Sämsholmsritten!

Igår var jag med Ewa och Anna när de tävlade nere i Sämsholm. De skulle rida 80 km. Vi åkte kl 4 från stallet och var framme strax efter 7. Veterinärbesikting först och sedan bangenomgång innan starten gick kl 9. Målet med dagens ritt var att göra en godkänd runda då det är första tävlingen på året och att det var Anna första 80 km på en för henne ny häst i tävlingssamanhang.
Första rundan gick kanon och båda hästarna såg och kändes kanonfina. Solen sken när starten gick och det var riktigt härligt ute. Det började blåsa mer under dagen så det var lite kyligt men vi slapp iallafall regn.
Första veterinärgrind efter 30 km gick super med båda hästarna.
Andra sträckan på ytterligare 30 km gick också kanonbra. Båda hästarna var snabbt nere i puls men väl inne i veterinärgrind 2 så stressade Chanell upp sig så pulsen steg tyvärr och hon blev utesluten. Jättesynd då hon verkligen inte var trött alls och Anna hade ridit så bra. Tyvärr det är sånt som händer och man får vara glad att det inte var för hälta. Hästen har aldrig varit utesluten förut men någon gång ska väl vara den första. 
Ewa red tredje sträckan på de sista 20 km själv och fick en av de snabbaste tiderna på den sträckan. Ett skönt formbesked så här på säsongens första tävling.
Lillen var inte trött alls vid målgång trots en snabb galopp på upploppet mot mål. Han var snabbt nere i puls så han gick nästan direkt in i sista veterinärgrind och fick full pott på allt. Ewa och Lillen kom på en 10 plats bland många duktiga ryttare och hästar så det var kul att se.
 
Enar är med och coachar på första slingan
Anna och Chanell
Groomarna Ella och Jessica
 
Ewa och Lilen på sista slingan
Ewa och Lillen vid målgången
Foto: Jag
 
Alla bildern från tävlingen finns här:
https://plus.google.com/102837650510964861585/posts/GyHA55GME1Z

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0