nu på kvällen slank den ner lätt till en kopp te ;)


Rosa nagellack från Isadora nr 16 Silk Bloom. Jag gillar den diskreta rosa färgen vilket får naglarna att se fräscha ut. Kostade bara 19 kr för en stor flaska vilket var en kap tycker jag! 
På bilden är mina naglar måldade med mitt nya lack! :)

Ha en bra kväll! :)


Min dag!

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Jag har mockat och gjort diverse stallsysslor. Jag har även ridit lektion på Chanell för Ewa.

Dagens lektion gick sådär. Hästarna i hagen bredvid sprang fram och tillbaka och bockade och stegrade sig under hela passet. Chanells dödspolare sedan hon var 1 år gammal var bland annat med och raceade i hagen så ridpasset blev lite distraherat kan man säga...

Jag försökte tänka bort de andra vilddjuren och fokusera på att rida ordentligt men det var en utmaning kan jag säga.

Vi provade en ny sadel på Chanell och det låg väldigt bra först men när jag travade så gled den fram och satte sig för långt fram. Detta störde denna känsliga lilla dam. Hon kickade efter min skänkel när jag skulle försöka rida henne in i handen när hon helst bara vill gasa runt med mig på volten med huvudet rakt upp...

Nej, nu lät det som värsta high chaparallridningen och det var det inte. Nu har jag iallafall kommit en bit på vägen hur man hanterar denna dam när hon är på detta humör ;) Hon kan allt vara en liten bitch stundtals varvat , med att gå riktigt fint! :)


Chanell i täten till höger, sen Alice och Jasmine                         Foto: Emma Bertilsson

Idag var jag även med när Ewa tränade en av sina landslagshästar i distans. Det var kul att hänga med och se när hon tränar temporidning. Hennes häst gick superbra och det bådar gott för tävlingen som är om några veckor.
De försöker rida på en viss kilometertid och sedan är det även pulskontroll efter vägen för att se hur hästen ligger i puls. Jag blir allt lite sugen på att träna vidare distans med min gammla kuse men vi får se längre fram. Just nu är vi ju inne i en dressyrperiod och jag tänker mig att det snart blir hoppning då marken tinat upp :)

Idag var det vilodag, kan man säga, för Izze. Jag gick med honom på en sk. solros (en volt med förhöjda kavalettibommar) 5 varv i båda varven. Det är bra för att bygga upp hästens rygg och rumpmuskler och göra dem smidiga i bogen och egentligen hela kroppen. Denna övning har Ewa gjort med sina hästar och märkt av mkt bra resultat.

Efter detta masserade jag Izzes hals, mellan frambenen, sadelgjordsläget, ryggen och rympan. Han verkligen älskar att få massage och blir helt avslappnad, slickar sig kring munnen och gäspar.

Ewa gav mig massage idag och strechade min höft på ett sätt som jag aldrig gjort förut. Det var verkligen välbehövligt då jag ofta är stel i skulderblad och rygg. Efteråt kändes det mycket bättre och jag borde verkligen gå iväg regelbundet och få massage.  

Detta blev ett väldigt långt inlägg men jag hoppas att ni inte blev uttråkade! :D

Hoppas ni har haft en bra dag! :)

Kram


Dressyrpass!

Idag red jag ett dressyrpass på Izze i paddocken och tränade vidare på det som vi gjorde på lektionen med Ewa. Det gick verkligen skitbra och jag märker att han lossnar rejält av att gå i en djupare form. Han lossnar också väldigt bra av ryggningarna och framdelsförflyttningarna på volten.

Jag lånade Ewas dressyrsadel idag och den passade som ett smäck på Izze. Jag kände att jag fick en mycket bättre sits i den. Jag vill verkligen ha en sån.

Jag köpte en ny Zaldisadel till Izze för ett år sedan men han har ändrat sig så den ligger inte bra längre. Synd, då den är super att hoppa i.

Nu letar jag efter en ny sadel och det är inte det lättaste. Den sadeln som Ewa har är lite väl dyr känner jag. Jag har provat skitmycket sadlar på Izze men det är knappt någon som ligger bra. Men det är bara att leta vidare.


Izze 2008                                                     Foto: Emma Bertilsson


Snyggingar!


Underskattat!

Nu på kvällen har det blivit att sega framför Tv:n, tvätta och äta fruktsallad. Fruktsallad är faktiskt något som är väldigt underskattat tycker jag, det är ju hur gott som helst! Speciellt om man har lite vaniljglass till! :)


Den bestod av kiwi, mandarin, gröna och röda vindruvor, physalis, äpple, apelsin och banan.

Gillar ni fruktsallad?

Ridlektion!

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Jag har mockat 10 boxar, fixat vatten till alla boxar +hagar och en massa annat.

Jag red även lektion för Ewa på Chanell vilket var väldigt kul! Det gick mycket bättre än förra gången jag red henne och jag kände att jag kom åt henne på rätt sätt. Hon är väldigt lyhörd och lättriden när man gör på rätt sätt men hon kan vara ganska bänglig och försöka smita undan så länge jag inte gör det.

Jag ska rida lektion för Ewa igen på torsdag.  Då ska jag rida med helskodda ridbyxor då jag kände idag att mina termoridbyxor är så hala. Jag red utan stigbyglar då jag inte gillar att rida med dressyrläder. Jag är så van att alltid rida i mina korta hoppläder så jag rider hellre utan stigbyglar helt då istället.

Chanell är mycket välriden i grunden och när man får henne att jobba på rätt sätt så är hon som en dröm att rida. Hon får ett grymt steg och är jättemjuk och fin och man kan verkligen bara åka häst med mycket små hjälper.

Det är riktigt kul när man får till det där. Hon försöker med lite trix för att komma undan men när man fått igenom henne så är hon så himla fin.

Red inte Izze idag men longerade honom i skritt på en sk. solros. Kavalettibommar på en volt så han får lyfta fötterna och jobba med ryggen. De får väldigt fina rumpmuskler också av denna övning. Ewa gör den nästan varje dag med sina hästar och har märkt av ett mycket bra resultat i hästarnas muskulatur. Det räcker med 5 varv i varje varv då det är ganska jobbigt för hästarna.


Izze sommaren 2005

Några av er läsare som gillar eller håller på med hästar?

Stallet!

Nu bär det av till stallet för att rida lektion för Ewa på Chanell. Ska bli jättekul då jag tycker det ger supermycket att rida lektion för henne. Hon är verkligen skitduktig på att förstå hästarna utifrån deras idividuella behov och hur de fungerar.

Ska även rida Izze idag, har inte bestämt mig för än om det blir att rida ut en sväng elle rom det blir ridbanan. Beror lite på hur trött jag är efter lektionen ;)


Fina Chanell                                                                           Foto: Emma Bertilsson

Dagens outfit!


Lila långärmad klänning - Hm
Svarta lackleggings - Gina Tricot
Höga svarta stövlar - Skopunkten


Bild 2 från sminktemat!

Här är andra bilden från vårt Top Model inspirerande tema. Vi har mosat en ögonskugga som vi sedan har smulat över mitt ansikte och målat min hand med.

Jag gillar denna bild väldigt mycket!



Foto/makeup: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Vad tycker ni om denna bild?

Bild 4!

Här kommer en bild till från senaste plåtningen. Vi flummade en hel del och vi försökte få det att se ut som jag sprang och blev jagad vilket inte var det lättaste. Vi fick oss iallafall ett gott skratt och det hela resulterade i denna bild. Jag gillar den då den är lite annorlunda från andra modellbilder jag har.



Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Vad tycker ni om bilden?


Ridit lektion!

Idag red jag och Izze och Ellinor och Chanell lektion för Ewa igen och det gick superbra! Jag red barbacka idag med då jag tycker jag kommer åt honom mer då och att jag kan rida med mer små medel än i min hoppsadel.

Izze var jättefin och lösgjord redan från början idag och blev ännu mer mjuk och fin efterhand. Vi tränade på samma saker som lektionen i förrgår och idag satt det som ett smäck kan man säga :)

Jag red honom i en ganska djup form och höll nästan inget i handen och flyttade honom med hjälp av små vikthjälper och skänkel. Väldigt lyhörd var han!

Idag så satt tillslut ryggningarna riktigt fint och poletten har verkligen ramlat ner vad det är han ska göra.

Ska rida lektion för Ewa igen nu på tisdag men då ska jag rida Chanell, Ellinors häst istället. Blir säkert en sväng på Izze med efter det.


Chanell                                                                                  Foto: Emma Bertilsson

Jag älskar den här bilden på Chanell. Motljsuet och att hon är så otroligt söt! :)

Bild 3!

Igår var Emma och Ellinor här och kollade på melodifestivalen. Vi passade på att välja ut bilder från fredagens plåtning i studion. Det blev en hel del bra bilder både på Ellinor och mig.

Här kommer bild nr 3 från det första temat i två olika beskärningar. 



Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Ser ni att jag fått lite fräknar från mina dagar ute i solen vid stallet :) (kanske inte syns jätteväl)

Härlig tur i solen!



 Det blev en härlig tur i skogen och längs gärdena! Mys! :)

Izze pigg i vanlig ordning!

Du kom Emma hit och Ellinor är på g. Det blir melodifestival och välja ut bilder från igår.
 
Vad ska ni göra ikväll?

Nr 2 från igår!

Med inspiration från Top Model har Emma länge velat göra denna bild. Klart man stället upp! ;) Jag blev supernöjd med den! :)


Foto/makeup: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Hiss eller diss?

Första bilden från idag!

Det var snabba ryck! Här kommer första bilden!


Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Vad tycker ni om bilden?


Plåtning i studio!

Idag var jag, Emma och Ellinor i studion och fotade. Jag körde tre olika teman och ombyten och Ellinor körde två. Första gången hon står framför kameran och hon var riktigt duktig! :)

Jag visar er bilderna så fort jag får dem av Emma :)

Lite BTS-bilder från idag


Jag posar loss ;)


Jag posar igen och Emma plåtar

Tack tjejer för en trevlig em och kväll! :)

Innan jag hann publicera detta inlägg hann jag få första bilden av Emma :D

Lägger upp den strax!

Plåtning och stall

Izzes gamla ägare var på besök idag i stallet med sin dotter. Det blev lite barbacka ridning för henne på Izze och han var supersnäll.

Riktigt härligt väder ute, solen sken från en klarblå himmel och det var riktigt varmt och skönt i solen.

Jag tog lite bilder på tjejerna i stallet som red på ridbanan.


Marre och Tingeling




Alice


Viktoria och Alice


Ewa och Ghadir

Nu ska jag, Ellinor och Emma iväg och plåta i studion! :D

Hörs senare!


Dagens shopping!

Jag och Emma var på Bergvik idag och shoppade lite små saker. Jag köpte några nya produkter som jag inte har testat förut så det ska bli intressant att se om de är något att ha.



Värmeskydd, luktade väldigt gott!


Fransar


Base coat

Någon av er som provat någon av dessa produkter?

Ridlektion!

Idag red jag och Izze lektion för Ewa. Jag red barbacka för att träna extra på sitsen och även för att jag kan rida med små hjälper utan sadel. Vi tränade på att lösgöra bogen och att jobba i låg form. Vi flyttade framdelen inåt i volten. Izze var jätteduktig och blev väldigt lösgjord och fin. Han tycker det är så kul när han är duktig och jag berömmer honom.

Vi tränade även på att rygga vilket han alltid har haft svårt för och jag tyckte poletten ramlade ner lite mer idag och han fattade vad han skulle göra. Duktig pålle! :)


Izze i snögalopp                                                                      Foto: Emma Bertilsson


Fixat naglarna!

Igår kväll fixade jag mina naglar. Jag satte på nageltippar och fäste dem med gele. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Nu var det länge sedan jag förlängde naglarna.

Får se om jag förstör dem när jag ska rida lektion för Ewa om någon timme ;)





Får se om jag ska filaner dem lite...

Kram på er!


Akupunktur!

Idag var jag och modellade för en plåtning för ett friskvårdsföretag. Det var riktigt trevligt och de två kvinnorna som driver företaget var verkligen supertrevliga!

Vi började med att fika lite och prata om vad de ville ha med på bilderna. Sedan riggade vi blixtar mm och satte igång. Det var akupunktur, blodtryck, motionscykel och lite massage.

Jag som är lite spruträdd av mig var lite orolig att hon skulle sticka nålarna i mig på riktigt ;) Jag till och med inbillade mig att hon stack in dem, men de bara nuddade vid huden. Nålarna var så tunna så förmodligen hade jag inte känt fall hon satt i dem överhuvdtaget men lite nojig var jag allt, hehe ;)

Jag funderar faktiskt på att gå dit och få akupunktur någon dag!

Bilderna såg ut att bli superbra så det känns kul!

De kommer att vara i deras nya broschyr samt visas på en lokal Tv-kanal här i Värmland. Håll utkik kanske ni ser mig!  ;)

Glömde helt bort att ta några bilder så jag hade full fokus på jobbet.

Ni får hålla tillgodo med en egobild från när jag kom hem ;)


Fler BTS-bilder!

Här kommer några fler Behind The Scenesbilder från gårdagens plåtning med Julia.


Tina och Julia


Hela gänget förutom fotograf


Denna bjuder vi på ;)



En kul eftermiddag och kväll var det! :)

Plåtning!

Idag är det plåtning igen, men idag är det jag som är modell. Vi ska plåta för ett friskvårdsföretag. Ska bli superkul!

Jag bloggar om det senare och kanske visar lite BTS ;)

Kram på er!


Dagens plåtning!

Vi var på stadshotellet för att plåta idag. Julia Dilamono var modell, Christer fotade, Tina sminkade, Ravin fixade håret och jag stylade kläder, skor och smycken. Det var superkul att få vara med och styla! Meningen var att jag skulle vara med och assistera men jag gjorde lite både och.

Julia är en jättegullig tjej och superduktig på det hon gör. Hon har gjort många modelljobb runt om i världen och jobbar på heltid som modell.

Här är några behind the scenesbilder tagna med min mobil som ni får hålla tillgodo med så länge. Christer tog några också och jag tog även några bilder med Julias kamera så får jag dem så får ni dem med.


Ravin fixar Julias hår


Vackra Julia






Min andra plåtning!

Jag hade fått ett pm av en fotograf på Modellbilder.se som hade en egen studio hemma. Jag ville inte åka dit själv så jag tog med mig Emma när jag åkte för att träffa honom. Vi träffades och tog en fika på stan för att diskutera vad vi skulle fota.

Vi bestämde ett datum för plåtning och jag och Emma åkte dit. Vi höll på i många timmar och jag hade totalt 3 klädombyten. Vi hade väldigt trevlig och kom bra överens. Han lovade att jag skulle få bilderna klara inom en månad och vi skrev även en modellrelease.

Detta var i november 2008 och jag väntar fortfarnade inte fått de färdiga bilderna...

Jag fick dem iaf via en länk i litet format så jag kunde välja ut vilka bilder jag ville ha redigerade. Jag kan ju vara glad att jag fått se dem iaf så jag kan lära mig att bli bättre genom att titta på mina egna bilder.

Här är några av dem, tyvärr väldigt små.


Behind the scene fotat av Emma Bertilsson








Foto: Thomas V

Jag kan ju lägga till att är inte så ledsen över att jag inte fått dessa bilder, då jag känner att jag har andra bilder som är bättre.

Nu måste jag packa i ordning och åka till hotellet där vi ska plåta.

Ha en bra dag! :)


Fotoassistent!

God fm på er!

Idag ska jag vara med och assistera på en plåtning. Temat är highfasion. Modellen har rejält med rutin och har en stor och imponerande portfolio. Ska bli riktigt kul! Jag hoppas på att lära mig en del tips och trix :)

Är det ok med modellen och fotografen så kanske jag tar några behind the scenes bilder och visar er sen.

Här en en bild från vår minifototräff på stadshotellet som jag inte visat er

Foto: Christer Persson
Modell: Jag
Makeup: Vicky Le

Bilder från igår!

Emma drog av några snabba bilder på mig med igår. Var inte planerat att jag skulle vara med på bild men lite vanliga vardagsbilder blev det. :)







Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

Svartvit eller färg? Vilka gillar ni bäst?

RSS 2.0