Fler nya modellbilder!

Igår fick jag ett gäng bilder från Christer L som jag fotade med för första gången nu under fototräffen. Det var en myket trevlig plåtning med en mycket trevlig ocg duktig fotograf och jag blev supernöjd med bilderna :)
 
Tack också till Magnus, Francis och Sofia som var med och assisterade.
 
Är kommer de första två bilderna:
 
Makeup: Sofia Backström
Modell: Jag
Assistenter: Magnus S och Francis G
 

En svartvit!

Här är ytterligare en blid från min och Mickes plåtning i helgen:
 
Foto: Mikael Sandberg
Makeup: Sofia Backström
Assistent: Patrik G
Modell: Jag
 

Klättring!

Idag blev det en skogstur med Izze över berget. Precis lagom varmt och skönt då vi red på kvällen. Herrn kändes superfin och tyckte som vanligt att det var skönt att komma ut i skogen.
Han verkar trivas bra med ditt nya flugtäcke då det bl.a. verkar svalare för honom med det på då det är vitt. Det har inte heller gett något skav.


Första bilden från helgen!

Här kommer första bilden från helgens plåtningar. Den är från den andra sessionen i lördags med Mikael.
 
Fotograf: Mikael Sandberg
Makeupartist: Sofia Backström
Assistent: Patrik G
Modell: Jag
 

Fler plåtningar!

Igår fortsatte fototräffen och vi körde två plåtningar. Tyvärr regnade det så det blev lite begränsningar med locations. Vi hittade ändå två olika platser under tak som vi fick till riktigt bra ändå trots förutsättningarna.
Duktiga Sofia var med igår med och sminkade mig och fixade håret.
Nu är det som alltid lika spännande att se bilderna och sedan de färdiga bilderna.
Micke har varit snabb och redan fixat en bild som jag lägger upp senare idag.
Här är mobilbilder från de två olika makeuperna från igår.


Fullt ös!

Idag stegade vi upp ur sängen kvart i 8 och kom hem halv 10 på kvällen. Det har varit fototräff idag och jag har avverkat fyra olika plåtningar i olika outfits och sminkningar. Jag hade med mig bästa makeup-artisten Sofia B som sminkade mig och fixade håret till alla sessionerna. Jag tror att vi har fått ett gäng riktigt coola bilder.
Vi körde bl.a. 50-tals tema, fashion och lite mer attityd. Nu är jag riktigt sugen på att se hur bilderna blev :)


Nya ridvägar!

Ikväll ställde jag och Ewa in våra hästar i transporten och åkte iväg och red i en ny skog. Vi fick sällskap av två trevliga tjejer på Spira och Snowie. En mycket trevlig tur blev det på fina skogsvägar. Izze var supersnäll och gick in i transporten direkt på vägen dit och nästan direkt på vägen hem. Duktiga pålle!
Vi var ute och red i ca 2 h och det blev mest skritt och trav. Izze kändes pigg och fin, inte alls särskilt påverkad av värmen. Det kändes skönt.
Han älskar att vara i skogen och tycker alltid det är lika kul med nya ridvägar.

Herrn gick ett nytt flugtäcke idag som jag åkte till Granngården och köpte på rean. Det zebrafärgade som jag beställde på nätet var visst slut trots att beställningen jag gjorde gick igenom. Jag orkade inte vänta fler dagar det så jag åkte och köpte ett i butik istället.


Fix!

Idag har det blivit en del fixande. Tänkt ut outfits till helgens 4 plåtningar som är bokade på helgens fototräff. Jag har en kvar att finputsa lite på :)
Tvättat, städat och redigerat bilder har det också blivit.
På kvällen åkte jag till pållen och red ut en sväng och sedan trimmade lite i paddocken. Herrn kändes fin och svarade fint på små hjälper.
Jag mös också en stund med stallhundarna Isa och Folke på gräsmattan :) Goare hundar får man leta efter!


Gravidmage!

 För någon vecka sedan fotograferade jag systers gravida mage. Julia var också med på ett hörn :)
 
 
 
Foto: Jag

Hästshopping!

Häromdagen shoppade jag lite grejer till Izze. Jag köpte bla ett zebrafärgat flugtäcke. Tydligen ska forskning ha visat att smala zebraränder ska göra att ljuset bryts på ett speciellt sätt som inte insekter gillar så att hästen blir mer skyddad i ett zebrarandigt flugtäcke än ett helfärgat. Vi får se om det funkar. Jag letade en stund innan jag hittade ett utan hals då Izze hatar hals på sina täcken.
 
Jag shoppade också röda boots samt ett nytt bett med fasta ringar som alla pratar så gott om. Det var rea så jag tänkte att det skadar ju inte att testa. Izze går super på sitt nuvarande tredelade bett med lösa ringar men som sagt det skadar ju inte att prova. Detta kanske är ännu bättre :)
 
 
Zebra flugtäcke med kryssgjordar (syns inte på bilden)
 
Röda boots

Grillfest!

Igår åkte jag helt spontant hem till några kompisar som bjöd in mig på grillfest. Det blev mkt god mat med grillad fläskkotlett, färskpotatis, pepparsås, beasås, sallad, lufttorkad skinka lindad i färskost samt vitlöksbröd.
Vi spelade kubb efter att det blivit mörkt men det löste vi med hjälp av en bygglampa :)
Vi hann också med att dansa lite både bugg och annat.
En mkt trevlig kväll som slutade med att trötta jag somnade i soffan. Ingen skräll direkt ;)


Fika, middag och ridning!

Idag åkte jag och fikade med en god vän och kollade på hennes nya häst sedan åkte jag till mamma och pappa och åt grillat. Nu på kvällen tog jag och Izze en sväng ut över gärdena. En lugn men härlig tur blev det. Helt enkelt en bra dag sammanfattningsvis :)


Stekning på klipporna!

Idag var jag, Emma och Lottan nere vid sjön Alstern och stekte på klipporna. Vi skippade badet då vattnet vad kallt och vi hittade ett fiskedrag på botten. Det var precis lagom varmt och skönt där nere då det fläktade skönt. Gulliga Emma hade gjort en supergod tonfisksallad som vi åt. jag hade med vattenmelon som vi åt också.
På vägen hem ringde en vän och frågade om jag inte skulle komma på grillfest så jag hoppar in i duschen och drar iväg :)


Jul. 21, 2013

Idag tog jag och Izze en tur över gärdena och i skogen. Vi hade tur med värmen då det fläktade ganska mkt när vi var ute så det var skönt att det svalkade lite. Izze kändes superfin och mkt nöjd över att få komma ut i skogen. Han älskar att gå där och ibland bara stanna och lyssna och lukta.
När vi kom tillbaka fick han stå inne i sin kära box och sova en stund utan alla jobbiga insekter. Jag passade på att smörja hans ena träns, sadelgjord, lädergrimma och nya nosgrimma. Skönt att få lite pyssel gjort när man ändå har semester :)


En körtur!

Nu på kvällen hängde jag med Frida när hon körde Sigge och Eva red på Pajen. Den blev en riktigt härlig körtur i den sköna kvällssolen :)


Shopping!

Idag blev det en shoppingrunda på stan och bergvik. Jag köpte två klänningar, en vit stickad tröja, underkläder mm. Jag var också och klippte mig och fixade naglarna :)


Bad i massor!

Idag var vi fem brudar som drog till Sunne vattenland. Vi har åkt alla attraktioner ett antal gånger och känner oss mkt nöjda med dagen. Hoppas man har fått lite färg på kroppen nu :)


Långtur!

Idag red jag, Ella, Ewa, Anna och Katta en långtur på Åsen. Jag red en vit ponny som heter Snowie. Världens goaste och härligaste ponny :)
Vi red 15,7 km i en snitthastighet på ca 10 km/h fast då stängde jag aldrig av den när vi hade vätskepaus. Maxhastigheten var 35 km/h och vi travade ganska mycket men varvade även med skritt och galopp. Supertrevlig tur som tog ca 1 h 40 min. Ingen av hästarna var trötta när vi kom hem trots värmen. Jag fick ytterligare en vacker bondbränna :)
Mycket fin natur med vackra utsikter. Tyvärr var minnet i min mobil fullt men jag tog iaf en dålig bild på en av utsikterna som inte riktigt gör sig rättvis.
På vägen hem sen åkte vi och åt pizza i Kil samt åkte och tittade på en liten randig kattunge som vi köpte. Hur söt som helst! :)


En liten skogstur!

Nu på kvällen red jag, Ewa och Anna ut en sväng i skogen. Vi var ute i ca 50 min och red ca 6 km. Vi skrittade mest men travade lite också. Vi red slingan som går genom skogen och över träbron och idag tvekade Izze inte alls utan gick direkt rakt över bron. Duktiga pålle! :)
Jag har börjat ge Izze vetegroddsolja nu och det ska vara bra för mycket, bl a pälsen och musklerna då den innehåller e-vitamin. Jag har också börjat ge honom några dl svarthavre då jag vill att han behåller hullet nu när gräset snart inte innehåller så mycket energi. Han blir dessutom lite tröttare på bete än när han står på box så det kan vara gött för honom med lite kraftfoder de dagar jag rider honom :)


Fest och solhäng!

I fredags firade jag in semestern med ett gäng kollegor. Trevligt hade vi.
Igår var jag hemma hos mamma och pappa och solade på deras soldäck.


WE-träning!

Ikväll var det dax för lite WE igen. Vi gick över förhöjda bommar på volt, över en träpall, över en matta, stanna på en presenning, genom grinden, rida med lans i skritt och trav, sidepass, ryggning i L, paraplyträning, dra presenningen runt i ridhuset och slalom.
Jag och Izze avslutade med trav över de förhöjda bommarna och ett par bomserier i serpentiner samt lite galopp i båda var en.
Izze tycker som vanligt att det är läskigt att gå på saker som låter men han gjorde det riktigt bra till slut. Duktiga pålle! :)


Uteritt!

Igår var jag och Izze ute och red en tur i ca 1,5 h totalt 8,7 km. Det blev mest skritt men även lite trav och galopp. Vi red genom skogen och hoppade över två diken. Det tyckte herrn var mycket skoj och blev lite taggad :) Vi avslutade med en galopp på en vall och han låg och rullade så fint och bärigt på lösa tyglar. Duktiga pålle! All träning för att han ska vara lugn och inte stressa upp sig har gett resultat :) Fart är kul och vi båda gillar fart men man kan rida med fart utan att härja igång för mkt, ibland i alla fall ;)


Stugmys!

Ikväll har jag varit och hälsat på goda vänner vid deras sommarstuga. Vi fikade på jordgubbar och vaniljglass och sedan till middag åt vi grillat med färskplockade kantareller i gräddsås till.
Mycket god mat i goa vänners sällskap! :)


Gårdagens ritt!

Igår blev det en uteritt med Izze. Vi red i skogen och gick över en bro, modiga pålle. WE-träningen har gett resultat :)
Vi galopperade också en sväng och han kändes superfin! Vi har ju skrittat ett tag och börjat trava nyligen då han haft ont i en fot men det verkar vara helt borta nu och det känns skönt! :)
Riktigt mysig tur i kvällssolen.


Laxåritten -13!

I lördags var jag med Ella och Ewa till Laxå när de red Laxåritten. Jag var med och groomade åt Ella och fotograferade så mkt jag hann där emellan :)
 
Här är några av bilderna från igår:
Ewa och Lillen innan start.
Ella och Chanell innan start.
Enar lägger upp en plan.
Sara, Anette och Anette.
Ewa och Lillen.
Tätklungan.
Ella och Chanell i första veterinärgrinden.
Frida
Anette
Lillen
En 3:e plats på DM för Värmland.
Frida
 
Vill ni se alla bilder från igår finns de här:
 
Var snälla och respektera att kopiering av mina bilder är förbjuden. Är ni intresserade av någon bild kan ni maila mig på [email protected]
 

Uteservering!

Igår kväll när vi kom hem från tävlingarna i Laxå blev det en sväng ner på stan och dricka en drink med några vänner som jag inte träffat på ett tag. Det var trevligt men för mig räckte det med en drink sen var jag helt slut efter en lång dag på tävlingen, resa och en mkt röd bonnbränna ;) men kul att komma ut en sväng iaf.


Laxåritten!

Nu ska vi starx iväg till Laxå för att Ewa och Ella ska rida Laxåritten. De ska rida 80 km-klassen. Jag och Carin åker med och är grooms och jag ska även fotografera. Håller tummarna för en fin solig dag men att det inte blir för varmt för hästarna och ryttarna. 
 
Här är några bilder från andra distanstävlingar i år:
Ewa och Ghadir på A9-ritten Lag SM i Kristinehamn 8 juni
Ella på A9-ritten Lag SM i Kristinehamn 8 juni
Ella och Ewa på väg mot mål på Sämsholmsritten tidigare i våras 50 km.
 

After work!

Igår blev det after work med kollegorna. Vi var på Koriander och maten var kanon god och de hade bra priser på både maten och drickan. Det blev en del dansande och mycket trevligt hade vi. Härligt att kunna vara ute på deras uteservering hela kvällen.


Gårdagens WE-träning!

Igår var det WE-träning för Ewa. Vi gjorde några nya moment och sedan olika varianter av moment vi tränat förut. Vi red med en lans som vi tog upp ur en tunna, red slalom med den i ena handen, snurrade den i luften bredvid hästen, bytte sida, red med den rakt över hästen och på slutet hade jag den över huvudet och snurrade lansen som en helikoptervinge över mitt huvud. Izze var hur cool och duktig som helst, han rörde inte ens på ett öra :)
Vi red över en matta, red efter en presenning som drogs framför dem på marken. Gick igenom grinden, slalom i olika mönster runt pinnar och däck. Vi backade i L och gjorde sidepass i L. Jag och Izze gjorde även sidepass mellan bommarna i L:et utan att nudda bommarna. Avslutningsvis red vi mönster i lugn travjogg runt sockerbitarna på lösare tyglar och jobbade med att flytta bogen runt i svängarna. Izze gjorde det superbra, över förväntan :)
Sammanfattningsvis en mkt rolig träning.


Min älskade springare!

Idag red jag och Izze ut en sväng i blåsten. Han var riktigt cool för att vara han när det blåser storm. Vi skrittade mest men travade några korta sträckor. Han kändes superfin och verkligen supernöjd att äntligen få trava lite :) Han är gjord för att springa denna häst och det märks verkligen att han älskar det. Vi travade lugnt och bara några hundra meter åt gången men superglad ändå :)
Känns så skönt att han kändes fin!


RSS 2.0