Bete och hoppbilder!

Idag släppte jag Izze på bete ihop med Fellino och Sigge. De verkade komma bra överens så det kändes bra.

Här är nårgra bilder från hoppningen förra helgen:

Foto: Maria Backman

Häst och ryttare: Jag och Izze

 

Tusen tack Maria för fina bilder! :)


Diverse bilder från Hallsta!

Här är några bilder som jag tog med min kamera under fototräffen i Hallstaträffen. Jag tog inte så många men här är några iaf.



Foto: Jag

Hallsta!

Det har varit en kanonhelg i Hallstahammar. Jag åkte dit i fredags och åkte hem idag. Jag och ett gäng andra tjejer både modeller och fotografer delade på en stuga.

Mycket skratt och möten med nya fotografer och modeller. Jag plåtade ihop med ett gäng nya fotografer och ett par som jag har fotat med förut.

Totalt blev det 4 st plåtningar i olika teman och på den ena av dem var det 5 fotografer som fotograferade samtidigt. Det var en utmaning kan jag säga :)

Nu håller jag tummarna för bra bilder! :)

Tack alla trevliga och glada människor för en mkt trevlig helg!

Här är en bild från förra årets träff:

Foto: Patrik B
Modell: Jag

Mystur!

Idag tog jag och Izze en mystur i skogen. Hör och häpna så red vi på hyffsat långa tyglar hela turen plus att vi galopperade med långa tyglar utan att herrn laddade iväg! Jag satt bara lugnt och fint i sadeln och tänkte "lugn och fin". Han är så lydig och snäll min pålle, övning ger färdighet! :)

Försökte ta kort på min "nya" hårfärg förut men jag hade för korta armar för att få med hela håret i bild :)



Nikon 50mm 1.4
Foto: Jag

Min fina! <3

Gulliga Maria tog lite bilder när jag och tjejerna hoppade i lördags. Här är en på mig och Izze:


Foto: Maria Backman

Dagens shopping!

Jag shoppade lite smått och gått idag. Detta är en del av skörden:


Klänning                                  T-shirt

Linne

Samt ett halsband, örhängen, fransar och ansiktskräm. Jag köpte även blekmedel till håret så snälla Viktoria hjälpte mig att bleka det. Resultatet kanske jag visar er imorgon :)

Go kväll på er! :)

Shopping!

Idag blir det en liten shoppingsväng för att handla lite grejer inför helgens fototräff. Nu har det ordnat sig med boende och skjuts så det känns skönt :)

Skulle behöva tvätta också, jag har ett riktigt stor klädberg! Kanske skulle shoppa lite nya kläder idag så jag inte behöver tvätta än på några dagar ;)

Här är några fler bilder från förra årets fototräff:


Foto: Jörgen L.
Makeup: Boel L.
Modell: Jag


Foto: Nicklas P.
Makeup: Kristin L.
Modell: Jag


Foto: Veronika O.
Makeup: Jag
Modell: Jag

Genombrott!

Idag blåste det som tusan ute så vi höll oss i paddocken och red dressyr idag. Jag jobbade Izze i traven och ställde honom utåt i volten och flyttade in bogen. Detta gjorde lösgjorde honom rejält i bogarna!

När jag sedan skulle galoppera kunde han galoppera väldigt avslappnat och fint och röra bogarna som aldrig förr! Vilket genombrott! Det var lite som att galoppera på en annan häst :)

Massage, lite annan typ av ridning på längre tyglar och lägre form har gett resultat :)

Ewa tränade med Jasmine idag i paddocken. Hon tränade från marken på att gå över en pressenning samt att packetera in Jasmine i pressenningen. Imponerande hur lugn och snäll hästen var. Jag blir nästan lite sugen på att prova pressenningen på Izze.

När jag ridit pasade jag även på att fota lilla sötnosen Rocky när han longerhoppades av Emma. Hur söt är inte han då? :)



Foto: Jag
Ponny: Rocky

Pepp inför helgen!

I helgen vankas det fotofräff och jag känner mig riktigt pepp! :)

Här är några bilder från förra året:


Foto: Veronika Orrholm-Zentio
Modell: Jag


Foto: Calle S.
Modell: Jag


Foto: Patrik B.
Modell: Jag

Med dessa tre fotografer blir det repris med i år igen fast med lite andra teman.

Vattenkrångel!

Idag blir det andra dagen som vi måste koka vattnet 2 ggr pga av vattenläcka. Lite drygt kan man känna. Håller tummarna för att det inte är bakterier i vattnet bara då jag glömt bort mig och borstat tänderna i det. Tydligen kan det vara flera dagars inkubationstid innan man insjuknar om det skulle vara något fel på vattnet.


Födelsedagsfest och hoppning!

I lördags hade jag födelsedagsfest hemma hos mig. Vi var ett glatt gäng och det blev en mkt trevlig kväll. Vi var ute på Blue moon och det blev en hel del dansande :)

Jag fick många fina presenter av mina fina vänner! Tusen tack för presenterna! :)

Idag på em blev det hoppning i paddocken med Madde och Caritha. Izze var snäll och hoppade fint fast piloten kände sig lite ringrostig ;)

Vi hoppade lite småhinder i olika varianter och sedan avslutade vi med en liten bana. Maria var med och tog bilder så inom några dagar får ni förmodligen se bilder från hoppningen.

Jag hade med mig kameran idag i stallet och jag kunde inte låta bli att ta lite bilder på söta Rocky! :)



Foto: Jag
Häst: Rocky

Tack! <3

Tusen tack för alla gratulationer idag! Det värmer :)

Kramar till er alla!


Mammas goda smörgåstårta! :)

Naglarna!

Ikväll kom Emma förbi och fixade mina naglar. Hon är kanonduktig och jag blev mycket nöjd med mina naglar! :)

Tusen tack snälla Emma! :)

Här är en snabb bild som jag tog på dem:



Idag fick jag också mitt nya objektiv och mina bilder som jag skickat på framkallning. Bilderna blev kanonbra och Icafoto skickade med en daim i packet :) Det tackar vi för!

Objektivet kan jag lova att jag kommer testa loss här framöver.

Fixa naglarna!

Just nu sitter jag på tåget på väg hem från Sthlm. Tåget är en timme sen typiskt nog.

Gulliga Emma ska fixa mina naglar ikväll. Måste ju göra mig lite fin inför min födelsedag imorgon och födelsedagsfest på lördag samt fototräff näsa helg :)

Visar bilder på naglarna senare om jag hinner.

Denna bild tog Emma B på mig förra våren.

Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag


Fullspäckad dag!

Idag har det varit en riktigt fullspäckad dag här på konferensen. Många nya intryck och många trevliga kollegor. Nu är det dax att svira om till kvällens middag och festligheter.

Idag har jag även fått bilder som jag har tagit publicerade på mitt jobbs officiella hemsida. Känns kanonkul och jag har även fått mycket positiv feedback på bilderna.

Ni som känner mig kan säkert lista ut vad adressen till hemsidan är och spana in bilderna :)

En ledtråd kan vara en kvinna i rosa tröja som ingår i sveriges regering.

Ha en trevlig kväll!


Konferens!

Just nu sitter jag och min kollega på tåget till Stockholm. Vi ska på konferens i ett par dagar vilket ska bli väldigt kul och spännande. Späckat schema med många intressanta inslag :)

Jag har fått den stora äran att fotografera eventet, tyvärr kommer jag förmodligen inte att kunna visa bilderna här.


Dressyrpass!

Idag blev det ett dressyrpass på Izze på ridbanan. Redan från start idag kändes han mycket fin och mjuk i sidorna. Massagen och ridningen på längre tyglar lite "western style" har haft stor effekt. Känns kanonkul att han känns så bra nu.

Vi har en del kvar att jobba på i galoppen men han blir inte lika hetsig längre när vi ska galoppera. Vi har ju endel att jobba på i traven med men nu sitter formen och böja/ställa mycket bättre :)

På söndag är det inplanerat hoppning med några tjejer i stallet. Det ser jag fram emot.

Nu är även mitt efterlängtade nya objektiv beställt! Yeey! :D


Foto: Jag
Blomma: Vit magnolia

Mitt älskade djur!

Idag tog jag med mig kameran till stallet och jag tog några snabba bilder på Izze när jag skulle hämta honom. Jag hann inte ta så många innan han kom gående.

Sötkorven var riktigt pigg och laddad idag. Det märktes redan på stallgången, han hade ingen lust att stå och vänta :)

Det blev en ridtur i skogen idag och vi tränade på att ta det lilla lugna i skogen, speciellt på det stället där han alltid får för sig att det är himla kul att galloppera. Jag satt djupt i sadeln, lutade mig bakåt och höll om med benen. Då blev det ju genast jobbigt att behöva galoppera i form så då lugnade han sig en aning. Väldigt fin och lugn gallopp blev det :)

På vägen hem gjorde vi halter och ryggade, då man inte alltid behöver ha så brottom på hemvägen. Det lyssnade han bra på och sen behövde jag bara göra halt och sedan ryggade han av sig själv utan att jag sa åt honom. Han är så rolig, han vill gärna själv lista ut vad vi ska göra och göra det utan att jag behöver be honom :)


Foto: Jag
Häst: Izze

Han ser tjock ut på bilderna som är tagna framifrån men det är bara vinkeln på kameran som gör det. Han är väldigt fin i hull just nu. Bästa hullet någonsin på våren tror jag. Han brukar tappa några kilon vid pälsfällningen men i år har han hållt sig mkt fin. Kanske pga av att han inte har någon mask i år.

Snart är även vinterpälsen borta på magen, öronen och benen. Det ska bli skönt! :)

Hundporträtt!

För några veckor sedan fotade jag Abbe en Engelsk springer spaniel.


Foto: Jag
Hund: Abbe

Visst är han fin? :)

En bildbomb magnolia!

Ikväll ska jag på middag hos Viktoria och sedan ska vi hem till J på förfest. Senare blir det ev. en öl på någon uteservering i stan. Ska bli trevligt, det var länge sedan jag var ute senast :)


Gravidmage 2!

Här är några fler bilder som jag tagit på Karolinas fina mage.





Hoppning!

Igår blev det hoppning i paddocken tillsammans med Carita och Diana. Vi värmde upp över bommar och sedan blev det gymnastikhoppning med studs.

Izze var mycket lugn och sansad i början när vi värmde upp och gick mycket lugnt och fint över bommarna men blev efter en stund riktigt busig stundtals. Studsa runt, galoppera på stället, bocka lite, ladda så in i mot hindren och ligga ner i svängarna :)

Vi har ju inte hoppat något på hela vintern så nu tycker han att det är hur kul som helst! :D

Jag kunde inte titta på hindret för långt i förväg då han ska dra iväg i full fart så fort han förstått vilket hinder det är vi ska hoppa. Han är så söt!

Studs är bra för det är så enkelt för hästarna att hoppa då det alltid stämmer så bra. Vi körde 4 st på rad och man märker redan efter ett par rundor att det är riktigt bra mjölksyreträning för dem. Izze blir alltid väldigt lösgjord av att hoppa studs och blir väldigt böjlig och smidig.

Ska försöka hoppa lite mer redgelbundet nu så vi kommer i form och han kan hoppa lite mer sansat ;)

Efter hoppningen fick han beta lite gräs på vallen.


Bild tagen med mobilen.

Utställnings bilder!

Jag hoppade in som ben och handmodell på några bilder när vi var och fotade på skroten för ett par helger sedan.

Här är några av de bilderna som Anders tog och som förmodligen ska visas på en utställning i Stockholm.


Foto: Anders Haglund

Jag gillar den härligt gröna tonen i dessa bilder. Vad tycker ni?

Gravidmage!

Förra helgen var jag och fotade vackra Karolinas fina mage :)

Här är några bilder:




Foto: Jag

Ny klänning!

För ett bra tag sedan beställde jag denna klänning på nätet, idag kom den äntligen! :)

Jag älskar den blåa färgen! :)


Jag var ju självklart tvungen att beställa halsbandet på bild också :)

Visst är den snygg? :)

Nyttig dag!

Idag har det varit en intressant dag på jobbet. Vi fick lära oss en del intressanta saker som är bra att kunna, det gillar vi :)

Det har varit riktigt varmt ute idag och jag känner att jag skulle behöva köpa en hel del nya kläder. Kanske vore något att önska sig när man fyller år :)

Igår hade jag 38 graders feber på kvällen men idag känner jag mig bättre och feberfri så nu blir det en sväng till pållen.


Bra start på veckan!

Jag inledde veckan fint i morse med att bilen började hacka för att senare stanna och dö helt. Jag lyckades svänga av i Khamn som tur var och svänga in på en parkering.

Jag fick ringa på bärgaren och de kom och hämtade bilen. De hade med sig en hyrbil till mig då det ingår i min försäkring som jag har. Det var jag glad för idag kan jag säga!

Jag fick en sprillans ny Volvo V70 diesel med automat som hyrbil. Den var en dröm att köra när jag kom på att jag inte behöver trycka ner kopplingen. Innan jag fick snits på körningen var det nära att jag slog ut framtänderna då bromsen var riktigt skarp ;)

Sent om sider kom jag till jobbet och hela dagen har jag suttit och frusit, mått illa och haft ont i musklerna i ryggen, axlar och mage. Hoppas jag nu inte blir sjuk som grädde på moset...

Tydligen var det generator som gått sönder sa de på verkstan. När den är lagad så är vi uppe i över 10 000 kr till att laga bilden på bara några månader. Sedan får jag inte glömma bort alla tandläkarräkningar...

Ligga nerbäddad i soffan och tänka positiva tankar ska jag ägna mig åt resten av kvällen tänkte jag!

Trasiga och gamla bilar tyckte jag passade ovanligt bra in i detta inlägg...


Foto: Pär Å.
Modell: Jag

Markarbete!

Detta skulle ha blivit publicerat igår... men det var något fel på blogg.se

Idag blev det markarbete i paddocken. Vi red över bommar, mellan koner: böja/ställa, skänkelvikning och flytta bog, över kavaletti och ett kryss som vi hoppade över. Bra gymnastikträning och Izze tyckte det var riktigt kul! :)

När vi ridit klart och låtit hästarna beta lite åkte vi och köpte pizza som vi satte oss i solen och åt. Vi spelade även Chicago i solen. Hur skönt som helst! :)

Nu har jag fått en hel del nya fräknar på näsan.



Vita vårblommor!


Gamla bilar 1!

Här är två nya modellbilder från fotosessionen på bilskroten med Pär förra helgen.


Foto: Pär Å.
Modell/styling/makeup: Jag

Ryggvärmare!

Idag var jag och lämnade tillbaka sadlar åt en kollega på rid och travshoppen. Självklart kunde jag inte låta bli att handla en present till min älskling.

Det blev en BackonTrack ryggvärmare. Det är bra för att få igång blodcirkulationen i ryggen, korset och rumpan. Jag tänkte att jag även kunde lägga den på hans hals då han är lite stel i nacken.

Idag red jag ut en tur barbacka med ryggvärmaren på och jag kände verkligen den värmande funktionen. Izze verkade gilla den mycket och kändes väldigt lugn och tillfreds.

Imorgon tänkte jag och Ella träna markarbete på ridbanan. Det blir förmodligen något litet hinder med :)


Ikväll vart det grillning i det härliga vädret. Det var mycket god mat och trevligt sällskap. Jag och Anna hoppade även studsmatta en stund. Det är ju väldens bästa träning det. Helt slut när vi var klara :)

En lite suddig bild...


Jag fick en energikick av hoppandet och passade på att städa och plocka ihop täcken och schabrak i stallet som behövde tvättas. Det var en hel del det, har inte tvättat hästgrejer på hela vintern så nu har jag lite att pyssla med...

Hoppas ni också har haft en trevlig kväll!

Kram på er!

Ridtur i skogen!

Idag var jag, Frida och Karin ute och red på våran pållar tillsammans. Det var en mycket trevlig tur. Vi red i skoggen upp på berget. Det är en ganska bra väg då den innehåller endel klättring och titta-vart-man-sätter-fötterna-träning. Solen tittade fram och det var riktigt hälrligt vårväder.



Busunge!

Idag har jag varit hos tandspecialisten med min tand. Det var första gången av fyra då han ska rotfylla tanden. Hoppas det går att få bort borren ur tanden. Det skulle han försöka sig på nästa gång.

Var även hemma på middag och senare fika hos syrran. Tanden känns bra än så länge! Håller tummarna för att den fortsätter så!



Skrotbilar 2!


Fin pålle!

Idag gick min fina pålle superfint i dressyren! :) Han kändes mycket lösgjord och var stabilare än någonsin i formen. Hur kul som helst!

Vi får tacka shettlandsponnyn Rocky som longerades i ena hörnet av ridbanan för det. Det ropades gaaaallopp! och en massa smackningar till shettisen och Izze trodde någon ropade på honom och dansade runt en liten stund med höga knän, frustningaroch lite studsande :)

Efter detta kändes han hur genomriden och fin som helst! Det tackar vi för ;)

Idag fick vi även svaren på maskproven. Izze hade ingen mask alls! :D Helt otroligt, han har haft mkt mask i många år och nu är de äntligen borta efter mycket möda.

Jag har bl a bytt mineralerna till alger, gett extra koppar tillskott, samt att vi varit noga med att mocka hagar och även bytt hagar! :)


Foto: Jag
Blomma: Magnolia

Blommor och bin!

Kvällen idag gick åt till att redigera ett helt gäng bilder med diverse motiv. Hästar, gravidmage, blommor, bin och bebisar :)

Jag kommer förmodligen att få en eller flera bilder som jag tagit, publicerade i en stor värmländsk tidning på lördag. En ledtråd är hästar :)

Hur kul som helst om det nu blir så! Jag berättar mer när jag vet mer :)



Skrotbilar 1!




Foto: Jag

På skroten!

Igår åkte jag till Töcksfors för en plåtning på en gammal bilskrot. Riktigt coola miljöer och trevliga människor. Det var jag, två fotografer och en modell till. Nu håller jag tummarna för att bilderna blev bra.

Jag tog ett par BTS med mobilen:



Idag när jag var på vägen hem och körde i 100 km/timmen på en väg långt ute på vischan mer än 10 mil hemifrån, fick jag punktering på bilen.

Det började låta lite, sen smällde det bara till och det lät som hela bilen höll på att slå sönder. Jag fick stanna i en pakeringsficka och kliva ur för att kolla vad som hänt med bilen. Jag trodde motorn hade skurit ihop eller något annat riktigt allvarligt.

Det var en lättnad när jag såg att det var däcket som var trasigt! Däck har jag ju bytt en annan gång då jag fick punktering så det var bara att ta fram domkraften och fälgkorset och byta till reservdäcket.

Måste säga att jag kände mig riktigt nöjd med mig själv när jag var klar! :)




RSS 2.0