Gårdagens mysmiddag!

Igår kväll hade vi en riktigt och och mysig middag. Paj och hembakat/nybakat bröd. Hur gött som helst var det.
Efter middagen drog vi till några polare och sedan ut på en krogrunda. En riktigt trevlig kväll sammanfattningsvis :)
Dagen idag har bestått mest av filmmys med kladdkaka och glass. Vi såg filmen Cabin in the woods som var riktigt skum men bra på något sätt.
Nu har vi precis kört en kvällsfotosession på ett parkeringstak. Bilderna verkar bli riktigt grymma.

Hembakat bröd

Paj och sallad


Tömkörning!

Idag tömkörde jag Izze i ridhuset. Vi tränade på skänkelvikningar, ställa, böja, 8-volter, ryggningar mm. Han var som vanligt snäll och lydig. Lite busig i galoppen först men sen jobbade han lugnt och fint :)
Efter passet stretchade jag herrn och han blir bättre och bättre med det tycker jag för varje gång. Han verkar tycka att det är gött.


Från senaste plåtningen!

Här kommer en bild från min och Tobias senaste plåtning:
Foto: Tobias Veser
Modell: Jag

Gött med ridhus!

Idag kändes det så gött att vi har ett stort fint ridhus att rida i. Regn och rusk ute och då är det bara att gå in och rida inomhus. Hur skönt som helst! :)
Izze kändes också fin att rida. Han hade mycket energi idag med men lyssnade fint. Vi red över travbommar och efter ridpasset fick herrn lite massage :)

Nu är läktaren i ridhuset klar och den blev kanon fin. 50 personer får plats att sitta där. Det är kul att se att det blir så fint!
Jag tog bilder på Izzes kropp i profil idag för jag vill se om hans kropp har ändrats om några veckor.


Den vackra!

Foto: Jag
Häst: Izze

Hemmakväll!

Idag fick Izze vila och jag passade på att handla, laga mat, betala räkningar och fixa en del här hemma. Det är skönt att ta en "stalledig" dag mitt i veckan så man hinner fixa allt man ska hinna. 
 
Maten jag lagade blev chorizo-korvstroganoff som även räckte till ett gäng matlådor. Riktigt gott blev det! :)
 
Här är en ny modellbild från Christers och min senaste plåtning på fototräffen i Karlstad:
 
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Härlig kvällstur!

Idag red jag och Karin ut på våra pållar. Vi var ute i lite mer än en timme och fick rida hem i mörkret så det var bra att vi hade full mundering med reflexer på oss. Nu är verkligen höstmörkret här. 
Vi skrittade ganska mycket men det blev en del trav och galopp också. Vi gasade på lite en sträcka och både hästarna och vi tyckte att det var riktigt kul! Izze var inte alls lika het som igår utan bara pigg och glad vilket kändes skönt! :)
 
Här är tre nya modellbilder till från den första av min och Tobias plåtningar, de är ganska lika men jag lägger upp alla tre ändå :)
 
Foto: Tobias Veser
Modell: Jag
 

Ridning av ett busdjur!

Ikväll var jag och red Izze i ridhuset. Han har fått vila i två dagar och var riktigt het idag. Det blev en hel del volter, förflyttningar, serpentiner osv för att han skulle få annat att tänka på. Vi travade runt i 20 min i sträck med bra pådriv och herrn var inte ens anfådd. Någon har fått en grym kondition :) bäst jag försöker att rida och aktivera honom nu så han inte blir helt vild. Dock måste det vara träning som gör honom lugn annars blir han bara ännu hetare och varvar igång.
Kul att det fortfarande är krut i herrn. Han gjorde även lite bus i galoppen idag så han tyckte nog det var gött att få röra på sig :)


Dagens fotosession!

Idag drog vi ut och gjorde en spontanplåtning. Här är några bilder:
Foto: Jag
Modell: David T
 
 

American curly!

Helgen har varit den bäst på länge. Det har varit en riktig myshelg! :)
 
Här är några bilder som jag tog på en av hästarna på westernclinicen i vårat ridhus:
 
Foto: Jag

Mysmorgon!

Efter en riktigt go sovmorgon och frukost blir det shopping på stan och Ikea.
 
Foto: Jag
Modell: David T

Min fina vän!

Vi har känt varandra i 11 år nu jag och min fina vän! <3
Foto: Jag
Häst: Hagas Izz <3

Mörkertur!

Idag blev det en ridtur i mörkret på min ädla springare. Herrn var piggelin men inte helt vild så det var en trevlig tur.

Här är några nya bilder från Tobias och min plåtning för några helger sedan.

Foto: Tobias Veser
Modell: Jag

Ridlekis!

Idag har jag som vanligt varit med och hjälpt på ridlekis. Eleverna var som vanligt mycket duktiga och jag är imponerad över hur fort de lär sig. Många av dem rider helt själv nu utan ledare. Kul att se! :)
 
Här är några bilder på Pookeh:
 
Foto: Jag
Häst: Pookeh

Kaffepaus!

Här är ett par till nya bilder från min och Tobias plåtning för några helger sen.
Foto: Tobias Veser
Modell/redigering: Jag
 
 

Hoppning!

Idag hoppade vi bana i ridhuset. Hur kul som helst tyckte både jag och Izze. Han var pigg och glad men inte helt hysteriskt så det var bra. Vi hoppade lite olika linjer och jag tyckte han lyssnade bra på vart vi skulle. Vi hoppade bara små hinder på klossarna då de stod på högkant.
Han vill gärna gena i kurvorna så det måste vi träna på att ta stora svängar. Herrn är ju väldigt förtjust i snäva svängar och blir mycket pigg av det :) Sötnosen! Kul att han gillar det lika mkt som jag :D


Uteritt!

Idag red jag och Beccah ut en sväng på Izze och Snowie. En trevlig tur men vi skulle ha satt på oss reflexer då det hann börja skymma. Man vill inte riktigt inse hur mycket snabbare det blir mörkt nu så här på hösten. Tur att jag hade en ficklampa i mobilen så vi syntes när det kom bilar.
Izze var pigg och glad och vi höll oss i skritt och trav. Jag skulle gissa på att ridturen tog ca 1 h då det var 8 km slingan vi red som vi red på den tiden häromdagen :)
Foto: Jag
Häst: Izze <3

Dagens plåtning!

Idag hade jag och Tobias en plåtning i min lägenhet. Enkel styling i hemmamiljö blev det. Några av bilderna gillade jag riktigt mycket, ska som vanligt blir kul att se dem i datorn sen :)
 
Här är ett par bilder från vår senaste plåtning:
Foto: Tobias Veser
Modell/makeup: Jag
 

Vilda western!

Här kommer några bilder på Beccahs häst som lekte loss under fotograferingen :D
 
Foto: Jag
Häst: Pookeh Ras: Paint

Hagas Izz!

Foto: Jag
Häst: Izze <3

Nya skor och hästfoto!

Idag fick Izze nya skor samt blev fotograferad. Det är nog det tråkigaste han vet att behöva stå stilla när jag ska fota honom. Snälla Beccah hjälpte mig att hålla i honom.
Jag fotade också Beccahs häst samt sesternclinicen som är i vårt ridhus i helgen. Jag kommer att lägga upp en hel del bilder från dessa plåtningar imorgon. En del av dem mycket underhållande vill jag lova :)
Imorgon ska jag fota med Tobias igen, vilket ska bli mycket roligt! :)
Här är en bild på Izze och hans nya flickvän :)


Junkyard II!

 
 
Foto: Patrik Blom
Modell/makeup/styling: Jag

Lite dressyr!

Idag blev det lite dressyr i paddocken. Herrn kändes fin och smidig! Skönt att han inte var stel efter gårdagen då herrn var ganska pigg :)
Vi körde lite mjukgörande och eftersom han lyssnade bra red vi inte så länge.
Imorgon ska han få nya skor, sedan tänkte jag fotografera herrn. Hoppas han har tålamod att stå still och samtidigt se pigg ut så jag lyckas ta några fina bilder :)


iPhonefodral!

För ett tag sedan beställde jag ett fodral till min iPhone på idiwa.se. Jag kan rekomendera dem då de har mycket billiga priser, samt att det gick superfort att få hem den med posten. Deras frakt kostar dessutom bara 19 kr.
Fodralet som jag beställde är i konstläder vilket gör att kontokorten inte glider ur fodralet så lätt så man tappar dem. Fodralet skyddar mobilen bra från stötar och repor samt att du slipper hålla reda på både mobil och plånbok, här har du allt i ett.
Det ser ut och känns som att den är i äkta läder och jag tycker den ser stilren och snygg ut.

Fler bilder här: http://www.idiwa.se/planbok-fodral-svart-for-iphone-4-4s


Mer från Arvika!

Här kommer några bilder till från min senaste plåtning i Arvika.
Foto: Tobias Veser
Modell/makeup/enkel redigering: Jag

Uteritt!

Idag red jag och Izze ut tillsammans med Beccah på Snowie, Ewa på Ghadir och Rebecka på Nimzy. Det blev en tur på 8 km som tog ca 1 h. Vi skrittade och travade mest men det blev även lite galopp. Trevligt hade vi och hästarna var pigga och glada :) Kul att rida ett helt gäng tillsammans!


Slödag och nya bilder!

Idag fick bli veckans vilodag. Jag har bestämt mig för att ta det lugnt minst en dag i veckan nu för att känna att jag får ny energi.

Just nu känns det riktigt kul då det rullar in en hel del nya bilder från olika plåtningar jag gjort under våren, sommaren och hösten. Det är kul att få de det färdiga resultatet.

Idag fick jag en skiva med ett helt gäng nya bilder från min plåtning i Arvika förrförra helgen.
Foto: Tobias Veser
Modell/makeup/enkel redigering: Jag

Agility med Izze!

Idag efter ridlekis passade jag på att träna på agilitybanan med Izze. Vi gick över en matta som hade bommar på kanterna, genom flikar av presenning och lekte med yogabollar. Izze var nyfiken och var riktigt modig. Vi puttade på bollarna, sprang och puttade på dem samt studsade dem som basketbollar. Presenningen var lite läskig först men han accepterade den väldigt bra snabbt tyckte jag. Riktigt stolt över min duktiga och kloka häst. Innan jag började träna honom på läskiga saker fanns det många saker han var livrädd för och det finns det fortfarande men han har blivit enormt mycket bättre och stabilare. Kul att träning ger färdighet! :)


Karlstadträffen!

Här är ett par till nya bilder från Karlstadträffen i somras:



Foto: Mikael Sandberg
Modell/makeup/styling: Jag

Han gör mig så glad!

Idag blev det en tur ute med Izze. Han hade fått vila i tre dagar då jag var borta i helgen så idag var han extra laddad :) Så himla pigg men ändå otroligt lyhörd. Det kändes som jag red med sytråd i tyglarna och jag behövde inte ta någonting i honom, han bara lyssnade så fint på säte och ben.

Han har blivit grymt lyhörd sista tiden och det känns så himla kul! Jag har försökt rida med så små medel som möjligt och det har verkligen gett resultat! Han lyssnar mkt bättre på små hjälper nu. Han har iofs aldrig varit trög eller hård i munnen men så här lyhörd har han aldrig varit :)
Vi travade och galopperade på lite och han gjorde några busskutt men jag bara skrattade, det är så kul när han är busig men samtidigt lydig!
Det är min älsklings häst det! <3
Passade även på att klippa hans man lite då den blivit lite lång och sliten av solen. Lite skolpojke över frisyren men det är gulligt tycker jag :) Jag tycker det är lite av djurmisshandel att rycka manen så det gör jag aldrig på honom.


Lite nya bilder!

Två nya bilder från min och Christers plåtning på Karlstadsträffen.
 
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Boråshelg!

I helgen har jag varit i Borås. På fredagen blev det middag och film. Vi såg Hungergames, en mycket bra film som jag helt klart rekomenderar er att se. På lördagen blev det en shoppingtur till Knalleland, ett stort köpcentrum i Borås. På kvällen gick vi ut och åt på en Thailändsk restaurang. Vi åt tre rätters i bufféform. Man fick äta så mycket man ville av både förrätter, huvudrätter och efterrätter. På huvudrättsbuffén valde man vad man ville äta och sen wokade kocken det man valt på tallriken. Så jädra gott var det och mätta som bara den blev vi.

Fredagens middag; Kycklingpaj, sallad och lite rödvin.

Lördagens dessertbuffé

Olika woksåser

Wokingredienser, bl a. entrecot, fläsk, tigerräkor, kyckling, crabsticks, bläckfisk och div grönsaker.

Olika förrätter; kycklingspett, friterade räkor, grönsaker, vårrullar mm.

 

Det blev en hel del mat i helgen kan man lugnt säga :)


Junkyard!

Här är en par nya modellbilder från fototräffen i Hallstahammar i år. 
 


Foto: Patrik Blom
Modell/makeup/styling: Jag

Aspbark!

Jag har börjat ge Izze aspbarkspellets. Han får 1 dl om dagen nu till att börja med och det ska helst blötläggas.
Aspbark är en helt naturlig produkt som sägs vara ett fiberrikt tillskott för hästar med känslig mage samt ha en avmaskande effekt. Det ska också ha en positiv effekt på leder och skelett samt en lugnande inverkan på hästen. Det sägs även minska risken för att hästar äter stolpar och träd i hagen.

Vill ni läsa mer om aspbark kan ni göra det här: http://www.biolight.nu/fs_main.asp?lang=swe&id=225

Det ska bli spännande att se om Izze kan hålla sig maskfri, det är ju snart dax att göra ett uppföljande träckprov på hästarna i stallet.

Någon av er som provat att ge aspbark till era hästar?

Mer MC-bilder!

Idag åkte vi ut på lunchen och köpte sushi. Hur gött som helst var det och jag kan varmt rekommendera den japansk-koreanska restaurangen Manna i Karlstad.

Nu blir det en tur till stallet får att ta hand om pållen och rida en sväng :)

Här är ytterligare ett par mc-bilder från min och Christers senaste plåtning
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag
Manlig modell: Micke

Ny bild!

Vi har varit på konferens med jobbet i några dagar och därför har det varit dålig uppdatering här i bloggen. Jag har fått ett gäng nya modellbilder och här är en av dem.
Foto: Mikael S.
Modell/makeup/styling: Jag

Lydnad och gymnastik!

Idag blev det ett pass i ridhuset. Vi värmde upp med lite förflyttningar och sedan red vi över kavalettibommar i skritt och trav. Efter det lade vi till galoppfattning och galopphoppa över ett litet kryss, sakta av och trava igen över kavaletti och sedan fatta galopp igen och hoppa. Vi travhoppade också vissa gånger för att han hela tiden skulle lyssna på vad han skulle göra. 
Herrn var lydig men blev lite pigg, han verkade tycka det var kul! :) 

Nu snart är all blekt sommarpäls borta så det blir dax att fotografera höstbilder på herrn när han är svart och fin i pälsen och inte lurvat till sig så mycket ännu. :)

Mobilbild: Jag


Snyggingen!

 
Foto: Jag
Modell: David T
 

Litet ridpass!

Idag på kvällen åkte jag och red på Izze. Han kändes smidig och fin idag och vi red bara i lite mer än 30 min. Han kändes lite pigg men lydig och gjorde allt smidigt och lätt som jag bad om, så då gav vi oss. Galoppen kändes som den bästa någonsin faktisk med fint driv bakifrån i båda varven. Det känns som om herrn bara blir starkare och starkare, hur kul som helst! <3 
 
Ytterligare en ny modellbild från i slutet av maj i år:
Foto: Mats P
Makeup: Annelie
Modell: Jag
 
 

Kräftskiva!

Igår var det kräftskiva hemma hos Jimmy och Tobbe. Mycket god mat och trevliga människor. Vi spelade bowling, dansade och hade mycket trevligt. Några nya trevliga bekantskaper blev det vilket var kul. Alltid kul att träffa nya härliga människor!
Här är ytterligare två nya modellbilder.

Foto: Emma Bertilsson

Modell/makeup/styling: Jag

 

 


Gårdagens plåtning!

Igår var jag och modellade för två nya fotografer utanför Arvika. Det ena temat var "working girl" à la bilverkstad. Det såg ut att bli riktigt coola bilder när jag såg dem i kameran. Ska bli riktigt kul att se dem sen i datorn i större format.
Det var två mycket trevliga och duktiga fotografer. Jag fick träna på min knackiga engelska då den ena fotografen bara kunde prata tyska och engelska :)
De hade med sig en fikakorg så vi varvade fika med olika teman och locations. En mycket rolig plåtning helt enkelt.


RSS 2.0