Ekat lite tomt!

Det har ekat lite tomt här ett tag men jag tänkte att jag skulle börja blogga lite oftare nu igen.
 
Just nu håller de på och renoverar min lägenhet så jag har flyttat till en barack. I den finns ingen soffa att slöa i efter stall och jobb så det har blivit en hel del häng hos min pojkvän.
Jag har börjat gå en 20 v utbildning via jobbet för att få en fast anställning. Första veckan har varit mycket sådant som jag redan kan men man får se det som en repetition och det är ju alltid bra att få bekröftelse på att man jobbar som man ska :)
 
Izze och jag har som vanligt tränat lite hoppning, dressyr, skogsturer, tömkörning mm. Han har varit lite stel i bogarna men djurfysioterapeuten har varit här och behadlat honom så nu är han bättre igen. Leran är inte så bra för stela bogar men förhoppningsvis torkar det upp fint nu snart.
Herrn ska skos på söndag och då åker snösulorna av och sommarskorna på Ska bli skönt att slippa brodd och sulor.
 
Jag bestämde mig för att helraka Izze en sista gång för året nu nyligen trots att han börjat fälla så smått. Han svettades så mkt av lite lätt ridning så det kändes som att det skulle underlätta för honom. Hans sommarpäls har senaste åren inte varit så fin så jag tänkte att skulle det påverka sommarpälsen med en sen rakning så gör det inget. Det är bättre att han mår bra. Han verkar nöjd med klippningen och det är riktigt skönt att slippa allt hår som han annars skulle fälla. Han blev riktigt fin efter klippningen och det är lättare att se hur han ser ut i kroppen utan allt hår. Riktigt bra kroppsform har han nu och det är så kul att se. Jag tror aldrig han har varit så fin i kroppen som han är nu trots sina 27 år. Hoppas det håller i sig länge till :)
 
Idag får det nog bli en uteritt igen precis som igår. Gårdagens ritt var riktigt härlig. Vi hade den där känslan som att hästens ben är mina ben och jag bara tänker vad vi ska göra och så gör vi det. Jag kunde rida honom med säte och sits utan hand. Vi red längs grusvägarna upp i skogen över ett berg. Det småduggade lite och Izze som den spanare han är stannade några gånger längs vägen för att stå och spana på omgivningarna. Han älskar att se sig om kring. På hemvägen tog vi en galopp och vi bara seglade fram. När vi skulle sakta av lutade jag mig bara tillbaka och han saktade snällt av. Jag tror att det är första gången som jag inte behövde ta i tyglarna för att han ska sakta av från galopp utomhus. Herrn brukar alltid vilja springa lite till men igår var han helt med på noterna. Sån härlig känsla! :) Vi red en kort sväng på en asfaltsväg och en traktor med släp brummade förbi utan att han rörde på öronen. Bilar körde förbi nära och det fräste i vattnet på vägbanan när de swischade förbi i 70km/h men han skrittade lugnt vidare. Vilken kille så cool han har blivit! :)
 

Fina rumpmuskler 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0