Ridtur på lördagskvällen!

Jag var kvar längre än planerat i Örebro så jag var hemma i Karlstad vid halv 8 tiden. Jag hade inga speciella planer för kvällen så jag åkte och red ut en sväng på Izze.

När jag kom till hagen såg jag bara en av de 6 hästarna i hagen så jag drog en busvissling och började plocka fram sadeln och tränset. Lagom tills jag gjort det kom Izze gåendes med de andra hästarna i släptåg. Perfekt då slapp jag gå och hämta honom min fina pålle :)

Vi red i skogen och på sanddynorna i sandtagen och Izze var riktigt pigg och glad. Det var en mkt trevlig tur. Regnar det inte för mycket imorgon  tänkte jag ta mig en tur då med. Vi håller tummarna för bra väder! :)

Här är en bild på Izze på samma bete fast för två år sedan:


Foto: Emma Bertilsson

Visst är han fin min pålle?


Latmasken!

Igår var det en riktig slödag då jag var inne och kollade på tv, film och surfade på datorn nästan hela dagen. Inge kul att gå ut när regnet öser ner. Imorse när jag vaknade Får bli ändring på det idag.

Nu ska jag packa ihop mina grejer och åka hem till Karlstad och ta mig en ridtur.


Mördarsnigel



Vad ska ni göra idg?

Lilla Julle!

Nu har jag ett antal bilder på denna lilla tjej. Faktum är att min dator nu är full med en massa bilder, så nästa inköp måste bli en extern hårddisk.

Någon som har tips på vart man kan köpa en som är billig och bra men samtidigt rymmer mycket?








Tagen med blixt, ingen superbra bild men hon var så söt så den fick vara med :)


Foto: Jag

Nu ska jag snart åka hem till Karlstad och jag hoppas det inte ska regna något idag då jag vill ta mig en tur på Izze :)

Kram på er!

Gräsligt vackert?

Nu kan det gärna ge sig med regnandet, det verkligen öser ner. Morsan och farsan har en regnmätare i trädgården som rymmer 50 mm och den var full tidigare idag. Jag kan slå vad om att den är full nu igen...

Efter regn kommer solsken, som man brukar säga och om inte annat borde det snart ta slut på regn ;)

Fördelar med regnet är ju att gräset blir så grönt och fint.












Foto: Jag

Ni får sova så gott nu ska jag krypa ner i sängen!

Kram på er!

Regn hela dagen!

I dag har det regnat mer eller mindre hela dagen. Långa stunder har det öst ner.

Har varit hemma hos syrran nästan hela dagen och när vi satt i vardagsrummet förut flög en fågel rakt in i köksfönstret. När vi gick fram för att kolla hur det gått för fågeln såg vi märket av en blöt fägel på rutan.

Jag måste säga att vi hade väldigt svårt att hålla oss för skratt då avtrycket såg så jädra kul ut! :D



Vi tror det gick bra för fågeln för den flög vidare i en annan riktning :)


Foto: Jag

Har det regnat hos er också hela dagen?


Gräs i alla dess former!

Igår blev det lite spontanutgång i min gamla hemstad med en kompis som jag nog inte ha träffat på 4 år. Mycket trevligt var det. Vi gick till O'learys och tog en öl så det blev ganska lugnt.

Igår em var jag ute och fotade lite igen och fångade lite gräs på bild utanför mina föräldrars trädgård.














Foto: Jag

Jag gillar gräs!

Vad tycker ni om bilderna?


Fler nya modellbilder!




Foto: Niclas Prytz
Makeup: Kristin L
Modell: Jag

Vad tycker ni om bilderna?

Sovmorgon!

Idag blev det sovmorgon. Jag gick upp för en stund sedan. Satt och snackade med en polare på msn till sent igår kväll.

Igår var jag förbi och hälsade på min barnsdomsvän Elin som hade fått en liten bebis. Lilla Kajsa var hur liten och söt som helst. Jag tog några bilder när hon sov, men jag får väl höra med Elin först om jag får lägga upp bilderna här.

Jag tog lite andra bilder i trädgården här hos morsan och farsan som jag tänkte visa er.



Röd solhatt


Grannens katt


Kåda på körsbärsträdet


Transparent blancheäpplen


Någon som vet vad denna blomma heter?

Syrran kommer snart hit så jag tänkte passa på att fotografera Julia, syrrans unge.

Ha en bra dag!

Kram





Snyggt från Hm!

Ja, tack! Detta vill jag beställa :)




Något av detta som ni gillar?

Sol!

Yes, äntligen lite sol! :)

Just nu väntar jag på att mitt nagellack ska torka, sedan blir det att åka bort till Izze och rida en sväng. Idag ska jag åka till Örebro. En av mina bästa vänner har fått barn och sen vill jag träffa min systerdotter Julia också :)

Jag skulle ha åkt redan igår men det blev ändrade planer. Tänkte fota lite i mina föräldrars trädgård med mitt nya obejktiv i em. Visar er bilder senare.


Foto: Jag


Naturbilder!

Här kommer lite naturbilder som jag har tagit på lite olika platser nu i sommar. Jag är riktigt sugen på att gå ut och fota nu men det har ju regnat mer eller mindre hela dagen :(














Foto: Jag

Vilken av dessa är eran favorit?

Kram på er!

Älgmöte!

Jag och Izze tog oss en tur över gärdena och in i skogen. Han gick kanonbra i traven och jobbade på i jättefin form. På vägen hem skrittade vi på en stig bredvid ett kalhygge och tyckte det kändes som om någon tittade på oss. När jag tittade snett bakom oss fick jag syn på en stor älgko med sin kalv som låg på marken.

Hjärtat slog lite fortare på både mig och Izze och när vi var på tryggt avstånd igen frustade han nöjt flera ggr. Izze gillar inte älgar men som tur var stod denna aldeless stilla. De är riktigt mäktiga de där!

På vägen hem raceade vi lite i galoppen och både Izze och jag tyckte det var riktigt skoj att fara fram i lite fart. Han är så rolig att rida då det känns som han läser mina tankar :)

Det småduggade lite under delar av ridturen men det var ganska skönt då det svalkade lite.

När vi kom tillbaka hjälpte jag Ewa och hennes pappa att fånga in fåren som ska säljas och lammen som ska slaktas.

De vuxna fåren var ganska tama och kom springande när vi hade en hink med mat. Lammen däremot var inte alls lika tama och lätta att fånga in, men vi fixade det hela ganska bra. Vi fångade nog in ett 30 tal får totalt.


Foto: Jag

Ridning!

Nu bär det av till betet där Izze går. Tänkte ta en ridtur över gärdena och in i skogen idag. Frågan är bara hur blött det är i skogen jag tänkte mig. Kanske får bli sanvägarna i andra skogen... vi får se helt enkelt.

Häromdagen fotade jag Exit med mitt nya obejktiv, så jag tänkte visa er bilderna.














Foto: Jag

Julia!

Idag när det regnade fixade jag till en hel hög med bilder. Jag fotade min syster dotter Julia för ett tag sedan och hade helt glömt bort de bilderna.

Här är några av dem:








Foto: Jag

Visst är hon väl söt! :D


Fler BTS


Foto: Jag

Evelina och Vicky plåtade vid stranden och jag var med och assade mellan mina två plåtningar. Jag tror dessa bilder kommer bli grymma! :)


Trist väder!

Jag skulle vilja åka och rida på min pålle men det regnar ju ute så jag är inte jättesugen :(

När man ändå inte vill vara ute passade jag på att redigera fler bilder på Tomas. Jag gjorde dem i lite olika redigeringar.

Vad tycker ni om dessa?








Bruset är pålagt med flit :)


Foto: Jag

Lyckad utekväll!

Igår var vi först hos Viktoria. Det var jag, Viktoria och Ella som hade lite V.I.P-inflyttningsfest i Viktotias nya lgh. Jag hade tänkt tagit med mig kameran men glömde den hemma så jag har tyvärr inga bilder att visa er från kvällen då min mobilkamera inte längre funkar :(

Vi gick till Blue moon först och kollade men kön var längre än någonsin så vi gick till Tempel istället. Det var en mkt trevlig kväll och vi dansade nästan hela kvällen.

Jag hade mina favoritskor på mig, ett par svarta 12 cm klackar och det gick faktiskt bättre än jag trodde att ha dem en hel kväll :)


My favorit shoes!


Kvällens outfit var detta  samt en massa silverarmband och silverringar i öronen.

En ny bild från Hallsta:

Foto: Niclas Prytz
Makeup: Kristin L
Modell: Jag

Hade ni en trevlig kväll igår?


Fototräffen!

Idag var det dax för fototräff i Mariebergsskogen här i Karlstad. Vädret var mulet tyvärr men det funkade bra ändå. Jag fotade med två nya fotografer idag, Evelina och Tony L. Vi var ett 20-tal fotoglada personer där både muor, fotografer, modeller och assistenter.

Här är lite BTS från dagen:


Sofie får sitt hår fixat.


Evelina plåtar Vicky


Och lite bilder på min nya frisyr:









Ska bli kul att se bilderna sen efter dagens plåtningar :)

Dagens shopping!

Idag var jag och Viktoria nere på stan och shoppade lite. Hon hittade sina jeansshorts som hon ville ha samt några linnen. Jag shoppade ett par leggings, ett linne, ögonskugga, nagellack, ansiktskräm och mascara.

Jag var även och klippte mig hos duktiga Ravin på Hair & Face, jag blev mkt nöjd! Lite förändring blev det allt :)
Jag kan ta en bild imorgon och lägga upp.

Vi lunchade på stan och åt sushi, gud vad gott det var! Lite senare blev det även fika :)

Detta shoppade jag idag:


Lady gaga-linne från Hm och leggings från Åhléns.


Brun o beige ögonskugga, svart nagellack och favoritmascaran från Hm.

Imorgon är det dax för fototräff här i Karlstad. Jag har hittils planerat en fotosession med en ny fotograf som jag inte fotat med förut. Ska bli riktigt kul! :)

Ha en trevlig kväll!

Kram på er!


En sväng på stan!

Om en stund kommer Viktoria och hämtar mig. Vi ska ner på stan och kolla efter jeansshorts åt henne bl a. Jag hoppas hitta något billigt och bra. Kanske något till fototräffen här i Karlstad i helgen :)

Idag har jag fortfarande världens träningsvärk sedan jag red ut en långtur på Chanell. Jag tror inte jag skulle fått träningsvärk alls av att ha ridit Izze den svängen, men Chanell rör sig helt annorlunda och jag red i en westernsadel. Måste säga att det var länge sedan jag hade sådan tränisvärk men det är lite gött ändå :)

Här är bild nr 2 från bowlingtemat


Foto: Niclas Prytz
Makeup: Kristin L
Modell: Jag


Rix fm festival bildbomb!

Ikväll var vi på Rix fm festival. Först åt vi nachotallrik och tog en öl på Tempels uteservering sen lagom tills vi hade ätit klart började de spela så då gick vi för att kolla på artisterna.

Oj, vad mkt folk det var! Länge sedan jag såg så mkt folk i Karlstad centrum. Det var inte så mkt fart i publiken till en början men när Erik Grönwall började spela kom publiken igång lite och sedan när Erik Saade spelade var de som galna.

Jag passade på att fota lite men det var ju inte så lätt när det var så mkt folk. Vi försökte tränga oss fram dit Emma och Lina stod men det var ju kört. Så vi fick snällt stå långt bak.

Här är ett gäng bilder jag tog under kvällen:


Erik Grönwall














Eric Saade


Massa huvuden i vägen...


En tjej han drog upp på scen... hon drog upp mobilen och tog ett kort på sig själv och Eric ;) haha






Foto: Jag

Någon av er som var där?

Ridtur i sanden!

Idag åkte jag och Viktoria upp till Åsen för att rida ut en sväng ihop. När vi åkte dit så regnade det, höll nästan på att få vattenplaning på motorvägen :(

När jag tagit Izze ur hagen och skulle sadla och tränsa så slutade det regna och sedan under dagen sprack det upp och blev riktigt soligt :)

Vi red en lite kortare tur idag då en av hästarna skulle iväg och få massage, men vi red en tur på sandvägarna under landningsbanorna vid flygplatsen. Dock är det mer träning än man kan tro att rida där då vissa sträckor är mjuk sand så de måste ta i lite och lufta på fötterna. 

Efter ridturen fick Izze massage och han stod och sov och tyckte det var hur skönt som helst.

Efter lunch hjälpte jag och Viktoria Ewas mamma att plocka av vinbär från buskarna.

Nu snart ska jag, Emma och Viktoria ner på stan på Rix fm festival och titta lite. Erik Grönwall, Eric Saade, Donkeyboy, Broken Door mfl. spelar. Jag tänkte ta med mig kameran får vi se om jag lyckas fånga dem på bild.




Foto: Jag

Bowling i Hallsta!

På fototräffen i Hallstahammar gjorde jag och Niclas en fotosession ihop nere i källaren på den gamla bowlingbanan på Brukshotellet. Kristin gjorde makeupen och den blev hur bra som helst! :)

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med bilderna! :)

Här är den första:


Foto: Niclas Prytz
Makeup: Kristin L
Modell: Jag


Blommor!

Igår när jag var hemma hos Malin och Magnus passade jag på att fota lite blommor i deras mycket fina trädgård. Jag testade att fota med mitt nya 55-200mm objektiv och några av bilderna gillar jag riktigt mkt.








Foto: Jag

Härlig dag i stallet!

Idag åkte jag iväg till stallet vid 11 och mötte upp Ewa, Anna och Jasmines nya ägare. Vi tog oss en mycket mysigt tur i skogarna runt flygplatsen.

Rundan vi red var ca 1, 3 mil i växlande terräng. Öppna gärdesvägar, skog och sandvägar. Det blev mycket trav och galopp. Jag red på Chanell idag och lilla fröken blev inte trött för fem öre. Hon tyckte det var mycket skoj och hade helst legat i täten hela sträckan. Hon kändes fin att rida och jobbade på mkt fint. På slutet gick hon i mkt fin samlad kort galopp i form :)

Efter en mycket god kycklingsoppa och pannkaka till lunch red jag och Ewa ut på Izze och Lillen. Det var första gången Lillen reds ut i skogen så det blev en lugn skrittur och Izze fick vara med som en lugn förebild. Lillen skötte sig exemplariskt så det var mkt kul att se.

Det har varit så varmt idag att jag kände att skritt i skuggan i skogen var fullt tillräcklig motion för Izze. Imorgon förmiddag tänkte jag åka upp och rida en sväng med lite mer trav och galopp. Hoppas det inte regnar för mkt imorgon bara, som de sagt på väderprognosen att det ska göra.

Här är två bilder på Oliwer en ettårig hingst i stallet. Visst är han fin?




Foto: Jag

Ny bild!

Här är ytterliggare en bild från Hallsta.


Foto: Jörgen L
Makeup/redigering: Boel L
Modell: Jag, maj-10

Nu ska jag iväg och rida två hästar idag igen! :)

Ha en bra dag!

Kram på er!

Fix med hemsida!

Igår var jag hemma hos Malin och Magnus och hjälpte dem att fixa med deras hemsida. De har ett kovalecentstall dit hästar kommer för att tillfriskna från en skada eller bara vila upp sig.

De har fixat till och renoverat nästan hela gården så de har ett kanonfint stall!

Vill ni se hur det ser ut kan ni klicka er vidare här!


Foto: Jag

Ridning!

Snart kommer Ewa och hämtar mig för vi ska upp och rida på Åsen. Jag ska rida både Chanell och Izze idag. Ska bli kul! :)

Lite skönt att det inte är så varmt idag då hästarna blir lite trötta av värmen. Jag tar med mig kameran så få vi se om jag tar några bilder.

Här är två gamla bilder på Chanell sen början på sommaren.



Foto: Jag

Ha en bra dag! :)

Mer Tomas Brink!

Idag var jag ute en sväng i stallet och tog lite kort till Ewas annons om lediga stallplatser. Det är ju alltid bra att ha lite bilder med i annonsen så folk ser hur det ser ut.

När jag var i stallet kom ett stort lass med hö så jag hjälpte dem att bära och stapla höet på höloftet. Det var trevligt, då blev det lite styrketräning kan man säga. Jag blev allt lite svett :)

Här kommer fler bilder på Tomas från våran plåtning nu i helgen.






Foto: Jag
Modell: Tomas Brink

Tomas Brink!

Här är några av bilderna jag tog på Tomas i helgen. Jag tycker vi lyckades få många bra bilder så ni kommer få se fler här i bloggen, var så säkra :) 

Passa också på att gå in på Tomas sida och lyssna på hans musik, riktigt bra! :)










Foto: Jag
Modell: Tomas Brink http://www.snowfish.com/tomas_brink

Vad tycker ni om bilderna?

Gårdagens plåtning!

Igår plåtade jag Tomas på lite lika locations här i Karlstad. Han ville ha bilder till sina sidor på nätet där han lägger upp sin musik. Jag känner mig mycket nöjd med bilderna och jag hoppas han blir nöjd också.

Senare ikväll lägger jag upp några bilder från plåtningen. Nu ska jag och Viktoria åka och rida på våra kusar :)

Hörs senare!

Kram på er!


Foto: Jag

Mitt nya objektiv!

Wehoo! Idag får jag mitt nya obejtiv! :D

Jag har köpt ett paket med ett Nikon 55-200 mm objektiv, Nikon 4 GB minneskort, Nikon kameraväska och ett Uv-filter.

Så idag på plåtningen ska jag prova att fota med det för första gången. Ska bli spännande att se om jag lyckas bemästra det! :)


Bilden är tagen från Nikon.se

Vad jag har läst och hört så är detta fördelarna med detta obejktiv:

+
Ger mkt skarpa bilder
Låg vinjettering
Låg vikt
Snabb, tyst autofokus
Bra bildstabilisering (VR)
Prisvärt
Fin bokeh
Överlägsen i sin prisklass

-
Ljussvagt
Plastigt

Men de nackadelarna kan jag leva med som hobbyfotograf känner jag :)

Någon av er som testat att fota med detta objektiv? Vad tyckte ni?


God natt!

Imorgon kommer en gammal kollega till mig hit sp jag ska fota honom. Han vill ha bilder till sin Myspacesida bl a. då han skriver egen musik och spelar lite olika instrument. Han vill  helt enkelt ha lite snygga bilder att kunna lägga upp för att visa vem han är. 

Vi får se om jag lyckas ta några bra bilder då jag är väldigt mkt nybörjare på detta. Men träning ger ju färdighet så det är bara att träna på! :) Kul ska det bli!

Här är ett par bilder som jag tog för ett tag sedan med mitt närbildsfilter:




Foto: Jag

God natt!

Dagens plåtning!

Idag var det först planerat att jag skulle styla Sandra på en plåtning med Christers. Men Sandra fick förhinder så då tänkte vi att vi kunde plåta ihop istället, som vi pratat om att vi skulle göra länge nu.

Jag trixade ihop några outfits som jag hade hemma och åkte till Christers studio. Vi gick och lunchade på Pasha innan, på deras uteservering. De har så himla god lunchbuffé där! :) 

När jag fixade sminket hörde Sandra av sig och kunde hänga på. Så idag modellade både jag och Sandra och Christer plåtade.

Vi körde på två olika locations utomhus, en vid vatten och en med en massa sand. Kul var det och nu ska det bli spännande att se hur bilderna blir. Alltid lika spännande! :)

Här är lite BTS från idag:


Lite misslyckad ego-bild innan vi åkte från studion.


Location 1


Som tur var så var det inte så mkt folk där. Lite lustigt dock att några låg och solade toppless där, så vi var tvungna att ändra kameravinkel så vi inte fick med dem i bakgrunden ;) haha!

På en och annan bild fick vi med en simmande kille i bakgrunden. Christer får väl fixa bort honom i Photoshop! ;)




Location 2

Dagens outfit!

Det var länge sedan jag la upp dagens outfit så idag tänkte jag att det var dax ;)

Nu på kvällen var jag nere på stan med I. och vi åt sushi vid Klarälven i stan. Efter det blev det en fika på Coffe house by George. Riktigt trevligt hade vi, så det får vi göra fler ggr helt enkelt.


Svart, lång, v-ringad kofta - Lager 157
Vitt linne med Zebratryck - Top Shop
Blå byxor - Vila
Sadaler med kilklack - Skopunkten

Imorgon ska jag modella på en plåtning med Christer. Temat är somrigt och vid vatten så jag tror det kommer bli nice! Ska bli kul iaf! :)

Jag återkommer imorgon med lite BTS-bilder och berättar hur det gick.

God natt och sov så gott!

Väljer bilder!

Just nu sitter jag och väljer ut vilka bilder jag gillar mest från en av plåtningarna i Hallsta. Inte lätt ska jag säga! :)

Ska bli riktigt kul att se dem när de blir klara sen!

Här är en till ny bild från en annan plåtning i Hallsta:


Foto: Jörgen L. www.studiomix.se
Makeup/retouch: Boel L. www.studiomix.blogg.se
Modell: Jag, maj-10

Morgonens ridtur!

Imorse var jag och Lottan ute och och red på Izze och Chanell som vi lånade av Ella. Det var en mkt trevlig ridtur och vi red i omväxlande skog och sanddynor och hoppade även över små stockar längs vägen.

Izze kändes piggare idag än vad han gjort senaste tiden då det varit så varmt. Inte kostigt att han blir trött av värmen i den där svarta pälsen. Jag har ändå ridit på morgonen innan det blev varmt eller på kvällen lugna turer då jag själv känner att man blir slö av värmen. 


Chanell och Lottan

Efter vi ridit var vi kvar en stund och kollade när Ewa och Viktoria tränade en av unghästarna. Idag tränade de tömkörning och sadling vid bindbomen. Lillen var duktig och accepterade tömmarna bakom rumpan och längs sidorna.

På vägen hem svängde vi förbi Hööks och jag köpte ett nytt grimskaft till Izze och en ny svamp. Vi passade även på att äta på Max. Mycket gott var det! :)

Nu strax ska jag ner på stan och ta en fika med en kompis. Jag känner mig sugen på sushi, men vi får se vad hon känner :)

Hoppas ni har haft en bra dag!

Kram

Nygammal bild!

Jag fick en nygammal bild av Emma som vi fotade vid Vänern i augusti förra året. Vi skulle ta motljusbilder var tanken men Emma blev inte riktigt nöjd då hon tyckte hon haft ett för högt Iso, så någon dag här framöver ska vi göra en nytagning tänkte vi. 

Jag gillar den här då den är så somrig :)


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag, aug -09

Sommar och sol!

Idag åkte jag och Lottan ner till sjön för att sola på klipporna. Hur skönt som helst nere vid vattnet där det fläktade och var sådär lagom varmt i solen.

Jag var duktig nog att smörja in mig så jag vet inte om jag fick så mkt mer färg med några fler fräknar fick jag iaf :)
















Foto: Jag

Vad har ni gjort idag?

Grillning och åska!

Igår regnade och åskade det ordentligt här i Karlstad. Jag var nere en snabbsväng på stan men fick sitta kvar i bilen i ca 10 min för regnet verkligen öste ner.

Efter stan åkte jag och köpte lite salvor o grejer åt Izze. När jag kom ut från ridshoppen hade himlen spruckit upp igen så jag åkte bort tilll Izze på betet för att smörja in honom med flugmedel och lämna en mineralhink åt hästarna.

Jag hade med mig kameran och tog några bilder i hagen på hästarna.


Killen


Lillen


Ghazad och Magnus


Lillen

På vägen hem sprang det två söta små rävungar över vägen så jag var tvungen att stanna och försöka ta kort på dem. Bilderna blev inte så mkt att ha men man ser iaf vad det är på bilden ;)

Där hade jag velat haft ett 200mm objektiv! Ge mig nu! :)





Så små och söta! :)

Igår kväll var jag hemma hos Viktoria och vi grillade på hennes uteplats. Mysigt och gott var det!

Nu ska jag åka och bada o sola med Lottan.

Ha en bra dag!

Kram på er!

Högt gräs!

Idag har jag bokat in en ny fotosession men fotograf Emma Bertilsson. Vi preliminärbokade söndag, lite beroende på yttre omständigheter. Det ska bli kul då det var ett tag sedan vi plåtade ihop nu  :)

Nu ska jag ner på stan en sväng, så får vi se vad resten av kvällen har att erbjuda.

Ha en bra dag!

Kram Sofia


Foto: Veronica Orrhlom Zentio
Assistenter: Sanna och Nathalie
Modell/makeup: Jag, maj-10

Fina Exit!

Fler bilder från igår:














Foto: Jag

Jag lär mig nya saker hela tiden när jag fotar. Jag tycker dock att det är svårt att se hur bilderna kommer se ut i datorn redan på displayen. Speciellt nu när solen skiner och man inte ser så bra på den lilla skärmen i kameran.

När jag kommer hem och ser bilderna i datorn tänker jag alltid på att jag skulle ha haft lite andra inställningar. Med det är det som är kul med fotograferandet att jag hela tiden lär mig nya saker :)

Visst är han fin Exit?

Bus!

Jag lyckades få några fina bilder när han sitter still men mest av allt ville han springa runt.

Här är lite busbilder:


Foto: Jag

Full fart! :D



Exit BTS!

I dag har jag fotat bl a Malins hund Exit. Exit är en renrasig rottweiler och har vunnit ett gäng priser på utställning trots att han bara är 2 år.

Det var inte det lättaste att fota yrvädret kan jag lova! Ligga still och ligga fint, vad är det? ;)

Här är lite BTS-bilder på busdjuret:



Jag fick några bilder på sötnosen iaf. Jag lägger upp dem senare ikväll :)

Visst är han väl söt? :)


Morgonridtur!

Idag kl 8 kom Malin H. förbi och hämtade mig och vi åkte upp till hästarna på betet för att rida en tur. Malin lånade Izzes hagkamrat, Sigge och jag red på Izze.

Vi red över gärdena på de fina, raka och långa gärdesvägarna och upp i skogen längs en fina vandringsled och vidare på en lagom skuggig skogsväg och senare in på en lång och fin travbana ute i skogen.

Det var en mkt trevlig tur och hästarna var väldigt lugna och fina. Vi gallopperade till och med i bredd en stund utan att någon av dem ville sticka iväg. Hästarna verkade mycket nöjda med rdituren och vi med.

Tyvärr så glömde jag mobilen hemma så några bilder kunde jag inte ta under ridturen. Efter vi ridit stannade vi en stund för att titta när Ewa och Viktoria tränade med en av unghästarna. Den unghästen har gjort stora framsteg sen jag såg honom i träning sist, så det var kul att se.


En gammal bild på Izze och Sigge i hagen precis när vi släppt dem på bete. Izze th. och Sigge tv.

Nu ska jag iväg och plåta Malins N. gård tilll hennes hemsida som jag skrev om igår. Hoppas jag lyckas ta några fina bilder! :)

Lite fler bilder som jag tog igår:


Malin håller i Eros.


Stora stallet framifrån, lite mörk bild så jag hoppas på bättre ljusförhållanden idag :)


En blomdekoration


Fika hos Malin!

Ikväll var jag och Malin H och fikade hos Malin N. Malin N äger stallet där Izze stod förut. Det var en mkt trevlig fika och jag passade på att ta med mig kameran. Tog lite testbilder på stallarna, hunden Exit, katten Eros, blommor mm.

Nu någon dag då det är bra fotoväder ska jag åka ut och fota Malins gård så hon får lite bilder på alla djuren och på alla byggnader. Hon vill ha bilder att lägga upp på hennes verksamhets hemsida. Några av bilderna på hemsidan är det jag som har tagit med min gamla kompakt digitalkamera. Nu hoppas jag kunna ta lite snyggare bilder när jag har en bättre kamera.

Malin driver ett stall för konvalecens hästar. Hästar som exempelvis precis blivit opererade och behöver extra omvårdnad eller av andra anledningar behöver vila upp sig.

Det var lite för mörkt när jag tog dessa bilder och det var mkt konstigt orange/rosa ljus på himlen vilket gjorde det svårt att ta bra bilder.

Här är lite bilder som jag tog idag:


Exit




Eros


Ros, efter regnskuren som kom.







Det är verkligen en utmaning att ta kort på djur som aldrig är stilla, men kul är det! :)

Min balkong!

Igår innan Malin och Lottan kom hit insåg jag att jag var tvungen att fixa till lite på balkongen så vi kunde sitta där.

Förra året köpte jag vita penséer som jag hade i en kruka. De vissnade och har nu stått helt orörda hela vintern och våren och ända fram tills igår.

Jag såg nämligen häromdagen att de hade grott om i krukan, så igår planterade jag om dem i balkonglådan. De är inte så stora men jag hoppas de tar sig och blir lite större nu med lite ny jord.

Jag var också iväg och köpte nya blommor till krukan, en hängampelblomma och 2 st små vita lycktor med mönstrat glas. Jag hade likanande lycktor innan som jag köpte för två år sedan men de hade rostat så mkt och blivit fula så det var dax för nya.


Foto: Jag

Porträtt!

Här är två nya bilder från min och Veronicas plåtning i Hallsta. Jag är jättenöjd och jag älskar färgerna i dem! :)




Foto: Veronica Orrholm Zentio
Assistenter: Sanna och Natahlie
Modell/makeup: Jag

Gillar ni bilderna?

På min balkong!

Igår kom Malin och Lottan hit och vi satt och drack lite vin på min balkong. Jordgubbar, melon och chips slank det ner en hel del också. Mycket mysigt och väldigt varmt även när solen gått ner. Hur trevligt som helst hade vi! :)











Lite senare...







Vi gick till Koriander där det blev en del dansande bl a på deras utomhusterrass.

Tack för en trevlig kväll flickor! :)

Kram

/Sofia

Fixa för ikväll!

Nu ska jag iväg och göra lite ärenden för ikväll. Min kompis Malin som jag umgicks mycket med när jag läste på univeristetet kommer hit och hälsar på kväll. Hon bor numer i Malmö så det är tyvärr sällan som vi ses. Men nu är hon hemma i Värmland och hälsar på. 

Det kommer förmodligen bli mycket snack och sedan utgång på något ställe med uteservering.

Idag är det inte sådär supervarmt så jag tänkte även åka förbi Izze och rida en sväng.

Ha en bra dag!

Kram på er!




Foto: Jag

Nya bilder från Studiomix!

På Hallstaträffen den 28-30 maj gjorde jag och Jörgen en spontanplåtning ihop redan på fredagkvällen. Tyvärr blev det en väldigt kort session då det började ösregna och åskade. Men ett par bilder lyckades vi få ihop :)

Här kommer första bilden:


Foto: Jörgen L. www.studiomix.se
Makeup/redigering: Boel L. www.studiomix.blogg.se
Modell: Jag

Vad tycker ni om bilden?

Kram på er!

/Sofia

Rekat fotoplatser!

Idag var jag nere på stan och lunchade med Christer, en fotograf som jag känner. Efter lunch åkte vi och rekade fotoplatser runt om i Karlstad. Vi hittade lite fina ställen som han ska plåta mig på nu framöver, så det ska bli kul! :)

Det blir förmodligen plåtande på bl a denna plats där denna bild togs fast med ett annat tema.


Foto: Emma Bertilsson
Modell: Jag, juli -09


Mer Togaparty!




















Foto: Jag


Ridning o shopping!

Idag var jag och Ellinor ute och red på förmiddagen. Vi red en tur i skogen och i sandtagen. Vi red ner i botten på ett av sandtagen och badade i en liten sjö. Det tyckte Izze var himla mysigt och hade gärna stått kvar där en bra stund till och ätit vass ;)


De låg och sov när jag kom dit vid 8-tiden imorse. Izze längst till vänster som ligger ner.






Passade på att rulla lite också...




Ridtur i skogen


Svalkar fossingarna


Ella och Chanell


Gott med vass


Ewa rider på Ghadir i sandbackarna


Ewa och Ghadir i en annan backe

När vi ridit klart och fixat med hästarna åkte vi hem och bytte om och drog till Bergviks köpcentrum.

Vi lunchade tillsammans jag, Ewa, Ellinor, Viktoria, Anna och Rebecca. Riktigt trevligt hade vi och vi åt den goda buffén de har på Papaya.

Efter lunchen åkte vi hela gänget till Ikea. Viktoria som precis flyttat till större lgh behövde köpa lite grejer och även jag köpte lite små saker.

Jag kom hem meden ny turkos badrumsmatta, nya turkosa handdukar, laptopbräda mm.

På kvällen var jag hemma hos Viktoria och vi fixade i hennes nya lägenhet. Vi satte upp gardiner, ljus, badrumsgrejer mm. Fint blev det till slut! :)

Hoppas ni har haft en bra dag!

Kram

/Sofia

Hemma i Karlstad!

Idag åkte jag hem till mitt kära Karlstad. Nu på kvällen har jag och mina kära vänner Viktoria och Ellinor kollat på fotbollen och ätit mkt gott. Hur mysigt som helst att träffa mina tjejer igen! :)

Imorgon ska vi ut och rida ihop och jag har verkligen saknat min pålle och våra mysiga ridturer ihop. Ska bli mkt kul! :)

Idag har jag fått ett gäng nya modellbilder av duktiga Veronica som jag gillar jättemkt!

Här är en av dem:


Foto: Veronica Orrholm Zentio
Modell: Jag, maj-10

Nygamla bilder!

Nu har jag dammsugit och schamponerat min bil. Det var verkligen välbehövligt kan jag säga! Full med fågelskit, damm och insekter och en massa grus inuti.

Igår fick jag ett gäng med gamla bilder i en ny redigering av Christer. Sånt är alltid lite kul tycker jag. Här är två av dem.




Foto: Christer Persson
Modell: Jag, aug -09


Waka waka!

Denna låten spelades ett antal ggr under festen igår. Svårt att låta bli att dansa till :)



Gillar du låten?

Blommor i närbildsfilter!

Fingerborgsblomma (Digitalis)

Detta är för övrigt min vän Johannas favoritblomma :)










Foto: Jag

Togafesten del 1!

Avlsutningsfesten på kollot i bilder







































Del två kommer senare...

Flowers!








Foto: Jag

Sista dagen på kollo!

Imorgon är det sista dagen på kollo och deltagarna åker hem. Tiden har gått kanonfort och vi har hunnit med mkt saker.

Imorgon kväll har vi i personalen avslutningsfest och temat för årets fest är Toga. Ni vet de vita dresser som de gamla romarna och grekerna klädde sig i. Männen klädde sig i vitt tyg som man lindade några varv runt kroppen och över axeln och kvinnornas kläder var mer klänninglikande.

Jag var tvungen att googla lite för att hitta idéer och inspiration. Uifrån dessa bilder har jag utgått när jag letade saker till min outfit:

 



Ska bli kul att se hur alla kommer att vara klädda och hur de har tolkat temat! :)

Jag lovar att återkomma med bilder från festen och hur min outfit såg ut.

Någon av er som varit på Togaparty?


Dagens shopping!

Idag bar det av till Lager 157 i Hälleforsnäs för shopping. En mkt stor affär och jag hittade en hel del, men detta kom med hem:



- En svart v-ringad kofta i längre modell med trekvartsärm 150 kr,
- Grå luvtröja 150 kr,
- 5-pack svarta strumpor 50 kr,
- Silverhalsband m silverkula 70 kr,
- Svart oversize top 60 kr,
- Bruna Rayban-kopior 60 kr,
- Pärlörhängen 15 kr,
- Kornblå byxor, tight legginsmodell 50 kr,
- 2 olika bodybutter, mango och fikon o brunt socker 40 kr/st,
- Gråa stensvättade jeansleggings 100 kr.

Jag köpte även lite presenter till morsan och farsan, som jag hoppas de blir glada över :)

Mycket bra priser tyckte jag och kvalitén verkar var god också, så jag känner mig mkt nöjd med dagens inköp!

Har någon av er varit och shoppat på Lager 157?

Hiss eller diss av den affären?


Torsdags kvällen!























Idag ska jag, Johanna och Kajsa åka till Lager 157 och kolla om det finns något fint att shoppa. Vi kollade i deras webbshopp igår och de verkar finnas en hel del fint! :)

Håller tummarna för att det blir bra shopping!

Ha en bra dag!

Kram

Till beachen!

Igår var det en mkt trevlig kväll. Vi satt ute och lyssnade på musik, drack vin och snackade skit, och lite senare även bastu.

Jag tog lite kort under kvällen som jag lägger upp senare idag/kväll. Jag jobbar ju natt i natt så är det lugnt och jag får tid över lägger jag upp dem.

Nu ska jag ner på stranden och sola med Johanna mfl.

Ha en bra dag i solen!

Kram

Här är en ny bild från Hallstahammar:


Foto: Veronica Orrholm Zentio
Modell: Jag


Högt gräs!

Ikväll är jag ledig och imorgon jobbar jag natt, så idag är vi några stycken som tänkte mysa till det med lite vin.

Ska åka till campingen och köpa lite tilltugg strax tänkte jag.

Här är några nya bilder på  fina Johanna:






Foto: Jag
Modell: Johanna Nordh

Gillar ni bilderna?

Parken Zoo!

Idag har vi varit på Parken Zoo i Eskilstuna. Mycket trevligt med alla djur, karuseller, trevlig sällskap mm.

Jag försökte mig på att fota bl a djuren i parken men det gick inte så bra då jag ofta var för långt ifrån för mitt objektiv och att det var en glasskiva eller galler emellan.

Här är iaf några bilder från idag:














Foto: Jag

Har någon av er varit på Parken Zoo?


RSS 2.0