Mer vovve!

Idag tömkörde jag Izze på ridbanan. Han var mkt snäll och lydig trots att de höll på och skramlade och smällde precis bredvid där de håller på att bygga ridhuset.

Vi tränade på att ställa, böja, samt skänkelvikningar. Han var duktig och lyssnade bra :)



Höstpromenad!

Idag på fm har vi varit ute på en härlig skogspromenad. Självklart fick kameran följa med.
Nu blir det stallet för en ridtur på Izze och ikväll blir det maskeradfest. Jag ska klä ut min till primadonna är det tänkt.
Ha en trevlig halloween! :)

Fredagsmys!

Vitt vin, räckor och idol. Skönt med helg :)



Liten tjej!

Hur söt är inte denna lilla fröken då? :)




Foto: Jag
Bebis: Maja

Explosion!

Idag var Izze som en explosion att rida på :) Han vilade igår och det fick han utlopp för idag. Vi red ut en sväng och han travade med höga knän och frustade i varje steg. Han är så rolig, han sticker inte iväg men han visar ju tydligt att han vill iväg i full sula.
Tänker jag galopp så är det som en explosion och han är iväg. Det är skönt att han inte är svår att få stopp på då han fortfarande är väldigt lyhörd.
När vi kom tillbaka fick han en rumpmassage samt att han får stå med backontrack-ryggvärmaren över natten. Han har lite stelheter i rumpan som vi håller på att jobba bort. Han har en gammal lårkaka sedan mer än 10 år tillbaka som jag försöker få bort. Akupunkturen har hjälpt en del och nu ska jag massera på den ett tag tills det är dags att köra akupunktur igen.
Här är en bild som Emma tog för någon helg sedan på busdjuret:
Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze

Dressyrtävling!

Här är första bilden på Viktoria och Jasmine från dressyrtävlingen i helgen:


Foto: Jag

Bilden är tagen på framridningen utomhus.

Shopping!

Idag har jag shoppat ridkläder till 40% rabatt på Horze.se samt fri frakt. Det blev en vinterridjacka, flecefodrade ridbyxor, en mössa, ett brunt schabrak och ett par svarta lädertyglar.


Dunjacka                                                            Termoridbyxor

Lädertyglar                                                                     Mössa

Brunt schabrak med silver kantband

Min älskade!

Helgen har hittils varit supermysig. En hel del filmmys, fotat dressyrtävling, ridning mm. Idag kommer kommer familjen på besök och vi ska fira mamma som fyller år.

Måste strax åka i väg och köpa lite blommor innan vi ska mötas i stallet så Julia får träffa kusin Izze :)

Igår fick jag ett gäng nya bilder av Emma på mig och Izze, visst är han vacker min pålle?


Foto: Emma Bertilsson
Modeller: Jag och Izze

Spännande grejer!

Castingen idag gick mycket bra kändes det som. Ska få mer info i veckan. Tyvärr kan jag inte berätta vad det är jag ska göra då jag skrev på ett avtal om tystnadsplikt idag.

Hur som helst så tror jag detta kommer bli kanonkul! :)

Jag har även städat hela lägenheten idag och lagat en mycket god omelett. Omelett är ju hur bra som helst att äta när man vill ha mat snabbt. Jag hade i räkor, fetaost, rödlök och ägg såklart.

Här är några näckros bilder från i somras:





Casting!

Imorgon em ska jag iväg på casting. Superkul att de hörde av sig och frågade om jag vill komma på en intervju.

Mycket spännande då jag inte vet alls mycket om vad det handlar om, mer än att det är ett känt produktionsbolag och att de ska spela in en tv-produktion som kommer att sändas på tv.


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag






Redigering idag igen!

Idag har jag varit riktigt trött hela dagen. Izze fick vila idag men jag var där och tittade till honom lite och fikade lite med Rebecka, Viktoria och Ewa.

Resten av kvällen blev det matlagning och redigering av bilder. Nu väntar sängen tidigt! Ska bli mkt skönt!

Jag borde ta och leta reda på mitt duntäcke då hyresvärden inte satt på elementen ännu. Känns lite kallt i lägenheten tycker jag.

Här är ett par gamla bilder från i somras:


Stugan bredvid våran



Amstaff!

Dagen idag inleddes med en härlig höstpromenad och efter det blev det pizza. Sedan bar det av hemåt och på em blev det ett dressyrpass på Izze på ridbanan.
Izze fick akupunktur i fredags så därför fick han vila igår och idag kändes han mycket fin när jag red. Vi lyckades göra ett klockrent galoppombyte på första försöket, så då gav vi oss där. Herrn lär sig snabbt! :)
Jag har även suttit några timmar idag och redigerat bebisbilder. Nu blir det sängen innan jag somnar vid tangentbordet ;)
Har blivit en del hundbilder här i bloggen nu senaste. Här är en vacker herre bland höstlöven :)

Bowling, dans och pistolskytte!

Igår var en mycket trevlig kväll i glada vänners lag. Vi åt tacos, bowlade och var ute i gamla hemstaden. Vi dansade nästan hela kvällen. Riktigt rolig kväll!

Idag var vi ute och sköt pistol på en skjutbana. Jag sköt med en 9 mm och en Magnus 357. Vilket jädra drag det var i dem och jag missade nog tavlan med alla mina skott! ;) haha

Kunde ju inte låta bli att blinka till varje gång av den höga smällen och rekylen. Kul var det iallafall och det vore skoj att prova fler ggr.

Här är lite fler hundbilder:
Folke och Isa

Folke mannen!

Jag blev inspirerad av Emma när hon fotade Pondus och Izze med den svarta bakgrunden. Så jag passade på att göra en liknande grej, fast med Folke som satt så gulligt på nästan samma plast som vi fotade Izze och Pondus.

Visst är han väl bedårande?






Mer däckproblem!

Jag har redan i år fått två punkteringar på bilen, trots att det ena av däcken var helt nytt. Min bil har låtit och "durrat" nu ett tag och idag kom vi äntligen fram till vad probelmet var. Det var höger bakdäck som hade en hyffsat stor bula på sig, på insidan, som inte syntes från utsidan.
Jag har länge trott att det varit något fel på höger framdäck, så därför bytte vi till ett annat framdäck idag. Det blev inte helt bra, konstigt nog blev det lite bättre. Vi testade även att ta bort höger bakdäck för att byta även detta. Då fick vi syn på denna bula! Inte konstigt att jag tyckt att något var fel...
Snacka om att ha otur med däck. I övrigt så är det inga fel på däcken, de är knappt ens slitna så hur kan det komma sig att flera däck blir så konstiga och går sönder på kort tid?

Jag och Izze!

Här är första bilden på mig och Izze från i söndags när Emma fotade oss. Visst är han vacker min pålle? :)
Foto: Emma Bertilsson

Tömkörning och hästfoto!

Idag turades jag och Emma om att fota våra pållar. Först fotade jag Emma och Pondus tillsammans och sedan fotade Emma mig och Izze tillsammans. Det blev även enskilda porträtt med Pondus och Izze som Emma tog.
Bilderna såg superfina ut i kameran och jag tror de kommer bli kanonfina! :D
Kul med lite nya bilder på mig och Izze tillsammans. Det kan man aldrig få för många av ;)
Det blev tömkörning idag på ridbanan, då det blev uteritt igår. Izze gick så himla fint. Han ser ut som en helt annan häst när han jobbar så fint! Han jobbade på i låg form och riktigt trampade med bakbenen och jobbade med ryggen. Min duktiga pålle! :)
Fotade lite hästar igår, här är ett par på Lillen:
Foto: Jag

Uteritt!

Snart bär det av till stallet för en uteritt med Emma och Pondus. Jag tänkte ta med mig kameran till stallet så ev blir det lite höstbilder.

Igår red jag och Izze dressyr på ridbanan. Han kändes fin men var en aningens energisk då han fått vila i 2 dagar då han fick akupunktur i onsdags och sen vilade i torsdags. Akupunkturen har större effekt om de får ta det lugnt dagen efter.

Idag hoppas jag vi slipper älgflugorna i skogen då de varit riktigt jobbiga sista tiden när vi ridit i skogen. Har inget annat år märkt av dem så mycket som i år.

Lite fler bilder på Ewa och Killen från förra helgens uteritt:




Foto: Jag

Starka färger!


Alice!

Här är några bilder som jag fotade i helgen på de fina flickorna Viktoria och hästen Alice.
Foto: Jag

Orange!

Idag kändes Izze mycket fin från start. Vi red ett mjukgörande pass i paddocken trots stormen och han hoppade inte till en enda gång. Han var pigg och glad, men sansad. Det gillar vi! :)

Imorgon ska ha få akupunktur igen. Mycket har hänt sen första behandlingen. Han har bland annat fått en mkt mjukare nacke och hals, mer jämna ryggmuskler och mjukare rumpa.

Detta har fått till följd att han är mjukare i gångarterna, mer avslppnad och mjuk vid ridning samt bättre benlyft i alla gångarter.

I förrgår började jag även med att stretcha hans bakben. Han fattade inte ritkigt först vad han skulle göra eller vad det skulle vara bra för, men sen slappnade han av. Idag när jag kratsade hovarna så gjorde han det själv när jag höll i bakfötterna. Han tyckte det var riktigt gött att få sträcka lite på bakbenen.

Det har också blivit dax för höstens träckprov. Vi gjorde ett i våras och då var han helt maskfri, så nu ska vi se vad detta uppföljningsprov visar.

Här är några bilder på en vackert orange höstblomma:



Vackra färger!

Höstens färger är bara som himla fina! :) Jag skulle kunna fota vackra löv och träd hela dagarna!

Stallmöte!

Idag var det möte i stallet. Vi fick se ritningarna på ridhuset som de håller på att bygga på gården. Wow, säger jag bara! Vilket superfint ridhus det kommer att bli :)

Stort, ljust ridhus med träbalkar och hoppunderlag. Stor uppvärmd sadelkammare, spolspilta med varmvatten, uppvärmt utrymme med 4 st uppställningspiltor att göra i ordnig hästarna i. En cafeteria/klubblokal med stora fönster med utsikt över ridhuset.

Det kommer bli hur grymt som helst! Så skönt att slippa rida i snöstorm, regn, kyla och frusna vägar och ridbana vintertid.

Det kommer även att bjudas in tränare samt hållas kurser och clincs.

Idag red jag och Izze ut en sväng. Vi travde på i lite fortare tempo samt rullade på i galoppen. Han tyckte det var skönt att få träcka ut lite i friare tempo. Lydig var herrn också trots mkt energi, det gillar vi! :)

Här är några bilder från igår på Ewa och Killen:






Höstblomma!






Nikon 50mm 1.4 och närbildsfilter 4+

Tömkörning och hästfoto!

Idag tömkörde jag Izze på ridbanan. Han rörde sig mycket finare och smidigare idag än häromdagen. Vi testade att göra skänkelvikningar också, första gången vi gör det när jag tömkör honom och han flyttade snällt åt båda hållen.

Jag tänkte jag skulle tömköra honom hyffsat regelbundet nu ett tag. Det är så bra då man ser hur de rör sig och det avlastar ryggen och benen på dem. Samt att det är kul med variation :)

Jag var även ute och fotade Ewa och Viktoria idag på deras ridtur. Här kommer första laddningen bilder:


Ewa och Killen tv. och Viktoria och Alice th.



Foto: Jag


RSS 2.0