Nu blir jag arg!

Ikväll är det ett debattprogram på Tv4 som handlar om att Rolf-Göran Bengtssons häst borde ha fått Jerringpriset istället för honom. Mycket annan negativ kritik har även framförts med anledning av årets vinnare.

Jag blir så arg när jag hör detta! Var det inte verkligen på tiden att Jerringpriset gick till en utövare i sveriges tredje största sport? Som dessutom tagit placeringar på både EM, VM och OS och bibehållit denna höga nivå från 1994.

Hur många av de tidigare Jerringprisvinnarna har gjort detta som han gjort?

Varför är folk så missundsamma?

Är det för att det är mest kvinnliga utövare? Är det för att man behöver en häst att rida på? 

Behöver inte exempelvis skidskyttarna skidor och gevär, eller fotbollsspelarna en fotboll, för att lyckas i sin sport? För att inte tala om speedwayförarna.

Det kan väl inte vara en sport att få ett par skidor, gevär eller en motorcykel att göra som man vill, de sakerna gör ju alltid precis det man ber dem om, de har inget eget liv.

En häst däremot har en egen vilja och det är en verklig utmaning att få den att göra precis det man ber om. Kommunikationen mellan häst och ryttare är mycket viktig och det är långt ifrån alla som klarar av detta.

Alla som någon gång har ridit på en häst vet att det inte är bara att svinga sig upp och så funkar allt som det ska.

Vad tycker ni om det här? Var det rätt vinnare i år?

För er som är okunniga om Rolf-Göran finns mer information om hans prestationer här.


Bildkälla


Kommentarer
Postat av: Gilraen

Rolf-Göran är helt klart en värdig vinnare! Jag skulle bra gärna vilja se de som säger att de är hästen som gör jobbet rida Rolf-Görans häst. De skulle nog gå åt helvete.

2012-01-23 @ 20:32:51
URL: http://gilraen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0