Lösgörande!

Idag red jag Izze på ridbanan. Vi gjorde mycket lösgörande övningar och han blev riktigt mjuk och fin när vi var klara. Jag fick även lite tips av Ewa för att finslipa ryggningarna samt en ny övning för att lösgöra nacken. Funkade mycket fint! :) Tusen tack snälla Ewa!

Från och med idag ska Izze få extra tillskott av koppar vilket vi misstänker att han har brist av. Hästar som får solblekt päls och man på sommaren samt lite väl tjock päls har vanligen brist på koppar.

Izze har haft ganska myclet mask under flera år trots att vi kollat masken innan samt avmaskat som veterinären sagt. En obalans i mineralintaget gör tydligen att de kan få mycket mask. Håller tummarna för att det här har effekt! Han slukade tillskottet direkt och ville ha mer så det var nog verkligen det han behövde.

Ska bli spännande att följa hans päls i sommar och se om han förblir kolsvart med detta tillskott samt hur det blir med maskmängden.

Här är några bilder som jag tog med närbildsfiltret:
Foto: Jag

Kommentarer
Postat av: Alexis

Vilken underbar fotoblogg vännen! =) Du har stor chans att kamma hem 500kr från nelly.comSpana in min tävling på http://ekkis.se/2011/april/tavling-for-fotobloggare.htmlHa det bra

2011-04-14 @ 14:25:03
URL: http://ekkis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0