Trött!

Idag har jag varit riktigt trött efter jobbet. Jag åkte till stallet för att ta en uppiggande ridtur med vädret ville inte vara som jag ville då det åskade, blixtrade och regande om vart annat.

Det blev pyssel med Izze i hagen och sedan fick han ett regntäcke och myggmedel på sig.

Det var andra dagen på raken jag tänkt att jag skulle rida men blivit hindrad. Igår fick jag vänta på att Izzes andra hagkompis skulle komma tillbaka så Sigge inte skulle bli själv, men det drog ut på tiden för mkt så jag hann inte rida igår heller :(

Håller tummarna för att jag kan ta mig en tur imorgon på min kära pålle då det alltid får mig pigg och på bra humör :)

Här kommer en ny bild från det tredje temat från min och Christers senaste fotosession:

Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

En blå liten mössa!


Foto: Jag, Nikon 50mm 1.4

En tvättmaskin och nya modellbilder!

Just nu önskar jag att jag hade en tvättmaskin! Nu måste jag boka tid i tvättstugan och blir därmed uppbunden en hel kväll till att ägna mig åt att tvätta. Roligare kan man ju ha en måndagkväll kan jag känna.

Dessutom får jag betala det hutlösa priset av 9 kr/maskin. Då kan man ju undra om det inte borde ingå tvättmedel, sköljmedel samt en person som tvättar åt mig...

Skämt och sido men hur kan de ta 9 kr/maskin för att tvätta? Sånt tycker man borde ingå i hyran.

Någon mer än jag som måste betala för att tvätta?


Här är några nya bilder från min och Christers senaste session:Foto: Christer Persson
Modell/makup/styling: Jag


Klippning på gång!

Idag ska jag klippa mig. Frågan är hur?


Bilderna är lånade från Google.

Det lutar åt någon asymetrisk frisyr vilket passar min ansiktform bra har jag fått höra.

Vilken gillar ni bäst?

Bröllop!

Idag har jag varit med Emma på en bröllopsfotografering och assisterat. Det var ett mycket vackert par där bruden hade en sagolikt vacker klänning och brudgummen hade en marinkårsuniform.

Jag tog även med min egen kamera och tog ett gäng bilder i kyrkan och på vägen ut. Det var mycket pampigt då de gick ut ur kyrkan då ett gäng marinkårssoldater stod med sablar i en bro över brudparet.

Jag blev nöjd med ett helt gäng av bilderna men jag lägger inte ut dem här, då jag inte fått ok av brudparet att visa dem. Men det var en bra övning inför kommande bröllopsplåtning :)

Ni får hålla tillgodo med ytterligare en ny modellbild på mig :)


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Scarffashion!

Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Min fina! <3

Igår kväll var jag ute och red på Izze. Vi körde lite konditionsträning med intervaller. Han fick trava på i traven, sedan lite lugnare trav, öka lite igen, skritt, mer trav, skritt, galopp, skritt osv.
Kan tycker det är hur kul som helst med denna typ av träning och jag behöver bara tänka det vi ska göra så gör han det. Han känner mig utan och innan :) Kanske inte så konstigt då jag har ridit på honom sedan 10 år tillbaka :)
Det var en del backar uppför och nedför så då är det perfekt att öka lite i uppförbacken och sedan skritta nedför. Några till sådana likanande träningar varvat med dressyr och hoppning så brukar han få en ryslig kondition. Han har fått ta det lugnt under sommaren och nu börjar vi så sakta att komma i form igen.
Nu har han dessutom släppt nästan alla sommarpäls och satt den korta svarta vinterpälsen (som bara kommer att bli tjockare och tjockare). Nu väntar jag bara på att löven ska bli gula så ska jag fota honom, min vackra pålle :)
Mobilbilder från igår:

Fix i lägenheten!

Idag har vi fixat i min lägenhet. Vardagsrumslampan har kommit upp, vi har kopplat in kökslampan, satt upp en spegel och en hylla i badrummet.

Mycket nöjd med resultatet måste jag säga. Nu känns lägenheten mer hemtrevlig :)

Här är en till ny modellbild i två versioner:


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Vilken version gillar ni bäst?

Nya modellbilder!

Idag fick jag ett helt gäng nya bilder från min och Christers senaste plåtning. Här är en av dem.


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag


Chanell!

I lördags fotade jag även Ellas vackra arabsto Chanell. Här är några av bilderna.

Foto: Jag, Nikon 55-200mm


Höstig bild!

Det riktigt känns ute att det är höst. Jag satt och småfrös idag på jobbet och det märks på kvällen att det blir mörkare snabbare nu.

Hösten är mysig då man kan sätta på sig sköna koftor och härliga haldukar och vantar. Riktigt mysigt att tända ljus, dricka te och kolla på en bra film under en filt i soffan :)

Här är en bild som jag tog igår och den gjorde extra mycket till för att jag skulle få en riktig höstkänsla.


Foto: Jag, Nikon 55-200mm

Fler än jag som gillar hösten? :)

Duktiga pållar!

Idag var jag, Ella och Viktoria på marknad här i Karlstad. Vi åkte karusell och köpte en väska och lite godis. Efter det bar det av till stallet.

Viktoria tränade med hästarna och jag och Ella var med som sällskap. Båda hästarna var kanonduktiga. Alice gick som en klocka i dressyren och Jasmine var lika snäll som vanligt. Den hästen kan man rida helt utan både sadel och träns. Hon är hur lyhörd som helst för hjälperna.


Viktoria och Jasmine över presseningen med vatten på
Nimsi, Ella och Jasmine


Viktoria hämtar Alice i hagen


Viktoria och Alice över presseningen
Foto: Jag

Hoppning!

Igår hoppade jag och Izze tillsammans med Caritha och Diana. Hindren var små och vi koncentrerade oss på lydnad.

Vi red över travbommar och travhoppade kryss. Travbommar, fatta galopp och hoppa kryss. Hoppa kryss åt andra hållet i galopp sakta av till trav och över travbommar. Izze var helt med på noterna och var mkt lydig :)

Vi hoppade en linje med två koppelräck och skulle varierade galoppsprången mellan hindren. Vi hade 16 m mellan och hur jag än gjorde så lyckades Izze ta det på 4 galoppsprång. När jag tog tillbaka honom så hoppade han större över hindren. Något vi helt enkelt får träna på :)

Vi hoppade också stuts och sedan satte vi ihop en liten bana där vi varvade trav och galopp. Mycket nyttig övning och Izze kändes mycket mjuk, fin och lydig.

Jag hade med mig kameran och tog lite bilder när Caritha gjorde samma övning med Hanna.


Caritha och Hanna hoppar studsen


Travbommarna

Ena hindret i vår linje med olika antal galoppsprång mellan.

Svartvitt!


Mule x 3!

Detta är tjuren/kalven Larsas mule :)


Foto: Jag, Nikon 55-200mm

Sommaren genom mobilkameran!

Jag satt och kollade på bilderna jag tagit med min mobil under sommaren och trots att det känns som att den gick fort så har jag hunnit med en hel del.

Här är några av dem:


GrillningUteritter i skogen


Grillning


På väg hem från plåtning


Mera ridning
Mysfrukost

Härliga sommarkvällar

Sol och bad

Uteservering


Balkonghäng


SommarbetePizza vid Vänern


Lättlunch hos föräldrarna


Garderobsfix


Utgång i gamla hemstaden


Mys med en av mina bästa

Uteservering


Jordgubbar och bubbel


Plåtning och häng på lyxjacht
Vackra solnedgångar

Foto: Jag med mobilkameran
Skönt att det är höst!

Jag måste säga att jag tycker att det är skönt att det snart är höst. Skönt när hästen kommer in efter betet och man kan göra iordning Izze vid stallet istället för att stå och greja vid bakluckan på bilen.

Idag fick jag dessutom vänta 1½ h på att den tredje hästen skulle komma tillbaka till hagen så jag kunde ta ut min. Det går nämligen inte att lämna den andra hästen själv i hagen :(

Som tur var så blev det till slut en mkt trevlig uteritt på min fina pålle. Jag fick dra på reflexerna för det hann bli mörkt under tiden jag fick vänta.

Detta är en bild som jag tog på Izze förra hösten:

Foto: Jag, Nikon 55-200mm

I gungan!

Foto: Jag, Nikon 50mm 1.4

Siluett!

Foto: Jag, Nikon 50mm 1.4

Fler bilder från Hallsta!

Jag väntar fortfarande med spänning på bilder från två av sessionerna från fototräffen i Hallsta som var i slutet av maj i år.

Några av fotograferna jag plåtade med var riktigt snabba med bilderna medans andra som sagt är lite långsammare...

Här är iallafall ett gäng bilder från en av de snabba fotograferna :)


Foto: Mats P
Makeupartist: Lisa E
Modell: Jag


Bubbles!


Foto: Jag

Sadelpassnings tips!

Izze har blivit smalare över manken under betet då jag inte ridit lika mycket under sommaren. Jag behöver få upp sadeln i fram och tänkte jag skulle byta koppjärn i sadeln igår, men jag hade redan mitt smalaste järn i.

Jag ska köpa en modell smalare koppjärn till sadeln och byta. Mycket smidigt när man kan göra det på sadeln då hästen hela tiden ändrar sig i ryggen beroende på hur man tränar den.

Snälla Karin lät mig låna hennes sadelpadd igår, där man kan välja om man vill bygga upp sadeln fram, bak eller bådeoch. Den funkade hur bra som helst och jag överväger att åka och köpa en sån själv. Sadeln la sig som ett smäck och jag kände till och med på Izze att han tyckte att det blev mycket bättre.

Min sits blev mer upprätt och sidförflyttningarna gick mycket lättare då jag bara behövde flytta honom med höfterna. Märkligt egentligen hur bara någon cm kanske mm kan göra så stor skillnad.

Så här ser padden som jag fick låna ut:Sadelpad i fårskinn med ovansida i quiltad bomull. Med fickor och ilägg i memoryfoam så att du lätt kan justera sadelläget efter hur din häst ser ut i ryggen. Extra uppskuren för manken och kanal för ryggradsfrihet.
Märke: Gold Medal 799 kr.

Padden finns på Hööks.

Någon av er som provat denna eller liknande produkt att bygga upp sadeln fram med?

Markarbete!

Igår red jag Izze på ridbanan och vi körde lite markarbete över bommar och ett litet hinder. Bommar och hinder gör susen för att han ska bli kalas fin i sidorna och slappna av och bli hur mjuk och fin som helst.

Vi red slalom mellan koner och böjde igenom sidorna ordentligt i svängarna och han flöt med fint i båda sidor. Duktiga pålle! :)

Lite distraherande är alltid de två tjurar som går i hagen bredvid paddocken. Izze är väldigt nyfiken på dem då han tycker de beteer sig konstigt då de stångas och rider på varandra. Vi har hälsat på dem hundra gången och han är inte rädd för dem, han vill bara nyfiket kolla vad de håller på med :)

Nu ska jag strax åka ut till stallet och möta upp med Katta och Ella. Vi ska rida ut en tur tillsammans :)

Nu väntar jag på att löven ska bli gula på träden så jag kan ta lite fina höstbilder på Izze. Denna är från förra hösten:

Foto: Jag


Plåtning på lyxbåt!

Igår var jag i Västerås och åkte lyxbåt och körde Jetski. Det var hur kul och trevligt som helst. Jetski var nog höjdpunkten på hela turen. Riktigt grymt att köra då man kan köra riktigt fort! :)

Det blev även mycket smarriga snittar, sommardrinkar, champagne, jordgubbar, häng på soldäck, två olika plocktallrickar; en med exotiska frukter och en grönsaksstavar olika korvar med dipp. Allt blev alkoholfritt för min del då jag skulle köra hem.

Hela gänget som var med var hur trevliga och roliga som helst. Nu hoppas vi att bilderna blev kanon! :)

Jag har redan hört talas om att bilderna på mig när jag kör jetski var mycket underhållande, så jag gissar att jag det största smilet man kan tänka sig. Jag tror jag skrattade hela åkturen! :D

Här är en bild från en plåtning med Christer från förra sommaren:

Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Motljus!Fototräff!

Idag har jag varit på fototräff här i Karlstad. Det var en kul dag och många bilder plåtades. Jag körde bara ett tema med bikini då det drog ut på tiden av diverse orsaker.

Håller tummarna för att bilderna blev bra. Det är mycket att hålla reda på när man blir fotad i bikini så vi får se om jag satte allt :)
Bilderna såg bra ut i kameran så håller tummarna att de ser bra ut i datorn med. Svårt att se hur man ser ut på så liten skärm.

Här är en bild på min sminkning idag, fast utan mitt organge läppstift som matchade mina orange naglar :)

Snälla Sofie var min makeupartist idag, tack Sofie! :)


Sotning med svart och silver

Vattendjuret!


Foto: Jag, Nikon 50mm 1.4

Tävling!

Jag är med och tävlar på tvspelsweb om en valfri produkt för max 349 kr. Tävlingen hålls på Facebook på tvspelswebs sida.

Temat är "Grön" och jag är med och tävlar med denna bild:Motiveringen till att jag valde just denna bild till temat "Grön" är att hästen går på grönbete och njuter av sitt sommarlov till fullo.

Om jag vann skulle jag vilja ha detta Macroset med 3 st mellanringar för att jag älskar att ta macrobilder och just nu har jag inget bra objektiv för att fota macrobilder.


Vid Vänern!

Häromdagen var vi nere vid Vänern och självklart åkte kameran med :)
Foto: Jag, Nikon 50mm 1.4


Fälttävlan på midsommar!

Vi var och tittade på fälttävlan på Trossnäs på midsommar och här är några bilder jag tog under dagen:Prisutdeling i 100 cm klassen


Nya skor!

Idag fick Izze nya skor. Efter det tog vi en barbacka tur i skogen. Det blev mest skritt men vi både travade och galopperade också. Måste nog erkänna att det var första gången jag galopperade på honom barbacka. Han kan vara  riktigt snabb i vändningarna så jag brukar inte rida utan sadel särskillt ofta.

Han var mycket snäll under ridturen men var lite pigg och busig trots allt. I galoppen busade han lite det lite när han snubblade till lite, men inget värre :)

Han travade lugnt och tog det lugnt i galoppen. Han till och med saktade av lugnt och inga hastiga rörelser. Han kände nog att jag inte var så stabil där uppe så han visade lite hänsyn :)

Dessa bilder tog jag i förrgårs kväll när vi hade lite picknic vid Vänern:


Foto: Jag, nikon 50mm 1.4

RSS 2.0