Stallhäng!

Idag pysslade jag bara med Izze och borstade honom så han blev blank och fin. Efter Izzefix tömkörde jag Alladin, Carins häst och visade henne lite trix. Alladin var en klok herre och jobbade kanonfint så det var kul! :)


Sidepass!

Idag blev det ett dressyrpass med Izze i ridhuset. Han jobbade på fint och vi tränade en hel del sidvärtes idag. Vi tränade först skänkelvikningar längs långsidan och sedan flytta in bogen. På slutet tränade vi sidepass över en bom. Det gjorde han klockrent direkt för vänster skänkel men för höger tyckte han att det var lite krångligare men gjorde det klokrent också på andra försöket. Han är så go och lättlärd min fina pålle, så fort han fattar gör han det direkt. 
 
Herrn fick även lite massage idag då han var lite spänd i nacken. Mycket av det fick jag loss i massagen men jag red honom i en låg form idag då att han skulle få slappna av i nacken ordentligt samt att jag ställde och böjde honom en del under ridpasset för att mjuka upp. 
 
Nu så här på kvällskvisten fixade jag med veckans matlådor. Det fick bli fläskytterfilé i gorgonzolasås och tagliatelle. Mycket smarrigt blev det! :)
 
Fotograf:  Emma Bertilsson
På bilden: Jag och Izze för något år sedan

Trevliga aktiviteter!

Senaste dagarna har det varit många trevliga och roliga saker. Jag har varit och hälsat på min syster och systerdotter som fyllt år, varit ute med en kompis, ridit pållen mm. Gjort saker som man mår bra av helt enkelt. Solen har visat sig och gett fina dagar vilket också har bidragit till positiv energi. Skönt att värmen är på väg.
 
Idag har jag varit lite nyttig och delklarerat och fixat lite här hemma. Nu strax ska jag titta på världscupfinalen i hoppning på tv. 
 
Senare blir det ridning och fixa matlådor till veckan.
 
Ha en trevlig söndag!
 
Foto: Tobias Veser

Specialhoppning!

Idag byggde jag lite annorlunda hinder mot vad vi brukar hoppa. Inga höga hinder utan fokus var på lydnad, byta galopp och ha roligt :)

Vi fick sällskap av en ny tjej i stallet och hennes häst. Pållarna tittade inte så mkt på hindren utan hoppade dem snällt. Vattenmattan tittade herrn på när vi red förbi och värmde upp med det var inga problem att hoppa över den sen.

Izze gjorde alla galoppbyten klockrena och det känns verkligen som att han har fattat grejen nu. I hoppningen är det ju väldigt logiskt för honom att han ska byta då vi ska svänga och han har fel galopp. Det känns superkul att han fixar det så bra nu, för inte så länge sedan blev det lite hur som helst med galoppen.

Vi värmde upp med att hoppa de olika hindren och red lite olika linjer åt olika håll. Vi avslutade med att hoppa en liten bana. Izze gjorde det superbra och lyssnade mycket bra. Pigg var han men inte stark och bar sig bra i galoppen i svängarna.

Izze tyckte det var superkul och busade lite på slutet med att springa iväg några steg på tvären, busdjuret! Han tycker det är lika kul att hoppa som jag :)

Vi invigde också Izzes nya schabrak som matchade bra till benskydden :)

Vattenmatta med vågplank

Däckhindret

Studs

Dräneringsrören

Klossarna

Banskiss

Nya schabraket


Bebisfoto!

Här är några bilder från min senaste bebisfotografering.
 
 
 
Foto: Jag
Bebis: Kasper

Tömkörning!

Idag borstade jag Izze länge och så fick han massage. Efter groomingen blev det tömkörning i ridhuset. Herrn var lite spänd då det blåste storm ute men jobbade fint stundtals. Han fick gå över några bommar i skritt och trav och sedan gjorde vi lite skänkelvikningar samt galopparbete.


Grillning och städ!

Igår grillade i vid stallet och vårstädade. Supermysigt med strålande sol och trevligt sällskap. Jag och Izze red ut en sväng i skogen och jag hade den där underbara känslan då det känns som att man är ett med hästen och att mina tankar styr oss dit vi ska. Vi galopperade genom lerpölar och det skvätte härligt i kring oss :) Fåglarna kvittarde i skogen där vi red och jag kände det där lugnet som man bara kan känna när man är i skogen, om ni förstår vad jag menar :)
 
Ikväll har jag tvättat, fixat och lagat mat. Det blev kyckling i ugnen och potatisgratäng, mums!
 
Mobilbloggningen funnkar inte just nu då blogg.se-appen krånglar i vanlig ordning så inga bilder från gårdagen tyvärr men ni får hålla till godo med en modellbild jag fick på mailen idag :)
 
Foto: Tobias Veser
Modell: Jag
 
 

Jag på utställning!

En fotograf som jag har fotograferat tillsammans med kommer att ställa ut några bilder som vi skapat i en utställning. Utställningen kommer att vara i Arvika där även andra bilder han har skapat kommer att visas. Här är ett par av de bilder som kommer att vara med i hans utställning.
 
Foto: Tobias Veser
Modell: Jag
 
 

Min nallebjörn!

Foto: Jag
Häst: Izze

Lite trim!

Idag red vi ett pass i ridhuset. Vi tränade serpentiner, tempoväxlingar i trav och galopp. Vi gjorde även några byten och ett av dem satt nästan helt rent. Vi tränade galoppfattning, halt, framdelsvändning och ny fattning. I höger varv var det svårare att få en riktigt bra fattning utan något travsteg och herrn ville inte ställa sig klokrent inåt så han fick vara rak i fattningen, så det ska vi träna vidare på. Vänster varv var det inga som helst problem.
Idag tog jag ut alla brodd och det känns mkt skönt att slippa dem. Ett riktigt vårtecken att få göra det :)


Min fina!

Här är några bilder från i vintras på min ädla springare :)
 
Foto: Jag
Häst: Izze <3

Snart är sommarpälsen här!

Just nu ser Izze ut som en hyena i pälsen då vinterpälsen inte har släppt helt ännu. Mycket hår lossnar varje dag när jag borstar och man ser den korta svarta sommarpälsen under lurvet. Skönt för honom att få av sig det.
Här är en bild från i maj för ca 3 år sedan skulle jag tro när vi är och tränar hoppning på gräsbanan på Trossnäs.
 
Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze

Ny utrustning!

Igår testade jag ett par nya grejer som jag har köpt till Izze. Ett par nya stigbyglar och tyglar. Stigbyglarna är av säkerhetsmodell med ledad fotplatta som även ska dämpa stötar för ryttarens knän. Tyglarna är i sk. supergrip material som gör att man inte lika lätt tappar greppet om tygeln. Jag länger ofrivilligt på mina tyglar när jag rider och dessa funkade väldigt bra faktisk då de inte glider mellan fingrarna.
Jag kunde heller inte låta bli att köpa ett nytt schabrak som matchar Izzes nya benskydd :)
 
 
 

Dagens hoppträning!

Idag red jag och Izze hoppträning för Eva Rudehov. Izze var pigg och glad och tyckte det var superskoj. Det kändes som att han hade gott självförtroende och hoppade alla hinder utan tvekan. 
 
Vi tränade lite olika linjer med relaterade avstånd samt avslutade med en bana. Jag och Izze hoppade en bana på ca 80 cm. Kändes mycket bra men vi fick några omtramp då herrn låg på framåt. Han var superduktig och bytte galopp i alla svängarna så det känns som att han börjar komma på grejen med att byta galopp. Duktiga pålle! :)
 
Kul var det att hoppa idag och vi hoppade över de nymålade vågplanken och bommarna.
 
Så här såg de olika linjerna ut och den avslutande banan:

Uteritt!

Idag red jag och Izze ut längs de mjuka grusvägarna. Herrn var pigg efter 2 dagars vila och ville gärna springa fort. Vi travade på så herrn fick sträcka på benen sen lugn trav och galopp på hemvägen. Kul var det och skönt att kunna rida ut nu på kvällarna! :)


De nymålade bommarna!

Så här ser en del av hindermaterialet ut efter lite ny färg och uppfräschning :)


Tips för fällande häst!

Idag har jag fixat en hel del med bilder. Bl a med bilder från gårdagens distansritt.
På em åkte jag ut till stallet och borstade Izze. Jag höll på i mer än 1 h 30 min med att få bort en massa gammal vinterpäls. Jag borstade länge med en ryktsten innan Ewa kom med en borste som hon har köpt till sina hundar. Den var riktigt bra måste jag säga! Den borde alla hästägare ha som har en häst med mkt hår.
Nu har Izze fläckar med kort svart blank sommarpäls och dassig vinterpäls med mycket hår fick jag bort. Skönt att det mesta snart är borta :)


Sämsholmsritten!

Här är ett gäng bilder från Sämsholmsritten i Herrljunga från igår.
 
Ewa och Lillen uppvärming innan start.
Ella och Chanell innan start.
Vätskekontroll till ryttarna i farten.
Vatten till hästarna
Enar, chaufför och pulsansvarig i teamet.
Jogg avsuttet på väg in mot pulskontroll och vetrinärkontroll.
Maria Hagman-Eriksson tv. och en till medtävlande i 80 km-klassen.
Några i 50 km-klassen samt en ur Prova-på-klassen.
Deltagare i 80 km.
Frida Söderström i 80 km.
Målgången.
Foto: Jag

Dressyr!

Igår blev det ett dressyrpass med Izze. Vi var själva i ridhuset så först var han lite spänd och gnäggade efter en annan häst som ropade men efter lite trav blev han lugn igen. Vi red mjukgörande först i skritt och trav sen rullade vi runt i galopp och gjorde några byten. Vi fick inget helt rent byte men han bytte iaf, det är jag nöjd med :)
Efter ridpasset skulle jag ta upp Izzes skit, så jag släppte honom lös. Först gick han efter mig men när han såg att jag skulle plocka upp bajsen och inte göra något kul med honom så tröttnade han och gick och väntade vid stora porten. Vi skulle gå ut genom den lilla dörren i andra enden så jag ropade på honom och då kom han gående sötnosen :)
 
Plocka skit är tråkigt, jag väntar vid dörren.
Aha, vi tar den vägen
 
 

Dagens WE-träning!

Idag var jag och Izze med på Working Equitationträning för Ewa Mårgård i ridhuset. Några nya övningar från sist. En yogaboll var med, långa stripor av spressening att gå igenom samt det svarta halv röret i plast att gå över, var nytt för denna gång.
 
I övrigt körde vi samma övningar som sist fast uppsuttet. 
 
Grinden fixade Izze superbra. Vi krokade av repet, höll kvar det i handen när vi samtidigt backade, red igenom hinderstöden, backa och hänga tillbaka repet igen runt stödet. Första två gångerna kom vi för långt ifrån när vi skulle sätta tillbaka repet men tredje och fjärde gången satt det klockrent. Superduktig var han! :)
 
Gå över mattan var lite läsigt och han gick med höga knän över den först men sen gick det bra.
 
Presenningstrimlorna gick bra att gå igenom så länge hans öron inte behövde röra presenningen. Han bryr sig inte om resten av kroppen och huvudet men öronen får inte nuddas av presenningen. 
 
Backa i L gjorde han hur bra som helst, sidepass över bommen gick fint för vänster skänkel men höger var svårare men vi fixade det till slut.
 
Halvröret i plast tittade han lite på sen gick han över det. Yogabollen skippade vi idag men det var några som red hästen mot den så den puttades framåt, Izze var inte rädd för den fast den rullade runt lite här och där inne i ridhuset när de andra tränade med den.
 
På slutet tränade vi mönster runt tre röda plast sockerbitar. Vi flyttade för ytterskänkel runt sockerbitarna så de korsade bakdelen. Jag och Izze red lite mönster runt dem med att flytta bakdelen och stanna mitt emellan och backa ut bl a.
 
Alla övningarna gjorde jag och Izze i skritt idag, några gjorde några övningar i trav. Vi ska köra samma grejer fast i trav nästa gång. Det ska bli spännande, jag och Izze ska ta och träna lite själva innan också.
 
Jag kände mig mycketnöjd med dagens träning, han har verkligen blivit mycket coolare med många saker än vad han var tidigare för bara något år sedan :)
 

Ytterligare en aktiv dag!

Idag var jag med Carin och Alladin på dressyrtävling. När vi kom hem fortsatte jag att måla hinderbommar. Jag fixade också en ny sak att ha som utfyllnad under hinder. Blev kanonbra! :)
Sen har vi vårstädat i stallet, ätit glass och korv m bröd och fixat lite i den nya sadelkammaren i ridhuset.
Efter allt fix var jag ganska trött så jag tömkörde Izze idag. Han gick så himla bra! Han gick i låg kanonfin form igenom hela passet och frustade och verkade supernöjd, duktiga pålle! Vi körde skänkelvikningar på volt idag i trav och han gjorde dem klockrent. Riktigt kul att se när han går så fint! :) i galoppen blev han lite busig men jobbade fint där med sen.
En härlig dag ute i friska luften, nu är jag så där skönt trött.
Till kvällsmat fick det bli kycklingfilé och potatisgratäng, hur gott som helst.


Effektiv dag!

Imorse vaknade jag av mig själv före kl 8, det hör inte till vanligheterna. Jag passade på att tvätta, vika tvätt, diska och planera färger på hinderbommar. När butikerna öppnade åkte jag iväg och shoppade på Lager 157 och Stadium outlet. Det blev ett par byxor och några tröjor. Två piké tröjor att rida i och två vardags tröjor. Kul med lite färg så här till våren.
Efter shoppingen åkte jag iväg och fotograferade en super gullig bebis. Jag tror bilderna kommer att bli superfina.
På em åkte jag till stallet och tog hand om kusen och målade hinderbommar. Nu är nästan alla träbommar målade.


Härliga häst!

Idag tog vi en kortare tur ut på de vårmjuka grusvägarna. De är perfekta att rida på just nu. Vi travade och galopperade lite. Hur härligt som helst att bara stå i stigbyglarna och rulla fram i galopp :)
Vi gick ett varv i paddocken när vi kom tillbaka för att kolla om den tinat. Underlaget där är super redan. Det är enormt vad bra den sväljer vatten och håller sig fin. Ska bli härligt att kunna variera från ridhuset och rida där nu också.


Promenad och målning!

Idag tog jag och Izze en promenad. Hur skönt som helst i den härliga vårluften och det är fortfarande ljust ute länge. Gött att röra lite på sig och få lite luft.
Jag målade några bommar idag igen, de blir fräscha och fina :)


Markarbete!

Idag red vi markarbete på hoppträningen för Eva Rudehov. Vi red i galopp och hoppade på tre kryss. Fokus var på lydnad, samling och balans. Efter de tre hindrena vände vi snett igenom och gjorde galoppombyte ut i andra varvet.
 
Izzes kändes kanonfin och gjorde övningen kanonfint! Jag är supernöjd med honom. Han samlade galoppen bra och kändes stark i galoppen trots det lugna tempot. Han har blivit enormt mycket starkare nu, han orkar galoppera ordentligt. Han gjorde två klockrena galoppbyten idag, duktiga pålle! Han är riktigt smart, han fattade precis vad han skulle göra :)
 
Så här såg övningen ut som vi red idag:
 
Nyttig övning för att träna teknik, kontroll och styrka.
 
 

Måla plank och bommar!

Idag målade jag några plank och bommar i stallet. De kommer bli som nya igen :)
Jag pysslade lite med Izze också men han fick vila idag. Imorgon är det hoppträning, ska bli superkul! :)
Mina fina tulpaner fick bli med på bild, det är så fint med blommor, man blir glad när man ser dem.


Galoppombyten!

Idag blev det ett dressyrpass på Izze. Vi red lite mjukgörande först och sedan avslutade vi med lite galopp och galoppombyten. Han gjorde den riktigt bra tycker jag. Inte helt rena men något av bytena var nästan helt rent. Han bytte med frambenen först och sen bakdelen men det är ju en bra början. Vi har inte gjort byten alls så många ggr någonsin så jag var mkt nöjd med herrn. Själv är jag ingen stjärna på byten då det var många år sedan jag tränade på det men kul att han förstod vad han skulle göra. Vi red snett igenom och bytte när vi kom ut i andra varvet. Vi gjorde bara några stycken för att han inte skulle bli trött och tycka att det var kul! :)
Idag hade vi ridläger men ett gäng barn. Supermysigt och roligt hade vi. Ridning i paddocken, uteritt och körning av ponny bl. a. Vi grillade korv till lunch i det härliga vädret och det var riktigt varmt och skönt i solen ute. Jag har fått några nya fräknar :)
Jag har även målat lite hinder och tänkte att jag ska fortsätta fixa lite imorgon efter jobbet.


RSS 2.0