Energi!

Idag när jag kom hem från jobbet kände jag mig riktigt trött. Jag somnade en sväng i soffan och kände mig inte så mkt piggare när jag vaknade så jag tänkte att något som skulle ge energi var en springtur.
När det slutat regna gav jag mig ut på den vanliga rundan på 3, 5 km. Sprang på samma tid som vanligt men jag tog det väldigt lugnt till en början för att riktigt ta ut löparsteget på slutet. Det kändes riktigt bra och jag hade bra tryck i stegen kände jag. Känns gött!
Riktigt bra musik i öronen peppar verkligen och jag sprang och småsjöng lite för mig själv i skogen. Hoppas ingen hörde mig ;)
Foto: Jag

Välja bilder!

Idag och igår har jag suttit och valt ut vilka bilder jag gillar mest från tre utav de fotografer som jag fotade med i Hallsta.
Inte det lättaste men nu har jag bestämt mig iaf vilka som jag gillar bäst. Ska bli kanonkul att se de färdiga bilderna nu :)
Jag fick en bild idag från Sara på det lilla gänget som var ute och red ihop igår:
Charlie o Sara, jag o Izze och Karin o Kalle (stallhundarna Isa och Folke är också med på ett hörn)
Jag tog några halvkassa bilder med min egen mobil också:
När vi travar..
Skritt på hemvägen
Karin o Kalle

Grabbarna grus!

Idag var vi tre tjejer,(jag, Karin och Sara) som vad ute och red på våra hästpojkar. Det blev en härlig tur över gärdena, i skogen, över berget och tillbaka.
Härligt väder hade vi men lite kallt var det om man jämför med för bara några dagar sedan.
Izze var lugnt och fin hela ridturen och ballade inte ens ur då Charlie travade och sedan galopperade busigt bredvid honom. Det är lite lustigt att vissa hästar drar igång honom och andra inte. Kändes skönt att han var lugn men ändå pigg och glad :)
Foto: Jag
Häst: Izze (föpr ett par år sedan)

Liten herre!

Idag fick Izze vila. Jag var och kollade till honom ändå då han går på bete. Jag hade med mig kameran till stallet och jag passade på att ta ett par bilder på Ewas shettisar som hon har till sitt ridlekis.
Ewa har ridlekis på tisdagar i två olika grupper. En för de yngre och en för de lite äldre. De är hur söta som helst  allihop.
Här är ett par bilder på en av dem som heter Maddox:
Foto: Jag
Shettlansponny: Maddox

Vackra ord!

Vi var på konferens med jobbet i slutet av förra veckan och då tog jag denna bild av en text jag såg skriven på en vägg. Jag tyckte den var lite fin! :)

Efter plåtning!

Jag tog några mobilbilder efter ett par av plåtningarna från Hallsta. Så här såg makeupen ut:
På väg hem

Härlig känsla!

Igår blev det uteritt på Izze och idag dresyr på ridbanan. Han kändes mycket fin båda dagarna och jag känner mig mycket nöjd.
Dagens dressyrpass gick han nog bättre än någonsin och galoppen kändes väldigt bra. Han galopperade avslappnat och fint med bra påskjut med bakbenen och hade luftiga och fina framben. Kändes riktigt lösgjord och fin.
Idag både stretchade jag och masserade honom både innan och efter ridningen. Jag kände att han hade en liten spänning i manken och jag lyckades få bort helt! Jag börjar lära mig mer och mer hur jag ska göra. Övning ger färdighet :)
Gårdagens tur i kvällsolen
Idag vid pysslandet

Hallsta!

I helgen har jag varit på fototräff i Hallstahammar. Jag var där för tredje året i rad och vi hade mycket roligt! Jag fotade tillsammans med fyra fotografer sammanlagt, den femte fick tvärr förhinder.

Jag har sett några av bilderna i datorn och där finns nog allt några guldkorn. Jag fotade med en ny fotograf i år och de andra fotade jag med förra året också eller har gjort sesioner med förut.

Till sista plåtningen sminkade jag mig själv och den makeupen såg ut så här:Tack till alla er som var där för en mycket trevlig helg! :)

Fototräff!

I helgen blir det fototräff. Ska bli kanonkul! Jag har ett gäng plåtningar inbokade så det kommer mycket modellande, hur kul som helst!
Här är en bild från samma fototräff för 2 år sedan:
Foto: Calle S
Modell: Jag

En ridtur i sommaranda!

Idag red jag ut en lite kortare sväng på Izze. Vi red för att kolla att staketet var ok i sommarhagen där de ska släppas på bete imorgon. Staketet var helt och Izze tyckte det var kul att vara på gräsängen. Innan det var hage där brukade vi träna kondition där nere så Izze förknippar detta ställe med fart och fläkt :)
Vi travade och galopperade lite där nere och Izze kändes mycket fin. Han kunde galoppera lugnt utan att försöka gasa iväg allt för mkt.
Härlig tur i strålande sol och det var skönt att vinden fläktade lite. Härliga värme! :)
Foto: Jag
Häst: Izze på bete för ett par år sedan

Älgflykt!

Idag tog jag och Izze en tur i skogen. Vi kom skrittande och hade precis passerat en grillplats när Izze stannar till då något rör sig och prasslar i skogen.
Jag började pratat högt och tralla då älgar och andra djur brukar springa iväg när man gör det. Inte denna gång, älgen körde fram huvudet ur buskagen och började gå mot oss.
Jag vände hästen på en femöring och tänkte spring, och Izze var inte sen på att svara på den tanken. Han laddade full galopp och på några sekunder var vi ute ur skogen och vi fortsatte i galopp i rent skräck, från min sida iaf, på den raka gräsvägen.
Izze tyckte det var hur kul som helst att galoppera på den steniga och rotiga stigen i skogen där vi annars brukar skritta och han satte inte en fot fel.
På raksträckan sen på gräsvägen hade vi nog en ganska hög hastighet men jag kände att jag behövde galoppera ur mig skräcken från det otrevliga mötet med älgen.
På nästa raksträcka med grusväg travade vi i snabb trav och Izze seglade fram smidig som en katt. Otrolig känsla! När han travar snabbare annars brukar det vara ett ganska hårt marktryck men idag seglade han verkligen fram.
Tråkigt var att min app som säger hur långt vi ridit och hur snabbt, inte fungerade. Den visade mkt konstiga otillförlitliga siffror. Det hade varit kul att se hur snabbt det gick i galoppen :)
Kul att känna att det fortfarande finns krut och smidighet i herrn!
Efteråt travade och skrittade jag av honom ordentligt, trots att pulsen var nere kanonsnabbt igen samt stretchade honom i vanlig ordning.
Izze verkade lika nöjd som jag att få springa lite busigare än vanligt! :)
Här är en bild på Izze för några år sedan:
Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze <3

Mer bilder!

Här är ett par till bilder på Hannes sen våran plåtning i torsdags.
Foto: Jag
Modell: Hannes

Tack!

Tusentack för alla gratulationer från alla gulliga männsikor både på telefon, fb, sms mm. Tack så mycket för alla fina presenter.
Gårdagskvällen var mycket rolig men idag är man allt lite seg, kanske börjar bli gammal ;)
Foto: Jag

Joggingrunda och massage!

Kom just hem från en joggingrunda i skogen. Det blev den vanliga rundan på 3, 5 km. Idag sprang jag på 23 min, lugnt och behagligt tempo. När jag kom hem gjorde jag armhävningar och situps.
Nu blir det att hoppa i duschen och sedan hem till Viktoria och få massage på hennes massagebänk. Lyxigt värre! :) Senare blir det att shoppa lite grejer tills ikväll då ett gäng tjejer kommer över på fest.
Jag och Viktoria har slagit samman min födelsedagfest med hennes hejdåfest då Viktorias flyttar hem igen efter några års studier på universitetet.
Ska bli kanonkul! :)
Foto: Christer Persson
Modell/makeup: Jag

In the park!
Foto: Jag
Modell: Hannes

Hannes!

Här är en till bild på Hannes från gårdagens plåtning.
Foto: Jag
Modell: Hannes H.

Mjuk och fin!

Idag blev det ett mjukgörande pass i ridhuset på min lilla ögonsten. Han kändes otroligt fin i slutet av passet och då valde jag att ge mig.
Vi gjorde förflyttningar, ställa och böja. Han var lugn och avslappnad idag i galoppen och vi fick ett par språng i riktigt fin låg form. Kul att det går framåt :)

Hockey och massage!

Nu ska jag strax gå hem till Viktoria. Vi ska kolla på hockeyn och Viktoria som är utbildad massör ska massera mig på sin massagebänk. Lyxigt värre! :)


Foto/modell: Jag

Sneak peak!

Idag fotade jag modellen Hannes. Vi körde några olika teman/oufits och locations. Några av bilderna är jag riktigt nöjd med :)

Johannes är lätt att jobba med och vi har ett bra teamwork när vi fotar ihop.

Här är en sneak peak från idag:


Foto: Jag
Modell: Hannes H.

Modellplåtning!

Nu ska jag strax iväg och fota en manlig modell. Ska bli kanonkul och hoppas jag lyckas ta några fina bilder.

Det var ett tag sedan jag fotade modell nu så det är på tiden :)


Foto/modell: Jag


Vårkänslor!

Just nu så känner jag mig bara så allmänt glad och pigg då det är ljust ute och gräset och träden är gröna. En hel del blommor som blommar samt att det är varmare ute. Hur gött som helst! :)

Idag blev det tömkörning av Izze en liten stund mest för att mjuk upp honom lite efter gårdagens lite längre tur. Han kändes fin och var lydig.

Imorgon ska jag fotografera modellbilder. Det ska bli kanonkul då det var ett tag sedan sist nu.

Skönt bli så skönt att vara ledig imorgon, då kan man sitta och mysa och äta frukost hur länge man vill.


Nu blir det att krypa ner i sängen och kolla på någon film.


Foto: Jag

2 timmarstur!

Idag tog jag och Beccah oss en lite längre tur på våra pållar. Vi red en väg som jag inte ridit på hundra år, känns det som. Tråkigt bara att de avverkat en massa skog längs vägen och lagt över stigen där man brukar kunna trava men vägen var fin ändå.
Vi såg en älg stå och stirra i skogen men den stod bara helt still, det tackar vi  för!
Det blev lite fart och fläkt under ridturen och våra kusar kändes pigga och fina. Mycket prat blev det under ridturen och kul hade vi :)
Väl tillbaka stretchade jag Izze som vanlig och idag hjälpte han till väldigt fint att stretcha själv. Han har kommit på att det är riktigt gött nu. Izze var inte trött alls efter ridturen och var bara lite varm under sadeln, känns bra!
Foto: Jag

Liten kille!

På Julias 2 års kalas tog jag några snabba bilder på bäste vännen Olle. Visst är han söt? :)
Foto: Jag

Riktigt fin magkänsla!

Idag hade jag en mycket bra magkänsla när jag red. Lugn och fin och Izze gick kanonfint! Lugn och sansad men ändå lite pigg. Det gillar vi! :)
Självklart har vi en del att jobba på men jag känner mig mycket nöjd med dagens pass i ridhuset. Han gick väldigt lugnt och fint i galoppen i båda varven och gasade inte iväg. Duktig pålle! :)
Idag hade Izze även fått beta ett par timmar i en gräshage. Han hade varit mycket nöjd med det.
Jag har ju betat honom nu ett antal dagar så han ska vänja sig långsamt med gräset och har är så nöjd varje gång. Måste vara hur gott som helst med färskt gräs efter en hel vinter med torrt hösilage.
Jag och Izze <3
Foto: Emma Bertilsson

Ta i lite!

Kom just tillbaka efter en joggingtur. Idag kände jag mig väldigt pepp i början och hade bra musik i öronen så jag tryckte på lite. Jag sprang samma sträcka (3,5 km) som sist men jag putsade tiden med 2 min. Jag fick ta i lite på slutet idag, men ska man få lite träning måste man ju utmana sig själv :)
Innan kände jag mig lite småförkyld och tung i huvudet samt lite träningsvärk från igår men det är lika bra att köra tänkte jag.
När jag kom hem blev det armhävningar och situps.
Lite mat och en dusch på det här så ska jag dra till stallet. Överväger att hoppa med herrn idag :)
Foto: Jag

Jag älskar dig! <3

Vi har haft mer än tio år tillsammans och för ca 7 år sedan blev du min. Du ställer upp till hundra procent för mig och accepterar mig för mina fel och brister. Fattar du inte vad jag vill så chansar du tills det blir rätt. Du är som gladast när jag är nöjd och du lyder mig genom min tanke och magkänsla. Bara jag förmedelar den rätt så gör du det jag ber om.
Min fina duktiga pålle! Snällare och goare häst får man leta efter!
Här följer en bildbomb från några av alla roliga minnen vi har tillsammans:
Foto: Hans Röjder
Foto: Hans Röjder
Foto: Hans Röjder
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Ellinor
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson
Foto: Emma Bertilsson

Lördagsmys!

Vad gör man inte en lördag kväll? Jo, man hänger i stallet :) Nu på kvällen var jag och Beccah ute och red på våra hästar. Det blev en lite längre tur men vi red ganska lugnt.
Våra hästar var lite busiga och när vi skulle passera ett kalhygge blev Izze lite pigg och Phoké började bocka. Han galopperade och busade bakom Izze och då skickade Izze ut en spark precis när jag böjde mig fram för en gren. Där var det nära att jag stöp i backen ;)
Hästarna var lite busiga efter det och Izze travade och galopperade på stället mer eller mindre genom skogen. Phoké bockade som en riktig buse så det var nära att Beccah som red barbacka ramlade av. Hon satt en vända framme på halsen på hästen men lyckades hålla sig kvar. Hon har verkligen en grym balans. Jag hade flygit av direkt om Izze tokat sig sådär och jag red utan sadel :)
Kul hade vi och vi skrattade stora delar av ridturen. Vi fick dessutom härlig kvällsol och slapp blåsten som var tidigare på dagen. Det tackar vi för! :)
Foto: Jag

Beroendeframkallande!

Detta kanelknäckebröd är så jädra gott! Säkert inte så nyttigt alls men det får man ta. Perfekt med smör och ost på och ett glas mjölk till. Mycket smarrigt!
Någon av er som provat detta knäckebröd? Vad tyckte ni?

Städmusik!

Jädrar vad rent det blir med denna musik i öronen :)
Kanske inte behövs så mkt städande sen inför nästa helgs födelsedagsfest/hejdåfest.

Colors!

Jag lekte lite i Photoshop med en gammal modellbild:
Foto: Emma Bertilsson
Makeup: Vicky R-L
Modell/redigering: Jag

Bumblebee in the cherryblossom!Lite uppdaterad design!

Nu har jag lagt till några bilder i vänsterkant här i bloggen. Lite uppdatering men väntar fortfarande på bilder från modellplåtningar som jag hoppas jag får snart. Då blir det lite nya bilder här i bloggen :)


Hockey med tjejerna!

Igår var jag med tjejerna och kollade på hockeymatchen mellan Sverige -Ryssland på Olearys i Karlstad. Vi började hemma hos mig och drack något glas bubbel och sedan begav vi oss ner till stan.

Innan matchen käkade vi mat. Jag åt en hamburgare som var mycket god. Matchen började mycket bra, 3-1 till Sverige, men sen ballade matchen ur totalt och Sverige förlorade med 7-3 :(

Bidrog till den stora förlusten tyckte jag var bl a att Ryssarna filmade till sig avblåsningar samt att domarinsatsen var medioker.

Trots detta hade vi ändå en trevlig kväll! :) Helt klart borde man gå ut och äta oftare.

Min mat


Kvällens outfit

Tömköring!

Idag blev det tömkörning i ridhuset med Izze. Vi gjorde öppnor, slutor, skänelvikningar, ryggningar mm. Vi körde även galopp idag vilket jag inte gjort på länge när vi tömkört.
Izze gick kalasfint i låg avslappnad form, lite spänd i början då vi var själv i ridhuset men sen fick vi sällskap och då blev han lugnare. Duktig pålle! :)
Efteråt blev det massage och streching i vanlig ordning.
Nu har vi även tagit maskprov på alla hästar i stallet. Detta år blir det avmaskning för Izze. Jag har inte behövt gjort det på två år nu då han har haft noll på maskproven, men nu i år så hade Izze maskägg. Veterinären sa att det var ett riktigt maskår i år. Formodligen pga av den milda vintern.
Jag försökte ta ett par bilder på Izze med mobilen när jag tömkörde men det blev inte så bra :)
<3

Mycket man vill!

Det finns mycket man vill men som inte går. Är det därför man vill det? Nja, jag tror inte det faktiskt men får man det, vill man ha mer kanske... :)Foto: Jag

Gammal favorit!

Här är en av de modellbilder jag har tagit som jag gillar mest:
Foto: Emma Bertilsson
Makeup/styling: Vicky Le
Modell: Jag

Trimning!

Idag blev det trimmande i ridhuset. Vi lyckades med konsten att vara själva i ridhuset och Izze var till en början lite spänd och skulle lyssna på alla småljud han kunde höra. Helt otroligt hur bra hörsel den hästen har.
Efter en stunds jobbande i skritt och lite trav så blev han lugn och fin. Vi passade även på att träna galoppen idag när vi var själva. Herrn gick ganska lugnt men jag var inte helt nöjd, vi kan bättre. Dock satt skänkelvikningarna riktigt fint åt båda hållen vilket jag är nöjd med :)
Friserade även Izzes man idag som blivit lite lång. Jag klipper den med vanlig sax då han blir helt tokig om man skulle rycka manen. Deesutom tycker jag att det är snyggare att klippa. Ryckt man ser så sliten ut. Jag kan iaf räkna med att få jämna till manen nu i några dagar innan den blir bra.
Foto: Jag

Vårblommor!

Foto: Jag
Blommor: Magnolia

Härligt härligt!

Just nu mår jag riktigt gött! Jag har precis varit ute och joggat 3,5 km. Det blev ett lugnt tempo på 9,04 km/h i genomsnittlig rörelsehastighet.
När jag sprungit klart kände jag att jag hade ett grymt tryck i benen. Det kändes som att de flög fram av sig själva när jag promenerade hem från spåret, grym känsla :)
Väl hemma blev det situps och armhävningar. Nu jädrar ska jag bli lite fittare igen. Mitt mål är att försöka springa en dag i veckan, plus att jag som vanligt rider hästen mellan 4-6 dagar i veckan.
Idag hade jag med mig min gamla mp3-spelare som jag inte lyssnat på sen flera år. Riktigt sköna springlåtar på den som jag inte hört på länge. Den hade jag nog senast när jag tränade under utbildningen på universitetet skulle jag tro.
Jag får sådan energi när jag har tränat så då känns allt så mycket bättre.
Efter jobbet idag var jag och Viktoria på stan för att kolla lite på en speciell outfit till fototräffen jag ska på i slutet av maj.
Tyvärr hade jag helt glömt bort att stan stängde kl 18, så det fick bli en fika på stan på ett utecafé i solen istället. Inte helt fel det heller :)
Latte och hallonpaj
Härliga vårsol!

Rosa!

Idag tränade Izze och jag dressyr i ridhuset. Han kändes fin och mjuk i sidorna men ville stundtals bli lite springig. Han hade mycket energi men jag är ändå nöjd med dagens ridpass. Galoppen kändes också fin, med springig i vänstervarv men bättre för varje gång så det känns det bättre och bättre :)
Efter ridningen blev det massage och stretching. Jag tycker att han även stretchar bättre och bättre.
Ett par till bilder på härligt rosa blommor:

Kvällstur!

Idag belv det en ridtur i skogen och på gärdena med min fina kille. Han var pigg och glad men ändå sansad. Det gillar vi!
Jag tror vi hörde en älg i skogen då det brakade till och något sprang iväg. Izze blev lite nervös och det brukar han inte bli av råddjur eller andra djur.
Turen idag blev ganska kort men trevlig.
Enligt Mina spår så red vi:
5.5 km på 38 min. Maxhastigheten var 38,7 km/h samt att den genomsnittliga rörliga hastigeheten var 9,69 km/h.

Lyckad helg!

Igår var det först kalas för Julia som fyller 2 år och sedan blev det fest hemma hos en kollega.  Det blev grillning, tävlingar samt att vi satt ute på den inglasade verandan hela kvällen. Infravärmen på och inlindade i filtar så var det riktigt mysigt att sitta ute.
Tävlingarna bestod av golf, pilbåge, blåsrör, luftgevär samt stövel kastning. Kul hade vi och mitt lag vann nästan ;)
En mycker trevlig kväll tillsammans med många trevliga människor :)
Tack till er som var där! :)
Så här såg jag ut igår innan festen:
Utan blixt
Med blixt

Hockey och hästbilder!

Idag blev det longering av Izze då jag för andra dagen i rad har väldigt ont i halsen och borde inte anstränga mig. Izze fick även idag beta lite gräs samt att jag stretchade och masserade honom efter longeringen. Han var i vanlig ordning mycket lydig att longera och lyssnar bra på komandon.

Efter stallet blev det att kolla på hockeymatchen Sverige-Norge på tv med Ella. Mycket slagsmål på plan var det och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det egentligen. Jag kan tycka att det inte hör hemma i sport att man får slåss på planen men hockeyvänner verkar tycka att det är halva nöjet.

Jag själv kollar mest på hockey när lagslaget spelar. I övrigt tycker jag slutspelshockeyn i elitserien är lite överskattad. De möter ju samma lag aldeless för många ggr.

Såg ni hockeyn idag? Vad tycker ni om slagsmålen under matchen?

Här är några spontana bilder som jag tog förra helgen på Stina och hennes häst som red i paddocken i ett nyrenoverat stall som jag var med Malin och tittade på:Gräsdoft o körsbärsblom!

Idag fick Izze en vilodag men jag var där ändå och pysslade lite med honom och lät honom beta lite färskt vårgräs. Det luktar så himla gott när de tuggar gräs. Riktig sommarkänsla! :)
Foto: Jag
Motiv: Körsbärsblom

På tur igen!

Idag var det sådant härligt väder igen att jag inte alls var sugen på att sätta mig i ridhuset och trimma med hästen. Så när Sara frågade om vi skulle rida ut med henne och Charlie (hennes häst) så behövde jag inte fundera så länge ;)

Vi red en tur på 10, 44km enligt min app på mobilen. Vi var ute i 1 h och 5 min med en genomsnittlig rörelsehastighet på 9,6 km/h. Idag var topphastigheten bara 28,80 km/h, men det är ju bra att variera sig. Vi red mest i skritt men även lite trav och galopp.

Izze trivdes bra med Charlie som sällskap och blev inte alls hestig av att vi stundtals travade i bredd och sedan galoppera. Det är väldigt olika där där med vilken häst man rider ihop med. Ibland blir Izze helt hysterisk av att ligga i bredd och ska tävla och komma först, men ibland är han lugn.

Jag tror det har en del att göra med den andra hästens inställning till om vi tävlar eller ej :)Foto: Jag
Prydnadsträd/blomma: Magnolia

Japanska körsbär!

Idag var jag och Viktoria även en sväng till stadsparken för att fota blommor i det härliga vädret. Bl a denna japanska körsbär.

Foto: Jag

Grillning!

Nu på kvällen grillade jag och Viktoria ute på min gård. Mycket skönt och gott att sitta ute och äta. Vi grillade fläskfilé som jag la i marinad igår samt färska champinjoner.

Till det åt vi klyftpotatis, beasås och sallad. Salladen bestod av honungsmelon, physalis, jordgubbar, tomater, sallad, fetaost och gurka. Gött att ha lite annat än den vanliga tråksalladen. Mycket gott blev det! :)Mums!

Härliga maj!

Idag var det strålande sol ute och det var sådär härligt lagom varmt ute. Jag och Izze tog oss en tur i skogen och på gärdena idag med men en annan stig än i förrgår.

Izze var pigg och busig men ändå lyhörd. Vi red 5, 5 km i skritt, trav och galopp. Maxhastighet idag var 39, 6 km/h och genomsnittlig rörlighastighet var 8,76 km/h. Totala tiden var 40 min.

Izze får numer gå utan täcke så länge det inte regnar och blåser för mkt. Man riktigt ser hur han njuter av att få vara utan :)


Mobilbild från när jag hämtade honom i hagen idag

Mer fölis!

Nu ska jag och Viktoria dra till stadsparken och ta en liten fotopromenad i den härliga solen och titta på alla blommor och fota dem :)

Här är några fler bilder på fölisen från igår, knappt två dagar gammal på bilderna:

RSS 2.0