Gårdagens långtur!

Igår var jag och Ella och red på Åsen. Jag red på en islandshästkorsning som heter Spira. Supertrevligt hade vi och det blev en hel del trav och galopp. Vi hoppade över små stockar och red över sanddyner och härlig skog. Vi var ute i mer än 2 timmar och varken vi eller hästarna var särskilt trötta när vi kom tillbaka.
I Spiras hage fanns ett tinkersto med föl, hur söt och busig som helst.
Vi hade med oss fika och vi fikade både innan och efter ridturen.
Det blev en mycket lyckad mysdag och på vägen hem åkte vi och köpte glass :)


We-träning!

Idag när jag skulle rida så började det regna så jag och Izze gick in i ridhuset och tränade några enkla WE-övningar.
Vi hade en grind av prassligt plastband, sidepass/ryggning vid polkagris bommar , flytta kon mellan hinderstolpar och rida med lans. Vi gjorde även flytta bog i en cirkel runt lansen åt både höger och vänster skänkel.
Ryggningarna med en hand och långa tyglar funkade superbra idag och vi fick till några riktigt fina sidepass också. Grinden var inga problem alls, han ryggade snällt och brydde sig inte alls om plast bandet trots att vi bara kört med rep förut.
Kändes roligt att han kommer ihåg så bra och att han håller sig lugn och stabil och inte blir stressad.
På slutet travade vi några varv i båda varven och han kändes superfin, inte det minsta öm i hoven. Kändes gött! :)

 

 Vår lilla bana idag.

Vi var lite matchade idag :)

Lansen. Vi red fram till den, halt, lyfte ur den ur pallen, red en volt med den i ena handen, halt, satte tillbaka. Vi gjorde både i vänster och höger varv.

Izze avslappnad och nöjd efter vårt lilla pass.


Sommarshopping!

Idag blev det lite shopping av sommarkläder, så nu håller jag tummarna att det blir en del sol så jag kan få lite färg på benen. Vore ju kul att inte blända folk när jag ska ha på mig mina nya shorts ;)
Tre linnen, två par shorts och en färginpackning till håret blev det.


Vilde!

Idag red jag och Izze ut en sväng. Vi mötte många saker längs vägen som andra hästar skulle ha reagerat på men Izze var hur cool som helst. Skrikande, springande barn med och utan skateboard, gräsklippare, lastbil, springande katter, hundar mm gick superbra, han tittade bara lugnt på allt ståhej och skrittade lugnt förbi.
När vi sedan var på väg mot skogen hörde vi hur en bonde plastade in sina hösilagebalar och det hade ett högt pysande ljud som herrn aldrig hört och det var så farligt att herrn inte kunde skritta på hemvägen. Småspringa på stället och ville springa. Som tur var så slutade bonden precis när vi var tvungna att passera hyffsat nära så vi tog oss förbi på ett ganska lugnt sätt. Det var meningen att vi bara skulle skritta då jag misstänker att herrn har varit öm i en framhov men han var skummig mellan bakbenen när vi kom hem. En mycket nöjd pålle som återvände till stallet då han fått anstränga sig lite. Den där pållen gillar att jobba :)
Skönt nog så kändes han superfin hela ridturen och inte det minsta ojämn, kändes skönt. Kanske snart ska börja trava så smått på mjuka, stenfria underlag :)


Plankmålning!

Idag efter jobbet åkte jag ut till stallet för att kolla till Izze på betet. Jag målade också klart ett hinderplank. Jag tyckte det blev fint fast lite annorlunda, vilket var meningen. Vissa hästar reagerar på sneda ränder. Bl a Izze har vägrat på polkagrisrandigt på hopptävling för ett antal år sedan och brukade titta till på detta plank när det var vit och rödrandigt. Kul med lite variation och nya hinder så detta fick bli designen.


Fix!

Idag har varit en riktigt skön söndag. Jag har varit hemma och fixat i lägenheten, lagat mat, tvättat, skrivit ut foton, kollat på film och bakat rabarberpaj. Hur skönt som helst att bara ta det lugnt en hel dag.


En bild!

Jag och Izze efter tömkörningen dom gulliga Annika tog på oss :)


Tömkörning!

Igår kväll blev det lite tömkörning med Izze i paddocken. Det blev mest skritt men även lite trav. Vi gjorde lite skänkelvikningar och ryggningar. Efteråt stretchade jag herrn.
Riktigt skönt med långhelg nu känner jag :)
Jag var även en sväng till Ikea idag direkt efter jobbet och köpte ett databord till datorn som jag fick igår :)
Nöjd med att jag skruvande ihop den själv!


Avkoppling!

Idag skrittade jag och Izze ut i skogen. Hur härligt som helst då vädret var på topp. Precis lagom varmt och soligt. Det är avkoppling på högnivå att komma ut i skogen på min pålle och bara känna lugnet och höra hur fåglarna kvittrar.


Nöjd!

Ikväll tog jag och Izze oss en skrittur i den härliga kvällssolen. Hur mysigt som helst och Izze var pigg och glad. Jag märkte inte av några ojämnheter så det kändes bra :)
Vi provade herrns nya outfit som vi shoppade i lördags. Han passar bra i starka färger.


Dagens fynd!

Det blev en hel del shoppande idag på Gekås. Mest hästgrejer och ridkläder :)
Här är några bilder på några av sakerna på bild.

Bred nosgrimma med vitt foder

Röda helskodda ridbyxor

Mörkblå piké 

Mörkblåa ridstrumpor

Dun väst från Mountain Horse

Svart t-shirt med guld tryck

Mörkblå funktionströja

Helskodda jeansridbyxor

3-fingers vinterridvantar och ridvantar med nät på ovansidan handen.

Två ljusstakar

Två vita kuddfodral


Ullared!

Idag var tanken att det skulle bli en hel del fixat här hemma i lägenheten men jag somande på soffan efter jobbet. Jag behövde nog sova då jag sov som en stock i 2 h innan jag vaknade. Hann iallafall tvätta, diska och plocka lite här hemma. Handla kan jag ju göra imorgon.
 
Imorgon efter jobbet ska jag och en kompis åka till Ullared och övernatta där för att sedan på lördagen hänga på låset och shoppa.
 
Jag har skissat lite smått på vad jag ska köpa och det lutar åt en hel del hästgrejer då det är det jag kommer att spara mest pengar på att köpa. Håller tummarna att de har en massa bra saker.
 
Det kommer också att bli lite kläder, smink, fotopapper och bläckpatroner till skrivaren tänkte jag.
 
 
Foto: Jag
Häst: Izze förra sommaren

Sommarmys!

Idag kom hovslagaren ut och tittade på Izzes hov. Han hittade inget så nu kan vi utesluta hovböld. Han böjde honom också och ingen reaktion. Izze får vila någon vecka nu och sen får vi se hur han ser ut och är det inte bättre får vi tar en tur till ATG och kolla om de kan hitta något.
Izze verkar glad och nöjd och haltfri i skritten så jag hoppas på att det inte är något allvarligt!
Så här mös pållarna idag i hagen när jag hämtade herrn.


Mys!

Ikväll åkte jag ut till Izze och pysslade lite med honom, masserade lite, han fick lite aspbark och så lät jag honom stå inne i boxen och vila lite. Skönt att slöa lite i boxen nu när de går ute på bete dygnet runt.


A9-ritten -13!

Idag har jag varit fotograf på Lag SM i Distansritt på A9-området i Kristinehamn. Det blev närmare 600 bilder totalt. De går att se här (oredigerade): 
 
Obs! Det är förbjuden kopiering av alla mina bilder, skriv ett meddelande här i bloggen med din mailadress om du är intresserad av någon/några bilder :)
 
https://plus.google.com/u/0/photos/102837650510964861585/albums/5887167196551060017
 
De lag som kom på 1,2 och 3e plats fick varsin inramad A4-utskrift i pris samt de två som kom på en dela 1a plats individuellt. Det verkade som att priset var mycket uppskattat bilket kändes väldigt kul! :) Alltid kul med en bild med som minne med hem.
 
Här är några som jag gjort en enklare redigering på:
Foto: Jag
 
Intresserad av någon bild? Lämna en kommentar med din mailadress (bara jag som ser) så kontaktar jag er :)
 
 
 

Hoppade med Alladin!

Idag tränade jag och Izze lite från marken. Han gjorde det superbra och var mkt lydig och följsam. Vi gjorde några enkla övningar i skritt.
När vi var färdiga sänkte han huvudet och luktade i sanden på ridbanan. Jag knäppte loss honom och backade några steg, då la han sig ner och rullade, söthästen! :)
Carin hoppade med Alladin i ridhuset idag och hon frågade om jag ville prova så det gjorde jag :)
Vi hoppade 5,5an som övningen heter. Ca 80 cm blev det och det kändes verkligen som han hoppade 40 cm. Izze hoppar ju alltid med god marginal till hindret samt är mindre än Alladin så det var en viss skillnad :) Kul att testa andra hästar ibland.
Izze verkade helt ok i gången idag så min teori om en mindre hovböld/liten blödning i hoven verkar stämma.


Dagen i bilder!

Några bilder från igår, inlägget blev aldrig publicerat då bloggappen krånglade.
Izze väntar på hovslagaren, Pondus blir badad innan plåtningen, ramade in några foton och lavendeln som jag shoppade på Ikea med kruka.


Terrängbilder!

Idag blev Izze skodd. Skönt att få på sommarskorna. Jag såg tre små rosa sträck i Izzes hov i trakten på höger fram hov, det var förmodligen anledningen till att han inte har känts helt hundra i traven sista tiden. Han har ju fått vila några dagar nu men imorgon ska jag gå en promenad med herrn och kolla hur han ser ut. Håller tummarna att det var det som orsakade det hela. Förmodligen har han trampat på något så det uppstått en liten blödning där men nu ska ju den vara bort verkad.
Jag har även fotat Emma och hennes vackra springare Pondus idag. Ska bli kul att se hur bilderna blev den. De såg superfina ut i kameran.
Jag och Emma var även en sväng på Ikea och shoppade lite saker. Ramar till helgens fotojobb på SM i distansritt, lakan, påslakan set, 2 st lavendelblommor till balkongen, ljus mm.
 
Nu på kvällen drog jag iväg till Trossnäs terrängbana och fotade Nadja och Mr Crazy när de tränade terräng. Jädrar vad sugen jag är på att hoppa terränghinder nu! :)
 
Här är några av bilderna:
Foto: Jag
Häst och ryttare: Nadja och Mr Crazy

Mer busdjur!

Lite fler bilder från betessläppet :)
Foto: Jag

Bildbomb betessläpp!

För några dagar sedan släppte vi ihop våra pållar i en hage med lite mer gräs i för att idag släppa dem på det riktiga betet. Jag hade med mig kameran då får några dagar sedan och fotade de lyckliga och busiga pållarna.
 
Det gick väldigt lugnt till, de hälsade på varandra utan pip och sprang en lite vända och sedan börajde de äta. Izze joggade runt lite medans de andra drog några repor. Min kloka herre! :)
 
Här är några av bilderna:
Izze vill hälsa på Mr Crazy
 
Mr Crazy och Alladin
 
Mr Crazy
 
Alladin
 
Avatar och Mr Crazy
Izze <3
 
Countess
Foto: Jag

Nyttig dag!

Idag fick Izze behandling av equiterapeuten Hanna. Lite laser i nacken och halsen fick herrn för att släppa lite spänningar men hon hittade inget anmärkningsvärt så det var bra. Herrn tuggade och slickade sig runt munnen och tyckte det var supergött! :)

Idag har jag även städat min balkong och planterat blommorna som jag köpte idag. Det blev mkt hemtrevligare!
Jag har också fixat ett helt gäng matlådor. Det fick bli en klassiker med köttfärssås och spagetti.


Grillning!

Igår var jag med ett gäng kollegor och grillade i Degerfors. En mycket trevlig kväll var det.
Idag målade jag några hinderbommar och sedan tog jag en tur på Izze i det härliga vädret. Hur gött som helst!


RSS 2.0