Filmklipp från hoppning!

Den 12 dec hoppade jag med Izze i ridhuset och Carin filmade två snabba klipp när vi hoppade. Han springer inte lika mycket nu och är mer balanserad i sin galopp men självklart finns det ju många fler saker vi behöver träna på :)
 
Kul och lärorikt att se sig själv på film :)
 
 

Tömkörning!

Idag blev det ett litet pass tömkörning med Izze. Jag ville röra lite på honom för att se om han var stel från gårdagen men det var inga problem.
Han var pigg och glad och sitt vanliga jag men kändes ännu ner lösgjord än vanligt. Jag har märkt det förr när han gått lite hårdare att det har lösgjort honom superfint. Kul att se.
Herrn ska få vila imorgon tänkte jag. På tisdag ska vi hoppa bana tillsammans med några i stallet och deras hästar. Det blir som ett liten genrep inför lördagens Pay & Jump som jag och Izze ska vara med på :)

Vi tömkörde i skritt och trav över några bommar som låg framme i ridhuset med ponnyavstånd, men det fixade han utmärkt.


Tävlingshästar behöver inte kraftfoder!

Jag satt och läste lite på en hästblogg om foder och att det fanns en hästägare som hade en storhäst som bara fick 5 kg hösilage per dag och förmodligen en massa kraftfoder. Jag har sett det många ggr tidigare tyvärr.
 
Jag googlade lite då jag är helt övergygad om att denna utfodring är skadlig för hästar och hittade denna artikel  som jag tyckte var intressant.
 
http://www.skaraborgsbygden.se/index.php/article/4086/travhastar-far-fel-mat-enligt-ny-forskning
 
Jag och Izze på Trossnäs Horse Show 2207
Foto: Hans Röjder

Tips för hästvänner!

 
Jag surfade in på en sida som jag skulle vilja tipsa om. De säljer bl a träns i snygga och lite annorlunda utssende.
Några av de produkterna jag gillade mest var dessa:
 
Jag gillar det röda men turkost är ju också snyggt :)
 
Nosgrimma - finns i flera färger.
 
Endast 100 kr på rea just nu.
 
Alla bilderna och produkterna är från Kyro Riding Gear
 
 

Vintercupen!

Idag var jag och Izze med på första deltävlingen av Vintercupen. Vi red orientering till häst och skulle hitta olika bokstäver på olika kontroller. Den vägen vi tog mellan kontrollerna var 16 km enligt Runkeepern. Vi travade nästan hela vägen i ett tempo som varierade mellan 14 km/h och 18km/h. Ewa och Ghadir som jag red med galopperande en del också men Izze föredrar att trava när det går i den hastigheten. Han tog några galoppsprång upp för en backe men annars valde han trav.
Izze blev lite het då ett varmblod passerade honom och Ghadir i täten så jag och Ewa valde att släppa de andra före för att kunna rida i lugn och ro utan hets vilket var vårt mål med ritten.
Vi hade en mycket trevlig tur och var ute i 1 h 50 min, vi hade sagt att vi skulle rida på snittiden 10 km/h men det blev lite långsammare. Banan var snöig med tösnö hela vägen och så fort vi stannade för att kolla kartan så blev det klampar men som tur var lossnade de direkt när vi började trava igen :)
Efter målgång blev det korvgrillning och fika.
Izze kändes inte trött alls efteråt vilket kändes skönt. Han var dessutom supersnäll att lasta. Det är han iofs alltid när Ewa står bakom honom och jag går före :)

Ghadir, Enar och Izze vid korvgrillningen.

Gott med hö och mysigt med brasan tyckte grabbarna grus.

Efter ritten

Nöjd kille efter målgång.

På väg hem

Gött att vara hemma i hagen igen :)


Lite nostalgi- bildbomb!

På min gamla dator hemma hos mamma och pappa hittade jag en hel del roliga gamla bilder som jag la över till min externa hårddisk. Här är några av bilderna.
 
Jag och Izze på Trossnäs Horseshow -07
 
Terrängträning för Björn Palm -07
Terrängträning för Björn Palm.
 
2-dagars träning för Gunilla Krüger.
 
Fälttävlans kval på Berggården
 
Träningstävling på Hammarö.
Vi pussas -06
4e placering i maskeradhoppning på Bergsgården. Pippi långstrump och lilla gubben fast med vita prickar.
Hopptränar i gamla grannstallets paddock.
 
Träningstävling Trossnäs terräng -07
Izze som tröttnat på att modella framför kameran :)
 
2-dagars terrängträning för Tobias Grönberg.
 
 

Härlig snögalopp!

Idag red jag och Karin ut en tur tillsammans. Det var hårt i marken och isigt och knöligt på vägarna så vi red runt på en vall med snö istället. Vi skrittade en hel del så hästarna fick pulsa lite men det blev även trav och galopp. Izze tyckte det var superkul och var pigg och busig men höll sig bra i skinnet ändå :) Solen sken så härligt och snön gnistrade. Vi red inte så länge idag då vi ska rida långtur imorgon.


Nyårsklänning vs ridbyxor!

Idag var jag och Karin och shoppade lite på Hööks. Jag skulle kolla om de fått in Izzes boots i rätt strl (vilket de tyvärr inte hade) och passade då på att shoppa lite annat också :)
 
Jag tänkte att eftersom jag har så många nyårsklänningar redan så behöver jag inte köpa en ny utan jag shoppar lite nya ridgrejer istället. Det blev ett strasspannband till Izze, saltsten med salt från Himalaya, vinterbrodd samt ett par ridbyxor till mig själv.
 
Helskodda jeansridbyxor
Svart pannband med strass

Tillbaka på hästryggen!

Idag red jag Izze igen efter tre dagars vila då jag varit borta över jul. Jag måste ju säga att det kändes så himla gött att få rida på honom igen. Jag får ju abstinens redan efter en dag utan att ha varit hos herrn.
Han kändes fin idag och inte alls hetare än vanligt vilket kändes skönt.
På lördag ska vi vara med och rida första omgången av Vintercupen i distansritt i Kristinehamn. Det ska bli kanonkul! Vi var med på 3 av 5 deltävlingar förra året och kom på en 7e plats totalt. Vi är med för att det är kul och inte för att vinna :)
Efter ritten blir det obligatorisk korvgrillning och fika.


Söta barn!

För ett tag sedan fotograferande jag ett par söta syskon. Det är en utmaning att fotografera barn varje gång ;)
 
Foto: Jag
Barn: Marcus och Linnea

Mat i stora lass!

Som vanligt äter man ju alldeles för mkt mat över jul men det hör ju till.
Jag fick mitt kära blixtpaket i julklapp, ridbyxor samt pälsglans.
Min dator har varit hos en expert och fått lite vård så nu funkar den mkt bättre.
Jag har även varit och hälsat på en barndomsvän som jag inte träffat sen i somras så det var trevligt att dricka lite vin och snacka.


God jul!

 
Foto: Emma Bertilsson
 
God jul till er alla! Hoppas ni får en fin jul!
 
 
 

Julmys!

Idag blev det en kortare uteritt på herrn. Vi red ca 25 min i skritt, trav och galopp. Han var pigg och glad men inte helt hysterisk. Det blåste storm ute så lite läskigt tyckte han det var här och där. Kallt om kinderna var det därför den korta turen. Skönt att komma ut en liten stund iallafall.
När jag kom hem till mamma och pappa hade pappa gjort islyktor som lyste fint i mörkret.
Nu har jag ätit god mat samt slagit in julklapparna och lagt dem under granen.


Härliga snöritt!

Idag fick jag och och Izze sällskap av Karin på Kalle. Vi red ut i skogen och på gärdena i 1 h 20 min totalt 8,5 km. Vi red i lugnt tempo på ca 14 km/h i traven och 18 i galoppen. Hur härligt som helst! Solen sken på oss samtidigt som snön singlade ner. Vi avslutade med en härlig ökad trav och galopp på en gräs äng. Hur härligt som helst! Pållarna var mkt nöjda med turen också :)


Little grey riding hood!

Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -11

Vinterbild!

Kom nyss hem från stallet och sitter nu och väntar på pommes fritten i ugnen. Jag ska steka fläskkotlett och göra beasås tänkte jag. Efter maten blir det att fortsätta redigera barnbilder som jag fotade för ett tag sedan.
Förra helgen hade jag med mig kameran till stallet och tog några bilder i det härliga vädret. Här är en av dem.
 
Foto: Jag

Markarbete!

Idag gjorde jag och Ella sällskap och red markarbete med små hinder. Hindren var ca 30 cm och vi travhoppade och tog dem i galopp. Vi hade lagt galoppbommar framför och bakom ett par av dem samt ett hinder på volt. Izze kändes fin idag men blev lite pigg på hindren. Men inte helt super het så det kändes gött.
Izze fick prova sin nya grimma idag, den andra röda som jag köpte var för liten tråkigt nog då jag gillade den. Nu fick han en aningen barnsligare grimma men han var söt i den ändå :)
Kul med en ny och fräsch grimma då den gamla var så solblekt.
Idag har herrn börjat fälla i pannan. Det är ju idag som ljuset vänder och det är precis den här dagen varje år som herrn börjar fälla. Snacka om att pälsen verkligen påverkas av ljuset. Det går mot vår! :) om inte ljusare tider iallafall :)


Serpentiner!

Igår red jag och Izze ett dressyrpass i ridhuset. Vi hade sällskap av Carin och Ulla på sina hästar. Vi jobbade en del med serpentiner. Ställa, böja, rakrikta osv. Vi gjorde dem i trav och sedan lade vi in skritt mellan bågarna på medellinjen. Izze kändes kanonfin trots en vila på två dagar så det kändes skönt. Vi testade nya benskydden och de satt bra men grimman och bootsen var för små konstigt nog. Grimman måste ha varit felmärkt. Blir att byta grejerna idag.


Nästan klar!

Idag har jag varit och shoppat julklappar. Nu har jag köpt till alla utom en. Känns skönt! :)
Självklart kunde jag inte låta bli att köpa en julklapp till mig själv också. Det blev en skjorta som jag länge letat efter. Jag har velat ha en med skinnlappar på armbågarna :)


Mer från arkivet!

Här är två gamla modellbilder från 2010.
Foto: Patrik N
Modell: Jag -10

Izzes julklappar!

Idag shoppade jag några julklappar till Izze. Han behöver verkligen nya benskydd då många av hans gamla börjar ha gjort sitt. Jag köpte även boots som passar ihop med hans röda fälttävlanskydd som jag köpte i höstas, de är bra att ha nu i broddtider. Jag har även tänkt ha dem i transporten tillsammans med benskydden istället för transportskydd då han inte vill röra sig i transportskydden och blir ännu mer svårlastad pga av det. Han fick också en ny grimma och grimskaft.
 
Jag köpte även linfröolja till herrn då jag hört så mkt bra om det. Det ska vara bra för hullet, hår, muskler, hjärta/lungor, leder, hormonbalans mm så jag måste ju testa att ge herrn det. Det är även tillsatt e-vitamin i oljan för att den inte ska härskna så snabbt. E-vitamin är ju även det mkt bra för hästens muskler. Izze brukar ha lätt för att falla ur lite i hullet vintertid så jag tror det kan vara bra. Hoppas bara han inte blir för pigg av det bara :)
 

Boots
 
 
 
Frambens skydd
Bakbens skydd
Grimma med bling bling :)
Mjukt och fluffigt grimskaft

Myskväll, körning och uteritt!

Igår kväll var det myskväll med tjejerna. Vi åt plockmat och kollade på film. Vi satt sedan uppe halva natten och pratade, mycket trevligt! Jag sov även kvar över natten.

Idag körde jag och Eva Izze med vagn. Han tycker det är då himla kul! Vi tog en ganska lugn tur men herrn blev ganska svettig. Han älskar att få jobba och var mkt nöjd med att bli körd.
Efter körningen red jag på Spira, Eva på Nimzy och Ellan på Chanell ut tillsammans. Det blev en del del trav och även galopp. Riktigt härlig tur i trevligt sällskap :)

Vagnen sätts på

Jag och Spira

Eva o Nimzy, Ella o Chanell och jag och Spira.

Spira


Hoppade bana!

Igår hoppade jag och Izze bana i ridhuset. Vi hoppade en kombination med ett galoppsprång emellan samt några olika linjer med 3,4,5 galoppsprång. Izze kändes superfin och galoppen är verkligen mkt bättre nu. Herrn var taggad med ändå sansad och lyssnade superbra! :) Hindren låg på 80-95 cm. Det var så himla kul att hoppa! Gulliga Carin var med och coachade oss.


Tömkörning!

Igår tömkörde jag herrn. Jag tro aldrig han har gått så fint när jag tömkört förut. Smidig och mjuk i sidorna. Vi gjorde skänkelvikningar och slutor samt travade över travbommar. I galoppen hade han bakdelen under sig kanonfint! Man kan knappt tro att han är ett varmtblod nu i galoppen, han har blivit mkt starkare :) känns jättekul!
Just nu ser jag att det snöar som bara den ute så det kanske får bli hoppning idag :)


Me as Merlyn!

En gammal modellbild till med lite 50-tals känsla från 2008.
Foto: Emma Bertilsson
Modell/styling/hår/makeup: Jag

Fjäril!

En bild från i somras som jag hittade på ett av mina minneskort i kameran. Jag brukar gilla vinter men jag kan inte låta bli att längta lite till sommaren när jag ser denna :)
 
Foto: Jag

Lite kallt!

Idag och igår blev det korta dressyrpass i ridhuset. Så himla kallt att man kan rida i dunjacka, fleeceunderställ, fleecefodrade ribyxor och fodrade ridstövlar utan att bli för varm. Kylan bet i kinderna så det kändes stela av vinddraget när vi travade och galopperade.
Planen är att vi ska hoppa imorgon men jag känner mig inte superpepp i denna kyla.
Izze gick dock superfint både idag och igår. Mycket lösgjord och fin redan från start.
Efter ridturen fick herrn buga först innan han fick morot ;)
Visst är han duktig? :)


Några gamla modellbilder!

Det är lite kul när man städar på externa hårdisken och man hittar lite gamla bilder. Här är några fler gamla modellbilder från 2008:
 
 
 
 
 
 
Foto: Emma Bertilsson
 
 

Fotoprylar!

Idag har jag beställt lite julklappar till mig själv på nätet från Kamda.se. Mamma och pappa undrade vad jag önskade mig i julklapp och jag sa fotogrejer, så vi bestämde att jag beställer och de betalar :)
 
Jag beställde:
Stativ 1.9 m
Vitt paraply 85 cm
Silver/svart paraply 85 cm
Paraply/blixtfäste för extern blixt
 
Allt detta från Kamda.se som har mycket bra priser på fotoprylar. De har också fri frakt vid beställningar över 700 kr samt mycket snabb leveranstid. Det är tredje gången som jag köper fotoprylar från dem och det har alltid gått mkt snabbt och smidigt samt att grejerna har varit bra.
 
Nu är jag supersugen på att testa dessa grejer :)
 
Är detta kit bra planerar jag att köpa ett till samt en till extern blixt då jag helst vill ha två blixtar när jag fotograferar porträtt inomhus.
 
Nu ska jag dra iväg och rida på min kuse :)
Foto: Jag
Häst: Izze
 
 

Shopping!

Idag var jag och kollade efter julklappar på Lager 157. Jag hittade en julklapp samt köpte några basplagg till mig själv. Två tunna långärmade tröjor , en grå och en svart för 100 kr för båda samt tre brottar linnen för 100 kr. Mycket bra köp tyckte jag :)
Jag har ett likadant brottarlinne i mörkblått sedan innan och det gillar jag mycket.
Jag känner mig nöjd med min vilokväll då jag även hunnit med att formatera om datorn samt laga matlådor :)


Snögalopp!

Idag blev det vinterns första snögalopp. Vi red på en vall med någon dm snö. Vi varvade skritt, trav och galopp och pratade även med en trevlig kvinna som var ute med sina fina schäferhundar och promenerade på gärdet. Hon utbildade yrkeshundar berättade hon. Hennes hundar tyckte Izze var mkt spännande när han frustade i varje steg och studsade på stället :)
 
Hur härligt som helst var det att galoppera i snön och Izze tyckte att det var hur kul som helst! :)
 
Enligt Runkeepern så  vi red 4 km totalt med skritt till gärdet och tillbaka på ca 40 min. Vi travade i 14 km/h som uppvärming och sedan blev det galopp i 18-24 km/h. Vi red bara några varv då det tar mer att galoppera i snö än man tror samt att herrn ofta blir vildare dessto mer man rinder runt på ett gärde. 
 
Efter galoppen varvade vi ner med trav i låg form samt skritt på hemvägen. 
 
Någon som hatar när jag ska ta kort på honom ;)
 
 
 
 

Härlig vintertur!

Idag red jag och Izze ut en tur med Rebecca på Snowie och Anna på Spira. Solen sken och snön gnistrade. Izze var pigg och glad efter 5 dagars vila då jag varit bortrest. 
 
Vi skrittade och travade samt att Izze härjade lite men herrn höll sig hyfsat i skinnet ändå.
 
Riktigt gött att vara tillbaka på hästryggen igen kände jag :)
 
Gubben rimfrost :)

Rensar datorn!

Jag tänkte att jag änrligen skulle få tummen ur att formatera min dator. Jag har inte gjort det på alla år som jag haft denna laptop. Det känns som att det kanske är dax ;)
 
Jag hittade lite gamla modellbilder på datorn, hät är några med vinterkänsla en härlig vinterdag som denna.
 
Foto: Emma Bertilsson
Makeup: Vicky Ruckman Le
Modell: Jag -10
Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -10
Foto: Sanna Ek
Makeup: Gina Eklindh
Modell: Jag -10
Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -09
Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -10
 
 

Rensar datorn!

Jag tänkte att jag änrligen skulle få tummen ur att formatera min dator. Jag har inte gjort det på alla år som jag haft denna laptop. Det känns som att det kanske är dax ;)
 
Jag hittade lite gamla modellbilder på datorn, hät är några med vinterkänsla en härlig vinterdag som denna.
 
Foto: Emma Bertilsson
Makeup: Vicky Ruckman Le
Modell: Jag -10
Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -10
Foto: Sanna Ek
Makeup: Gina Eklindh
Modell: Jag -10
Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -09
Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag -10
 
 

Izze vintern -11!

Jag har inte kunnat blogga så mycket det sista då jag har varit bortrest och blogg.se-appen inte har fungerat som den ska. Den kan inte publicera bilder. 
 
Jag blir alltid lite glad när jag ser dessa bilder på mitt lilla lurvdjur från vintern -11! :)
 
 
Foto: Jag
Häst: Izze feb -11

Konferens!

Vi har varit på konferens i två dagar med jobbet. Det har varit mycket givande, roligt och lärorikt. Maten och boendet har också varit super! :)
Väglagen dit och hem var inte så kul men men det är mysigt med snö :)


Hos föräldrarna!

Nu ikväll är jag hemma hos mamma och pappa. Vi har ätit god middag. Till förrätt blev det avokadohalva med skagenröra. Till huvudrätt blev det fläskfilé med soltorkade tomater och potatisstavar i ugnen. Nu är det dags för lite efterrätt bestående av hembakade lussebullar och vienetta glass :)
Efterrätten och kaffe avnjuts framför öppna spisen. Riktigt tisdagsmys! :)


Träningsschema v 48!

Så här såg förra veckans träning ut. Planen var att rida på måndagen men jag fick körförbud på bilen efter besiktningen så det blev bara lite fix med herrn då det blev sent innan jag kom till stallet.
 
Måndag: Vila, borstade bara. 
Tisdag: Vila.
Onsdag: Dressyr i ridhuset.
Torsdag: Tömkörning i ridhuset.
Fredag: Uteritt i skritt o lite trav samt avslutade med trav och galopp i ridhuset.
Lördag: Hoppträning för Stefan Spak.
Söndag: Uteritt mest skritt + lite trav o galopp.
 
Foto: Emma Bertilsson
Ekipage: Jag och Izze -10?
 
 
Idag fick herrn vila. Vi gick några varv i ridhuset och gick över några bommar som låg kvar efter ridlekiset. Jag kände att det vore gött för honom att röra lite på sig på plant underlag då det är så knövligt i hagarna nu sedan det frusit.

Summertime!

Idag har jag storstädat hela lägenheten, tvättat, sorterat kläder, bäddat rent, diskat, julpyntat mm. Det känns riktigt gött att ha fått det gjort. Nu är det bara julgardinerna som ska upp så har jag pyntat klart. Jag är dock sugen på att köpa två röda kuddöverdrag till mina kuddar i soffan. Vi får se om jag kanske drar iväg och shoppar det imorgon efter jobbet.
 
Sommaren känns hyffsat avlägsen just nu då det är riktigt kallt ute men här är några fler bilder på Pokéh från i somras.
 
Foto: Jag
Häst: Pokéh

Pookan!

Jag hittade några bilder som jag tagit på Pokéh från i somras. Fina pållen :)
 
Foto: Jag
Häst: Pokéh

Uteritt!

Idag tog vi oss en ute tur längs asfalt och grusvägarna. Det blev mestadels skritt men vi joggade lite i trav och lugn galopp. Superfin avslappnad galopp på hemåt vägen. Det känns som att herrn blir starkare och kan samla sig mer i galoppen mer och mer för varje ridpass :) duktiga pålle!
Han var helt klockrent kall och fin i benen idag, kändes bra efter gårdagens hoppning.


Fina vargungen!

Foto:Jag
Hund: Achak

Bilder från dagens hoppning!

Jag fick ett gäng bilder från dagens träning från snälla Kicki. Ja, jag är ingen stilryttare, det kan man konstatera men vi tränar på det :)
Man kan inte tro det men en gång i tiden har jag vunnit stilbedömningar i både dressyr och hoppning så ett helt hoppläst fall borde jag inte vara ;)
 
Jag kan tillägga att jag hade säkerhetsvästen under fleecetröjan om ni tycker jag ser lite stel ut, hehe.
 
Jag ser nu att jag dessutom borde korta stiglädrena vid hoppning, hehe.
 
Hoppade över bommarna på marken i början. En aningen taggad...
 
Det gäller att hoppa med marginal :)
Just det, ner med händerna ;)
 
Foto: Kicki Nord

Dagens hoppträning!

Idag var jag och Izze med på en hoppträning för Stefan Spak. Vi var tre stycken i gruppen, vilket kändes väldigt lagom idag när det var -7 grader och man inte vill vara stilla för länge så man blir kall.
 
Vi började med att rida över bommar som uppvärmning och sedan hoppade några olika linjer samt avslutade med en liten bana. 
 
Izze var taggad till tusen och tyckte det var superskoj! Lite väl taggad i början men taggade ner en aning då hindren höjdes. Vi hoppade en liten bana idag på 1 m och herrn bjöd superfint på alla hinder.
 
Jag behöver bl a träna på att inte höja min hand då han blir het utan istället bromsa herrn genom att luta mig bakåt och ta med mig handen bakåt.
 
Stefan var imponerad över att Izze var så fin, pigg och fräsch för sin ålder samt att han har sådan koll på benen och hoppade så fint. Det var superkul att höra! :)
 
Han frågade om vi inte hade tävlat någon gång och jag sa att vi bara hade hoppat småtävlingar och träningstävlingar. Han tyckte absolut att vi skulle hopptävla upp till 1 m banhoppning samt terräng, då jag berättade att vi hoppat det lite. 
 
Han tyckte det då Izze tyckte att det var så kul att hoppa och gjorde det bra. Vi får väl se om vi kan vara med på någon liten fistävling, det vore lite kul! :)
 
Nu ikväll har jag känt mig hög av glädje då min häst är så go och ställer upp till hundra procent trots att ryttaren inte är en stilryttare ;) Stefan sa att hästen inte blir störd av det och att vi löser hindren ändå men att det kunde ju se vackrare ut. Han sa att han såg att jag hade en jädra vilja och att det är bra. Han tyckte Izze verkade helt orädd på hinder och det är ju bra. Det har han inte alltid varit kan jag säga :)
 
Nu är jag superladdad att vara med och hoppa igen nästa gång han kommer till vårt ridhus.
 
Här är en liten skiss från hur hindren var idag:
 
 
Foto: Jag
Häst: Izze <3
 
 

RSS 2.0