Löshoppning!

Idag löshoppade vi ett gäng hästar i ridhuset. Izze var sist ut och verkade tycka att det var kul! :)Härlig galopp!

Jag har uppdaterat bloggen lite dåligt men ska skärpa mig :)
Ikväll blev det uteritt med Izze och vi travade och galopperade på gräsängar och grusvägar. Riktigt härligt var det. Herrn var lugn med busade lite och ville racea lite :)


Platt orm på vägenModellplåtning!

I helgen fotade jag Jimmy, här är ett par av bilderna:
 
Foto: Jag
Modell: Jimmy

Midsommarafton!

Igår firade jag midsommar med bl.a. Jimmy som är en av mina barndomsvänner. Vi började dagen med en fotosession med Jimmy vid bl.a. ett vackert vattenfall.
Senare blev det midsommarlunch med en massa god mat och jordgubbstårta. På kvällen drog vi vidare till en fest med några kompisar. Sammantaget en mycket trevlig och lyckad midsommar :)
Batterierna  i min kamera var dåliga efter två dagars fotosessioner så det blev inte så mkt midsommarbilder men här ör några iallfall.
 
Foto: Jag, utom de två sista
 
 

Härliga helg!

Helgen har varit riktigt bra och den avslutades med en 7 km tur med Izze. Vi galopperade i en hastighet av 27 km/h och han låg och rullade på så fint och lugnt. Han verkade mkt nöjd att få komma ut en sväng efter två dagars vila. 
Djurfysioterapeuten tyckte att Izze hade blivit väldigt mkt bättre igår när han var här än sist och det var kanonkul att höra. Akupunkturen måste ha haft bra effekt. Inga spänningar i bogarna, rakt bäcken och benen var bra. Lite kvar i nacken men mkt bättre :) Skönt!
Ny skor!

Igår blev Izze verkad och fick nya skor. Det blev ingen ridning så herrn fick vila en dag. Idag kommer djurfysioterapeuten och det ska bli intressant att se om han blivit bättre i nacken och bogen. Jag tycker nog att han blivit det. Izze vill att jag ska klia honom ganska hårt i nacken och det brukar han inte gilla. Han vill att man ska vara försiktig med hans nacke annars så det borde vara ett gott täcken :)


Skönt att bli kliad 

Härlig kväll!

Idag red vi ut en sväng i skogen. Riktigt härligt väder och Izze var pigg och allert. Grannen till stallet sköt lerduveskytte och Izze är skotträdd men det gick hyffsat bra ändå, en stor timmerbil passerade i full fart, herrn rörde inte ens på ett öra. Vi passerade ett fladdrande partytält som höll på att sättas upp. Vi passerade några som sågade ner björkris med en mororsåg samt slängde upp dem på en släpvagn och körde iväg. Herrn tittade nyfiket med huvudet på skaft men var ändå lugn. Vi gick även över en liten träbro i skogen, såg ett gäng rådjur som sprang samt en häst med vagn. Tur att herrn är så pass cool som han ändå är. Det har han inte alltid varit kan jag säga. WE-träningen har verkligen gett resultat! :) 
Det blev mest skritt och trav idag men även lite lite galopp innan vi fick sakta av då vi mötte hästen med vagnen. En härlig kvällstur. 
Kunde inte låta bli att shoppa lite hästgrejer idag på nätet så jag klickade hem sakerna på bilden :)

Benskydden är mkt smarta då man kan byta färg på iläggen :) perfekt att kunna matcha olika outfits ;)Kvällstur och fix!

Igår blev det en kvällstur med Izze då det var så varmt ute. Vi red längs grusvägarna över gärdena och travade och galopperade. Herrn var lugn och rullade fint i galoppen. En riktigt härlig tur! :)
Idag blev det städning och fix här hemma. Fixade lite på balkongen med ljus och lycktor. Jag åkte ut och kolla till herrn också och klia honom lite. 
Bilder från Riksmästerskapet i medeldistans -14!

Foto: Jag
Ekipage: Ewa Mårgård och Kiidajj
 
Grattis till godkänt i T90 km med snitthastighet på 16.8 km/h och första 90 km tillsammans.
 
Se alla bilder från igår här: 
https://plus.google.com/photos/102837650510964861585/albums/6022301752023342721

Kvällsritt!

Idag har jag varit fotograf och kartläsare på riksmästerskapet i medeldistans på A9 i Kristinehamn. Blider kommer att läggas upp här i bloggen samt i mitt Googlealbum. Länk kommer.

När jag kom hem blev det en härlig ridtur på den bästa.Torsdagens hoppträning!

I torsdags var sista hoppträningen för den här terminen. Izze kändes kanonfin i hoppningen och kändes som en tiger :) En kul träning med roliga övningar och Izze var helt med på noterna.
Det avslutande banan vi hoppade såg ut så här som på skissen. Det var växlande trav oh galopp för att jobba med lydnad, position och balans. Fredrik berömde min position och sa att han var mycket nöjd med den. Det var kul att höra! :)
 
Nyduschad pålle efteråt 

Dressyr X2!

Igår och i förrgår blev det kortare dressyrpass i ridhuset. Herrn har känts väldigt fin. Galoppen har varit väldigt lugn och bärig samt att skänkelvikningarana och Öppnorna känns fina :)
Ikväll blir det hopplektion, den sista för säsongen. 
Hästfotografering!

I helgen blev det hästfotografering av hästen Robert. En kompis har precis skaffat ny pålle så han var tvungen att förevigas :)
Här är några av bilderna. Det kommer flera efter hand.
Foto: Jag
 
 

RSS 2.0