Dressyrlektion och cykeltur!

Idag red jag och Izze dressyrlektion för Elisabeth på fm. Vi tränade vidare på öppna och sluta. Öppnorna var riktigt fina nu tyckte Elisabeth och till slut fick vi till även slutorna. Duktiga pålle som lär sig så snabbt. Elisabeth tyckte också min sits hade blivit mkt bättre vilket bar kul att höra :) 
Efter dagens lektion fick Izze akupunktur igen. Vi körde vidare på att stärka immunförsvaret precis som sist för en vecka sedan. Det kommer förhoppningsvis ha hos effekt på hans förstorade sköldkörtel. 
På em tog kagg och Lottan en cykeltur ner på stan och shoppade på rean på Ur & Penn. Några fina saker hittade vi. Minihopp och sushi!

I förrgår red vi ett kortare dressyrpass i ridhuset. En mkt fin känsla fick vi till.
Igår blev det hoppning med små hinder i ridhuset. Vi hoppade bl.a.  "vattenmattan". Ingen reaktion på den alls, duktig pålle! :)
Vi red en liten bana runt hindren vi hade och herrn tyckte det var minst lika kul som jag :) 
Innan hoppningen blev det sushi i solen. En riktigt härlig dag :)


Hagmys!

Idag fick Izze en vilodag men jag var ute i hagen och borstade honom och smörjde honom med flugsalva. Självklart kliade det på bogen och manken så vi hade en klistund där han kliade mig med sina läppar på min axel och jag på honom. Sötpållen! :)
Det blåste en del idag vilket var ganska skönt då alla flygfän blåser bort :)
Gräsgallopp!

Igår red jag och Izze ut en sväng över gräsgärdena. Skritt, trav, galopp och hopp över dikena. Hur kul som helst! :)
Izze var ganska cool tills sista galopplängan då han blev ganska pigg och ville springa fort. Lite blåst men fint väder i övrigt. 

Kvällstur!

Igår blev det en ridtur med Izze i skogen. En härlig kväll med solen på väg ner. Lagom varmt och Izze var pigg och glad :) 
Gårdagens hoppträning!

Igår var det hoppträning för Fredrik igen. Vi värmde upp med att travhoppa ett räcke och rida över en markbom från båda håll. Vi gjorde sedan samma sak i galopp med fokus på balans och rytm. 
Vi hoppade några olika linjer och avslutade med en bana. 
Izze kändes superfin och vi fick inte ett enda omtramp på något hinder. Han gick på sidan en gång innan kombinationen på vägen tillbaka efter att ha hoppat oxern. Vi red an igen och då hoppade han den jättefint.
 
Herrn kändes som en tiger och sög lagom mkt mot hindren. Det är så gött när man hittar framåt lägena.
 
Vi fick beröm av Fredik, han tyckte att vi gjorde vår bästa hoppträning någonsin för honom. Jag har kämpat med min sits och det märktes väl tyckte han. Jag har jobbat på att sitta upprätt och att hålla jämna, låga och stilla händer. Jag har tänkt att jag ska ha armbågarna intill kroppen för då vrider jag inte på händerna. Jag blir dessutom rakare i hela kroppen har jag märkt. Mycket hjälp med sitsen har jag fått av Elisabeth på dressyrträningarna så det är ju kul att det märks även i hoppningen :) Han tyckte att vi hade en bra rytm och balans vilket gjorde att Izze var helt med på noterna. Herrn har blivit supermycket bättre på att lada i rätt galopp men såklart hänger ju det mkt ihop med balansen. Kul att han är med på vart jag tittar och landar i den galoppen. 
 
 
Kvällen igår var riktigt varm och det var länge sedan jag blev så svett. Izze fick en dusch efter träningen och det verkade som att han tyckte det var riktigt skönt. 
 
Idag ska herrn få behandling med akupunktur. Det var länge sedan nu och det ska bli spännande att se vad hon behandlar samt vad hon tycker om förändringen han har gjort. Han har inte så spända muskler som innan alla behandlingar med djurfysioterapeuten och all massage och stretching som vi gjort. Izze har haft en väldigt spänd nacke efter en omkullridning för säkert 15 år sedan. Han har också varit en aning stel i höger bog men igår kände jag inte av det alls när vi hoppade.
 
Det roliga är att Izze har aldrig varit så fin att rida som nu när han är 26 år! :)
 
Här är en skiss från gårdagens hoppning:
 

Markträning och ny kompis!

Igår tränade jag och Izze markträning. Vi tränade trick och löslongerade. Han var superduktig och lyhörd. Min goa pålle! :)
Lite stretching efteråt samt betande av gräs som jag gjort nu i några veckor.
Ikväll släpptes herrn ihop med en ny kompis. En annan svart varmblods valack. Det gick kanonbra! Kloka djur :)
Chilla i solen!

Idag har jag solat i bikini för första gången för i år. Riktigt skönt att slöa i solstolen slumrade även till en stund efter att vi ätit mat. Vi gick och köpte lunch och fika ingick. Fin utsikt från restaurangen och vi satt ute och åt. Riktigt trevligt! :) 

Uteritt i sommarregn!

Idag på kvällen tog jag och Kristine oss en sväng på våra pållar. Det var en riktigt varm kväll och medans vi var ute och red så började det regna men det var ganska skönt. Ett härligt sommarregn som friskar upp lite. 
Vi var ute i ca 1h 14 min och det blev mest skritt men en del  trav. mkt trevlig tur och Izze verkade mkt nöjd :)Sitting in the sofa!

 
 
Makeup/modell/styling: Jag

5 dagars!

Denna vecka är jag på kurs i Norrköping. Vi bor på hotell och vi lär oss en massa hela dagarna. Man är rätt mör i skallen i slutet av dagen :) Intressant är det och mkt användbart i mitt yrke så det är roligt! 
På kvällen idag blev det en sväng på stan. Jag behövde ett par bekväma skor som är bra för fötterna då jag just nu linkar runt då jag har ont i vänster fot. Jag jag haft för dåliga skor på mig och det är förmodligen det. 
Jag hittade ett par som jag gillade så det fick bli dem. Jag har provat dem lite ikväll och de känns sköna och jag känner mig nöjd. De är i skinn vilket get en mjuk och skön känsla.

Det blev lunchbuffé idag på stan vilket var mkt gott. 

Självklart saknar jag Izze men får tänka att det snart är fredag :)

Min älskade lurvboll!

Här följer en bildbomb på den finaste som finns <3 Jag tyckte han var så fin på många bilder så jag lägger upp ett helt gäng :)
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Shopping och skogstur!

Igår blev det först lite shopping och sedan en ridtur i skogen med Izze. 
Jag shoppade två ridtröjor, en långärmad turkos och en vit piké. Jag köpte också en randig skjorta och två sporttoppar. Izze fick även en ny grimma och grimskaft. Gamla terrängbilder!

Här är några gamla terrängbilder på mig och Izze från 2008 när vi träningar för Björn Palm. Jag blir riktigt sugen på att träna terräng nu :)
 
Bilderna är från en film.
 
 
Ett par bilder från banhoppningsträningen för Gunilla Krûger under en två dagars fälttävlansclinic -08:
 
 
 

Fredrikträning!

I förrgår red vi ett litet dressyrpass i ridhuset. Jag hade varit borta på konferens och Izze hade fått vila i 2 dagar. Han kändes fin ich inte alls överladdad som förväntat efter lite vila :)
 
Igår var det hopplektion för Fredrik. Fokus idag var lite längre vägar (då det är tävlingar utomhus nu) med fokus på balans och kontroll. Vi hoppade lite olika linjer samt en trekombination. Det är första gången som jag och Izze hoppar trekombination. Han gjorde kanonfint första vändan och sedan när vi vände på det och hoppade den från andra hållet kom vi in lite för snabbt så han bröt ut på hinder två. Nästa gång fick vi ordning på farten och han hoppade superfint! :) 
Jag måste jobba mer med att inte länga ut mina tyglar då det blir svårare att svänga och att reglera tempot annars. I övrigt var Fredrik nöjd med oss idag. Han tyckte att vi hade en fin rytm med fina språng. Jag försökte fokusera på att vara lugn och hålla låga händer. Mina händer åker gärna upp och det hänger ju ihop med längden på min tygel :) 
En kul träning och Izze var duktig! 
 
 
 

12,6 km i solsken!

Idag blev det en uteritt med Ewa på Lillen. Vi red ner till sjön och lät hästarna kyla benen lite. Vi var ute i 1h 13 min och hade en genomsnittlig hastighet på 10,3 km/h. Hastigheten sänktes ju en aning då vi vadade runt i vattnet. Topphastigheten idag var 30 km/h och det var när Izze blev lite busig på hemvägen och fick för sig att Lillen inte fick komma ikapp. Jag kan ju inte låta bli att skratta när han gör så för han blir så nöjd av att få burna iväg lite ibland ;)
En härlig tur med solen som sken och det var så där lagom varmt ute. 

Light trough leafs!

Kameran åkte med till stallet och jag tog några bilder i det sista av kvällens ljus när solen var på väg ner.
 
 
 
 
Foto: Jag

Dressyrlektion!

Igår var det dags för dressyrträning för Bettan igen. Vi gjorde skänkelvikningar på olika linjer. Izze lär sig snabbt vad det är vi ska göra och gör det själv fast i sin lättvariant som inte är lika jobbig som om man gör det helt korrekt. Så vi varierade övningen en del med att tvära olika många steg för att ta några steg rakt fram samt att lägga in 8 m volter i tvärningen. Izze gjorde några fina förflyttningar. 
Vi gick över till att jobba på öppnorna. Vi fick till några riktigt fina. 
Vi körde några sluta och det var lättare i ena varvet. Vi ska träna vidare på att få dem att sitta i skritt för att sedan jobba med dem i trav. 
Elisabeth tyckte att han hade blivit starkare och fått en bättre stabilare trav. Hon var också nöjd med våra öppnor. 
Kul att det går framåt! :) 
Jag har nyligen bytt bett på Izze till en fullcheek-bett. Ett vanligt 3-delat med fasta ringar men med parerstänger på sidorna. Jag har märkt att han gillar bett med fasta ringar då han blir mer stabil i formen på dessa. Dock nypps de vanliga i mungipan men på fullcheeken är skarven längre ifrån mungipan och nyps inte. 
Orange outfit igår :)
 
Fullcheek bett
 

Hårigt värre!

Igår var jag och köpte en hårskrapa till Izzes vinterpäls. Den är för hundar men fungerar utmärkt på vinterpäls på häst med. Det föll av en hel del päls och Izze stod och sov undertiden. Skönt att få bort en hel del hår.
Vi tog även ett dressyrpass i ridhuset. Han gick fint och vi fick till några fina diagonaler i skänkelvikning. Tyvärr var han rädd i ena hörnet av ridhuset då någon lastade en häst utanför. Han gillar inte det ljudet. 
Sammanfattningsvis var det ändå ett bra pass. Det gör mkt att värma upp ordentligt med olika övningar och förflyttningar i skritt innan man börjar med samma övningar i trav.RSS 2.0