Ridtur i mörker och kyla!

Idag bestämde sig jag och Frida att vi skulle ta en tur ut i mörkret på våra pållar. Det blåste svinkallt och det var stenhårt i marken. Det blev mest skritt och ett par hundra meter trav. När vi var tillbaka till stallet tog vi oss en liten sväng i ridhuset. Ella hade lagt ut några travbommar så vi red några gånger över dem och travade och galopperade lite. Jag kände att det var bra om han fick röra lite på sig idag så han inte är så jädra laddad imorgon när vi ska rida hopplektion. Ska bli kanonskoj! :)


Tömkörning!

Idag blev det tömkörning med Izze i ridhuset. Han jobbade kanonfint med huvudet sänkt och man såg rygg och rumpmusklerna dallra som de gör när de jobbar rätt och avslappnat :)
Vi gjorde vändningar igenom volten i skänkelvikning, ryggningar, ställa utåt och inåt på volten samt skänkelvikning, öppna och sluta på den öppna delen av volten. Mycket fin och snäll var han.
I galoppen var han jätteavslappnad och fin och jobbade fint med bakdelen under sig i bra rytm.
En tjej som red samtidigt som vi var där frågade om han inte var ett varmblod. Hon tyckte han hade så fin galopp så hon trodde inte att han var det trots att hon mindes att jag sagt det förra sommaren då våra pållar gick på bete ihop.
Kändes kul att höra att andra tycker han galopperar fint! :)


Fixardag!

Idag åkte jag och lämnade in min sadel för försäljning. Håller tummarna för att jag får den såld snabbt. Det blev även shopping av hårprodukter samt mat. Ska testa lite nya maträtter till matlådan tänkte jag. Skriver ev om det här någon dag om det är något att ha :)
 
Jag lyckades även med konsten att köpa nya skor. Jag vet inte hur mycket skor jag har kollat på men inte hittat några bra. Jag ville ha bekväma skor som är snygga, stilrena, passar till de flesta kläder, som jag kunde ha på jobbet och fritiden.
 
Idag hittade jag mer än tre par som jag ville ha men lyckades till slut välja tre par som jag köpte då det var ta 3 betala för 2.
 
Det blev dessa tre. Dock gör inte bilderna dem rättvisa då de är mycket snyggare i verkligheten. 
 
 
Varmfodrad Känga
Varmfodrade kängor
 
 
Stövel
 Svarta "läder" stövlar
 
Pumps
Svarta pumps (till nyårsfest eller plåtningar)
 
Som sagt så är skorna mkt snyggare i verkligheten :)
 
 
 

Hästbyte!

Idag red vi ett dressyrpass i ridhuset. Vi red lite serpentiner ställda utåt och inåt, galoppjobb och tränade på en högre form på volten.
Jag och Carin med Alladin gjorde sällskap och sista stunden bytte vi pållar med varandra. Hennes häst är ju bra mkt större än Izze och väldigt annorlunda mot honom att rida. Vi fick till några fina steg men han hade helt andra knappar än Izze så det var en omställning kan jag säga men en mycket fin pålle. Kul att testa andra hästar ibland trots att min egen ändå är bäst alla kategorier ;) hehe


Fina Achak!

I helgen tog jag några bilder på Beccahs söta hundvalp Achak. 
 
Foto: Jag
Hund: Achak

Positivt tänkande!

Jag är helt säker på att man genom positivt tänkade kan muntra upp vardagen och påverka sitt eget humör och välmående. Därför tänkte jag att jag skulle skriva ner några punkter som är positiva för mig idag.
 
- Jag fick en hel del uträttat på jobbet.
- Lagningen av bilen skulle bara kosta 2500 kr och bilfirman betalar hyrbilen.
- Jag fick ett brev med några utskrifter från en fotograf jag fotat med.
- Jag kör föräldrarnas fina bil med en mycket bra stereo och som rullar mkt fint på vägen.
- Jag åt ett mycket gott mellanmål när jag kom hem.
- Jag har fina vänner och familj.
- Jag och några vänner planerar en resa till Spaninen i vår.
- På lördag ska jag hoppträna med hästen för en ny tränare.
- Nu strax ska jag åka till min goa pålle. 
 
Nu skulle jag kunna skriva en lista med negativa saker men det tänker jag inte lägga fokus på. Nu ska jag tänka på de andra sakerna som är postiva istället. Det är mycket roligare! :)
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Grabbarna bus!

Foto: Jag

Det går bra nu!

Idag efter jobbet var jag och besiktade bilen. Det såg kanon ut till en början sa besiktningsmannen. Han sa att han precis hade tänkt säga att detta var ju en mycket fin bil, när han skulle kolla höger framhjul. Han upptäckte att tallriken som fjädern låg i, och som håller upp halva bilen, var helt sönderrostad och att det inte var mer än ett par rostiga cm som fäste fjädern. 
Han sa att om jag hade kört i ett litet gupp med den här bilen hade hela framhjulet lossnat. 
 
Jag berättade för honom att för mindre än 2 månader sedan hade vi lämnat in bilen på en förkontroll inför besiktningen. Då lagades grejer på bilen för nästan 5 000 kr. 
 
Besiktiningsmannen sa att det måste ha sett ut så här längre än så och att han tyckte att det var mycket konstigt att de inte hade upptäckt detta när de kollade igenom bilen.
Han sa att jag lika gärna hade kunnat köra ihjäl mig med denna bil och att jag måste ha haft en himla tur att det höll ihop tills idag. 
 
Känns hyffsat obehagligt måste jag säga och jag är mäkta besviken på bilfirman som inte upptäckt detta. Besiktningsmannen sa att det här omöjligen ha kunnat uppkomma på bara 2 månader. 
 
Jag fick körförbud på bilen såklart och fick sitta på bilprovningen och vänta i en timme innan bärgaren kom. Mamma och pappa kom dit och gjorde mig sällskap snälla som de är. Vi fick sedan åka och hyra en bil.
 
Tur att vi har en försäkring på bilen som täcker för bärgare samt hyrbil för sådana här skador i 3 dagar. Nu håller jag bara tummarna att de ska hinna laga bilen på de dagarna, vilket känns hyffsat svårt att hinna.
 
Om inte annat förväntar jag mig att bilfirman som missat detta kan stå för åtminstonde hyrbilen i de dagar det tar att laga detta. 
 
Jag undrar vem som hade stått som ansvarig om jag hade krashat bilen med de följder som det kunde ha blivit av det....
 
Fina Pokéh får liva upp detta inlägg med en bild som jag tog på honom igår:
Foto: Jag
 
 

Gårdagens härliga sol!

Igår när solen sken så kändes det verkligen hur mycket energi den gav. Hur skönt som helst att känna solen skina i ansiktet! :)
Foto: Jag

Film från dagens hoppning!

 

Hoppning!

Idag hoppade jag och Izze i ridhuset. Vi byggde två linjer. En med tre hinder med tre galoppsprång emellan alla. Det var två räcken och en oxer i mitten. Den andra linjen var snett igenom och sedan över ett av räckena.
Snälla Carin var med som coach och filmade när vi hoppade. Idag blev hindren på 90 cm och det märks att det är först då som herrn börjar hoppa :)
Idag var han inte lika het som sist och var lydig och snäll. Han ville ligga lite i kurvorna och gasa men det var mycket bättre än sist. Lättare att rida idag då han inte var så jädra taggad :)
Snart tänkte jag även lägga upp filmen om jag lyckas fixa den idag.

12, 5 m mellan hindren

20,5 m mellan dessa (5 galoppsprång)


Mitt hjärta! <3

För hela världen betyder du inget men för en betyder du hela världen <3
 
Foto: Jag
Häst: Izze
 
Bilden är från idag när herrn står och väntar på att få komma ut på en tur.
 
 

Vargungen vs rävungen!

Vi har två söta hudvalpar i stallet som ser ut som en räv respektive en varg. Idag hade jag med mig kameran till stallet och passade på att fota dem när de lekte som bäst :)
 
Foto: Jag

Lugn uteritt!

Idag red jag och Izze ut en tur tillsammans med Karin o Kalle och Peter och Pajen. Vi var ute i 1 h 30 min i mestadels skritt men även lite trav. Vi red 8 km i en snitthastighet av 6 km/h enligt min Runkeeper. En lugn tur med det var ringt härligt då solen sken under hela ridturen. Planen för imorgon blir att vi ska ut och trava och galoppera lite på mjuka grusvägar så herrn får länga lite på stegen :)


Tigerbalsam och ny modellbild!

Jag har varit lite steli nacken sista tiden och igår när jag var och handlade kom jag på idén att jag skulle köpa tigerbalsam och det gjorde jag. Jag smörjde in nagen och axlarna och idag känner jag redan skillnad. Det är dessutom riktigt skön känsla när man har smörjt på det, det blir aldeless varmt och gött! :)
 
Här är en ny bild från min och Tobias senaste plåtning:
 
Foto: Tobias Veser
Modell/redigering: Jag

Mörkertur och fix!

Idag red jag och Frida ut ihop på våra ädla springare i mörkret. Alla reflexer på och pannlampa. Det blev en tur i skritt och trav på gruvägarna i ca 40 min. Izze var väldigt lugn och lydig. Vi travade i bredd större delen av vägen och herrn var ändå lugn och sansad utan att försöka tävla. Sigge Fridas häst och Izze brukar bli lite heta tillsammans men Izze skötte sug fin fint! Kändes skönt! :)
Efter ridturen borstade jag Izze lite extra och smörjde in hans strålar med tjära för att hålla hovrötan borta i all lera som de står i hela dagarna i hagen. Jag impregnerade också ett nytvättat regntäcke. Hoppas det kommer hålla bra mot regna sen i vår då det kommer användas igen.
Jag hängde på Carin när hon skulle longera sin Alladin. Det hela slutade med att vi byggde en liten löshoppnings bana och jädrar, den hästen kan verkligen hoppa.
Snälla Carin sa att jag skulle få hoppa honom någon dag, vore ju hur kul som helst! :)
Alladin har Landlord i sin stam så hoppstam har han verkligen.


Film från hårvisningen!

För någon månad sedan var jag med som hårmodell på en frisyrvisning för Grazette på Nöjesfabriken i Karlstad. Här kommer en film från visningen.
 
Jag är med 2.40 in i filmen samt i slutet bl a. Enyoy! :)
 
 

Vilodag!

Idag unnade jag mig en vilodag (kväll) i soffan. Hur skönt som helst! Jag ska bara kolla på tv och redigera bilder liggandes i soffan :)
Nästa helg blir det hoppträning för en ny tränare, Stefan Spak och det ska bli kanonkul! :)
Idag utvecklade jag mitt nyfunna mellanmål med kvarg och flytande honung med att ha på nötter och torkade tranbär. Hur gott som helst! Det rekommenderar jag er att prova :)


Carolina x3!

I somras gjorde jag och Carolina ett par plåtningar tillsammans med lite olika teman och locations. Här är några jag inte visat er förut.
 
 

Foto: Jag
Modell: Carolina L
 

Vargungar!

I somras fotade jag några söta vargungar som låg och sov på Borås Zoo.
 
Foto: Jag

Herrns outfit idag!


Enkel bomövning!

Idag körde jag och Izze med sällskap av Carin och Alladin en enkel bomövning i ridhuset. Vi red över travbommar och galoppbommar. Först travade vi över travbommarna sedan fattade vi galopp och galopperade över galoppbommarna för att sedan sakta av och trava över travbommarna igen. 
Izze blev pigg och skulle ladda på galoppbommarna som att de var ett hinder men när jag lyckades rida honom ordentligt med lagom broms och driving så gick det helt ok. 
Han ville gärna flyta iväg i snabbare galopp på raksträckor så detta var en nyttig övning för oss kände jag. 
Vi gjorde öven skänkelvikning före och efter travbommarna och han kändes fin i båda sidor. 
Carin häst var pigg idag med och bockade lite då det var skojigt med bommar tyckte han. Izze och Alladin drog igång varandra och stundtals blev det lite bus från bådas sida :)
 
Så här lade vi bommarna idag:
 
 
 

Ett litet kvällspass!

Ikväll åkte jag ut till stallet och red ett litet ridpass i ridhuset. Jag red igenom honom i alla gångarterna och sedan gav vi oss. Herrn kändes fin och var lugn och avslappnad med samtidigt väldigt lyhörd. Det gillar jag! :) Ridlekis slutar vid halv 8 på tisdagarna så jag red efter det.
Idag har jag även hunnit med att tvätta samt laga matlåda innan jag åkte och red. Skönt att få lite saker gjort.
Idag testade jag att ringla i lite flytande honung i kvargen som jag äter ibland efter att jag ridit. Mycket gott var det! Jag gillar kvarg då det mättar bra och sedan vill jag inte äta världens kraftigaste mål med mat innan jag ska gå och lägga mig. Ett annat tips är att ha i kvarg i filen eller yoghurten för att den skall bli mer mättande :)


Filmklipp från hoppningen!

Här är några klipp från när jag och Izze hoppade i lördags:
 
 
 

Veckans träningsschema x2!

Förra veckan missade jag att lägga upp Izzes och mitt träningsschema så här kommer det för två veckor:
v. 45
Måndag: Vila.
Tisdag: Dressyr, 8-vollter, skänkelvikning, ökad trav, galoppjobb.
Onsdag: Hoppning bl a. 5,5:an.
Torsdag: Dressyr i ridhuset.
Fredag: Vila.
Lördag: Vila. Izze blir klippt.
Söndag: Uteritt, intervallträning.
 
v. 46
Måndag: Vila (jag hade feber)
Tisdag: Vila (jag hade feber)
Onsdag: Dressyr i ridhuset.
Torsdag: Markarbete, bl a. galoppcavaletti på volt.
Fredag: Vila.
Lördag: Hoppning bl a.15 m:s linje och 17 m:s i båge m. markbommar.  
Söndag: Körning med vagn ute på grusvägar/asfalt.
 
Foto: Jag
Häst: Izze hösten -10

Löv!

Superduktiga Emma skickade över en ny bild till mig precis från vår senaste plåtining. Superkul med lite nya modellbilder.
 
Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Körning!

Idag fick jag och Izze låna snälla Evas vagn och sele. Hon var också så snäll så hon hjälpte oss spänna för vagnen och följde med ut på turen. Vi körde på asfalt och grusvägar och vi var ute i ca 40 min.
Izze tyckte det var superkul och ville gärna springa fortare än vad jag tyckte han skulle göra :) Kul att han gillade det! Det blev lite galopp också men inte så fort. I traven fick han jogga lite fortare en bit och man kan verkligen se på hela honom hur kul han tycker att det är att få ta i lite.
Körning är ju bra träning för både kondition, rygg och benmuskler och kul med variation från ridning.
Eva sa att jag kunde låna vagnen fler ggr så vi får se om vi kanske kör någon mer gång snart då både han och jag tyckte det var kul!
Jag skulle gissa att det var ca 7 år sedan jag körde honom sist då jag inte haft någon vagn att köra honom i men på honom verkade det som det var igår :)

Nöjd och svettig pålle :)


Hoppning!

Idag hade jag tänkt att jag och Izze skulle rida ut men det började ösregna så vi hoppade i ridhuset istället. Vi hoppade två olika linjer och jag tyckte han gjorde det bra. Han ville gärna springa fortare än vad jag ville men när vi höjde till ca 90 cm så började han skärpa till sig och hoppade mkt bättre och inte bara springa. Jag tror jag generellt hoppar lite för låga hinder med herrn. Vi behöver nog hoppa minst 80 för att han ska tänka sig lite för.
Snälla Carin var med och filmade oss och gav lite instruktioner. Det är bra att ha en coach på marken som puschar på en lite :)
Hon filmade oss också och jag tänkte att jag ska försöka lägga upp något klipp här sen.

Jag målade en mycket vacker skiss i paint över dagens övning ;)

Gött att vi har spolspilta :)


Pink lady!

Här är en till bild på Carolina från våran plåtning i somras.
Foto: Jag
Modell: Carolina L

Markarbete!

Idag blev det markarbete för mig och Izze. Vi var själva i stallet och ridhuset så jag ville inte hoppa om jag skulle trilla av eller nåt.
Jag lade upp tre förhöjda galoppbommar på böjt spår samt tre bommar på marken också på böjt spår. Jag la dem med 3 m emellan på mitten och ca 2,5 m längst in på volten och ca 3,5 längst ut.
Jag red mest på innersidan då mitt mål med övningen var att han skulle få samla sig och inte springa iväg. Izze gjorde det fint och slog inte i en enda bom. Duktig pålle! :)
Lite pigg blev han men lyssnade fint ändå.

Nöjd kille

Farbror barbro tröttnade på att hjälpa till att plocka undan så han väntade snällt i mitten och observerade mig tills jag var klar. Jag sa till honom - Kom så går vi in! Då kom han gående, sötnöten! :)


Vackra Carolina!

Här är ett par bilder från min och Carolinas plåtning i somras:
Foto: Jag
Modell: Carolina L
 

Litet ridpass!

Idag har jag inte haft ont i halsen alls konstigt nog samt ingen feber. Jag funderar på om det var min mirakeldryck igår som gjorde susen.
Idag blev det iallafall ett ridpass på Izze i ridhuset. Vi red i skritt och trav och jobbade lite med skänkelvikningar i skritt samt joggade runt lite i trav. Herrn kändes kanonfin och inte hysteriskt het som jag trodde att han skulle vara. Gött det! Skönt att kunna rida igen efter min förkylning.
Jag har även anmält mig till en hoppträning för Stefan Spak den 2 dec i vårt ridhus. Ska bli kanonkul!
Överväger att hoppa lite med herrn imorgon :)


Aj aj!

Min hals gör verkligen ont nu. Jag gjorde precis en varm dryck av kokat vatten, riven ingefära, pressad citron och houng. Det blir drag i halsen av ingefäran vill jag lova! :) Gött dä!
 
Ingen ridning idag heller men jag hoppas att jag är pigg nog att rida lite imorgon. Jag har lite abstinens efter 2 dagar vill jag lova.... Jag tror febern har minskat idag och jag kan nästan svälja utan att dö ;)
 
Jag passade på att redigera lite fler bilder från min och Carolinas plåtning i somras. Jag väntar bara på att hon ska godkänna dem för publicering så ska ni få se dem.
 
Ni får nöja er med lite djurbilder från i somras istället :)
 
Foto:Jag

Ont i halsen!

Igår kände jag att mitt halsont hade blivit värre så morsan gjorde te åt mig bestående av libbsticka, ingefära, honung och citron. I natt sov jag riktigt dåligt och hade superont i halsen så jag var tungen att ta en ibuprofentablett innan jobbet. Tog en till lunchen med så jag kunde äta. 
 
Det var länge sedan jag hade så här ont i halsen och jag hoppas att lite huskurer och vila ska hjälpa. Jag tänker  ligga på soffan hela kvällen och håller tummarna för att det blir bättre tills imorgon. 
 
Foto: Jag

Stor och liten!

Foto: Jag
 

Bilder från idag!


Intervall!

Idag blev det uteritt med Izze. Det blev intervallträning i växlande skritt, trav och galopp. Izze tyckte det var skönt att få sträcka ut stegen lite och jag med. Vi red på grusvägarna då de är precis lagom mjuka och bra att rida på. Vi travade också lite lugn jogg en bit på asfalten. Det är bra att göra det lite ibland då det stärker senorna på hästen.
Vi travade fram först i 14 km/h och sedan red vi i 19km/h i trav och galoppen 34km/h.
Izze kändes superfin och vi var ute i ca en timme och efter ridturen var han inte trött alls.
Riktigt skönt att han var rakad nu då han slipper bli blöt av svett.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1489806/images/2012/pic_509ff37addf2b338a2002fd7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1489806/images/2012/pic_509ff37addf2b338a2002fd7.jpg" class="image">


Videofilmer!

Jag har suttit och kollat på lite gamla videofilmer på mig och Izze och nu är jag så sugen på att hoppa terränghinder :) Synd att det snart är vinter bara.
 
 

Shine bright like a diamond!


Påfågel!

Foto: Jag

Nyklippt!

Idag blev Izze klippt av duktiga Hanna. Det blev en halvklippning så han dels inte ska svettas för ingenting när vi rider och samtidigt inte frysa i hagen.
Han var hur lugn och snäll som helst att klippa. Han har kommit på att det är skönt att bli av med pälsen tror jag. Lite orolig när vi näramade oss öronen på halsen men det gick bra. Duktiga och snälla pålle! :)
Han verkade riktigt mallig när vi var klara och såg lite sportigare ut :)


Blå!

 
Foto: Christer Persson
Modell/styling: Jag

Mjukgörande!

Idag blev det ett kortare mjukgörande pass på Izze. Han var mjuk och fin från start och verkade inte alls ha träningsvärk från gårdagens hoppning. Kändes gött!
Idag blev det lite bakdels vändningar och jogg på fyrkanten. Vi gjorde några serpentinbågar och volter också.
Kände mest igenom honom lite i alla gångarter och han var fin så då gav vi oss :)
Var riktigt trött och kände att det mesta sög rätt hårt idag men herrn piggar alltid upp mig med sin positiva energi. Det är som att han känner det på sig och gör sitt bästa för att pigga upp mig :) Goa pålle!


Välutrustad!

Igår innan jag åkte och red Izze fixade jag lite saker med bl a bilen. Mina vindrutetorkare var riktigt dåliga så det var ett måste att byta dem. Jag fick krångla en stund innan jag fick på de nya och självklart skulle det vara så som jag först provade men inte fick till riktigt.
 
Jag kan starkt rekomnedera att byta torkarblad på bilen om det blir minsta randigt, för vilket enorm skillnad det blir på sikten då de här nya och fräscha! 
 
Jag köpte även spolarvätska och impregneringsspray som jag ska spraya på Izzes nytvättade regntäcke.Hoppas den sprayen funkar bra. Jag tror inte jag har testat den förut. 
 
Jag hann även med att röja lite här hemma samt att köra en tvättmaskin. Kändes som att jag var riktigt effektiv! :)
 
Foto: Jag
 

Lite skuttande!

Idag byggde jag upp två linjer som jag hoppade med Izze i ridhuset. Den ena var den så kallade "5,5:an" med en travbom, litet kryss och sedan 5,5 m till en oxer. Vi travade mot första hindret och yog sedan ett galoppsprång emellan.
Mycket bra övning som gör att man inte kan komma fel på oxern. Bra självförtroendeövning både för hästen och ryttaren samt bra gymnastikhoppning.
Jag satte också upp en kryss och ett litet räcke längs den andra långsidan med 10 m emellan hindren. Vi red på två galoppsprång samt travade emot första och sedan 3 språng emellan.
Izze tyckte som vanligt att det var superkul att hoppa och jag med :)
Vi hoppade bara 70 cm idag men jag tyckte det räckte då vi blev ensamma i ridhuset. Inte så kul om man ramlar av eller något händer när man är själv där nere.

"5, 5:an" 2,30 m mellan bommen och krysset och sedan 5,5 m till oxern.

Izze efter ridpasset

10 m mellan dessa = 2 galoppsprång i galopp och travar man emot får man i 3 st.


Åttor!

Idag blev det ett dressyrpass i ridhuset. Vi red på åttvolter och ställde både utåt och inåt. Izze kändes fin och smidig. Vi tränade även skänkelvikning på långsidorna på fyrkantsspåret. Vi red snett igenom i ökad trav och sedan samla ihop honom på kortsidorna.
Vi avslutade med lite galopparbete med tempoväxlingar samt rakställning på långsidorna. Han gjorde det fint utan att springa iväg så jag kände mig mycket nöjd när vi var klara :)
Imorgon lutar det åt lite hoppning :)


Klöver!

Foto: Jag

Träningsschema v. 44!

Så här ser Izzes och mitt träningsschema ut för den veckan som var:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Tömkörning i ridhuset.
Onsdag: Equiterapeuten behandlar Izze.
Torsdag: Obligatorisk vila efter behandlingen (hovslagaren skulle ha skott honom)
Fredag: Dressyr i ridhuset med bommar.
Lördag: Uteritt i skritt 1½ h.
Söndag: Izze blir skodd. Skritt i paddocken.
 
Denna vecka blev inte helt lyckad vad gäller Izzes och min träning. Jag hade velat passa på att rida ut när det var ljust på söndagen och ridit intervaller.  
Izze kan ofta bli lite ömfotad efter skoning och jag brukar hålla mig på mjukt underlag precis efter skoning, speciellt  när han blir skodd med snösulor.
Izze blev ju som väntat öm i fötterna efter skoningen så jag ville inte rida ut på hårdare underlag med honom.
 
Men jag tänker att det gör ju inget med en lite lugnare vecka för herrn emellan åt det är ju bara bra att variera lite.
 
Jag planerar inte så noga hur veckans ridning och träning ska se ut utan anpassar ju såklart efter humör och övriga livet. Ska jag åka bort på helgen behöver jag ju rida mer på veckodagarna för att herrn ska få balanserad motion och inte vila för många daagar på raken. 
 
Foto: Emma Bertilsson
På bilden: Jag och Izze <3

Full mundering på inför vintern!

Nu har Izze full mundering på inför vintern. Snösulor och fyra brodd i varje hov. Så som sagt från och med nu kommer det dröja ett tag förmodligen innan snön och kylan kommer bara för det.
 
Nu ska jag snart raka honom också då han lätt blir svettig när jag rider. Det blir halvklippning tänkte jag så han inte ska frysa.
 
Jag skrittade honom en sväng i paddocken efter skoningen men gick sedan in med honom. Han blir alltid lite öm i fötterna efter att han blivit skodd, speciellt när man sätter på snösulorna för första gången på hösten. 
 
Även idag bjöd Eva på kaffe och bullar. Himla mysigt att fika på vår goa soffa som vi har i stallet :)
 
Jag tog med mig kameran till stallet idag men precis när jag tog fram den började det regna ironiskt nog. Några bilder blev det iaf.
 
Foto: Jag

Viska!

Ewa har ett gäng mycket söta ponnyer som är med i hennes ridverksamhet och ridlekis. Här är en av de sötaste i mitt tycke. Viska heter hon och är 75% islandshäst och 25% russ. Hur go som helst att rida, precis lagom pigg och alltid glad.
 
Foto: Jag
Ponny: Viska

Första bilden från dagens plåtning!

Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Härlig dag!

Imorse red jag, Karin och Ella ut en tur tillsammans. Vi var ute i en och en halv timme men vi skrittade bara. Izze har ju en lös sko så det passade bra. Imorgon ska herrn skos om så det ska bli skönt! :)
Efter ridturen bjöd gulliga Eva på kaffe och bullar i stallet, mysigt!
På em blev det plåtning med Emma och på kvällen gick jag och Ella ut och åt på Olearys. Jag åt fläskfilé som smakade mkt bra!
Efter den goda maten blev det bio med den nya Bondfilmen. Riktigt bra var den och jag var glad att jag såg den på bio med bra bild och ljud.
Sammanfattningsvis en mycket bra dag! :)


Höstplåtning!

Idag på em körde jag och Emma en plåtning med hösttema. Vi klistrade lite löv på mig och körde lite annorlunda sminkning.
Håller tummarna för att vi satte ett gäng fina bilder! :)


Working girl 2!

Foto: Tobias Veser
Modell: Jag

Filmad!

Idag red jag ett liter dressyrpass på Izze i ridhuset. Ella och Chanell och Ulla och Countess gjorde oss sällskap.
Ella hade byggt en serie men tre koner som man red slalom mellan och sen tre travbommar. Vi red över den serien några ggr i båda varven och Izze gjorde det fint.
Karin filmade mig med min iPhone när jag red vilket var mkt lärorikt :) Jag måste verkligen skärpa mig vad gäller händernas position. Ta fram händerna och ihop med dem. Jag såg även fler saker men nu ska jag fokusera på händerna ett tag har jag tänkt.
Jag lyckades fota med mobilen idag när vi tränade på att buga :)

Izze hälsar på Carins valp Selma.

Vi tränar på att buga. 

Efter ridpasset


Dimma!

Foto: Jag

Omplanering!

Typiskt nog hade hovslagarn glömt att skriva upp att han skulle sko Izze idag så han dök aldrig upp. Där stod jag och väntade helt i onödan och hade innan dess stressat runt för att hinna få Izzes fötter torra och rena, göra rent snösulorna osv. Lite antiklimax kan man säga...
Nu ska han bli skodd på söndag i stället men jag hade ju planerat någon längre uteritt i helgen men det fick vi helt enkelt skippa då jag inte vill rida för mycket med en sko som inte sitter som den ska.
 
Vi får väl ta oss ett lugnare pass i ridhuset på mjukt underlag imorgon så herrn inte kryper ur skinnet av för mycket vila. Herrn har ju ett stort rörelse- och aktivitetsbehov.
 
Foto: Emma Bertilsson
På bilden: Jag och Izze
 
 

RSS 2.0