Flyttpacka o tapetval!

Imorgon ska jag försöka hinna med att packa ihop en massa saker inför flytten på fredag. Jag ska även iväg imorgon och kolla på tapeter. Jag har lite beslutsångest för vad jag ska välja men det lär ju bli några hyffsat neutrala. Jag ska välja tapeter till hall och vardagsrum.

På fredag går altså flyttlasset till min nya lägenhet. Ska bli så skönt att få en större lägenhet med kök och stor klädkammare. :)

Nu ska jag iväg och rida på Izze. Jag är grymt hoppsugen men underlaget är fortfarande för hårt så jag får nog vänta ett bra tag innan det blir någon hoppning.

Denna bild är på mig och Izze från Trossnäs horseshow -08:

Foto: Hans Röjder

Min älskade nallebjörn!

Red ut på Izze igår och han var helt galen i skogen. Han gjorde på egen hand galoppombyten i varje steg på den smala skogsstigen :)

Idag blev det ridning på ridbanan. Jag red honom på långa tyglar i en mkt låg form och han kändes otroligt fin. Jag riktigt kände hur han sköt på med bakbenen och jobbade igenom hela kroppen. Min fina pålle! :)

Festen igår var mkt rolig och lyckad på alla sätt och vis. Det var två killar som var trubadurer som spelade och sjöng kanonbra. Alla var riktigt imponerade av deras talang.

Det bjöds även på balongdans under kvällen och mycket annat skoj :)



Foto: Jag
Häst: Izze

40 års fest!

Ikväll ska jag på 40 års fest. Det ska bli riktigt skoj då det ska komma en hel del folk. Funderar just nu på vad jag ska ha på mig.

Strax ska jag dra iväg och rida på Izze. Jag red på ridbanan igår och han gick hur fint och avspänt som helst trots att han fått vila i 5 dagar nu när jag inte varit hemma.

Ha en bra dag! :)



Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

Ett salutogent förhållningssätt!

Att ha ett salutogent förhållningssätt är något jag försöker jobba och tänka efter varje dag. Det handlar i snabba drag om positivt tänkande och att se det som är bra i saker som händer och att utgå från det som är friskt och stärker hälsan.

Detta kanske låter mycket flummigt men jag tror att var och ens inställning till saker och ting påverkar så mycket hur vi mår.

Nu så här i vintertid när det är mörkt och kallt och man kan känna sig trött och orkeslös, så känner jag att det är extra viktigt att tänka på hur man tänker om saker och ting.

Det är så himla lätt att dras med av gnällspikar, negativa personer och saker. Jag försöker tänka på att inte låta mig dras med av dessa.

Ett leende och lite positivitet smittar också av sig fort och det blir mycket roligare för alla inklusive mig själv.

Nu låter det säkert som att jag själv tycker att jag alltid är positiv men det är jag ju självklart inte, men jag försöker att bli/vara mer positiv då jag känner att jag mår så mkt bättre av det! :)

Någon av er som försöker tänka som mig?


Foto: Niclas Prytz
Makeup: Kristin Lundberg
Modell: Jag


Utbildningsdagar!

Idag och imorgon är jag i Örebro på utbildningsdagar. Det har var varit en trevlig och intressant dag och imorgon tror jag kommer bli ännu mer intressant då vi ska få en föreläsning som jag har hört skall vara mycket intressant.

Just nu ligger jag på mitt hotellrum och slösurfar lite. Strax ska vi ut och äta middag, det ska bli mkt trevligt! :)

Ha en trevlig kväll!



Foto: Jag
Häst: Chanell

Kvällsol och dimma!







Foto: Jag

Ambivalent!

Jag fattar inte mkt just nu vad som händer men en sak vet jag, och det är att det inte är min förlust och det känns mycket bra!

Jag vet också att jag har väldigt fina vänner och det är viktigt! :) Tack B för att du alltid finns där för mig med kloka råd! :)






Svettiga pållar!

Idag red jag ut en lite längre tur än jag normalt gör på veckorna med Izze. Han var helt vild på vägen hem och hade svårt att skritta. Vi tränade vidare på att göra halt på hemvägen. I början var han helt vild och stod och hoppade på stället när jag gjorde halt men efter en stunds envishet så lyckades vi göra några lugna stilla halter :)

Fattar inte vart han får alla energi ifrån, han får ju nästan inget kraftfoder. Svettig blev han också trots att jag red en hyffsat lugn tur. Svårt att rida en lugn tur med en galenpanna till häst :)

Innan jag red tog jag lite bilder på Chanell som också blivit lite svettig efter sin ridtur med Ella:







Foto: Jag
Häst: Chanell

Lördagsmys!

Igår kände jag mig inte på mitt bästa humör men sen ringde Ella och frågade om jag ville komma över på middag och kolla film :)

Vi åt en mkt god middag med fruktsallad till efterrätt. Vi såg sedan på Die hard 4 och den var riktigt bra.

Nu blir det lite sen frukost och sen till min fina pålle :)

Ha en bra dag!



Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Siluetter!

Idag red jag och Izze ut i skogen. Han var hyffsat lugn tills vi kom in i skogen, där skulle det galopperas på stället och travas med höga knän. En hel del överskottsenergi då jag inte kunnat rida så mkt senaste riden på grund av min inflammerade tand och tandnerv.

Jag måste nog ta och raka herrn någon dag, han blir ju svett av ingenting i den där björnpälsen.

Jag tog med mig kameran till stallet idag och tog några siluettbilder när solen var på väg ner:






Foto: Jag

Lugn fredag!

Idag blev det sushi när jag kom hem från jobbet. Det var ett bra tag sedan så det var på tiden. Ingen ridning idag, tar det imorgon när det är ljust istället :)

Snart kommer Ella förbi och det var ett tag sen sist nu så det ska bli trevligt!

Här är en favoritbild ur arkivet från i höstas:


Foto: Jag

Penicilin was the shit!

Nu gör äntligen inte min mun lika ont längre. Det enda som hjälpte på riktigt var penicillin. Jag har haft en kind formad som en boll ett par dagar men nu börjar svullnaden lägga sig äntligen! :)

När jag kom hem lagade jag en riktigt god pasta carbonara. En mkt god sak att ha i är feta ost som man köper i ett tetrapack av märket Apetina. Den är hur god som helst då den är mkt krämigare än vanlig fetaost. Det får ni testa i något mat eller sallad.



Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

The wind!

Här är några fler bilder från en session med Christer från i somras:





Foto: Christer Persson
Modell: Jag

Tandvärk som inte vill ge sig!

Var hos tandläkaren igen igår och borrade ur nerverna ur tanden som jag blir tvungen att rotfylla. Tanden har blivit inflammerad då en lagning lagts för nära nerven i tanden.

Jag trodde värken skulle ge sig igår men det gjorde den inte. Värktabletterna jag har fått hjälper stundtals iallfall. Tanden fylldes igår med bakteriedödande och täptes igen. Så ska den vara i en månad tills jag ska tillbaka igen och göra nästa steg i rotfyllningen.

Har jag otur kan jag får en inflammation i tanden och i tandkötttet och hela tandbenet. Då kommer hela kinden svullna upp och jag kommer behöva äta pencillin.

Just nu håller jag tummarna att tanden läker ut fint och att smärtan avtar så jag slipper äta pencillin. Jobbigt att ha ont, jag är helt slut känner jag.

För att lätta upp stämningen här lite visar jag er ett par nya bilder från min och Emmas senaste plåtning :)



Foto: Emma Bertilsson
Modell/styling/makeup: Jag

Tandvärk!

Denna helg har jag haft en sådan fruktansvärd tandvärk. Min tand som jag lagade för 2 veckor sedan började värka.

På fredagkväll försökte jag få tag på en tandläkare men det fanns ingen som hade jour. Natten blev väldigt lång när man har konstant smärta. Först på lördag morgon kl 10 fanns det en jag kunde få tag på.

Tandläkaren sa att lagningen hade legat på nerven och tryckt och att nerven hade börjat dö och var inflammerad. Han borrade bort en stor del av nerven för att lätta på trycket i tanden och gjorde en provisorisk lagning.

Nu till veckan ska jag försöka boka in en tid för att rotfylla hela tanden hos min ordinarie tandläkare.

Kalaset kommer säkert inte bli billigt! :(


Foto: Emma Bertilsson
Modell/styling/makeup: Jag


Musikvideon!

För en tid sedan var jag med som statist i en musikvideo för artisten Neo. Nu har videon släppts och här är den:

Ca 22 sek in i videon kan man se min axel och huvud i vänster bildkant någon snabb sekund. Låten är riktigt bra tycker jag och jag gillar videon.



Vad tycker ni om låten videon?

Drakungen! <3

Igår blev det en barbackatur på min lurviga pålle. Riktigt mysigt att rida barbacka när han har så mjuk och fluffig päls. Man vill bara krama honom då han ser ut som en nallebjörn. Dock gillar han inte att bli kramad utan vill ut och röra på sig istället för att kramas :)

Synd var bara att det var som en skridskobana i hela paddocken så det blev ett väldigt lugnt pass. Lite öppna, sluta, förflyttningar och ryggningar. Vi kunde tom göra halt, rygga och skritta framåt i bibehållen form. Duktig pålle! :)

Idag blev det hemmamys med matlagning och slappa framför tv:n. Gött det med ibland!



Foto: Jag
Drake: Julia

Mina bilder på canvas!

Jag ska ha ett samarbete med en annan fotograf/tryckare som vill använda några av mina bilder som jag har tagit till att trycka på canvas tavlor.

Hur kul som helst tycker jag! Ska bli spännande! :)

Här har vi en till bild från Emmas och min plåtning i helgen:


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag


Första bilden från igår!

Idag har jag haft riktig träningsvärk lite här och där. Känns gött! Mina "buggmuskler" hade inte fått jobba på ett tag känner jag :)

Funderar på att åka och bugga lite på torsdag igen. Fick lite mersmak känner jag! :)

Här är första bilden från gårdagens plåtning:



Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag

Vilken gillar ni mest? Färg eller svartvit?

Plåtning!

Igår var Viktoria här och vi kollade på tv och åt tacos. Mysigt att var hemma och ta det lugnt. Vi gjorde tacosen av älgkött och det kan jag verkligen rekomendera. Det köttet är inte alls lika segt och fett så det passar skitbra till tacos.

Snart kommer Emma förbi och vi ska ut och fota. Temat för dagens plåtning är vinter, mer avslöjar jag inte :)

Har ni tur kanske det dyker upp lite bilder redan ikväll.

Ha en bra dag!


Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag


Buggkurs!

Idag var det intensivkurs i bugg mellan kl 10-15.30. Det var riktigt skoj och något jag starkt kan rekomendera.

Som många verkar tro så dansar man inte alls bara till dansband utan alla typer av musik. Vi dansade bl a till Magnus Uggla, Volbeat och andra musikgrupper som inte alls har med dansband att göra.

Bra träning ger det också kan jag lova. Helt svett blev vi. Mycket roligare träning än att gå på gym tycker jag helt klart! :)

Här är två bilder till från frostplåtningen med Emma:



Foto: Emma Bertilsson
Makeup: Vicky Le
Modell: Jag




Queen of the cold!

Just nu kollar jag på Let's Dance. Jag blir alltid lika sugen på att dansa. Imorgon ska jag och ett gäng kompisar iväg på buggkurs faktiskt.

Jag har ju tävlingsdansat för många år sedan så det ska bli extra kul att få dansa lite igen. Jag dansade iofs Latinamerikansk dans då men bugg har jag också dansat lite :)

Ska bli riktigt kul imorgon! :)

Här är en bild från en plåtning med Emma för ca 1 år sedan:

Foto: Emma Bertilsson
Makeup: Vicky Le
Modell: Jag

Vintersol!

Idag har det varit kanonhärligt väder. Jag passade på att rida ut en lite längre tur idag och vi fick en tjej på en ponny som sällskap.

Izze var hyffsat lugn idag men lyckades ändå liva upp den lugna snälla ponnyn lite, hehe ;)

En trevlig tur blev det och solen var på väg ner när vi red hemåt.

Jag tog med mig kameran och tog lite bilder före och efter ridturen:


Izze

Tinge

Foto: Jag


Snow!

Idag och igår har det kommit grymt mkt snö. Jag som inte har kört med min bil på ett par dagar fick bokstavligen gräva fram den idag. Parkeringen var inte plogat heller vilket gjorde det väldigt trixigt att ens ta sig från parkeringen.

Imorgon ska det vara strålande sol sägs det så det håller jag tummarna för! :)

Idag red jag Izze i paddocken som var plogad längs med fyrkantsspåret. Vi tränade öppna och sluta längs fyrkanten och Izze kändes mkt fin. I galoppen kunde han inte hålla sig från att busa lite då han var lite laddad idag :)






Foto: Jag

Mysmorgon!

Idag har jag haft sovmorgon och har precis ätit frukost med tända ljus och mysigt sällskap. Så skönt att inte behöva gå upp tidigt på fyra dagar :)

Ska ut och rida sen men just nu snöar det på tvären utanför mitt fönster. Hoppas det ger sig snart.

Här är några bilder på mitt busdjur från förra vintern:

Foto: Emma Bertilsson

Häst: Izze


Mina bilder i musikvideo!

Här är en musikvideo med bilder som jag tagit.

Lite skoj! :)



Vad tycker ni om låten?

Mera snö!

Idag har det nog kommit 3 dm snö i Karlstad. Mysigt men man känner sig inte så peppad att gå ut. Imorgon jobbar jag sista dagen innan jag är ledig fyra dagar på raken. Hur skönt som helst.

Jag ska passa på att rida medans det är ljust och förmodligen fota en del i dagsljus också :)

Har ni fått mkt snö?


Foto: Jag
Bebis: Julia

Happy new year!

Vi hade en mycket trevlig nyårsafton med mycket god mat, fyrverkerier och skumpa i nära och käras sällskap.

Vi åt skagentoast till förrätt. Oxfilé med hasselbackspotatis, vitlöksbröd samt rödvinsås och pepparsås till huvudrätt. Efterrätten var en chockladtryffeltårta med grädde.

Under kvällen spelades också bowling på J o Ts nya Xbox. Mycket coolt att spela helt utan fjärrkontroll.

Hoppas ni också haft ett trevligt nyår! :)



Foto: Jag

RSS 2.0