Gårdagens hoppträning!

Igår var det hoppträning för en ny hopptränare som heter Fredrik Hasselberg. Vi hade en gemensam uppvärmning där vi gjorde övergångar mellan skritt och trav. Skritta i hörnen och trava på lånsidorna av ett lite mindre fyrkantsspår. Sedan gick vi över till att trava hela varvet och sitta ner i traven och korta den i hörnen. Det var en mkt bra övning för att få tillbaka hästarna och få dem lösgjorda.
 
Jag fick jobba med att ta tillbaka axlarna, behålla mina korta tyglar och inte släppa ut dem samt att komma ner i sadeln och jobba nära hästen. Jag känner ju verkligen skillnaden när jag gör rätt så nu är det bara att försöka nöta in det :)
 
Vi jobbade också i galopp med att samla galoppen på ena delen av volten och att sedan stå i lättsits andra delen.
Vi började sedan med att travhoppa ett hinder med travbommar framför för att sedan landa i galopp och rulla 5 galoppsprång till nästa hinder på långsidan.
 
Vi byggde sedan på med fler hinder, några som vi red emot i trav, saktade av till skritt emellan och några linjer i galopp. Fokus var på kontroll och balans. 
 
Det var en mycket bra träning och det märks vilken duktig tränare han är. Han hade mkt bra råd att ge samtliga ryttare och alla verkade nöjda.
 
Fredrik tyckte att Izze hade myket kvar att ge och att han hade en härlig inställning där han ville jobba och tyckte det var kul. Han tyckte han var mkt fräsch för sin ålder och hade mkt krafft i sina språng. Det var roligt att höra! :)
 
Här är en liten skiss på den avslutande banan:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0