Nytt träns och supertäcke!

Jag kunde inte låta bli att shoppa lite julklappar till Izze eller ska vi säga nyårspresenter? 
Han fick ett nytt anatomiskt träns från hööks med ett nackstycke som påminner om PS-tränsens nackstycke. Tränset satt bra på Izze och jag fick känslan av att han blev ännu mjukare i munnen och mer avslappnad i nacken. Ska bli spännande att se om jag märker någon skillnad även längre fram.
 
Herrn fick också ett supersilver-täcke som jag blev tipsad om av en hästvän.
Ett Bucas Power Turnout Extra. Ett täcke som ska ha en riktigt bra passform och kvalité. Det har en aluminiumbeläggning som reflekterar kroppsvärmen så de varken blir för kalla eller varma. Antibakteriellt foder som transporterar bort fukt så hästen alltid hålls torr. Man kan sätta på det på en svettig häst då materialet gör att hösten snabbt blir torr.
Täcket kan användas mellan -30 och +17 grader. 
 

Hoppövning!

Idag blev det hoppning i ridhuset med Elin och Nalima som sällskap. 
Fokus för dagen var balans och position samt lydnad och styrka.
Vi värmde upp med att travhoppa krysset från olika håll och vinklar med fokus på att inte springa iväg och att hoppa runda fina språng. Vi tog även krysset i galopp innan vi gick på studsserien. Vi red an i trav några gånger på studsen och några ggr i galopp. Izze älskar att hoppa studs och gjorde det fint.
Vi satte sedan ihop olika linjer av dessa hinder och red bland annat de versionerna som skissen nedan visar. 
Izze var taggad men lyssnade fint och alla språng kändes kanonfina. Skönt att få det att stämma så bra. Duktiga pålle som gör sitt bästa för att göra rätt. 
 


Redo för träning i kylan.

Härlig vinterdag!

Idag blev det en härlig ridtur med två tjejer i stallet och deras hästar. Det var kallt men solen sken och vi hade klätt oss väl så det var riktigt härligt. 
Izze var pigg och ville springa fortare än vad som är lämpligt när man rider i grupp. Vi red ca 1 mil i skritt och trav. De andra hästarna galopperade lite när Izze travade lite snabbare. Vi höll oss i trav då de andra hästarna också var lite taggade :)
En härlig tur blev det i det härliga vädret. Izze hade vit rimfrost i pälsen då värmen  från honom satte sig i topparna av pälsen och frös. Smart päls de har som kan vara varm mot kroppen på dem men samtidigt vara frusen i topparna :)
Hoppträning!

Igår var det hoppträningen för Fredrik. Vi fokuserade på balans och position och varvade hoppövningar i trav och galopp. 
Vi värmde upp över trav och galoppbommar för att sedan travhoppa två sockerbitshinder på volt (röda på skissen). 
Izze var lite väl taggad till en början då en annan häst härjade runt en del men som vanligt varvar han ner när vi enskilt hoppar de olika övningarna.
Travhoppa på volt gjorde Izze superfint. Jättefina språng där han hoppade fint med ryggen och kändes väldigt smidig. 
Vi red sedan över en serie av ett litet sockerbitshinder, ett galoppsprång, räcke, ett galoppsprång och sedan ett sockerbitshinder (gröna på skissen). Izze ville springa lite fort genom denna övning med rättade sig fint.
Nästa övning var travhoppa en oxer med markbom framför, landa i galopp och vända snettigenom över ett plank med markbom (blåa på skissen). Här hoppade Izze kanonfint. Vilket tryck han har i hoppet och det kändes knappt som att han behövde ta i. Jag skulle uppskatta att hindret låg på ca 1 m och han hoppade med god marginal . Vilken härlig känsla att flyga genom luften i balans! :) Duktiga pålle! :)
Som sista övning red vi i trav över ett kryss med markbom, oxer och sedan 5 galoppsprång till ett räcke (rosa på skissen) 
Riktigt bra känsla på sista övningen men jag red den bara en gång då jag ville ta det lite lugnt med herrn som hostat lite tidigare i veckan.
Kanonkul träning och Izze verkade mkt nöjd! 
Vi skippade över sista banan för att han inte skulle anstränga sig för mkt. Det kändes bra att avsluta träningen med en hel del energi kvar.
 

Kära tomten!

Sista tiden har jag spanat på två saker som jag skulle vilja ha till Izze.
Dels ett PS träns, Shine dressage Revolution i svart. (Brunt på bilden)
Ett anatomiskt träns som är designat för att passa hästens huvud på ett sätt som är bra för hästen. Jag har läst många bra omdömen om detta träns.
Mer info här:
http://www.psofsweden.se/sv/for-hasten/trans-shine-dressage-revolution.html

Jag önskar mig även ett kanonbra vintertäcke till herrn. Det är gjort i ett special aluminiummaterial som reglerar kroppsvärmen så att det aldrig blir för varmt eller nästan aldrig för kallt. Jag har fått tips om detta från en kompis som säger att detta täcke är grymt. Att detta täcke är det enda man behöver. 
Man kan sätta på det direkt på en svettig häst då materialet i täcket gör att hästen torkar snabbt. Man kan ha det mellan +17 grader och -20 grader. Det låter nästan lite för bra för att vara sant men vore grymt att prova. Bucas har ju rykte om sig att ha bra täcken.
Izze skulle vilja ha ett i 300 g foder. 
Mer om täcket här:
http://www.horze.se/regntäcken/bucas%C2%A0power-turnout-extra-classic/24067.html

Någon av er som testat eller hört något om hur dessa produkter är?

Förkylning!

Izze har varit lite hostig och snorig några dagar så vi har tagit det väldigt lugnt. Ingen feber och ingen konstig färg på snoret så jag hoppas att det ska gå över  av sig själv. 
Igår red vi mest i skritt men även lite trav för att han ska få röra lite på sig och inte bli överladdad. Han var pigg och glad så inget fel på energin. 
Vi tränade på att sakta av utan att jag behövde ta i tyglarna och att svänga bara med hjälp av vikthjälperna. Han svarade mkt bra och svängde snällt, saktade av och började trava med hjälp av bara sätet. Han är fantastiskt lyhörd. Vi var ju med på en clinic i centrerad ridning för ett tag sedan och det är kul att träna på det vi gjorde då. Hästar är mycket känsligare än vad många tror. 
Vi tränade även skänkelvikningar, öppna , Kyras fyrkant och serpentiner.Banan byggd!

Imorgon är det dax för Pay&jump i vårt ridhus. Ikväll byggde vi banan och pyntade den fin med lite juldekorationer. Jag hoppas alla ska bli nöjda över banan och tycka den var lagom svår/lätt. Det är svårt att få alla nöjda men men det viktigaste är att alla har roligt :) 
Jag kommer att fotografera alla ekipage imorgon och bilder kommer säkert hamna här i bloggen.
Här är några bilder från ikväll när vi pyntat klar.

Some old ones!

Håller på och laddar över alla bilder från min gamla mobil till datorn då jag har fått min nya telefon nu. Hittade dessa bilder på datorn som jag inte lagt upp förut.
 
 
Modell/makeup/styling: Jag

RSS 2.0