Rakt och fint!

Igår red jag dressyr på Izze i ridhuset. Vi ställde i färdriktningen, motställde och rakriktade. Skänkelvikningar på trekvartslinjerna och bakdelsvändningar. Izze gjorde allt superbra och gick riktigt fint och jämt i form. Även i rakriktningarna, vilket han har haft svårare för förut och vill gärna öka då.
 
Ridhuset är så bra att rida i då det stänger av alla andra intryck för både mig och honom så man kan fokusera helt på ridningen. Galoppen kändes också mycket fin.
 
Nu ska jag boka in en ridlektion för Ewa någon dag så hon kan hjälpa oss längre i vår träning. Hon är riktigt duktig och har den riktiga känslan för hästarna och ser direkt vad just vi behöver träna på och göra för övningar för att det ska lossna i stelheter och stärka olika delar av hästens kropp.
 
Idag blir det ridning med Ella på Åsen på en trevlig ponny. Senare ska vi mocka vinterhagar och ev orkar jag rida Izze idag med, vi får se hur vädret blir.
 
Fortfarande vill inte blogg.se-appen till mobilen fungera vilket är mycket irriterande samt att jag inte lyckas få bilderna från mobilen till datorn, Jag förstår inte vad problemet är. Datorn säger att det inte finns några filer på enheten...
 
Jag får fråga någon iphoneexpert så jag får hoppas att det löser sig :)
 
Ha en bra dag! :)
 
Foto: Emma Bertilsson -10
Häst: Izze, sommaren -10

Tinkerflickor!

Vi har två mycket söta tinkerhästar i vårt stall. Hur söta är de inte? :)
Foto: Jag

Umbrella!

En lite highkey-inspirerad modellbild från förra sommaren.

Foto: Ken
Modell/redigering: Jag

Vackra Carolina!

En till bild på denna vackra varelse:
Foto: Jag
Modell: Carolina

Åska!

Idag tog jag och Beccah oss en tur på vår kusar i skogen. Vi red inte så jättelångt då vi såg den mörka himlen torna upp sig. Vi hann precis släppa tillbaka pållarna i hagen igen innan det började regna. 

Planen är att jag ska rida imorgon igen och då blir det att trimma lite dressyr tänkte jag. Vi får väl se vad vädret tillåter :)

Bjuder på en gammal bild på Izze som är tagen för säkert 5 år sedan när de gick på bete i Kil:

Foto: Emma Bertilsson

Klippning!

Idag var jag hos frisören och klippte mig. Var lite trött på min dassiga frisyr som började mer och mer likana en hockeyfrilla ;)

Nu ska jag även ta och bättre på färgen här hemma tänkte jag. Snart ni har mitt blekta hår under färgen växt ut vilket kommer göra att färgen fäster mycket bättre på håret :)

Jag shoppade även en regnjacka idag då min gamla gjort sitt. Nu håller vi bara tummarna för att "lagen-om-allts-jävlighet" ska inträffa även i detta fall så då blir det strålande sol hela sommaren bara för att jag köpt en ny :)
 
Blogg.se-appen har inte fungerat för mig de sista dagarna så därför lite dålig uppdatering här över midsommar. Någon mer som upplevt samma problem?

Bjuder på en till bild på Cissi och Compe:

Foto: Jag
Häst: Comprador, 5 år, e: Corlensky G


 

My Precious!

Idag red jag och Karin ut tillsammans på våra pållar. Vi red i skogen och hoppade lite över de små hindren som finns där. Kul var det och hästarna var pigga och glada :)

I lördags fotograferade jag även Cissis andra häst My Precious som har samma mamma som Comprador. En underbar häst som är mycket trevlig och sällskaplig med mycket gott temperament, precis som sin storebror och mor.

Foto: Jag
 
Häst: My Precious, sto, 2 år, e: Ludwigs Champion

Comprador!

Igår fotograferade jag min vän Cissi och hennes vackra häst Comprador.

Foto: Jag
 
Valack 5 år e: Corlensky G
 
Visst är han vacker? :)

Glad midsommar!

 
Har precis målat naglarna och ska fixa det sista innan det bär i väg för midsommarfirande utanför Karlskoga.

Jag ska hålla i en femkamp i em/kväll och jag hoppas folket uppskattar mina lekar :)

Ha en trevlig midsommar!

Foto: Calles S
Modell/makeup/styling: Jag

Lite hurtig!

Nu på kvällen blev det en springtur i skogen på 3, 5 km. Det blev ett väldigt lugnt tempo idag men det var skönt att röra lite på sig. Efter springturen blev det armhävningar och situps här hemma. 
 
Nu blir det keso och hemmagjort äpplemos utan socker. Haha, nu låter jag som värsta hälsofreaket och det är jag inte, men det var det som fanns hemma som man inte behövde laga till ;)
 
Tidigare ikväll pratade jag med en gammal god vän som jag inte träffat på hundra år och som ska med på midsommarfirandet imorgon. Kommer bli kanonkul att träffas igen! :)
 
Bjuder på en till bild av vackra Carolina:
Foto: Jag
Modell: Carolina
 

Man kan inte alltid vara på topp!

Idag är en sådan dag. Det är bara att krypa ner i sängen och hoppas på en bättre dag imorgon.
Jag var hos pållen och red en sväng trots att jag inte hade lust att göra ett skit idag efter jobbet. Pållen piggar alltid upp som tur är.
Imorgon är en annan dag! :)
Kram på er!
Foto: Emma Bertilsson
Modell/styling/makeup: Jag

Skönhet!

Här är en bild till på vackra Carolina. Jag kan i vanlig ordning inte bestämma vilken jag gillar mest.
Foto: Jag
Modell: Carolina
Vad tycker ni? Färg eller svartvit?

Tips till din laptop!

När jag var och jobbade som fotograf på distanstävlingen använde jag en laptop som fanns i sekretariatet för att skriva ut bilderna direkt ur kameran på fotoskrivaren de hade. Den datorn stod på ett grytgaller från Ikea.
Mycket smart idé då min dator ofta blir ansträngd då jag redigerar och grejar med bilder.
När jag var på Ikea häromdagen köpte ett likadant till min laptop. Det fungerar mycket bra måste jag säga och jag rekomenderar det till er som har en laptop där fläktarna brukar jobba hårt.
Endast 39 kr.
Bild lånad från Ikea.

Carolina!

I söndags plåtade jag vackra Carolina på en sommaräng. Vi fick många mycket fina bilder. Carlina är en mycket duktig modell med naturliga uttryck.
Plåtningen var kanonkul och detta är nog första gången som jag fotar en kvinnlig modell. Känns kul att få förfrågan :)
Foto: Jag
Modell: Carolina

Skogsritt!

Idag blev pållarna flyttade till ett nytt bete med mer gräs. Jag och Beccah tog oss en tur i skogen på våra pållar. Vi red runt lite på små skogsstigar där hästarna fick lyfta på fötterna och sedan hoppade vi över några små hinder i skogen som några hade byggt upp.
Pållarna tyckte det var kul, vi likaså :)
Izze kändes mjuk och fin och jag märkte inte av någon stelhet efter helgens långtur. Känns gött! :)
Jag hittade några bilder på datorn på Izze från förra vintern. Visst är han söt min mammut?! :D
Foto: Jag
Häst: Izze <3

Shopping!

Idag åkte vi till Ikea för att köpa en ny säng till mig. Sängen känns hur skön som helst och hade fått bäst i test så nu håller jag tummarna att den är skön att sova en hel natt i :)

Jag shoppade också några ljusstakar i glas på Ikea.

Idag fotade jag även vackra Carolina och bilderna blev riktigt fina tycker jag. Carolina var mycket duktig och naturlig framför kameran. Jag fixar någon bild så ni får se imorgon om jag hinner :)


Modellfoto!

Idag står det modellfoto på schemat. Jag ska fotografera en modell som heter Carolina. Ska bli kanonkul! Temat för bilderna är sommar och nu håller vi tummarna för att det inte kommer regna på oss :)
I em kommer morsan och farsan på besök och vi ska åka och köpa en ny säng till mig. Den nya sängen var hur skön som helst när jag provade den på Ikea och den har fått bäst i test, så den verkar lovande.
Nu ska jag ta mig en dusch och bege mig iväg.
Ha en bra dag!
Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Jubileumsritten!

Idag bar det av till strax utanför Storfors för att rida Jubileumsritten. Det är Svenska Ridsportförbundet som firar 100 års jubileum och de har anordnat en budkavel som går genom hela Sverige.
Ritten startade den 18 maj och håller på i 100 dagar. Idag var jag och Ewa med och red ca 3 mil på våra hästar. Alla ryttare och hästar som var med och red skrev sina namn på en lång lista vilket datum och vilket sträcka de red. Pappersrullen kommer att följa med under hela ritten och blir bara längre och längre.
Ska bli spännande sen att se efter de hundra dagarna hur många ekipage som deltagit runt om i Sverige. Det hela påminner lite om hur löpare springer med den olympiskaelden, fast vi idag var 17 ekipage som red i grupp under den ena av sträckorna.
Vi stannade i ett stall efter halva vägen och hade lunchpaus. Hästarna fick varsin box med mat och vatten medan vi ryttare åt en fantastiskt god gulashsoppa med bröd och turkiskyoghurt.
Efter lunchpausen sadlade vi på igen och red sista sträckan.
Izze skötte sig hur bra som helst! Jag är riktigt stolt över honom. Han gick mycket snällt in i transporten utan problem, hästar galloperade och travade förbi honom utan att han fick spunk. Han stod stilla när jag skulle sadla och fixa, samt åt mat i pausen och var hur lugn och cool som helst hela dagen.
Han kändes inte alls trött när vi gick i mål och hemma var han sitt vanliga pigga och glada :)
Känns hur kul som helst att även han verkade tycka detta var kanonkul!
Jag tog ett gäng bilder med mobilen under dagens ritt:
Izze i täten Gulaschsoppan
Min duktiga pålle äter lunch
Mykonos mumsar lunch Grejorna av
Några andra hästar under lunchpausen
Fler ekipage ansluter efter lunchen
Vi blev sponsrade med t-shirts att ha på ritten
Uppsuttna igen efter lunchen
Härlig natur, det luktade verkligen sommar!

Storfors!

På lördag bär det av till Storfors för Jubileumsritten. Vi tänkte rida 3 mil i lugnt tempo. Efter halva vägen blir det fikapaus :) hoppas på bra väder och pigga fina hästar.

Nu på kvällen blev det en ridtur ute på Izze. Han kändes mycket fin och lagom taggad. Det blev en del galopp idag med och han bara älskar att få träcks ut lite :)

När jag kom till hagen idag låg Kalle den sötnosen och sov. Jag kunde bara inte låta bli att fånga honom på bild :)


Glad!

Min fina häst gör mig så glad. Idag hoppade vi två små plutthinder på ridbanan och han var kanonduktig. Inget dra iväg och ladda som en tok utan precis lagom laddad och lyhörd.

Vi gav oss ganska snabbt då han kändes så fin samt att det var ett tag sedan vi hoppade sist.

Vore kul att komma igång lite med hoppningen nu så kanske vi kan träna lite terräng i höst :)

Han kändes även fin innan hoppningen och just nu känns han väldigt eftergiven och smidig :)


Distansbilder!

Här är ett gäng till av de bilder som jag tog under A9ritten i Kristinehamn:
Camilla Norberg på El Sobra - 80 km DM för Närke
Jeanette Stake på Pelanya Lane 80 km DM för Närke
Beathe Bakken på T.J. Martini på prisutdelningen, 4:e plats i 50 km.
Fler bilder hittar ni på:
https://plus.google.com/u/0/photos/102837650510964861585/albums
Är du intresserad av någon av bilderna kan ni kontakta mig genom en kommentar till detta inlägg.

Rent!

Idag blev det en städ- och tvättdag. Jag tvättade en massa schabrak till Izze samt benlindor och benskydd. Skönt att få dem rena.
Jag kollade även på fotbollsmatchen mellan Sverige-Ukraina. Riktigt trist att Sverige inte spelade bättre :( Hoppas de kommer igen nästa match!
Foto: Jag
Blomma: Magnolia

Härlig kvällsgalopp!

Ikväll har jag och Izze varit ute på en riktigt härlig ridtur. Det blev endel galopp och det var riktigt härligt att susa fram :)


Helgen!

Helgen bestod av afterwork med ett gäng kollegor i fredags. Mycket trevligt!
Lördagens spenderades på Mariebergsköpcentrum i Örebro samt 70 års fest för min pappa. Nu saknar jag min pålle då jag inte ridit på 2 dagar så nu strax blir det en tur på honom :)
Igår kväll var jag riktigt trött och idag sov jag till kl 12. Välbehövligt kände jag.
Foto: Mikael Sanberg
Makeup: Annelie
Modell: Jag

Lek!

Ikväll har jag lekt med min nya mobil. Det blev en iPhone 4s. Jag är mycket nöjd med den hittills :)

Ikväll har jag också varit och kollat till älsklingen och kramat lite på honom


Den bästa!

Nu på kvällen var jag och red på min egna pålle. Kändes mycket bra att rida honom idag. Vi travde och galopperade på en hel del och han kändes kanonfin. Han lyssnar väldigt bra på att han ska travad lugnt när jag rider på långa tyglar och när jag kortar dem lite då är det lite mer fart, samma i galoppen. Han låg till och med kvar och rullade på i galoppen lugnt på långa tyglar vilket inte funkar så bra när vi rider ute, då han vill öka farten då.
Kändes fint att rida sin egen häst då han vet exakt vad jag vill och är väldigt lyhörd.
Jag testade de nya benskydden idag och de satt riktigt bra samt att han fick inviga sin nya klarröda grimma och grimskaft. Jag köpte också en mineralbalja från Hippo, vilken jag vet att han brukar gilla väldigt mkt när han går på bete. Han ställde sig och slickade på den direkt.
Izze och den nya mineralbaljan.

Ridtur på Åsen!

Idag var jag, Viktoria och Ella uppe på Åsen och red en tur i skogen. Jag red på Nimsi, Viktoria på Jasimne och Ella på Chanell.

Det var en mycket trevligt ridtur på knappt 1, 5 mil med trav nästan hela vägen plus lite galopp och skritt. Det var första gången jag red Nimsi och hon var mycket trevlig och rolig att rida.

Jag tog några bilder med mobilen under turen:


Inte så högt från marken :)



Sista biten är det gött att sitta av och sträcka lite på benen

Fina Nimsi

Jag håller på att ladda upp ett till album från helgens distanstävling just nu. Ni kan se det på denna adressen:

https://plus.google.com/u/0/photos/102837650510964861585/albums


När det är klart blir det att åka och rida på min finaste Izze.


Stort intresse!

Det är kanonkul att ni är så många som har mailat och skrivit kommenetarer här i bloggen om bilder från distanstävlingen i helgen som jag fotograferade! :)
Om ni är intresserade av bilder så var noga med att skriva ut eran mailadress, annars blir det svårt för mig att kontakta er.
Tyvärr var det några av er som jag missade att fotografera då mitt uppdrag var att fotografera alla i 90 km klassen på lördagen samt att fotografera Ewa på söndagen.
Alla bilder ska nu ligga uppe på denna länk i 3 st album.
https://plus.google.com/u/0/photos/102837650510964861585/albums
Hör av er om ni är intresserad av någn av bilderna :)
Här är några bilder från söndagens 40 km klass:
Annette Falk - Min Pontijack
Ett efteranmält ekipage så vet ej vilka de är.
Ewa Mårgård och Kiidajj står på vätskekontrollen i regnet.
Kiidajj får täcket på efter att han blivit godkänd i första veterinärgrind efter 20 km.
Snyggingen igen
Johan Gradén med Tequila Dreams
Inga bilder i denna blogg får kopieras eller användas utan min tillåtelse.

Kunde inte låta bli!

Idag åkte jag förbi Hööks en sväng och skulle kolla lite på flugmedel mm. Jag åkte därifrån med två par nya ridstrumpor och 4 nya benskydd till Izze. Jag har suktat efter benskydden ett tag så nu tyckte jag att det var dax.
Jag var mycket sugen på att köpa matchande boots till men lyckades hejda mig själv ;) Bootsen använder jag inte när jag rider ändå, utan hade mest tänkt ha dem i transporten för att slippa ha på honom transportskydd, vilket han inte gillar.
Snyggt med rött på svart häst tycker jag :)

Pookan!

Här är några foton på Beccas fina Pokeh från tidigt i våras. Han är av rasen paint. Han är så himla fin med sina blåa ögon och häröiga färg och teckning.
Ligger grimskaftet på marken ska jag vara still säger min mamma :)
Foto: Jag
Häst: Pokeh

By the river II!

Foto: Mikael Sandberg
Makeup: Annelie
Assistenter: Moa, Leo och Jörgen
Modell/styling: Jag

Distansritt!

Idag var jag i Kristinehamn och fotade distanstävlingar idag igen. Många fina och duktiga hästar var med. Vädret var minst sagt växlande men som tur var inte bara regn.
Idag var det mer fokus på att fotografera Ewa på hennes unghäst Kildaij som hon red 40 km clear round på. Han fick en godkänd ritt och skötte sig exemplariskt. Han var inte trött alls efter målgång vilken var superkul att se :)
Några redigerade bilder från idag:
Foto: Jag
Vill ni se fler bilder kan ni klicka på dessa länkar:
Lördagens tävlingar
Söndagens tävlingar
Är ni intresserade av någon av bilderna kan ni kontakta mig via kommentarsfältet i detta inlägg.

By the river!

Här är ett par bilder från min och Mickes plåtning i Hallsta.
Foto: Mikael Sandberg
Makeup: Annelie
Modell/styling: Jag

Bambi!

Igår när jag satt i skogen och väntade på att de tävlande skulle passera fick jag syn på ett rådjur. Det var inte många meter ifrån mig och självklart kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder när jag satt där med kameran i högsta hugg för att vara beredd att fotografera hästarna och ryttarna :)
Foto: Jag

RM i medeldistans!

Idag var jag och fotograferade Riksmästerskapet i medeldistansritt i Kristinehamn. Sträckan var 9 mil och alla som deltog i den klassen fick en bild som jag hade tagit på dem, i en fotram i guld. Vi hade en dator och en fotoskrivare på plats och vi skrev ut bilderna medans ekipagen red klart längs banan.
Priset verkade vara mycket uppskattat, vilket kändes kul! :) Ett minne för ryttarna att ta med sig hem.
Här är några av bilderna från idag:
Nr 10 blev vinnare i 90 km klassen
Foto: Jag
Är du intresserad av någon av bilderna som jag tagit kan ni kontakta mig genom att lämna en kommentar här i bloggen. Glöm inte att fylla i er mailadress (visas bara för mig)
Fler bilder kommer så småningom att laddas upp på denna länk:
https://plus.google.com/photos/102837650510964861585/albums/5749506961777252881?authkey=COme5uXQoJD32gE

Liten pippi!

Julle provade min pippiperuk som jag hade en gång när jag och Izze var med i en maskeradhopptävling :)
Hur söt är hon inte? :)
Foto: Jag

Trevligt med sällskap!

Jag åkte till beteshagen idag och tänkte att jag skulle titta till Izze lite bara och pussa lite på honom. Men efter en stund när jag stått och klappat och myst lite med Izze så kom Karin och då hängde jag på henne och Kalle då de skulle rida.
Vi red på ridbanan idag och trots att jag var lite ofokuserad gick Izze helt ok.
Nöjd pålle efter ridpasset

RSS 2.0