Heldag i stallet!

Idag har jag varit i stallet hela dagen. Jag, Viktoria och Ewa fick en del gjort.

Vi mockade alla boxar och fixade mat och vatten och plockade ägg hos hönorna.  


En höna som hoppat in i ett av värpredena för att lägga ägg.


Här ligger de på rad och värper


De har både bruna och vita hönor vid stallet. De bruna lägger vita ägg och de vita lägger bruna ;)

Jag hängde med i bilen med Ewas pappa, när Ewa och Viktoria tränade 20 km rundan. Vi klockade deras kilometer tid och kollade pulsen på hästarna efter halva sträckan och vid slutet. Träningen gick kanon och hästarna såg väldigt fina ut, båda hästarna jobbade i form hela sträckan.


Ewa och Mykonos vid pulskontrollen efter halva sträckan


Viktoria och Alice

När vi kom tillbaka åt vi lunch och fikade. Ewa mamma hade gjort en jättegod äppelkaka som vi fick till kaffet. Efter lunch var det dax för ridtur nr 2 och jag följde med på Emmas häst Pondus. Det blev en del trav i lugnt tempo och Pondus gick superfint! Han är ju gammal dressyrhäst och det märktes, jobbade på i jättefin form. Pigg och glad var han och ville gärna ligga i täten :)


Pondus som rullar i hagen efter ridturen

Väl tillbaka i stallet rev vi ner det gamla staketet i en av hagarna. Det finns nämligen en fölunge i stallet som hela tiden rymmer ur sin hage. Strömmen i stacketet är dålig på grund av all snö. Vi gjorde om hela hagen och ska nu koppla ett eget el-agrigat till bara den hagen. Hoppas att han från och med nu kommer stanna i sin hage.

Izze fick en massage även idag och han blev väldigt avslappnad och fin. Lindade även hans ben med Back on track bandageunderlägg då han varit lite svullen i ena frambenet till och från. Det ska öka blodgenomströmningen och påskynda läkning.

Imorgon är det full rulle igen. Ska till stallet på fm sedan luncha med Vikcy och sedan ska jag assistera Vicky vid en plåtning på em/kvällen.

Hoppas ni haft en bra dag!

Kramar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0