Torsdagens hoppträning!

 I torsdags var det hoppträning för Fredrik. Vi tränade en del tekniska svårigheter. Vi värmde upp med att hoppa den orangea linjen över ett räcke med vattenmatta på båge till en oxer. Övningen tyckte jag först så lätt ut och Izze gjorde den superfint åt båda håll. När vi sedan höjde när vi skulle hoppa den avslutande banan så fick vi stopp på räcket med vattenmattan efter att vi hoppat oxern. Det var en svårare sväng än vad det ser ut. Bara något galoppsprång efter att man styrt av från spåret så stod ju hindret där.
Nästa övning var den röda linjen med litet plank, räke, plank, som en studs med mittenhindret högre och sedan 4 galoppsprång till en oxer. Izze flöt bra genom serien och vi fick en fin känsla.
Som tredje övning hoppade vi en 2-kombination snett igenom. Vi hoppade den från båda håll, räcke-oxer och oxer-räcke. Det känns att avstånden ändras lite beroende på om man hoppar oxer in eller oxer ut. Izze hoppade fint genom kombinationen med bra flyt.
Avslutningsvis red vi en bana enligt den lila linjen. Izze gjorde den superfint förutom att vi stoppade på räcket med vattenmattan. Det var svårt att få till svängen till hundra procent och det får utdelning när hindret höjdes lite.
Nu ska vi fortsätta att träna på att ha en jämn och fin galopp i svängarna utan att herrn taggar gång för mkt. Vi har tränat en del på bommar i galopp sista tiden och det har gett bra resultat, men vi har en del kvar.
Fredrik sa att han sammanfattningsvis var väldgt nöjd med oss. Han sa att vi gjorde många saker superbra men att jag måste hela tiden vara noga med att han är med mig så han inte kan smita på sidan när han känner att det är den enklaste utvägen.
En kul träning och jag har fortfarande träningsvärk. Tror dock att det mest beror på att jag åkte på en förkylning dagen efter men det var mkt krut i herrn genom hela träningen så man fick se till att rida ordentligt :)

 
Vi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0