Trim i ridhuset!

Det bara regnar och regnar ute så det blir en hel del ridning i ridhuset på både gött och ont.
Idag tränade vi övergångar i skritt/trav samt galopp/trav, vi tränade även flytta rumpa och bog samt att rida i lugn och samlad trav. 
Vi red en övning som kallas Kyras fyrkant. Vi red som i en fyrkant och i hörnen flyttade vi bog 1/4 dels varv, rakställ och flytta bog i alla fyra hörn. Sedan gick vi över till att flytta bakdelen i alla hörn. Izze gjorde det kanonfint och det kändes som det var en bra lösgörande och stärkande övning för bakbenen. 
Sedan red vi övergångar i skritt och trav längs fyrkantsspåret med fokus på rakriktning, takt och halvhalter innan avsaktningarna till skritt. Izze lyssnade kanonfint och jag försökte att hela tiden byta ställe för avsaktning och igångsättning då han annars snabbt lär sig vad han ska göra och gör det av sig själv. Jag vill att han ska lyssna på mig och vänta på kommando vad han ska göra.
Vi red sedan övergångar skritt/trav på serpentiner där vi skrittade några steg över medellinjen för att sedan trava i bågarna. Vi fick till några riktigt fina övergångar med bra tramp i både igångsättning oh avsaktning.
 
Vi avslutade med några övergångar i trav/galopp där vi galopperade ett halvt varv på volten, trav ett halvt varv och sedan ny fattning. Alla övningarna gjordes i båda varven.
 
Izze gjorde övningarna superbra och kändes lugn och harmonisk. Jag kände hur han satte under sig bakbenen och jobbade mkt fint. Vi red inte så länge idag då han gjorde det så himla fint så då var det bäst att ge sig när det gick bra :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0