Händelserik helg!

I helgen har jag hunnit med en hel del. Vi har varit på VIP-invigningsfest på Kakeldax i Karlstad där det var gratis dricka, tilltugg och underhållning. Butiken är riktigt stor och fräsch och hade mycket snygga badrums inredningar mm. Man blev lagom sugen på att skaffa sig ett stort bubbelbadkar! :)

I lördags blev det plåtning av en killmodell som heter Hannes. Jag tog en ridtur på min fina pålle som gick hur fint som helst och sedan blev det endel redigering av bilder.

Igår var morsan och farsan här och hjälpte mig att inreda min klädkammare i nya lägenheten, vilket blev riktigt bra! :) Vi hann också börja städa ur min gamla lägenhet.

På kvällen bjöd vi morsan och farsan på middag. Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig helg! :)

Här kommer första bilden från plåtningen i helgen:



Foto: Jag
Modell: Hannes Husberg

Vilken av dessa två versioner gillar ni mest? Den nermättade eller den med färg?

En svettig mammut!

Jag skulle behöva klippa min nallebjörn till häst men nu känns det lite kallt för klippning. Dessutom har han börjat fälla så jag är lite rädd att det ska synas i sommarpälsen att han är klippt. Då blir han ju inte lika blank och fin.

Någon av er som klippt en häst som fäller? Syntes det på sommarpälsen?

Igår blev det dressyr i paddocken. Det gick bra och han var lydig och hyffsat sansad i galoppen. Vi flyttade framdelen men endast hjälp av höftrörelser. Han har blivit så lyhörd och duktig. Eller det har han iofs alltid varit men jag har ridit med mer hand och ben än vad jag tränat på sista tiden.

Det är en rolig sak att träna vidare på att rida med så små hjälper som möjligt. Jag försöker att rida mer med hjälp av kroppen och nästan ingen hand.

Här är några fler bilder på Izze efter en ridtur förra helgen. Lite svettig och påminner om en mammut! :)

Foto: Jag
Häst: Izze

Fixardag!

Idag blev det en fixardag efter jobbet. Skicka iväg papper, lämna nyckel till bovärden, posta brev, fixa hemma, laga mat, städa, diska mm.

En rolig grej som hände idag var bl a att jag fick en förfrågan om att fota gravidmage. Det kommer bli lite längre fram, men det ska bli riktigt kul! :)

På lördag ska jag fota modellbilder och det ska bli hur kul som helst! :)


Foto: Jag

Jag får lite vårkänslor när jag ser denna bild! :)

Äventyrsbadet!

Det har varit en mycket trevlig dag på Äventyrsbadet i Örebro. En massa bad i vildvattenforsar och rutchekanor. Fikapaus med våfflor, sylt och grädde. Riktigt mumsigt!

Det var en massa folk där och man fick se upp så man inte blev överkörd i forsarna då många åkte som tokar. Den röda vattenrutchekanan var lite spännande att åka. Rätt som det var blev det kolsvart inne i den och det blinkade gula rander. Det kändes som det gick bra fort då man inte såg ett smack.

Jag tog några snabba bilder med kameran då den låg risigt till för att bli nedstänkt med vatten.






Våffelfrukost och äventyrsbad!

Idag blev det en mkt smarrig våffelfrukost och nu ska vi packa badkläderna för att bege oss mot Örebro. Vi ska till äventyrsbadet och bada ett helt gäng. Ska bli riktigt kul då jag faktiskt aldrig varit där sen de gjorde vildvattenforsar mm. Jag är som ett vattendjur i vattnet så det ska bli riktigt skoj! :)


Foto: Jag

40 års fest!

Nu ska jag strax iväg och rida. Det är strålande sol ute så det blir en uteritt. :)

Ikväll ska vi på 40 år fest och imorgon bär det av till äventyrsbadet i Örebro. Många roliga aktiviteter i helgen, det gillar vi! :)




Foto: Jag
Häst: Izze




Julle badar!

Idag blev det ridning i paddocken med Izze. Det var riktigt kallt om kindera när vi travade i början men sen fick vi upp värmen. Många som red på ridbanan idag så det blev lite okoncentration kände jag. Lite pigg var han och ville gärna galoppera på.

Här är några bilder som jag tog på Julia igår när hon badade:






Tanläkarbesök!

Idag var jag hos tandläkaren för att rotfylla min tand. Tyvärr hade inte inflammationen i nerven gett sig ännu så det fick bli en ny behandling av tanden. Borra upp fyllningen och spruta in bakteriedödande i tanden. Fy fan vad ont det gjorde när medlet trängde ner i nerven. Jag ville flyga upp ur stolen. :( Inte kul!

Hoppas bara att inte kinden svullanr upp igen nu så jag får äta penicillin igen!

På kvällen har jag varit och hälsat på min syster. Jag fotade min systerdotter Julia när hon badade i badkaret. Några bilder blev riktigt gulliga :) Kanske lägger upp någon bild senare.


Foto: Jag
Häst: Izze <3

Tacos!

Ikväll blev det en lugn myskväll med tacos och tv-tittande. Skönt att bara ta det lugnt och mysa framför tvn.

Jag känner att jag börjar få ont i min tand igen. Tur att jag har en tandläkartid imorgon för att rotfylla tanden som jag hade så ont i för några veckor sedan. Håller tummarna för att tanden inte kommer att börja göra ont igen efter tandläkarbesöket!



Foto: Jag

Vintrig dag i stallet!

Ikväll var jag och red på Izze. Vi tränade dressyr i paddocken  och det var tre till ekipage till som var där och tränade.

För att vara ganska många i paddocken så gick det hyffsat bra idag och han kändes avslappnad och fin stundtals. Han taggar lätt i gång av att andra hästar travar och galopperar förbi honom.

Vi tränade vidare på att galloppera med lösa tyglar och det gick riktigt bra. Han laddade iväg ett par ggr men låg var lugnt och fint stundtals så det får jag vara nöjd med :)

Här är några bilder från stallet i lördags då det var ett härligt vinterväder!









Foto: jag

Pulkaåkning!

Här är lite bilder från gårdagens pulkaåkning. Kanonhärligt väder! :)








Foto: Jag


Åka pulka!

Nu blir det ut och åka pulka i solen! Kameran åker självklart med :)





Foto: Jag
Häst: Izze

Härlig vintersol!

Idag har solen lyst från en klarblå himmel hela dagen. Jag passade på att rida ut en tur på Izze. Idag fick herrn sträcka ut ordentligt i både trav och galopp. Det gillade både han och jag! :)

Hade med mig kameran till stallet idag och tog lite bilder.

Nu håller vi på och lagar en mycket god middag. Det ska bli ungsbakadlax med gorgonzola och cherrysås med pressad potatis. Det luktar hur gott som helst från köket! :)

Vi tänkte även kolla på melodifestivalen. Jag missade ju förra veckans omgång tyvärr.

Ha en trevligt kväll! :)





Foto: Jag
Häst: Izze

Dålig uppdatering!

Senaste dagarna har det varit full gång. I torsdags var jag i Stockholm med jobbet på en utbildningsdag. Väldigt många intressanta föreläsare var det så det var mycket givande.

Igår red jag på Izze i djupsnön i paddocken och han var till en början ganska het men lugnade sig sen och blev avslappnad och fin. Tog även ett varv i skritt på gärdet i den djupa snön. Bra träning då han fick lyfta på fötterna och jobba med ryggen.

Idag blev det sovmorgon och en riktigt mysig frukost. Gröt, yoghurt, kaffe, rostmacka, ägg mm. Gött, nu står man sig många timmar :)

I helgen är det ju svenska rallyt här i Karlstad så jag bjuder på en bild med lite schyssta bilar :)


Foto: Andreas Reichenberg
Modell: Jag och Sofie Hurtig
Makeup: Vicky Le


Full fart!

I helgen har det varit full fart. Fredagen och resten av helgen har gått åt till att flytta komma i ordning i nya lägenheten. I lördags kväll hanns det också med en liten fest här i nya lägenheten med ett gäng gamla vänner.

Mycket trevligt att träffa dem då det var allt för länge sedan vi sågs sist. Snart vankas också den ritkiga inflyttningsfesten när mina nya tapeter har kommit på plats.

Jag har också hunnit med att rida på Izze i helgen och det känns som vi går från klarhet till klarhet med dressyren. Känns riktigt kul att vi fortfarande utvecklas tillsammans efter 10 år. Min fina pålle som alltid ställer upp och gör sitt bästa :)


Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze <3


Ny header!

Passade på att göra en ny header medans jag väntar på att morsan och farsan ska komma. Kunde vara kul med lite förändring i bloggen tänkte jag! :)

Vad tycker ni om den nya headern?

Hiss eller diss?

Flyttdax!

Idag går flyttlasset till nya lägenheten. Morsan och farsan kommer hit och hjälper till. Det har varit full rulle att försöka hinna allt de sista dagarna, mycket som ska fixas.

Igår red jag Izze i paddocken och det var rena rama skriskobanan. Det blev bara skritt och lugn trav men han gick mycket fint och avslappnat. Ställde och böjde och red mest på fyrkanten.

Vi gjorde lite förflyttningar och lyckades även rygga utan att använda handen. Jag har som mål att använda handen så lite som möjligt och försöka styra och rida med hjälp av kroppen, benen och vikthjälper istället.

Här är några bilder från i höstas:





Foto: Jag
Häst: Lucky Winner JR.

Äggskal o beige!

Idag var jag och valde tapeter till nya lgh. Det blev väldigt neutrala och enfärgade tapeter. De i vargdags rummet fick bli äggskalsvita och de i hallen ljust beige.

Jag och Viktoria var även och åt mat på Bergvik och sedan åkte vi till Ikea. Jag köpte bl a en svart lurvig matta och ett nytt större vardagsrumsbord samt lite annat smått och gott.

Hoppas nu bara att de kommer att tapetsera och måla om i lägenheten innan jag ska flytta. Ska ringa och kolla läget imorgon.

Efter Ikea blev det även en fika :) Nu ska jag krypa ner i sängen, har varit väldigt trött hela em idag.




Foto: Jag

Jag älskar solnedgångar och soluppgångar! Märks det? :)

RSS 2.0