Kiropraktorn och vila!

Izze fick vila två dagar efter hoppträningen då jag har lite svårt för att röra mig ordentligt. 
I lördags var det dax för kiropraktorn att kolla på Izze igen. Han kommer till vårt stall med jämna mellanrum för att hålla koll på hur våra hästar känns i kropparna. 
Izze hade fortsatt spänning i nacken men lite mindre än sist. Han var rak i bäckenet som vi fixade till lite sist. Han hade spänning i höger bog samt lite höger sida av ryggen. 
Kiropraktorn trodde att allt hänger ihop med nacken och att det sprider sig bakåt och att nacken är huvudproblemet. Nacken är en gammal skada som Izze har levt med i många år och det kommer förmodligen att behöva fixas med jämna mellanrum hela hans liv. Men vad gör man inte för att herrn ska må så bra som möjligt :)
Vi diskuterade vad man kan göra åt nacken och det är att försöka rida honom så att han håller sig så lugn som möjligt då han lätt spänner nacken då han blir för pigg. Men det är ju någon jag jobbar med varje gång jag rider att han ska vara lugn och harmonisk. Han är ju en pigg och het häst som lätt stressar upp sig så det är ju inte alltid så lätt. Han gillar ju även fart, fläkt och att jobba och blir inte lugnare av att gå och dra benen efter sig.
Att få jobba med huvudet och tänka mkt brukar vara bra för att få herrn lugn. Men även där behöver man ju variation i att inte alltid behöva tänka så mkt utan göra roliga saker utan några krav också.
Vi ska även testa ett nackskydd från Back on track för att se om det kan hjälpa. Jag har beställt ett på nätet nu samt en Back on track polotröja till mig själv då jag också har lite spänningar i nacke och rygg :)
 
Izze har även fått ett nytt gigantiskt hönät så han kan äta precis så mkt han vill dygnet runt. Det går nog i 15 kg hö skulle jag tro :)
Igår longerade vi en stund sen hade jag honom lös och han skulle gå efter mig lös. Det gjorde han snällt även när jag vände och svängde hit och dit. Duktiga killen! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0