Shopping!

Igår unnade jag mig själv lite shopping. Jag köpte några presenter till min systerdotter och lite kläder och annat till mig själv.
Jag köpte gråa jeans, en blå topp med urringad rygg, smycken, en väska, bikini, underkläder, smink mm. 
Jag hittade en massa mer fint men man kan ju inte köpa allt :)Upp på berget!

Idag red jag och Izze ut en sväng i skogen och upp på berget. Vi fick sällskap av Kristine och Simzon. Vi var ute i ca 1 h och det blev mest skritt men även lite trav och galopp. Riktigt härlig kväll med sol som var på väg ner. 
Imorgon arrangerar vi Pay & Jump så ikväll byggde vi banan. Det ska bli kul! :)
Knoppar som brister!

 
Foto: Jag

Fredrikträning!

Idag var det hoppträning för Fredrik. Vivar bara två stycken då de andra var på semster, hade halta hästar och blev sena från jobbet. Så idag fick vi verkligen valuta för pengarna.
Skönt var att Izze blir så mycket lugnare på uppvärmningen då man galopperar samtidigt. Annars stressar han upp sig och blir svårriden. 
Vi värmde upp med skänkelvikningar i trav, öka och minska volten samt tempoväxlingar i galopp. 
Vi började med att hoppa de olika linjerna som är på skissen nedan. Hinderna var gjorda lite så att hästarna ev skulle titta till lite på dem men det brydde sig inte Izze om :)
Izze gjorde linjerna bra när piloten red som hon skulle :) Han var dukrig idag tycker jag och med på noterna. Han gjorde till och med galoppbyten i några av de snävare svängarna så han var med och lyssnade fint.
Jag måste rabbla mantrat ner med händerna och sitt upp! :)
Vi avslutade med att hoppa denna bana som är på skissen. Det var lite det lättaste att komma ihåg vägen så jag har säkert missat någon sväng även på skissen ;) haha
Det var en tjej som filmade så kanske dyer det även upp en film från dagens träning.
 

Skön kvällstur!

Ikväll blev det en lugn tur i skogen med Izze. En riktigt härlig kväll och det var så skönt och avkopplande att skritta på stigarna i skogen. Solen sken och var på väg ner, väldigt vackert. 
Vårblomster!

Idag efter jobbet åkte kameran fram då jag var tvungen att föreviga det vackra vita trädet undanför där jag bor. De vita blombladen hade redan börjat lossna och bildade ett vitt täcke på marken. Jag har spanat på det där trädet några dagar men nu var det dags :)
 
 
Foto: Jag

Middag, cykel och ridtur!

Igår cyklade vi 1,5 mil till en vän som bjöd på middag. Mkt god middag med pulled pork och några glas vin. Vi sov kvar i gäststugan och sedan cyklade vi hem igen idag vid lunch. 
Det blev pizza i solen till lunch och kaffe på det. Riktigt härligt! Jag tror jag fick några nya fräknar på näsan :)
På kvällen idag tog jag och Izze en liten skogstur på 6 km. Vi skrittade en del i skogen och travade och galopperade på grusvägarna. Vi har uppe i 35 km/h, riktigt härligt att susa fram i den härliga kvällsluften och solen var på väg ner. 
En härlig helg har det varit :)
Bebiskanin :)

Små plupp!

Idag red jag Izze i paddocken. Kanonhärligt väder så man blir aldeless glad och varm inombords.
Vi red med fokus på små hjälper och styrde med hjälp av säte och ben. Jättelyhörd var han så det var riktigt roligt! Vi galopperande en del och han verkade nöjd. Det stod två små hinder med 7 m emellan i paddocken så vi hoppade dem några gånger från båda håll. Fin känsla och han hade fina jämna språng emellan. Vi red inte så länge idag utan avslutade en med skrittur på en skogsstig. 
Idag bytte vi pannband på tränset till vita pärlor. Det passade han fint i :) 
Herrn fick också beta lite gräs en stund det är det bästa han vet på våren. 
Jag var och shoppade linfrökaka till honom idag som ska vara bra för magen och pälsen. Löshoppning!

I torsdags anordnade vi löshoppning i stallet och jag fotograferade några av hästarna. Bilderna blev inte så bra då det var lite mörkt i ridhuset för fotografering.
 
 
Foto: Jag

Therese och Lasse!

Hade med mig kameran till stallet igår och tog bl a några snabba bilder på Therese och Lasse. 
 
 
 
Foto: Jag

Sommardäck!

 Igår tid jag och Izze en promenad på en skogsslinga. Härlig vårluft och Izze gick snällt med huvudet sänkt bredvid min axel. Han gillar att vara ute och promenera och se sig lite omkring. 
Efter stallet åkte jag till Örebro för att byta till sommardäck på bilen hemma hos mamma och pappa. De bjöd på mat och skickade med mig bär och svamp hem. Skönt att ha sommardäck på bilen den går mkt tystare och det betyder att det snart är sommar :) Dressyrträning!

Igår red vi dressyrträning för Elisabeth. Izze ville fuska lite till en början men jobbade fint sen när piloten fick ordning på sig själv. Hon tyckte att vi blivit mkt jämnare i formen och att min sits har ändrats mkt till det bättre. Det var kul att höra. Vi tränade öka och minska volten med fokus på blicken och att rida med ben och säte. Sedan körde vi öppna och 10 m volter längs långsidan och galoppfattningar ur volten. Izze gjorde fina fattningar och bibehöll en bärig fin galopp. Duktiga fina pålle som blir starkare och mer bärig steg för steg :) 
När jag håller mina armar intill kroppen och händerna jämna och ihop så blir allt så mkt bättre :) Ska träna på det nu så det sitter i ryggmärgen :)
Lerdike!

Igår red jag och Izze ut på kvällen när det slutat regna och blåsa så mkt. Vi var ute i ca 1,5 h och tog det ganska lugnt. Herrn har fått vila i två dagar då det varit mkt annat att fixa med. Izze var pigg och glad och var tvungen att bli lite rädd för en massa nya grejer som stod där de inte brukar göra. De hade grävt ner en kabel på ängen som vi brukar rida över. De hade plattat till underlaget igen och det såg inte så mjukt ut. När vi skulle hoppa över ett dike ut på vägen där de grävt så sjönk Izze i leran ända till knäna. Det var inte kul och ganska läskigt. Han lyckades ta sig upp men blev lite skrämd så han ville springa därifrån. Vi vände och tog en annan väg runt diket. 
Jag tror det gick bra med honom, jag märkte inget efteråt att han skulle ha gjort sig illa. Så jag håller tummarna för att han inte sträckt sig eller nåt. Läskigt  med lera så här års, man vet aldrig hur mjuk den är och ifall man sjunker eller ej. 
I övrigt var det en mkt trevlig ridtur och vi rullade på i ganska snabb galopp längs med järnvägen. Han låg i ett jämt fint tempo utan att vilja springa fortare. Härlig känsla! :) Nöjd pålle som fick springa lite en bit :) 


Över E18

Jag sitter alltid av och går sista biten. Skönt att sträcka på benen och Izze vet att vi är klara och slappnar av lite extra.Sämsholmsritten!

Igår var jag med Ewa och Anna när de tävlade nere i Sämsholm. De skulle rida 80 km. Vi åkte kl 4 från stallet och var framme strax efter 7. Veterinärbesikting först och sedan bangenomgång innan starten gick kl 9. Målet med dagens ritt var att göra en godkänd runda då det är första tävlingen på året och att det var Anna första 80 km på en för henne ny häst i tävlingssamanhang.
Första rundan gick kanon och båda hästarna såg och kändes kanonfina. Solen sken när starten gick och det var riktigt härligt ute. Det började blåsa mer under dagen så det var lite kyligt men vi slapp iallafall regn.
Första veterinärgrind efter 30 km gick super med båda hästarna.
Andra sträckan på ytterligare 30 km gick också kanonbra. Båda hästarna var snabbt nere i puls men väl inne i veterinärgrind 2 så stressade Chanell upp sig så pulsen steg tyvärr och hon blev utesluten. Jättesynd då hon verkligen inte var trött alls och Anna hade ridit så bra. Tyvärr det är sånt som händer och man får vara glad att det inte var för hälta. Hästen har aldrig varit utesluten förut men någon gång ska väl vara den första. 
Ewa red tredje sträckan på de sista 20 km själv och fick en av de snabbaste tiderna på den sträckan. Ett skönt formbesked så här på säsongens första tävling.
Lillen var inte trött alls vid målgång trots en snabb galopp på upploppet mot mål. Han var snabbt nere i puls så han gick nästan direkt in i sista veterinärgrind och fick full pott på allt. Ewa och Lillen kom på en 10 plats bland många duktiga ryttare och hästar så det var kul att se.
 
Enar är med och coachar på första slingan
Anna och Chanell
Groomarna Ella och Jessica
 
Ewa och Lilen på sista slingan
Ewa och Lillen vid målgången
Foto: Jag
 
Alla bildern från tävlingen finns här:
https://plus.google.com/102837650510964861585/posts/GyHA55GME1Z

Torsdagens hoppträning!

I torsdags tränade vi hoppning för Fredrik Hasselberg. Det var en kul träning och Izze gjorde ett bra jobb. Vi fick några omtramp före några hinder men han behöll självförtroendet. Han gillar inte när det inte stämmer fram till hindren och det är lätt att tappa rytmen då. Vi tränade på en s-linkande sväng och han var helt med på noterna vilket jag var mkt nöjd med. Han gillar snabba svängar och när det händer något snabbt som i den blåa linjen på min lilla skiss. Efter travhindret testade vi att ta ut svängen första gången och sedan körde vi ett galoppsprång mindre emellan och det funkade bra det med. Duktiga pålle! :)
Vi måste träna vidare på att ha en lugn galopp när vi galopperar flera samtidigt. När jag rider själv eller bara med någon häst samtidigt i ridhuset så galopperar han lugnt och fint men blir stressad och het när vi är många samtidigt. Jag försöker tänka på att rida avslappnad och i vår egen "bubbla" men det är lättare sagt än gjort med en taggad häst. 
 
Jag är ändå nöjd med dagens träning och när vi hoppar en och en är det lättare att fokusera på sin egen ridning. Inte behöva hålla koll på att någon annan rider in framför en på spåret i långsammare galopp och behöva vända över och sakta av när man väl hittat rytmen och tempot i galoppen. 
 
Det gröna övningen fixade herrn bra. Vi red på 2 och 5 galoppsprång första gången och sedan 2 och 6 galoppsprång sedan samma sak i andra varvet. Han blev lite het emellan men lyssnade ok när vi skulle klämma in ett till.
 
Den orangea övningen avslutade vi med att hoppa. Vi hade skrittat runt lite länge innan det var våran tur att hoppa och vi travade bara fram lite vilket var lite dåligt planerat av mig. Vi borde galopperat lite också då herrn inte riktigt var taggad från start så andra hindret på banan var han inte riktigt med på att han skulle hoppa. Vi tog om det från början och då gick det bättre när han kom igång igen. Jag måste bli bättre på att hitta ett mer lagom tempo att rida i. Antingen tar jag tillbaka för mkt eller så går det en aning för fort. Dock får herrn bättre självförtoende med lite mer fart men jag vill ju fortfarande ha kvar kontrollen :)
 
Duktig påller som verkade tycka att det var ku så sammanfattningsvis är jag ändå nöjd med dagens träning :)
 
 

Centrerad ridning!

I söndags red vi en kurs i centrerad ridning. En mkt intressant kurs som handlade om ryttaren centrering. Att styra hästen med säte i balans. Vi tränade på övergångar med bara säte utan hand. Izze var superduktig och lyssnade fint.  
Fokus var att sitta jämt på båda sittbenen och med hjälp av bäckenet få hästen att öka och minska.
En bra kurs som inleddes med teori och sedan red vi några i taget och tränade olika övningar. 
Igår tränade vi vidare på det och Izze kändes mkt nöjd över de små hjälperna :) 
Bättre nacke!

I lördags var djurfysioterapeuten och behandlade Izze, mig och tiotalet andra hästar.
 Izze var bättre i nacken än sist. Han var rak i bäckenet samt att ryggen var ok. Vi  red dressyrlektion dagen innan och han kände att han hade lite träningsvärk i ryggen, känns bra då han gärna får sätta mer muskler över ryggen :)
Höger bog var lite spänd men det har jag känt av i ridningen innan herrn är uppvärmd. Skönt att få det fixat. 
Han fick även behandla mig då jag varit stel i ryggen sedan jag ramlade av för några veckor sedan. Det släppte väldigt bra efter behandlingen och jag känner mig mkt mer rörlig och avspänd :)
Vi har köpt in nya säkerhetshinderstöd till stallet. Riktigt fina och lätta är de. Perfekt vid löshoppning då man kan ta bort en av fötterna :)
Snyggt med knoppar på dem tycker jag :)Tuva & Douglas!

Shettisarna i stallet njöt i solen idag
 
Douglas
 
Tuva
Foto: Jag
 

Dressyrlektion!

Idag red vi dressyrlektion för Elisabeth. Vi tränade vidare på skolorna och idag la vi även till galoppfattningar och öppna i galopp. Izze gjorde öppnorna kanonfint idag och jag märker ju tydligt hur han blir så mkt bättre så fort jag kommer ihåg att hålla mina händer stilla, jämna och med tummen som högsta punkt. Jag vill väldigt gärna höja ytterhanden och vrida tummen inåt. Någon konstig gammal ovana jag lagt mig till med.
Vi fick även till kanonfattningar i vänster galopp men det var lite svårare i höger. Han gjorde ett par fina där med men det var lite jobbigt för herrn så det räckte :)
Kanonfin känsla idag och jag känner mig nöjd! Elisabeth är så bra att träna för då hon hittar alla de små detaljerna som gör så mkt för helheten. 
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Gårdagens WE-träning!

Igår var jag och Izze med och tränade WE. Vi var ute i paddocken då det var så härligt väder. Vi tränade några olika teknikhinder och avslutade med att köra en bana. Vi körde slalom mellan pinnar, trava in i ett L-halt-rygga ut, sidepass i ett L, galopp hoppa ett hinder, skritta över en bro ocoh gå över en matta. 
Jag och Izze avslutade med att ta en lans i galopp och hoppa ett hinder med tyglarna i ena handen och lansen i den andra, det tyckte både jag och herrn var kul! :)
Izze var lyhörd och pigg på samma gång. Duktiga pållen! 
 
Sidepass i L och rygga i L

 

Tryck i herrn!

ikväll blev det en uteritt med sällskap av Eva och hennes häst Pajen. Eva körde sin höst med vagn och jag red. Izze var lugn och fin på vägen bort men när vi vände för att rida hemmåt och vi sulle trava så blev han riktigt taggad. Han gick på tvären och var nära att få ner bakhovarna i diket så vi fick sakta av. När han lugnat sig så travade vi lite igen och då var han en aningens lugnare men fortfarande taggad. Skitnöjd och tar i som bara den i varje steg trots att vi travade lugnt.
Man blir lite full i skratt när det är så mkt kraft i honom och man verkligen känner att han spänner varenda muskel han har. Då känns det riktigt mäktigt att rida då man känner vilka krafter de har. 
 
Han är inte särskillt svår att hålla när han blir så där taggad. Men att sluta dansa i trav med höga knän, frusta och galoppera på stället och härja är dessto svårare trots att han gör det i skritttempo. Om man säger åt honom att han inte får springa iväg så håller han långsamt tempo men enrgin är fortfarande den samma :)
 
På vägen hem när vi skrittade på asfaltsvägen så åkte en stor timmerbil förbi och Izze rörde inte en fena utan skrittade lugn vidare. Jag och Eva sa det, att det är tur vi har så coola hästar! :)
 
Här är en bild på herrn från förra vintern:
 
Foto: Jag
Häst: Izze
 
 

Dressage!

Igår blev det dressyr i ridhuset. Vi red serpentinbågar, öppna längs långsidan, skänkelvikningar på diagonalerna, skänkelvikning halvtigenom samt lite galoppjobb.
Izze var taggad och pigg men vi fick en fin känsla stundtals. Stunderna när han går fint blir allt fler och längre så det känns som att det går framåt :) 
Duktig pålle!
Han var heller inget öm i fötterna efter skoningen vilket var skönt :) 

RSS 2.0