Beppo i närbild!



Foto: Jag
Häst: Beppe

Min One Piece! <3

Idag kom min efterlängtade mysdress som jag beställt på nätet från Pice of norway. Hur skön som helst! :)

Så här ser den ut på:



Den är mörkblå men det syns inte så väl på bilderna.


Bland mossan!





Foto: Jag
Nikon 50 mm 1.4 och närbildsfilter +4

Premiärpass i ridhuset!

Idag var det första dagen som vi fick rida i ridhuset. Det är en del kvar innan det är klart men nu får vi som står i stallet kan rida där fre-sönd då inte byggjobbarna är där och jobbar.

Det var ett mycket bra val av underlag, det kändes helt perfekt idag när jag och izze red där en liten sväng. Vi skrittade bara och och gjorde mjukgörande övningar och travade något varv. Han kändes mycket fin och inte alls stel. Kändes skönt efter gårdagens långtur.

Det var fler som testade ridhuset idag bl a Beppe med två olika ryttare. Jag tog några snabba bilder.




Fotopromenad!

Det är så härligt väder ute att jag bestämde mig för att ta en promenad och självklart åkte kameran med. Jag gjorde mitt bästa för att hitta lite vårtecken att fota men fastnade för mossan på en stenmur.
Här är några av bilderna:
Foto: Jag
Nikon 50mm 1.4 och närbildsfilter +4
Nu bär det av till stallet. Jag och Beccah ska ta med fika och sätta oss och sola mot en vägg :)

Fönstershoppar lite!

Sitter just nu och fönstershoppar lite på nätet.

Här är några saker som jag har på önskelistan:


Fyra röda terrängbenskydd och boots runt om. Bootsen ska jag ha på vid transportering. Ingen av dessa suger inte åt sig vatten vilket är bra när man rider i skogen, vattenpölar eller vattenhindret i terrrängen.


Ett fint rött täcke skulle passa bra på Izze :)


Hansbo övergångstäcke 100 gr polyesterfylning. Då slipper alla hår fasta i täcket som det gör med fleecefodrade täcken.




Tips till alla Dust it fans!

Jag är en flitig användare av dust it för att försöka få volym i håret. Nyligen hittade jag en mycket billigare variant som är minst lika bra om inte bättre.

Nämligen denna:

Got2b Powerful volume Powder


48 kr på Ica Kvantum

Någon av er som testat denna eller ofta använder Dust it?


Strålande sol!

Idag var det dax för Izzes och min andra start i säsongens upplaga av Enars vintercup i distansridning. Denna omgång var totalt 18 km, uppdelade på tre olika sträckor. Den första 9 km, den andra 6 km och sista 3 km.

Under hela ridturen var det strålande sol men det blåste en del.

Hästarna kändes mycket fina. Izze var pigg och glad hela vägen. Vi spurtade lite i slutet av varje runda och det gillar han verkligen att få sträcka ut steget lite. Efter varje runda kollades pulsen på hästarna och vi fick springa upp med dem.

Izze låg väldigt bra i puls på båda mätningarna och hade efter sista spurtsträckan endast 64 i puls. Herrn kändes inte trött alls vilket kändes skönt. Izze travade snabbt medans de andra galopperade hyffsat fort bredvid. Jag hade kunnat släppa på mer i slutspurterna men det kändes inte värt att rida honom trött.

Trots diverse skjutande på skjutbaonor i närheten höll sig Izze lugn och stabil. Först ska han ju såklart alltid vara men det gick ganska bra att Nimsi var före en stund :)

Tyvärr red vi 25 min saktare än vad vi tänkt då banan var mycket isig så vi skrittade mkt under första sträckan. Vi hade satt 10 km/h som vår snitt tid men det blev lite långsammare än så.

Lastningen gick helt ok och vi behövde inte använda linorna. Jag provade att linda bakbenen och ha boots istället för de höga transportskydden, som han hatar att röra sig i, och det gillade han mycket mer.

Jag känner mig mycket nöjd med dagens tur och Izze var mycket nöjd. Det verkligen märktes på honom att han gillade detta :)

Jag tog några bilder med mobilen under tidturen:








Distans!

Idag bär det av till Kristinehamn för en träningstävling i distansritt. Jag tror vi ska rida på banorna vid gamla regementet, vilket brukar vara ett kanonunderlag. Idag är det en speedklass så sträckan är bara en mil. Vi tänkte ta det lugnt ändå och njuta av turen :)

Nu håller vi tummarna för att Izze snällt vill gå in i transporten. Men jag är inte så orolig när Ewa är med, hon är mycket duktig på att lasta hästar.

Frågan är hur pass varma kläder man behöver ha. Det ska vara 4 plusgrader och strålande sol men man vet ju aldrig.

Här är en bild på Izze och mig för några år sedan:


Foto: Emma Bertilsson
Motiv: Jag och Izze <3



Nya frillan!

Inte jättestor skillnad men lite kortare och mer jämnlångt på båda sidor. Lite förändring iaf och det känns fräscht med nyklippt hår då det är lättare att styla :)



Här är det frisören som stylat håret, jag gör nog lite annorlunda.

Shopping och frisör!

Idag gällde det att skynda sig att shoppa innan lönen tar slut ;) Jag köpte svarta tygskor som jag ska ha på jobbet, två set med underkläder, en kofta, strumpor och en tröja.

Jag var även hos frisören och klippte mig samt köpte en hårtoning och en färgbombinpackning som ska vara bra för att behålla färgen i håret.

Jag passade även på att klicka hem en Onepiece från Piece of Norway som har rea just nu. Jag har spanat på de där mysdräckterna länge och tyckt de var lite dyra men nu slog jag till. Ska bli hur skönt som helst att hoppas i en sådan efter duschen när man varir i stallet :)



Lusekofte Navy Blue
Någon av er som har en Onepiece? Gillar ni den?

Det verkar vara två läger, antingen så hatar man dem eller så älskar man dem.

Tiesto!

Foto: Jag
Hund: Tiesto
Ras: Chihuahua/papillon

Härligt väder!

Idag blev det en skogstur för mig, Ella och Katta och våra hästar. Det blåste och snöade/regnade på tvären. Termometern sa 1+ grad men det kändes inte.

När vi kom hem var vi genomblöta och kalla. För att värma oss lite gick vi in och fikade i värmen medans hästarna fick stå inne en stund och torka och mumsa hö.

Trots detta var det en mysig dag i stallet och det känns gött att ha varit ute och fått röra på sig och få lite frisk luft. Nu blir det strax att hoppa in i duschen och fixa mig inför kvällen bravdaer i den lilla staden Kristinehamn :)

Ha en trevlig kväll!


Foto: Jag

Ny modellbild!

Här är två versioner av samma bild från förra helgens plåtning med Emma. Vilken av dessa två gillar ni mest?
Fotograf: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Modell för en kväll!

Imorgon är det tjejkväll hemma hos en kompis. Det blir middag, en tjej ska sminka oss och sen ska jag fota dem som vill.

Vi får se om någon vågar ställa sig framför kameran efter något glas vin ;) Jag skulle gissa det! :D

Det ska iallafall bli en kanonkul kväll!

Här är några bilder från när jag var på "Modell-för en-dag" 2008 och stod framför en modellfotograf för första gången.



Foto/makeup: The studio group
Modell: Jag

Middagstips!

Nu på kvällen testade jag en nya maträtt som jag inte lagat förut. En mycket enkel men god sådan.

Kycklingfilé
Wokgrönsaker
Thaipanna från Arla köket med citrongräs och chili



Jag åt tagliatelle till men man kan ha ris, nudlar, couscous eller vad du föredrar. Lite lagom drag i smaken och en smak som jag sällan lagar annars. Smidigt, enkelt och hyffsat billigt. Det blev även några matlådor.

Någon av er som provat någon av de andra smakerna som finns? (skagenpanna och skogssvamppanna) Vad tyckte ni om dem i så fall?



Lite dressyr!

Idag blev det ett dressyrpass på Izze i paddocken. Det hade kommit lite mer snö än sist så det blev att pulsa lite. Han kändes mycket fin även idag. Lite svårare att ställa igenom i högervarvet till en början, men det lossnade fint på slutet.

Ingen galopp idag heller pga av att hovslagaren inte kommit och bytit ut hans skor ännu men han kommer på lördag och fixar det.

Stallhunden Isa fotade jag i helgen när hon satt så gulligt på trappen.


Foto: Jag
Hund: Isa (labrador/rottis)




Pokhé och Beppe!

Ikväll har jag och Beccha varit ute och ridit i den härliga snön. Beccah red på Beppe som är Emma-Lottas häst och som aldrig blivit riden utanför ridbanan förut, då han är i början av sin inridning. Han tyckte det var skitkul och var kanonpigg och verkade superglad.

Izze tog det coolt och var ett gott föredöme. Beppe fick gå först i början men på vägen hem gick det inte för sig då var det Izze som skulle gå först! :)

Här är ett par bilder på Beppe och polarn Pokhé från i början av sommaren:



Pokhé

Beppe

Beppe

Någon gång måste det ske...

Idag har jag tagit tag i min lgh och städat, tvättat, sorterat i garderoben, bytt sängkläder, handdukar mm. Känns mycket skönt då det varit ett litet kaos i min walk-in-closet ett tag samt att jag gjort annat istället för att städa.
Allt annat är så mycket roligare än att städa men när man väl är igång och när man är klar känns det alltid så bra :)
Jag gillar ordning och reda!
I helgen väntar roligheter. Vi är ett gäng tjejer som ska äta middag, bli sminkade av en makeup-artist och sedan ska jag fota dem som vill. Efter detta blir det förmodligen en runda på stan. Ska bli mycket trevligt! :)
Foto: Jag

Snöpass!

Idag var det utmärkt underlag i paddocken då det hade snöat lite. Precis lagom hårt och inte knöligt så vi kunde trava en del. Det hade säkert gått bra att galoppera men eftersom han bara har två broddar i varje bakhov så höll vi oss till skritt och trav.

Herrn var laddad så det blev några galoppsprång ändå när han busade iväg för något spöke han såg. I övrigt var han lagom laddad och jobbade på fint. Mjuk i båda sidor och flyttade lätt i sidvärtesrörelserna.

Här är en bild på Izze från i somras precis efter betet när de var tillbaka vid stallet igen.


Foto: Jag
Häst: Izze <3

Plåtning!

Idag blev det utritt med Izze och vi red på en äng. Jag skulle skritta runt på den och kolla underlaget men skritta gick inte då herrn skulle galloppera på stället runt hela gärdet.

Vi gjorde galoppombyten, luftsprång och skänkelvikning i galopp. Inte alls meningen men herrn var så taggad att han bara tvungen att göra det :D

När jag lyckades få honom i trav, när lugnat sig lite så var det höga knän och rejäla frust i varje steg. Herregud, man kan inte tro att han är 24 bast! Busdjur! :)

När jag kom hem körde jag och Emma en plåtning här i min lgh. Vi körde två klädbyten och två olika bakgrunder. Nu ska det bli mycket spännande att se hur bilderna blir. Jag kände mig lite ringrostig då jag inte modellat nu på ett tag men jag hoppas jag satte några ansiktsuttryck, poser mm.

Nu ska jag till Ellan och äta plockmat och kolla på melodifestivalen.

Ha en trevlig kväll!

Här är en gamal bild från en plåtning som jag och Emma gjorde en svinkall dag 2010. Jag skakade som ett asplöv och det var en utmaning att få till anisktsuttrycken.


Foto: Emma Bertilsson
Makeup/styling: Vicky R-L
Modell: Jag


Mina bästa modellbilder 2011!

En liten årsresumé i modellbilder:


Fotograf: Christer Persson


Fotograf: Emma Bertilsson

Fotograf: Patrik Blom

Fotograf: Christer Persson


Fotograf: Emma Bertilsson


Fotograf: Vicky R-L


Fotograf: Mats P

Fotograf: Christer Persson


Fotograf: Emma Bertilsson


Fotograf: Pär Å


Fotograf: Christer Persson


Fotograf: Emma Bertilsson
Makeup: Vicky R-L

Fotograf: Vicky R-L


Fotograf: Christer Persson

Fotograf: Mats P


Fotograf: Emma Bertilsson


Fotograf: Emma Bertilsson

Lillpajsarn!

Ikväll var jag och Izze ute på en mörkertur i vanlig ordning. Han kändes mycket harmonisk och lugn idag. Lite het på vägen hem men lyssnade mycket fint och skulle inte alls sutta iväg, utan dansade bara fram i fin form helt eftergiven för tyglen. Min fina kille! <3

Här är några bilder Julle bulle:




Foto: Jag


Frostigt!

I helgen ska jag modella för Emma. Vi har tänkt på ett gäng olika teman så det ska bli mycket kul! :) Det blir studiobilder så mycket kan jag säga.




Foto: Jag

Irriterande broddar!

Nu är det två broddhål i två av Izzes skor som har gjort sitt. I det ena hålet sitter brodden bara och snurrar och i det andra finns inga gängor kvar. Kul kul :(

Får helt enkelt ringa hovslagaren imorgon och be honom komma och byta dessa två skor så jag kan ha fyra brodd i varje hov.

Typiskt nog skoddes han för ca 2 veckor sedan så då kanske jag skulle ha tagit nya skor. Dock brukar de hålla att sko två gånger med på vintern då de inte slits när brodden sitter i.

Idag fick det bli en lugnt skrittur på herrn och han var ovanligt lugn för att inte ha blivit riden på två dagar då jag varit bortrest med jobbet.

Innan ridturen fick han lite massage, han hade två stela punkter i nacken som jag lyckades få lite mjukare. Busdjuret har väl härjat i hagen och gjort sig något. Ingen fara med honom, hästar får ju sånt där titt som tätt.

Här är en mobilbild från i lördags i det härliga vädret:


På kyrktrappen!

Här är några fler bilder på det vackra brudaparet från nyårsbrölloppet i svartvit redigering.
Foto: Jag
Brudpar: Johanna och Henrik

Fullmatad dag!

Dagen har varit riktigt fullmatad konferensdag. Efter middagen vi åt nu på kvällen, på en restaurang, kände jag mig riktigt trött. Det blev slappande framför tv:n med datorn i knät på hotellrummet.
Tänkte somna tidigt ikväll så jag är pigg tills morgondagen som säkert blir lika intensiv :)
Bjuder på en mobilbild efter hårfärgningen igår:

Tjejfest!

Igår var jag hemma hos en kompis i Örebro på tjejfest. Vi var 9 st brudar och vi hade mycket roligt tillsammans. Kvällen avslutades med singstar, det var inte igår :)

Just nu sitter jag med hårfärg i håret igen, den andra permanenta färgningen jag gjorde häromdagen började redan se dassig ut idag så nu tänkte jag låta färgningen sitta i lite längre.

Har även varit och hälsat på syrran idag också. Här är några bilder på Julia, min systers barn från i julas.

Kan du visa moster den arga minen?


Den glada minen?


Sötfröken :)


Örebro!

Ikväll ska jag till en kompis i Örebro. Ev. blir det utgång någonstans i gamla hemstaden.

Nu ska jag åka till stallet och ta en tur i solskenet på min vackra springare :)


Foto: Emma Bertilsson
Modeller: Jag och Izze


Liten uppdatering!

Idag blev det en liten uppdatering av småbilderna i vänstra marginalen här i bloggen. Jag har som plan att snart skaffa mig en ny header då jag inte är blond längre.

Har dock inte så många bilder då jag har min nuvarande hårfärg men det kommer så småningom. Jag väntar på lite nya bilder :)


Så himla kallt ute idag så nu läntar jag verkligen till våren. Vintern i år har hittils varit ganska värdelös, bara stenhårt i marken och ingen snö.

Jag vill ju ge mig ut och fota varckra vinterlanskap.


Foto: Jag

Bästa maten!

Den bästa maten när man är hungrig och vill ha mat snabbt är äggröra/emelett. Jag brukar ta ägg, fetaost, körsbärstomater och räkor. Det går på någon minut att göra och är dessutom gott och nyttigt! :)

Bakad potatis i micron är också en bra grej som jag åt igår. 10 min på en tallrik så är potatisen klar. Jag tog en cremefraiche med dill, svartpeppar och vinäger och rörde i färdigskalade räkor och lite fetaost.

Det som blev kvar av räkorna och fetaosten från igår använde jag i min äggröra idag.

Har du något gott och snabbt recept/maträtt att tipsa om?

Här är någa bilder från i höstas då Julia var i stallet och hälsade på alla djuren:





Foto: Jag

Stjärnritt!

Ikväll var jag och Beccah ute och red på våra pållar tillsammans. Det var inte helt kolsvart då månen lös så fint och stjärnorna gnistrade. Kallt var det men det var en trevlig tur ändå.

Många av bilisterna vi mötte var snälla/kloka nog och saktade ner när de passerade, precis som man enligt lag är skyldig att göra. Vissa andra stållar blåser förbi i mer än 100 km/h precis bredvid ens knäskålar.

Jag funderar på hur dessa människor tänker? Alla vet att det är riktigt farligt att köra på en älg och det är inte så mycket säkrare att köra på en häst med ryttare på.

Hästar är mycket reaktionssnabba och innan du hinner blinka kan de vara på väg i en helt annan riktning. De reagerar först och tänker sedan, då de är flyktdjur.

Min häst är mycket trafiksäker men blir han skrämd av något i diket, på gärdet eller i skogen bredvid vägen så spelar det ingen roll hur trafiksäker han än är med bilar.

Tillläggas kan att ingen ryttare frivilligt rider på vägen, kan man så undviker man det så mycket man kan. Det går heller inte skylla på att de inte såg oss, då vi var klädda från topp till tå med reflexer samt pannlampa.

Min vädjan till alla bilister är att sakta ner och lämna plats när de passerar en häst på vägen. Om inte för eran egen självbevarelsedrifts skull, då ni själva kan dö om ni kör på en häst, så för er egen ekonomis skull då ni som bilförare dessutom får stå för alla kostander oavsett hur det gått till när ni körde på hästen.




Foto: Jag
Häst: Izze <3

RSS 2.0