Promenad och solros!

Idag skippade vi hoppträningen tråkigt nog men jag ville vara på det säkra med att Izze är helt bra innan vi hoppar. Vi tog en promenad idag och sedan gick vi några varv i solrosen. När vi kom tillbaka fick herrn massage och jag tyckte att det släppte bra i muskeln där halsen fäster där han varit stel nu några dagar och där han förmodligen sträckt sig. Han tuggade, slickade sig runt munnen, blinkade och gäspade samt skrapade med foten vilket allt är tecken på att en spänning släpper. Jag kände även med händerna att den blev mjukare så jag hoppas att det hade effekt. Jag hade även på linement som jag masserade in. 
Jag tittade på dagens hoppträning och idag var det fokus på styrka så de tränade markarbete. Mycket sugen på att vara med men jag vill helllre ta det säkra före det osäkra med min älskade vän.
Herrn har fått gå och beta i en hage med lite mer gräs idag och det uppskattade herrn och jag då jag slapp stå och beta honom för hand :)
 
Här är en bild på mig och Izze en vår för några år sedan:
Foto: Maria Backman
Ekipage: Jag och Izze
 

Målning och uteritt!

Idag målade jag ett gäng till med bommar och målade fler färgfält på några. Imorgon ev ska jag måla lite till om jag hinner.
Jag tog även en liten kvällstur på Izze som kändes superfin! Jag provade att trava några meter för att se hur han kändes och han rörde sig smidigt så det kändes skönt då jag gissar att han sträckt sig för någon vecka sedan och nickat lite i traven. Kändes skönt att han kändes fin idag. Insektsbetten så mkt bättre ut idag med samt att jag köpte en aloe veraspray, flugmedel samt en ny grimma och grimskaft till herrn. Aloe Vera ska dämpa kliande och svullnader av insektsbett så vi får hoppas den är bra.


Dagen i bilder!

Igår blev det brännboll och kubb med ett gäng kollegor. Superkul och trevligt hade vi! :)
Idag var jag och spontanfika hos bästa Jimmy och Tobbe. Jag var också hemma hos mamma och pappa och åt god mat.
Väl hemma igen åkte jag ut till stallet och gick en promenad med Izze och lät honom beta gräs. Jag målade också ett gäng hinderbommar. Jag hoppas de blir snygga sen när de är helt klara.
Här är några bilder från idag:


Kvällstur!

Ikväll tog jag och Karin en skritttur på våra pållar. Himlen sprack upp och det blev superfint väder. Riktigt härlig tut blev det! :)


Spirit!

Härom veckan fotade jag Spirit som mös i solen i sin hage. Just nu är den hagen aldeless grön och när denna bild togs fanns det knappt inget alls, det går fort mot sommaren nu :)
Foto: Jag
Häst: Spirit

Nya bommar!

Idag var vi och hämtade ett gäng nya hinderbommar. Jag grundmålade 6 av dem i vitt och fortsätter säkert imorgon kväll. Ska bli kanonkul med fler snygga bommar att träna med.
Izze fick vila idag men han fick gå ett par varv i solrosen och så kände jag igenom honom. Jag hittade inga direkta spänningar och jag sprang upp med honom för Karin och hon såg inget och sen sprang hon och Izze en vända när jag tittade och jag såg ingenting. Izze travade på precis som vanligt! Det kändes skönt!

Imorgon tänkte jag att vi ska ta en uteritt i skritt om det inte regnar som det förmodligen kommer göra imorgon, då får det nog bli tömkörning i rdihuset.


Solrosträning och gräs!

Idag betade jag Izze lite längre än vanligt och sedan tränade vi i solrosen. Det är superbra om man vill lösgöra bogar, manke, rumpa, ja hela kroppen egentligen. Efteråt stretchade vi och han fick flugmedel på sig. De tråkiga flygfäna hade bitit honom under magen så nu åkte det på en dos Switch por on som jag hade kvar av. Det har ju tyvärr slutat säljas pga miljöpåverkan men det tråkiga är att få myggmedel fungerar och det är ju en riktig plåga för hästarna med alla flygfän.


Födelsedags presenter!

Jag fick lite ridkläder bl a i födelsedags present. Jag fick en turkost tunn fleecetröja, ridskor och bl a detta:
 
Piké t-shirt
Ridstrumpor
 

Lite ojämn!

Idag red jag och Izze ett litet dressyrpass i ridhuset. Jag tyckte att han kändes lite ojämn i höger fram så jag slutade rida och gick in i stallet och stretchade och masserade honom. Vet inte vad han kan ha gjort förmodligen någon liten stäckning. Jag tänkte masserar honom ordentligt nu några dagar och promenerar med honom så får vi se om det släpper. Han var lite spänd i muskulaturen vid manken på höger sidan och lite i halsfästet så det kan ju vara det. Ikväll hade jag på honom linement och sen fick han ha Back on Track-ryggvärmaren på sig över natten. Det brukar mjukgöra musklerna fint om de är lite spända. Jag tänker att han kan ha slirat i leran i hagen eller ryckt till och sträckt sig. Vi får ge det några dagar så får vi se hur han rör sig.
 
Här är en bild på mig och Izze på Trossnäs -09:
 
Foto: Emma Bertilsson
Ekipage: Jag och Izze -09

Bohemian!

Här är två till bilder från min och Vickys senaste plåtning med temat "Peace, love and understanding" för ett projektarbete hon håller på med.
 
Modell: Jag
Häst: Izze

Mer firande!

Igår var jag på vårfest med jobbet. En mycket trevlig kväll med många trevliga människor. Vi lekte lekar och åt god grillad mat. En mycket lyckad kväll! :)
Idag var mamma, pappa, syster och Julia på besök för att fira min födelsedag en dag i förväg. Det blev också god mat och rabarberpaj till efterrätt.
Vi åkte även ut till stallet där Julia fick mata kaniner, mata hönor med gräs, borsta en ponny och så körde vi shettisen med vagn. En mycket nöjd tjej! :)


Förskottsfirande!

Ikväll har mina goa vänner firat mig i förskott på födelsedagen. De bjöd mig på en supergod middag med grillad lax och potatis samt gav mig superfina presenter! :) jag fick en superfin blomma, ett årgångs vin samt ett presentkort på Hööks. Tusen tack gulliga ni! <3
Izze fick en vilodag idag men fick beta lite gräs och sen borstade jag honom så han blev ren och fin. Imorgon är planen en liten uteritt som jag hoppas att jag hinner med. Har en del att fixa med imorgon.


Nya modellbilder!

Idag fick jag ett gäng nya bilder från Tobias och min plåtning i helgen. Här är en av dem:
 
Foto: Tobias Veser
Modell/makeup: Jag

Working Equitation/bruksridning!

Idag var det dax för We/bruksridning igen. Banan innehöll några nya moment och något vi tränat förut. Vi hade en ny bro, en gång att backa i  med förhöjda bommar, en fålla att gå in i-ringa i en klocka-backa ut, en grind, halt med frambenen mellan två bommar, slalom mellan koner med bollar på, hinderstöd m kon att flytta samt runda en trave med däck-hålla i en pinne/lans-backa runt i en cirkel. Vi tränade de olika momenten var för sig sedan red vi alla i en bana.
 
Izze gjorde alla momenten superbra direkt förutom att han var rädd för bron först. När han satte hoven på den så dunkade det till och då blev han rädd och kastade sig bakåt. Det krävdes en hel del övertalning innan han gick över den. Jag satte först av och ledde honom över några ggr och sedan satt jag upp och red över. Sen gjorde han det lugnt och fint! Duktiga pålle! Hans värsta är plötsliga ljud, så det var en perfekt träning för honom :)
 
Så här såg banan ut idag:

Dagens hoppträning!

Idag var det dax för hoppträning för Eva Rudehov. Izze var pigg som bara den men lyssnade helt ok på halvhalter så jag fick jobba med det i svängarna. Han känns superstark nu och hade inga problem att hoppa av nära hindret. Innan tog han ju gärna av stort istället för att ta ett till men det funkar inte när hindren blir högre så han måste lyssna på mig och ha modet att vänta med att hoppa av. Idag kändes det riktigt bra och stabilt. Lite snabbt gick det emmellan åt men ändå under bra kontroll. 
Efter vi hopppat banan på slutet var han så nöjd så han var tvungen att busa lite med att gasa iväg en bit. Busiga djur! :)
 
Vi hoppade olika linjer och avslutade med en bana på 90 cm.

Lite mer Selma!

Ikväll blev det en hel del fix här hemma. Jag har tvättat, lagat mat och sorterat i gardoben igen. Denna gång har jag fixar ordning på lakan, handdukar mm i min walk-in-closet. Skönt med lite bättre ordning.
Jag lagade fläskfilé med en sås av fetaost och soltokade tomater. Mycket gott blev det och det räckte även till några matlådor.
 
Här är några fler bilder på goa Selma:
 
 
Foto: Jag
Hund: Selma
Ras: Japansk Akita

Duktiga pålle!

Idag red vi ett dressyrpass i paddocken jag och Izze. Jag lät honom värma upp på långa tyglar och låg form i skritt och trav innan jag samlade ihop honom. Superfin var han och kändes mycket lyhörd och mjuk. Jag fokuserade på att rida med sätet och vikthjälper utan någon hand alls knappt. Han bar sig kanonfint. Vi galopperade i lite friskare tempo först och samlade sedan ihop och gjorde två klockrena galoppombyten, ett i vardera varvet så det fick räcka när han gjorde det så bra. Jag avslutade med han jobba honom i lite lugnare tempo i traven för att till sist låta honom jogga ner i trav på långa tyglar i lågform. Supernöjd med honom idag :)


Härliga helg!

I helgen har jag hunnit med en hel del. Igår plåtade jag med Tobias, red ut på Izze tillsammans med Emma och hennes häst Pondus, grillade hos morsan och farsan, festade på en båt med Ella mfl och var ute en sväng på Harrys. Full fart men mycket trevligt!
 
Idag har jag och Ella slöat framför tv:n, ätit god mat, åkt båt, promenerat med hennes vovve, lekt med min systerdotter, hälsat på syrran och ätit hemmagjorda hamburgare samt varit en sväng hos mamma och pappa.
 
Här är en bild från Tobias plåtning igår:
Foto: Tobias Veser
Modell: Jag
 

Plåtning idag igen!

Idag är det dax för plåtning igen. Jag och Tobias ska köra en session utomhus. Nu ska jag bara dricka ur kaffet och sen sätta fart med styling och makeup. Håller tummarna för att det inte kommer att regna.
 
Här kommer ett par till från min och Vickys plåtning:
 
Foto/styling/makeup/hår: Vicky Ruckman Le
Modell: Jag
Häst: Izze

Peace, love & understanding!

Nu ikväll fick jag bilderna från Vickys och min plåtning igår. Vicky håller på med projektet "Peace, love & understanding" och så här blev ett par av bilderna:
 
Foto/makeup/styling/hår: Vicky Ruckman Le
Modell: Jag
Häst: Izze
 

Garderobsfix!

Idag har jag sorterat, städat och organiserat i min walk-in-closet. Jag lyckades få upp nästan alla större örhängen på väggen så jag lättare får över blick över vilka jag har när jag vill använda dem. Jag sorterade även bland skärpen,väskorna och scarfsen. Skönt med lite ordning :)


Dagens markarbete!

Idag hade jag och Carin bestämt att vi skulle träna markarbete, Ella hängde på också men sin pålla. Vi byggde upp några små serier och red dem åt olika håll och i olika små banor. Izze var pigg då han bara blev longerad en sväng igår och vilade dagen innan. Han gjorde övningarna fint men blev lite pigg en runda och skulle galoppera över de vi skulle ta i trav, han insåg snabbt att det inte gick att hoppa studs över förhöjda kavaletti, så han gick över i trav igen :)
 
Så här såh dagens övningar ut:
 

Dagens modellplåtning!

Imorse strax efter kl 10 kom Vicky hem till mig. Vi skulle fixa inför våran plåtning. Vicky stylade ihop min outfit av mina kläder och smycken sedan sminkade hon mig. När stylingen var klar begav vi oss ut till stallet då Izze skulle vara med som modell på bilderna. Temat för dagens plåtning var peace, love and understanding och min styling blev bohem/gipsy inspirerad. Vicky hade ett fotoprojekt och ville ta bilder i naturligt ljus men fashionkänsla. 
 
Izze skötte sig över förväntan och stod ställt stilla, det burkar han vanligtvis inte vara så road av. Vi körde lite olika poser och sedan var vi klara ganska snabbt. Bilderna såg riktigt grymma ut när vi tittade på dem i kameran. Ska bli superkul att se dem sen när de är färdiga! :)
 
Här är en bild på stylingen innan vi drog iväg:

Härliga vårkväll!

Ikväll var jag och Karin ute och red på våra pållar i den härliga kvällssolen. Det blåste inte idag så det var riktigt härligt! Vi var ute i mer än en timme och det blev mest skritt idag men även lite trav och galopp. Riktigt skön tur i trevligt sällskap. Så himla skönt att kunna rida ut på kvällen efter jobbet nu, utan jacka och en massa reflexer :)
 
Här är några fler bilder på Selma från igår:
 
Foto: Jag
Hund: Selma
Ras: Japansk Akita

Selma!

Idag har jag städat bland Izzes grejer i stallet. Packa ner alla täcken och grejer som jag inte använder just nu samt gett bort en del saker till Ewa som jag inte använder. Hon har många hästar så det går åt. Jag har också sorterat och vikt alla saker i min hylla så nu är det minsann ordning där. Skönt att få det gjort!
 
Idag tog jag och Carin en sväng till sjön med Selma för att fota rävdjuret. Hon är så söt den hunden. Här är några bilder :)
 
 
Foto: Jag
Hund: Selma
Ras: Japansk Akita
 

Blåsig tur!

Idag blev det en uteritt i blåsten. Vi tog en kortare sväng idag då jag är förkyld och borde ta det lugnt. Herrn brydde sig inte så mkt om blåsten otroligt nog. Han var bara pigg och glad som vanligt men inte rädd för det som fladdrade i vinden. En hösilageplast vajade i vinden men han tittade lite på den bara och gick lugn förbi, duktiga pålle! :)
Det blev lite trav och galopp i skogen i lite lerpölar så det skvätte, det var kul! :) Så härligt när han är taggad men ändå lyhörd.


Nack-kontroll!

Idag svängde jag förbi stallet en sväng för att säga hej till Ella. Equiterrapeuten Hanna som masserat och fixat med Izze en gång för ett tag sedan var där och behandlade en annan häst i stallet. Jag passade på att fråga om hon hade någon tid till Izze snart. Jag har märkt att han är lite spänd i nacken senaste veckan och jag ville för säkerhets skull kolla så han inte gjort sig något.
 
Gulliga Hanna sa att hon kunde kolla lite snabbt på honom på en gång ifall hon tyckte att han behövde behandlas. Jag hämtade Izze i hagen och hon kände igenom hans nacke. Hon kände att han var liten aningen stel men sa att det var ingen fara och att det inte behövdes någon behandling då han hade full rörlighet i nacken. Det var riktigt skönt!
 
Jag har masserat hans nacke ett par dagar och smörjt in honom med linement och det verkar som att det haft effekt då jag själv också tyckte att han var bättre idag än för några dar sedan. Skönt iallafall att veta att det inte var någon fara. Jag ska fortsätta att massera honom och stretcha halsen och nacken nu, tänkte jag, några dagar så får vi hoppas att det försvinner helt.
 
Här är några bilder på Alladin och Carin som jag tog när jag var med dem på dressyrtävling:
 
Foto: Jag

Dagens WE-träning!

Idag red jag och Izze Working Equitation träning för Ewa Mårgård. Det var superkul och gick kanonbra! Polletten med sidepass har verkligen ramlat ner nu. Izze var dock rädd för mattan i början då vi tagit bort bommarna runt matta men efter några passeringar kunde han lugnt och fint stå på mattan helt avslappnad. 
Det är så kul att rida för Ewa då hon förklarar på ett så bra sätt hur man ska göra. Små superbra tips som funkar kanonbra!
Det bästa med de olika övningarna är att hästarna blir så lösgjorda och fina samt att man bygger förtroende vilket alltid är bra att ha vid alla typer av ridning. Perfekt hjärngympa för hästarna också, då de verkligen får tänka.
 
Här är en liten skiss på hur dagens övningar såg ut.
På slutet red vi en bana och tog alla momenten efter varandra.

Hoppträning!

Idag red jag och Izze hoppträning för Eva Rudehov. Vi hoppade en liten serie och några olika linjer. Izze kändes mycket lydig och vi fick många fina avsprång lite närmare hindren än vanligt, så det kändes bra. Herrrn brukar vilja stanna när man kommer för nära och gillar att hoppa av stort. Nu känns han starkare och har självförtroende att våga hoppa närmare också. Det känns kul! :) Min duktiga pålle!
 
Här är en liten skiss på några av övningarna vi gjorde idag:
 

Höstpromenad!

Jag hittade ett par bilder på datorn från i höstas när vi var ute på höstpromenad och hade med oss kameran. Då hade jag orange slingor i det röda i håret samt svart hår i nacken och ena sidan. Det svarta syns inte så bra på bilden men men. 
 
Foto: David T
Modell/redigering: Jag

Bästa Julia 3 år!

Förra veckan var jag och firade min systerdotter som fyllde 3 år. Här är några våriga bilder.
 
Foto: Jag

Valborgsmiddag!

Igår red jag lite dressyr på Izze i paddocken. Skönt att rida ute på en stor ridbana i solen. Herrn kändes mjuk och fin.
På kvällen åkte jag och Ella in till stam och gick ut och åt på Casanova. Vi åt varsin plankstek med oxfilé. Hur gott som helst. Trevlig personal och bra service, dit går vi gärna fler gånger.


RSS 2.0