Hoppträning!

Igår var det hoppträningen för Fredrik. Vi fokuserade på balans och position och varvade hoppövningar i trav och galopp. 
Vi värmde upp över trav och galoppbommar för att sedan travhoppa två sockerbitshinder på volt (röda på skissen). 
Izze var lite väl taggad till en början då en annan häst härjade runt en del men som vanligt varvar han ner när vi enskilt hoppar de olika övningarna.
Travhoppa på volt gjorde Izze superfint. Jättefina språng där han hoppade fint med ryggen och kändes väldigt smidig. 
Vi red sedan över en serie av ett litet sockerbitshinder, ett galoppsprång, räcke, ett galoppsprång och sedan ett sockerbitshinder (gröna på skissen). Izze ville springa lite fort genom denna övning med rättade sig fint.
Nästa övning var travhoppa en oxer med markbom framför, landa i galopp och vända snettigenom över ett plank med markbom (blåa på skissen). Här hoppade Izze kanonfint. Vilket tryck han har i hoppet och det kändes knappt som att han behövde ta i. Jag skulle uppskatta att hindret låg på ca 1 m och han hoppade med god marginal . Vilken härlig känsla att flyga genom luften i balans! :) Duktiga pålle! :)
Som sista övning red vi i trav över ett kryss med markbom, oxer och sedan 5 galoppsprång till ett räcke (rosa på skissen) 
Riktigt bra känsla på sista övningen men jag red den bara en gång då jag ville ta det lite lugnt med herrn som hostat lite tidigare i veckan.
Kanonkul träning och Izze verkade mkt nöjd! 
Vi skippade över sista banan för att han inte skulle anstränga sig för mkt. Det kändes bra att avsluta träningen med en hel del energi kvar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0