Föl, vacker pålle och restaurang!

Ikväll var vi ute och åt på den libanesiska restaurangen Pasha. Vi åt lamm och nötfärsspett med matvete och två olika såser. Det smakade mycket gott och det var rejäla portioner. Jag åt upp lite mer än hälften av det som var på tallriken och då åt jag aldeless för mkt.

Innan resraurangbesöket blev det tömkörning idag med Izze. Han kändes mycket lydig och fin och väldigt lugn. Vi gjorde ryggningar, skänkelvikningar samt gick över förhöjda bommar. Izze jobbade i låg form och man kunde se hur ryggmusklerna jobbade fint :)

Idag har jag även varit och fotat ett föl samt en tjej på en mycket vacker dressyrhäst. Här får ni se några av bilderna på fölet:







När de kommer ut på grönbete längre fram ska jag fota den mer samt det andra 2 v gamla fölet i stallet. Den var en riktigt vilde inne i boxen :)


Blåsippor!

Är i full gång och städar och tvättar. Bättrar också på hårfärgen. Kanske bjuder på en bild på nya frisyren sen, klippte mig ju i lördags som jag inte visat er :)
Ikväll blir det ev grillning. Men innan dess blir det en ridtur på pållen. Ska kolla lite om någon vill göra min sällskap.
Nu ska jag strax iväg och fota fölbebisar :)

Färg vs svartvitt!

Jag är ledig imorgon och det ska bli riktigt skönt. Var pigg nu på kvällen så jag redigerade lite bilder. Jag gjorde denna vitsippa i två versioner.
Vilken gillar ni mest? Färg eller svartvitt?
Foto: Jag

Födelsedagsmiddag!

Igår hade en av mina bästa vänner middagsbjudning och fest.  Mycket god mat fick vi och mycket trevliga människor. Jag har träffat alla förut på Johannas bröllop så det var kul att se dem igen.
Johanna hade fixat med roliga lekar bl a musikintrotävling och filmmusiktävling. Vi körde killarna mot tjejerna och självklart vann vi tjejer. Som förlorare fick de dricka två olika snapsar samt springa ett varv runt huset i endast underkläder.
Sammantaget en mycket rolig kväll. Tack till alla er som var där! :)
Här är två bilder på mig sedan jag var hos Johanna sist på tjejmiddag:

Härlig vårtur!

Idag tog jag och Izze en ridtur i skogen. Upp över ett litet berg, på grusvägar och gräsvägar. Izze kändes mycket fin, ganska pigg men höll sig ändå i skinnet. Vi skrittade mest men travade och galopperade lite också.
Idag blev det som jag kallar fri fart i galoppen. Herrn galopperade på men inte altför fort, han kan mycket mycket snabbare när han är på det humöret. Jag brujar låta honom galoppera i frifart när han är lugn och inte ligger på som en tok.
Jag satte på min app Mina spår idag när jag red och den visade att vi var uppe i 37,8 km/h så ganska bra fart hade vi ändå ;)
8, 48 km var sträckan vi red och det tog 1h 15 min och den genomsnittliga rörliga hastigheten var 7, 61 km/h. Efter ridturen så satte jag av och ledde herrn några gånger över några förhöjda bommar i paddocken. Det blev även den obligatoriska stretchen av benen, halsen, sidorna och ryggen.
Izze har blivit mycket vigare har jag märkt när jag stretchar honom med en morot mellan frambenen, han bugar mkt djupare nu än i början. Känns gött! :)
Foto: Jag

Träningsvärk och joggingtur!

Idag kände jag attt jag hade lite träningsvärk från ridlektionen igår. Ljumskar, rygg, axlar och armar. Gött det! :)
Nu har jag precis varit ute på en joggingtur med Emma. Vi sprang 3, 4 km på en genomsnittlig rörlig hastighet  på 8, 74 km/h, lugnt och behagligt snacktempo. Alla siffror enligt min app "Mina spår".
När jag kom hem gjorde jag lite situps då jag behöver stärka mina magmuskler. Jag har alltid haft en stark rygg men behöver komplettera med en lite starkare mage :)
Nu blir det en snabbdusch och sedan ska jag till frisören och klippa mig. Varning för att det blir en ganska kort frisyr, men vi får se var frisören tycker ;)
Ikväll blir det middag och party hos en god vän. Men innan det ska jag även hinna med en sväng på kusen.
Kram på er!
Foto: Jag

Träning!

Idag var det dax för westernträning igen för Rolf Carlsson. Eller western rider ju inte jag på det sättet men jag red iaf för en sådan tränare. Izze kändes inte riktigt lika fin som sist men jag tyckte ändå att han lossnade bra och kändes lösgjord och fin.
Vi tränade på ställning, rida rakställda, skänkelvikningar, slutor samt galoppfattning från sluta. Izze blir ofta lite pigg och lite hetsig när man ska galoppera men han gick lugnt och fint i ena varvet idag iaf.
När vi skulle galoppera längs fyrkantspåret blev Izze lite stirrig och het då någon vänlig själv longerade sin häst i bock och brall, precis utanför ridhusdörren. Izze blev så klart stressad då det hördes väldigt väl in i ridhuset att en häst var stollig utanför.
Det har precis lagts på nytt grus och gjorts iordning utanför ridhuset men inte plattats till riktigt ännu och inte satt sig riktigt så det var ju inte det listigaste man kunde gör,a kände jag, att longera en vild häst på den nya parkeringen som inte var helt klar ännu.
Dessutom visar man väl hänsyn till dem som rider lektion i ridhuset och låter inte sin häst hoppa runt som en tok på longeringslina precis utanför. Det finns ju faktiskt en paddock att göra sånt i.
Tyvärr blev det stora hål i det nya underlaget vilket personen som orskade det hela inte återställde efter sig. Ibland undrar jag hur folk tänker....
Foto: Jag

Black & white!


Foto: Ken B
Makeupartist: Boel L
Modell/redigering: Jag

St paula!


Foto: Jag

Middag på restaurang!

Idag blev det en shoppingtur på stan och efter det åt vi middag på O´learys. Jag åt pasta med grillad fläskfile med en mkt god pastasås.

Mycket trevligt att vara ute och äta, det får det bli mer av :)

På stan beställde jag en ny divansoffa samt köpte ett par svarta shorts. Jag känner mig mycket nöjd med båda köpen.

När skatten kommer ska jag även köpa mig en ny säng.


Detta var soffan som jag beställde fast jag valde en mörkare nyans av grå.

Där satt den!

Idag red vi dressyr jag och Izze. Vi började i ridhuset men forsatte i paddocken då Izze sprang och gnäggade som svar på en häst som stod i stallet och gnäggade.

Han blev lugn direkt när jag kom ut i paddocken vilket var skönt då vi slapp krångla med det.

Izze gick kanonfint idag i alla tre gångarterna och galoppen framför allt, var jag mycket nöjd med. Låg form i lugnt tempo med längre tyglar. Så duktig kille! :)

Herrn har en förmåga att bli lite hetsig och pigg i galoppen så det kändes riktigt gött att han kunde ta det lugnt och jobba på bra. Fortfarande krävs en del jobb med formen speciellt i vänster varv men man får ta ett steg i taget och vara glad att det går åt rätt håll.


Foto: Jag


Ut i backarna står!


Foto: Jag

Lite mjukgörande!

Idag blev det tömkörning av Izze. Det blev ett väldigt lugnt pass i mest skritt men även lite trav. Vi skrittade över några förhöjda bommar och gjorde skänkelvikningar och ryggningar. Han händes fin och lydig :)

Han gillar att bli tömkörd, man ser på hela honom att han är nöjd!



Izze utanför ridhuset efter passet

Lek i PS!

Jag lekte lite med en modellbild i photoshop som jag inte visat er. Så här blev det:


Foto: Ken B
Makeup: Boel L
Modell/redigering: Jag

Hiss eller diss?

Heldag i stallet med spännande äventyr!

Igår kväll hade jag, Ella, Anna, Emma och Emma pyjamasparty hemma hos Ewa. Vi åt en mycket god middag med kycklinggryta och klyftpotatis samt chips och vin till filmen vi tittade på. En mycket mysig kväll hade vi :)

Jag sov över hemma hos Ewa och idag har vi varit ute i stallet hela dagen.


När jag gick ut på morgonen var detta det första jag fick syn på. Grabbarna grus som tillsammans på en stol :)

Först gick vi ut och körde, red och ledde alla fyra shettisar som Ewa har till sitt rid- och körlekis.

Jag körde Sally, Ella ledde Madoxx, Anna red Tuva och Emma red på Douglas. Det blev en mkt trevlig tur och vi både travade och galopperade med de små sötnosarna. Sally var helt underbar att köra, supersnäll och precis lagom pigg.



Sally

Sally o jag på väg ut på tur :) Snygg fläta i pannluggen va? ;)

Nu på tisdag börjar Ewa ha rid- och körlekis på gården. Någon som är intresserad av att läsa mer om detta kan kolla in hemsidan här.

Efter körturen stekte gulliga Ella pannkakor till lunch åt oss :)

Sedan var det dax för Izze att få sig en söndagstur. Jag och Beccah red ut på en långtur ihop. Vi var ute i nästan 2 ½ h. Det blev en lugn tur med mest skritt, men även lite trav genom skog och mark. Vi hittade en ny liten väg genom skogen men det var ganska blött då det regnat en del.

När vi red längs järnvägen kom en liten ponny galopperandes i full fart. Jag försökte få ryttaren att sakta av då Izze förmodligen skulle få ett spel om en häst susade förbi i galopp.

När tjejen på ponnyn kom närmare inser vi att hästen har stuckit med henne och hon skriker på hjälp. Beccah som har en "vallhäst" försökte blockera vägen med sin häst men ponnyn lyckades slinka förbi.

Beccah satte efter i full fart på sin häst men lyckades inte ta tygeln på den skenande ponnyn då den försökte fösa undan hennes häst. Som tur var så sprang ponnyn hem till sitt stall där den stannade.

Izze blev ju skitstressad av att han fick stå kvar och vänta medans de andra drog iväg. Jag kände att det inte var någon idé att låta honom springa efter då han bara skulle se det hela som en tävling och hetsa ponnyn ännu mer.

Hoppas allt gick bra med tjejen på ponnyn och att hon vågar sätta sig upp på en häst någon gång igen.

Efter en stund kom ägaren till hästen cyklandes tillsammans med en kompis och det måste ha varit en lillasyster eller kompis som satt på hästen som skenade. Ägaren på cykeln berättade att den plötsligt, utan anledning dragit iväg i full galopp.

I övrigt hade vi en mycket trevlig tur och Izze kändes pigg och glad! :)


Beccah och Pokeh

Izze <3

Shopping!

Igår var och Viktoria på Lager 157 som precis öppnat här i Karlstad. Det fanns mycket fina kläder där och jag shoppade lite grejer.

Vi var även en vända på stan och på Bergvik där jag även köpte en tröja på rean. Vi lunchade på stan och vi åt sushi. En mycket trevlig dag!

Här är lite av det jag shoppade:


Röd/blårandig tröja, marinblå byxor med dragkedjor vid vaderna, marinblått brottarlinne, Blå/vitrandig tröja (Gina) samt en duvblå långklänning.

Jag köpte även en present till Julia som snart fyller 2 år <3

Dogge x6







Foto: Jag

Ridhus!

Idag blev det ett ridpass i ridhuset då det var busväder ute i form av snöblandat regn. Jag red ganska kravlöst idag. Lite förflyttningar och ett par passeringar över 6 st kavalettibommar. Varannan bom var förhöjd i ena änden och varannan på marken.

Vi tränade även korta pass galopp idag men då det var 3 st till i ridhuset var det svårt att få honom riktigt lugn och avslappnad. I höger varv gick det bra men i vänster skulle han mest springa, busa och fuska genom att ställa sig uttåt och ligga i kurvorna. Vi fick dock ett par bra lugna galoppsprång så får vara glad för det!

Vi får helt enkelt träna mer på lugn och fin galopp när vi är själva där inne och inte blir störda av diverse från andra hästar och ryttare.

Måste ändå vara nöjd med dagens pass då han känns mycket fin i höger varv. Jag gissar att han tycker att det mesta är svårare i vänster varv och det är därför han vill ta det med fart i galoppen i det varvet. Vi tränar helt enkelt vidare :)

Han kändes inte alls lika spänd i ryggen idag så det kändes skönt! Efter passet blev det som vanligt den obligatoriska stretchen samt massage.


Foto: Jag


I skogen!

Idag blev det en ridtur i skogen. Izze var pigg men höll sig hyffsat i skinnet :) Vi skrittade och travade bara då han var taggad så han inte skulle balla ur och bli för busig. Vi red upp över ett berg i skogen så det blev lite klättring.

Vi såg färska älgspår samt älgspillning där vi red på stigen. Skönt att vi slapp stöta på älgen. Några andra tjejer i stallet stötte nämligen på 3 st älgar längs den stigen för någon vecka sedan. Jag är tacksam för att vi slapp det :)

Här är en av bilderna jag fotade igår:


Foto: Jag


Innebandy!

Ikväll blev det innebandy med kollegorna. Idag var vi hela 10 st som körde så det blev två lag med fem i varje, med en avbytare. Det var riktigt kul och jag var noga med att stretcha efteråt så man kan gå imorgon ;)

Det känns mycket bra nu efteråt och planen är att jag ska försöka hinna med en joggingtur denna veckan också, förutom ridningen. Vi får se hur det går med det :)

Innan träningen passade jag på att fota lite blommor. Det blev vitsippor, blåsippor och lite annat. Jag lyckades inte ladda in bilderna i farsans dator men ni får se någon bild imorgon ikväll på dagens fotoskörd.


Foto: Veronika Orrholm-Zentio
Modell: Jag


Djungel!

En till ny modellbild från förra året från duktiga Veronika :)


Foto: Veronika Orrholm-Zentio
Modell: Jag

Tömkörning!

Idag blev det tömkörning med herrn. Han var jätteduktig och lossnade fint på slutet och jobbade lugnt i låg form. Vi gjorde skänkelvikningar i båda varven och idag var han mycket jämnare i båda sidorna än igår.

Vi gick över förhöjda bommar i skritt som stod nära varandra och var ganska höga så han fick jobba med ryggen och lyfta fötterna. Han rev inte en enda bom, klok och duktig pålle :)

Efter att vi hade gått över dem var han mycket mjukare och jag kände direkt att det hade effekt. Jag ska boka in akupunktören igen nu någon dag så vi får loss spänningen helt som han har i ryggen.

Efteråt masserade jag honom över ryggen och rumpan samt strethade honom. Han har lättare att sträck ut benen ordentligt nu så det märks att det har effekt.

Det är ingen farlig spänning han har i ryggen, han har förmodligen haft den i många år men nu när jag har börjat massera, stretcha, haft kiropraktor, massör, akupunktör, ridit honom i en annan form mm. så har många andra spänningar i hans kropp släppt så denna har kommit "fram".

De som är experter på detta säger att det är bra då man lätt kan behandla detta område nu när det blir "synligt" att han är spänd just där. Han har ju i många år varit en häst som lätt stressar upp sig och därmed spänner sig och får spänningar här och där.

Jag har jobbat mycket med att han ska vara lugn och slappna av och jag känner att vi har kommit en bra bit på vägen, men själklart finns det alltid mycket mer att jobba med. Det är ju det som är kul med hästeriet, att man alltid lär sig något nytt :)

I lördags var duktiga Louise och fotade Izze och några andra hästar i hagen, sen var hon så gullig och skickade över dessa bilder till mig :)



Foto: Louise Gustavsson

Ny modellbild!

Här är en modellbild från förra våren/sommaren som jag inte visat er.
Foto: Veronica Orrholm-Zentio
Modell: Jag

Lugn och fin!

Idag blev det ett dressyrpass på Izze i ridhuset. Vi tränade vidare på skänkelvikningarna och de satt mycket bättre idag än sist, även för vänster skänkel. Det känns kul!
Vi ställde igenom i båda sidorna och det satt som ett smäck, mycket fina övergångar när vi bytte varv. Han fattar snabbt vad jag vill att han ska göra det behövs ofta bara två ridpass sen sitter det.
Izze var också mycket lugn och fin i galoppen idag och jobbade fint med sänkt huvud. Det tar sig :)
Här är ett par bilder på mig och Izze från fredagens ridlektion:
Foto: Louise Gustavsson

Mycket trevlig helg!

Det har varit en mycket bra helg. Det har tyvärr inte blivit så mycket ridning annars hade den varit fulländad, men det tar jag igen i veckan :)
I lördags var jag på en mycket trevlig födelsedagsfest hos en av mina bästa barndomsvänner och hans sambo. Trevliga människor och mycket god mat bjöds det på.
Tack för en mycket trevlig kväll, det måste vi göra om snart igen! :)
Foto: Ken B.
Makeupartist: Boel L.
Modell: Jag

Bilder från träningen!

Jag fick ett gäng bilder idag från träningen igår som är tagna av duktiga Sandra Gustavsson som var på träningen och fotade hästarna.

Här är några av dem:




Foto: Sandra Gustavsson

Snart fototräff!

Ett par fotografer har hört av sig och vi har bokat in fotosessioner på Hallstaträffen. I år tänker jag skriva modellrelease med alla fotografer då jag inte fått bilder ännu av fotografer som jag fotade med förra året, det har sbart gått ett år!

Jag känner att då kunde jag hellre lagt ner tid på att modella för fotografer som ger något tillbaka dvs att man får några bilder efteråt. Det känns ganska värdelöst att göra en fotosession på ett timmar som det tar att fixa smink, hår, kläder mm och sedan inte få en enda bild.

Dessutom var det fler fotografer på fototräffen förra året än modeller så det var andra fotografer som gärna hade fotat, men som jag fick tacka nej till då jag hade fullt med plåtningar.

Någon seriös fotograf som är sugen på att göra någon rolig plåtning ihop i år och som ska till Hallsta är välkomna att höra av sig :)

Här är ett gäng bilder från en av de mycket duktiga och trevliga fotografer som dessutom levererar bilder efter plåtningarna:




Foto: Patrik B

Makeup: Boel L

Modell: Jag


Vårväder!

Ikväll vankas det kalas då en vän fyller år så det måste ju firas. Nu bär det snart av till stallet till min fina pålle i den härliga vårsolen :)

Ha en fin dag!





Foto: Jag

Ridlektion!

Idag blev det helt spontant en ridlektion för en westerntränare. När jag kom till stallet frågade de om jag ville vara med så jag tänkte, varför inte? :)

Vi red för en tränare som heter Rolf Carlsson som verkade mycket duktig. Jag lärde mig ett par grejer som var mycket bra för min ridning. Bl a att jag ska jobba med sidförande skänkel samtidigt som den diagonala handen vid skänkelvikningar. En viktig detalj som jag inte tänkt på. Jag har mest fokuserat på att den diaginala handen skall hålla tempot och inte när jag ska krama på den.

Den lilla detaljen gjorde ju underverk för skänkelvikningarna. Dock vill inte Izze helt sätta under sig det vänstra bakbenet i skänkelvikningarna riktigt, men nu vet jag hur jag ska jobba vidare med det :)

Övningarna vi gjorde idag var mycket bra då Izze blev väldigt mjuk och fin i sidorna. Vi gjorde övningar när vi ställde och böjde både i och mot färdriktningen samt skänkelvikningar. Izze kändes mycket lugn, avslappnad och lydig.

Vi körde dock lite galopp på slutet och Izze taggade igång en del. En ponny red upp på en volt precis bredvid Izze och då började han busa och sparkade efter ponnyn, dock bara på bus och inte i närheten av att träffa men jag vet inte om tjejen på ponnyn tyckte det var så kul ;)

Izze och jag ska träna mer på att vara lugn i galoppen samt korsa bakdelen, tänkte jag.

Det var några tjejer där och fotograferade så vi får se om vi ev. fastnade på någon bild :)

Jag hittade denna bild på datorn, jag tycker den är lite rolig. Jag hade ingen aning om att Emma tog denna bild just då. Den är tagen på sommarbetet för ett par år sedan.


Foto: Emma Bertilsson
På bilden: Jag, Izze, Shiley, Amber och Sigge.



Uteritt!

Idag blev det uteritt med Izze. Han var het som bara den då han fick vila igår och tömkörningen i förrgår tyckte han inte var så anstängande, så mkt energi hade herrn.
Jag tänkte trava lugnt men det tyckte inte han men jag var envis så när han inte lyssnade på att han skulle trava lugnt så gjode vi halt.
Han har blivit mycket duktig på att göra halt när jag bara bromsar med hjälp av sätet men sen när han har gjort halt så ska han gå direkt igen. Det tycker inte jag att han ska, han ska vänta tills jag säger att han ska gå. När han går ändå så blir det halt igen och rygga.
Jag fick till en fin, lugn och stilla halt, sen fick han trava lugnt och sedan stanna igen när han varvade igång. Detta är något vi helt klart behöver träna mer på. Det måste finnas olika växlar i traven trots att herrn är pigg :)
Efter ridningen blev det den obligatoriska stretchen.
Här är en bild på mig och Izze för ett par år sedan:
Foto: Emma Bertilsson
På bilden: Jag och Izze

Konferens!

Idag jag varit på konferens med jobbet hela dagen. Mycket bra information men det är lite ovant nu för tiden att sitta stilla och lyssna så länge.
Efter konferensen passade jag på att hälsa på syrran en stund och var även hemma hos bästa Elin och fikade en sväng. Mycket trevlig dag sammantaget :)
Nu blir det bums isäng så jag vaknar pigg imorgon. Natti natt!
Hittade en riktigt gammal modellbild på datorn där jag hade rak lugg och lite längre hår. Jag överväger att skaffa rak lugg igen samt page fast lite kortare än på denna bild.
Vad tror ni om det? :)
Foto: Patrik L.
Modell: Jag

Tömköring!

Idag tömkörde jag Izze i ridhuset. Jag fick låna en specialgrimma av Ewa som ha en extra rem över nosen så det blir som en mkt mild hackmore. Izze gick kanonbra på den och jobbade kanonfint! :)

Vi tömkörde i trav över 5 st förhöjda kavalettibommar och Izze dansade över dem som en smidig katt. Fina duktiga pålle! :)

Han är mkt lyhörd och snäll att tömköra. Jag är ju inte direkt mästaren men han gör snällt det han tror att jag vill. Vi gjorde även skänkelvikningar, ryggningar, korsa frambenen, korsa bakbenen mm.

Trevligt att se hur hästen rör sig från marken tycker jag, samt att variera träningen med att tömköra ibland. Det är ju stärkande för deras rygg om de jobbar rätt samt mycket mjukgörande då man kommer åt dem så bra.


Foto: Emma Bertilsson
Häst och ryttare: Jag och Izze <3

Some more skills!

Idag har familjen varit här på besök. Farsan hjälpte mig att borra upp mina tavellister på väggen samt fixade lite med min bil. Nu måste jag bara bestämma mig för vilka bilder jag ska ha i ramarna som ska stå på listerna.
Det lutar mot en A4-bild på Izze i en av de större ramarna. Frågan är vilken bild på herrn jag ska välja bara. När jag bestämt mig och det är klart ska lägger jag upp en bild här i bloggen så får ni se hur det blev :)
Morsan fixade en trerätters påskmiddag med bl a en mycket god lammstek.
På kvällen åkte jag ut en sväng till Izze och borstade honom ordentligt samt masserade och stretchade honom. Han fick en vilodag idag då det var så tråkigt väder ute.
Foto: Jag
Blommor: Skillor

Hoppning!

Idag var jag och kollade på hopptävlingarna på Karlstads Ridklubb. Jag tog med mig kameran och tog några bilder.

Efter tävlingen åkte jag till stallet och hoppade Izze i ridhuset. Det tyckte han var hur kul som helst. Han var pigg men ändå lydig.

Vi red först över travbommar och sedan travhoppade vi. Sedan i galopp över småhinder på volt på kortsidan och sedan travbommar först och sen galopp över hinder. Efter det koppelräck snett igenom och oxer på långsidan.

Jag provade att lägga honom på hindren med olika avståndspunkter. Han fick hoppa av med lagom avstånd, lite närmare hindret och lite längre ifrån. Det fixade han fint. Vi red i olika tempo emot hindret och han lyssnade fint trots att han gärna ville iväg.

Efter ridpasset blev det stretching och massage.






Bröllop i svartvitt!







Foto: Jag
Par: Johanna och Henrik

Jullebulle!

Foto: Jag
Barn: Julia

I have got skills!

Igår var jag på tjejmiddag hos syster. Vi åt god mat och drack vin. Det blev även en sväng på krogen med en del dansande. Sammantaget en mycket trevlig kväll! :)
Idag fotade jag skillor på min systers tomt. Jag fotade även min systerdotter Julia när vi var ute och lekte. Bilder kommer senare.
Foto: Jag
Blommor: Skillor

Nygammal modellbild!

Här är en modellbild från i maj förra året som jag inte visat er förut.

Foto: Ken B
Makeupartist: Boel L
Modell/redigering: Jag

Dressyrpass!

Igår blev det ett dressyrpass med Izze. Det gick ganska bra med min träningsvärk, det var ju helt andra muskler som fick jobba.

Vi tränade på att stå helt still när jag ska spänna sadelgjorden och har suttit upp. Han står still tills jag har svingat över benet, då börjar han gå av sig själv. Så vi tränade på att han ska stå still tills jag säger att han ska gå.

Egentligen stör det mig inte så mycket att han gör det, men när vi åker transport till nya ställen får att rida/träna/tävla så han han väldigt svårt för att stå still då han blir lite uppe i varv. Därför ska vi träna detta hemma extra mycket så han blir lugnare borta också.

Varje gång han tog ett steg framåt fick han backa några steg. Till slut fattade han vad jag ville och stod still. Han är inte dum inte. Detta var andra gången sen vi började träna på detta och han fattade fortare denna gång vad det var han skulle göra.

Han blir alltid lite dålig på att lyssna i början när vi ska rida i ridhuset. De håller på och snickrar på kafeterian och sadelkammar/skötseldelen så det låter därifrån vilket han tycker att han behöver ha full uppsikt över. Så vi tränar på att han ska lyssna på mig även då det är något annat som stör honom.

Dressyrpasset gick bra, han går i stabilare form nu och orkar jobba längre i form än tidigare. Han har också fått en grym kondition nu efter vinters distansträning så han blir inte särkilt flåsig alls när jag rider.

Fortfarande lite stelare i vänster sida då han inte vill sätta under sig vänsterbak ordentligt på böjt spår men vi fortsätter med det mjukgörande arbetet, ställa, böja, flytta, backa samt avslutar med att gå några varv i solrosen för att han ska få lyfta på fötterna och jobba lös ryggen och rumpan.

Efter ridturen stretchar vi alla fyra ben och även hals och sida. Han kändes dock bättre under detta pass än förra.

Tog en bild med mobilen utanför ridhuset när vi ridit klart:


Foto: Mobilbild

Innebandy!

Idag blev det innebandy med några kollegor på kvällen. Jag kommer inte ihåg när jag spelade innebandy sist men det var ett tag sedan. Riktigt kul var det! Jag lyckades göra två mål men det ena räknades inte då jag sköt över mer än halva plan.

Lite ringrostig var jag kände jag. Det var mest konditionen som svek men även bollkänslan. Träningsvärken från gårdagens spring tur gjorde inte saken bättre.

Jag känner redan nu att jag inte kommer att kunna gå imorgon ;)

Just nu saknar jag min pålle, har inte ridit på två dagar nu så imorgon blir det en tur på honom, om jag kan ta mig upp på hans rygg vill säga...

Här är en bild på Izze från i mars förra året:


Kvällens joggingtur!

Idag tog jag och Emma en joggingtur i skogen. Jag kommer inte ihåg när jag var ute och joggade senast, det var nog flera år sedan :)
Vi började lite lugnt med 3 km jogging i lugnt tempo.
Här är en bild från Emmas Iphone och Runkeeper:
Vi ska försöka springa någon dag i veckan nu ett tag får vi se om vi ska springa Vårruset ev.

Mule x2



Foto: Jag

Duktig kille!

Idag blev det ett dressyrpass på Izze i ridhuset. Han gick kanonfint och avslappnat idag. Han var lite stelare i vänster sida och ville inte böja igenom helt som i högra sidan. Det hänger säkert ihop med hans vänstra bakben där han varit lite stel efter ett busryck i hagen.

Han gick i kanonfin form och joggade på i lugn trav. Mycket lydig för hjälperna o inte alls stressigt.

Ingen orsak till oro utan efter ridpasset fick han gå i solrosen för att få jobba med rygg och rumpa i syfte att lösgöra kroppen från spänningar. En solros är en cirkel med för höjda bommar i olika höjder för att hästen ska lyfta på fötterna.

Jag stretchade även herrn i vanlig ordning, som jag har börjat göra efter varje ridpass nu sista tiden.

Imorgon ska jag och Emma ut på en joggingtur. Det är dax att röra lite på fläsket nu känner jag :)


Foto: Mobilbild


Ponnyhoppning!

Idag har jag hoppat Emmas ponny Pondus. Det var mycket annolrunda från att rida Izze men det var kul! :) Vi hoppade inte så högt och länge då det var ett tag sedan herrn hoppade senast. Men vi bestämde att jag ska hoppa honom fler ggr så jag lär mig mer vart hans knappar sitter.

Emma tog några bilder när jag red så ni kanske får se någon bild när jag rider honom sen.

Här är en bild på de små hindren vi hoppade:


Ny header!

Jag kände att det var dax att byta header då jag inte är blond längre och alltid trevligt mer variation och förnyelse.

Ser ni inte den nya headern på er skärm så kan ni trycka på F5.

Vad tycks då? Hiss eller diss?

Varför kan inte hjärtat lyda hjärnans förnuft?

Det är den stora frågan. När hjärnan vet en sak men hjärtat vägrar lyssna. Jag bara undrar vad man ska ha hjärnan till då? Någon som har någon idé?

Här är en modellbild osm jag inte visat er från maj förra året:


Foto: Ken B
Makeupartist: Boel L
Modell/redigering: Jag


RSS 2.0