Frost i motljus!

Idag blev det en ridtur på Izze i dagsljus. Solen sken och det var vacker vit frost på marken.





Foto: Jag

Shopping!

Shoppade lite ridgrejer som jag suktat efter ett bra tag nu. Mina gamla gaiters har jag haft länge nu och dragkedjan har gjort sitt så det var verkligen dax för att par nya.
Stövlarna är guld att ha då det är kallt då inte gaitersen går över skorna om man har för tjocka strumpor. Jag provred i de nya gaitersen i förrgår. Supergrepp och bra stöd för skänkeln! :)
Jag köpte även en svart lädergrimma med silverclinchers på nos och sidstyckena på rean. Jag skickade efter den tillsammans med stövlarna då de var slut i butiken. Hoppas den passar bra på Izze. Måste ta och fotografera honom i den sen :)
Vinterridstövlar
Gaiters (shortchaps)

Tråkigt väder nu!

Ge oss lite vinter nu. Känns som att jag på riktigt tröttnat på detta väder. Jag vill rida men då är det storm och regnar på tvären.
Mysigt att bara mysa, pyssla och massera pållen ibland men herrn behöver ju röra på sig också, han blir ju snabbt rastlös och jag med.
Jag vill rida i snötäckta skogar och strålande sol.

Från senaste plåtningen!

Igår var vi ute och dansade på Pitchers i Karlstad och vi hade en mycket trevlig kväll. Brukar inte gå dit men det var ett bra ställe. Vi var i delen längst in där de har dansgolv.

Här är en ny bild från min och Emmas senaste plåtning:


Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Jul i stugan!


Julia får se tomten för första gången :)

Den där tomten var ganska snäll han...

Många paket...

Julkänsla?

Idag har jag försökt få lite julkänsla. Lite julstädning, paketinslagning, tänt en massa ljus, lyssnat på julmusik och målat naglarna röda. Ja, kanske att jag känner lite mer julkänsla men lite snö skulle verkligen göra sitt.



Haha, jag blir på lite glatt humör så fort jag får syn på mina tånaglar :)

Hårfärgen!

Nu har jag fräschat upp hårfärgen lite och nu får vi se hur länge den vill sitta kvar.




Ridtur i den gröna!

Idag var jag ledig från jobbet och jag lyxade till det med att rida medans det var ljust. Härligt! Det längtar man efter hela veckan tills helgen kommer.

Ingen snö så långt ögat kunde nå utan bara gröna granar och tallar. Julkänslan lös med sin frånvaro.

Izze var på strålande humör och hade gärna galopperat hela ridturen. Idag fick han sträcka lite på sig i traven och det gillade herrn som frustade nöjt fler ggr :)

Lite oskarpa mobilbilder från vår tur:





Busfian!






Foto: Jag

Julklapparna klara!

Idag var jag och Lottan och shoppade julklappar. Nu är alla julklappar inhandlade och klara. Jag råkade även köpa lite julklappar till mig själv :)

En svart kavaj med tillhörande tighta kavajbyxor, ett linne, en ring, stora mysiga benvärmare samt lite coola lila lösögonfransar (som man kan ha till någon plåtning)

Jag köpte även en hårfärgning så nu ska jag fräscha upp hårfärgen lite :)


Detta var det jag köpte idag och det kanske blir outfiten på juldagen.

Han får mig alltid på bra humör! <3

Idag var det lite vit snö på marken och jag och Izze tog oss en tur i mörkret tillsammans med pannlampan och klädda som en julgran med en massa gula reflexer.

Snön lyste upp en hel del och vi både travade och galopperade. Pigg och framåt var herrn men ändå sansad :)

En riktigt mysig tur som gjorde mig på bra humör!


Foto: Emma Bertilsson
Häst & ryttare: Izze och jag

Nyårsklänningen!

Jag har beställt en klänning till nyår och bröllopet nu. Ett riktigt fynd som jag hittade på rea på en nätbuktik som jag nog aldrig har handlat ifrån förut. Ska bli spännande att se hur den sitter på!

Nu återstår bara vad jag ska ha för skor och smycken :)


Klänningen är från ellos.se

Vad tycker ni? Hiss eller diss? :)

Grabbarnagrus i regnet!






Foto: Jag

Quater!



Foto: Jag
Häst: Pokhé
Ras: Quater

Skrittpass!

Igår var jag och Frida ute och red en tur i skogen på våra busiga pållar. Izze var lite vild med det gillar vi! :D
Vi var tvungna att busa iväg lite när vi hoppade över en stock över vägen.

Jag är så sugen på att hoppa terräng nu! Vilket glädjerus det ger när man kommer susande i skogen mellan träden och sen när man ser ett hinder samlar man upp hästen och hoppar, och så galopperar man vidare :)

Idag var det stenhårt i marken så det blev ett skrittpass på ridbanan. Skänkelvikningar, bakdelsvändningar, ryggningar, ställa och böja igenom ordentligt i 8:or mm. Han kändes mycket mjuk och avslappnad och fin trotts att de skramlar med ridhusbygget bredvid ridbanan.

Det blev även massage och stretching av pållen.

Här är ett par mobilbilder på lurven:






Rosor!



Foto: Jag

Nyårsklädsel?!

På nyårsafton ska jag på bröllop och jag har funderat mycket på vad jag ska ha på mig. Klädvalet är fritt/kavaj och dessa är några av klänningarna som jag tittat på:

Beaded Assymetric Dress SEK 449, Little Mistress - NELLY.COM Julia Dress SEK 899, Nelly Eve - NELLY.COM Chistina Dress SEK 599, Soaked in Luxury - NELLY.COM One Sleeve Chiffon Dress SEK 249, Paprika - NELLY.COM Highlight Dress SEK 399, Nelly Trend - NELLY.COM
Nelly.com

Hm.se


Bubbleroom.se


Hjälp mig! Vilken av dessa gillar ni mest?

Tomtenissen!

Idag har jag varit hos Johanna och Henrik för att planera och provfotografera inför deras bröllop. Jag passade även på att fota lilla söta Leo.
Foto: Jag

Kattvakt!

I helgen är jag kattvakt åt Emmas katt Felix och självklart var jag ju tvungen att fota honom lite. Snälla Emma har nämligen lånat ut sin blixt och softbox till mig så den var jag ju tvungen att testa :)

Igår var det julbord med jobbet och det blev en mycket trevlig kväll i trevliga kollegors sällskap. Tack alla för en trevlig kväll! :)




Foto: Jag

Visst är han en sötnos Felix?:)

Grus i ögat!

Idag blev det lite dressyr på ridbanan. Det blåste storm så presseningar fladdrade och ridbanan var ganska blöt så jag red en stund i skritt och trav sen fick det räcka för dagen.

Izze var dock inte särskillt spänd trots vädret och jobbade på fint. Lite busig var han men på en bra sätt.

Han hade gjort en rejäl rullning idag i leran och när jag skulle borsta honom så fick jag grus i ögat. Jag har försökt tvätta rent ögat men det verkar väldig irriterat. Hoppas det ger sig tills imorgon.

Här är två bilder på en liten söt fröken:



Foto: Jag

Fölbebis!

Det blev en riktigt härlig tur i skogen idag. Izze var pigg och glad och ville helst smågaloppera genom hela skogen.

Vi såg en stock över stigen och steget innan sa jag hoppa till Izze och han var inte sen att svara utan tog ett stort skutt över den lilla stocken och busade iväg. Han stutsade och skakade på huvudet och låtsades som att jag gav galoppkommando så fort jag rörde mig i sadeln. Vilken sötnos han är min fina pålle. Han var inte stark alls utan bara busig.

Jag har ridit med så lite hand som möjligt sista tiden och bromsat med sätet vilket han svarar bra på även ute nu, känns kul. Han blir inte alls lika stressad när jag bromsar.

Jag fotade även Emma-Lottas nya lilla fröken som är korsning mellan halvblod/quater.

Jag tog några bilder i hagen medans solen var uppe och de andra när solen gått ner. Därav en del mörka bider.





Foto: Jag

Tidig julklapp!

Idag var jag och köpte en tidig julklapp till Izze. Han har breddat sig över manken så jag bytte koppjärn i min sadel igår.

Sadeln skulle dock behöva komma upp knappt 1 cm i fram, så därför köpte jag denna padd då man kan välja om man vill bygga upp sadeln fram, bak eller hela vägen.

Nu hoppas jag på att sadeln kommer att ligga som ett smäck :)


Bilden är lånad från Hööks.se

Sadelpadden är i fårskinn med ovansida i quiltad bomull. Med fickor och ilägg i memoryfoam så att du lätt kan justera sadelläget efter hur din häst ser ut i ryggen. Extra uppskuren för manken och kanal för ryggradsfrihet.

Sol!

Åh, vilket härligt väder det är ute idag! :) Man blir på så bra humör.

Nu ska jag dra till stallet och rida ut med Emma och Pondus. Det blir en tur i skogen :)

Jag tar med mig kameran till stallet så kanske bjuds det på lite hästbilder senare.


Foto: Emma Bertilsson
Modeller: Jag och Izze <3


Första bilden från idag!

Här är första bilden från det ena temat som vi körde inomhus idag:
Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup: Jag

Dagens makeup!

Under dagens plåtning körde vi fyra olika teman. Två stycken utomhus och två inomhus. Detta var makeupen för de teman vi körde utomhus.
Ska bli spännande att de hur bilderna ser ut i datorn, de såg fina ut i kameran. Det ena temat var lite annorlunda från de bilder som jag och Emma brukar fota så det ska bli extra spännande att se :)
Ikväll blir det middag och filmkväll med brudarna, det ska bli mysigt! :)

Väntan på vinter!

De gula löven är borta och nu väntar jag bara på att snön ska komma. Jag vill rida i skogen med snötäckta granar och solen som gnistrar i snön.

Imorgon ska jag och Emma fota. Vi tänkte köra lite olika teman både utomhus och inomhus. Ska bli kul att se hur min nya hårfärg gör sig på bild. Ikväll körde jag i en toning för att fräsch upp färgen lite.

Idag fick Izze en vilodag men jag var ändå där och pysslade om honom lite. Jag bytte även koppjärn på sadeln då han breddat sig över ryggen.



Foto: Jag

Höstlöv i solen!

Nu har vintern kommit till oss äntligen. Hoppas bara att det blir lite kallare då det inte går att rida när det är sån här blöt snö/kramsnö, det fastnar i hästarnas hovar och de kvrickar lätt fötterna. Idag kunde jag tyvärr inte rida pga av det. Nästa skoning blir det snösulor på!
Här är en höstbild så här i vintertider:

Fläckiga djur!

Idag blev det en mörkerpormenad tillsammans med Beccah och Caritha och deras pållar. Det var skönt att komma ut och röra lite på sig och Izze tyckte det var trevligt han med.

Jag har tänkt att jag ska ta det lugnt med Izze nu några dagar efter kiropraktorn så inte hans jobb blir ogjort.

Under hösten har jag tagit en del hästbilder, men inte hunnit kolla igenom alla. Jag bläddrade lite bland dem häromdagen och dessa hittade jag bl a.






Foto: Jag


Kiropraktorn!

Idag var en mycket väl meriterad kiropraktor ute i vårat stall och kollade över 9 st hästar. De flesta liksom Izze var lite sneda i bäckenet som han tryckte rätt. Izze satt också fast lite i nacken, vilket jag misstänkte innan, som han fick loss.
Nu ska han vila 24 h sedan promeneras eller longeras ca 10 min imorgon och sedan ridas lugnt några dagar. Ska bli mycket spännande att känna hur han känns och om jag märker någon skillnad.
Här är en bild på Izze för någon månad sedan:
Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze

Utgång!

Ikväll blir det utgång. Det var länge sedan sist så det ska bli riktigt kul! :)
Kanske syns vi ute i vimlet! :)
En modellbild från 2010:
Foto: Veronica Orrholm-Zentio
Modell: Jag

Ny kategori!

Jag har gjort en ny kategori här i bloggen, "Barnfoto" där hittar ni precis det som kategorin säger just bilder som jag har tagit på barn :)
Kategorierna ligger i vänstermarginalen här i bloggen.
Foto: Jag

Liten sötnos!

Igår kväll satt jag och bläddrade lite bland gamla bilder på datorn. Dessa hittade jag bland annat:
Foto: Jag

Ytterligare en givande dag!

Idag hade vi brandutbildning på jobbet. Vi fick släcka en brinnande docka med en filt, släcka eld med en brandsläckare samt mycket annan bra kunskap vad gäller att förebygga brand och hur man på bästa sätt hanterar en brandsituation.

Nu blir det att oftare kolla brandvarnaren, dra ur alla laddningssladdar som man inte använder, samt hålla fläktarana på datorn fri från damm.

Känns även extra viktigt att vara noga med att släcka alla ljus man tänder så här i vintertid. Det tar inte många minuter innan en lgh är övertänd av endast ett litet ljus.


Foto: Jag

RSS 2.0