WE-träning!

Igår var det dax för WE-träning. Vi hade med en övning som inte hör till WE också. Man kan kalla det karaktärsövning eller miljöträning. Vi hade satt upp en presenning över några hinderstöd som vi red under.
Izze stannade och tittade först och gick in i tunneln men bör presenningen la sig på hans öron så backade han ut igen. Han gillar inte när något vidrör hans öron. Vi höll upp den lite mer så han inte skulle få den på öronen om han sänkte huvudet och då gick han snällt igenom. Vi gjorde det även i trav och det var inga problem :) Duktiga killen som för några år sedan aldrig skulle komma på tanken att gå med på en sådan grej. Träning ger färdighet, skam den som ger sig ;) 
Vi tränade lite på de enskilda momenten och så avslutade vi med en bana. 
Trav under presenning
Slalom i galopp
Fållan, trav in galopp ut, snart kan vi nog galoppera runt i hela fållan :)
Lans
Ringa i klockan, rygga ut.
Galopp in i fållan, trav ut, snart sitter galoppen runt.
Repgrinden, provade att rygga igenom
Sidepass över förhöjd bom

Vi provade slalom i galopp för första gången och det var inga som helst problem. Vi påbörjade också galopp genom fållan och det kändes inte långt borta att fixa hela i lugn bärig galopp. 
Nästa hel är det dax för uppvisning i WE på krks julshow. Kan bli spännande att se om vi gör bort oss totalt eller vad som händer ;) Meningen är att visa att alla kan träna WE så lyckas vi göra momenten hyffsat så får vi vara nöjda! :) Det ska bli kul att se vad Izze tycker om publiken och ett ridhus som han aldrig har varit i. 
Konferens!

I 2 dagar har jag varit på konferens med jobbet på ett riktigt fint ställe. Ett japanskt spahotell i Stockholm. Riktigt god mat, fint boende samt riktigt fin spa-anläggning. 
Vi fick tofflor, badkläder och kimonos som vi fick använda när vi var där samt ta med oss hem.
Det var lika lärorikt och inspirerande som vanligt! Det är alltid lika välplanerat och trevligt att träffa sina kollegor. 
Moonlight shadow!

Foto/redigering: Jag

Fixa till!

Izze har varit lite ojämn i höger bog sista tiden. Jag har tänkt att ev sadeln var problemet. På grund av det har jag tränat honom en del utan sadel. Tömkörning, promenad, löshoppning på låga hinder, frihetsdressyr, stretch, massage, linement och Back on Track-täke på nattetid. Det blev fortfarande inte helt bra så jag beslutade mg för att ringa ut djurfysioterapeuten tidigare än planerat. Han kom ut idag och behandlade Izze och det var i första hand vänster bog som var probelmet men det satt även fast i höger. Han trodde inte att det var pga av sadeln då manken, ryggen och bäckenet var bra. Han sa att han trodde att det kunde bero på leran i hagen eller från när jag lät han trava på lite när vi red ut för ett tag sedan. Han trodde nog att det var något som han gjort sig i hagen då leran suger fast benen och det är lätt att de spänner sig då. Izze skulle få vila imorgon så skulle jag prova att rida honom lite på måndag för att se hur han känns. Kändes han bra på måndag tyckte han att jag kunde rida som vanligt igen. Det kändes skönt! Håller tummarna att han är bättre på måndag.
 
Izze vill inte vänta :)
Lite tömkörning häromkvällen
Han står inte jämt med bakbenen här men han har fått en jättefin rumpa/bakben, tror adrig den varit så fint musklad :)
En bild från en kvällspromenad härom kvällen. 
 

Fin i svartvitt!

Min bästa vän, glädje och lycka. En bild på Izze i svartvtt från i somras.
Foto: Jag
 
 
 

10 km!

Igår blev det en mörkerpromenad med Izze förbi kyrkogården där alla ljus var tända. Riktigt fint! 

Idag blev det uteritt med en tjej i stallet och hennes pålle. Vi red längs grusvägarna då det är så blött i skogen nu. Vi red i 10 km enligt min app samt att vår maxhastighet var 33 km/h. Det var när jag lät Izze trava på lite en bit. Mkt nöjd pålle som älskar att få ta i och springa fort. Vi skrittade en hel del samt galopperade lite också. Det hann mörkna på vägen hem så det var tur att vi drog på oss varsin reflexväst. Vi var ute i 1 h 30 min. En härlig tur med trevligt sällskap och nöjd pålle :) Dressyrträning!

Igår var det dax för dressyrträning igen. Vi började med lite övergångar i skritt och trav på sidovolten. Vi gick sedan över till skänkelvikningar på diagonalerna och sedan öppna längs långsidan. Izze jobbade fint och är stabilare i formen nu och slappnar av mer och mer i nacken. Jag har fått lite bättre ordning på min ytterhand och det gör stor skillnad. Jag ska fortsätta med att helt befästa en låg, buren, tummen högsta punkten ytterhand :) 
Vi tränade också övergångar från trav till galopp och det blir bättre och bättre. Izze skvätter inte lika mkt grus på väggarna i galoppen längre och det är ju en framsteg ;) 
Jag provade också en ny sadel igår. En prestige lippos, 35 i bomvidd, 18 tumm i säte. Det låg helt ok men jag behöver inte 18 tumm i säte utan snarare 17. Det gick bra att rida i 18 med men det skulle vara bättre för Izze med en kortare anläggningsyta, trots att denna får plats på hans rygg. Han har en nedförsbacke fram till manken då hans rumpa är högre än manken så då är det bättre med kortare anläggningsyta så sadeln inte puttas fram när han jobbar väldigt rörligt med sina bakben som han gör när han jobbar i form.
Jag funderare även på att prova en sadel av samma märke och modell med en storlek mindre i bredd, 33 tumm. Izzes urväxta dressyrsadel är en 32 så det skulle kunna funka. Dock skiljer sog storlekarna mellan olika sadelmärken men det kan vara värt att testa. 
Nu söker jag alltså efter en Prestige Hippos 33 bomvidd, 17 i säte eller 17,5 i säte. Vet du någon som har en sådan? :)
Dum vinkel på hur denna bilden är tagen men ändå. Sadeln la sig en aningen långt fram, det funkar men jag skulle önska ännu mer plats fram för bogarna. Annars en riktigt fin sadel som var skön att rida i och bra bred kanal över ryggen.
Redo för dressyrträning

RSS 2.0