Pay & Cross!

Idag var Izze och jag med på Pay &cross på Trossnäs. Vi började med att hoppa banhoppning på gräs för att sedan rida en bana i terrängen.
Izze var helt med på noterna och han verkade tycka det var riktigt kul! :)
Han stod lugnt och väntade i transporten medans vi gick terrängbanan och när vi skulle hem lastade jag honom själv genom att skicka in honom i transporten och stänga bakbommen själv :)
Han sög tag fint i alla banhoppningshindren och tvekade inte på något.
I terrängen stod han emot lite på en ny stock som vi aldrig hoppat men hoppade den samt stod emot lite på vattnet men travade snällt ner i vattnet. Supernöjd med honom idag! :) Duktiga pållen! 
Inte så bra bilder då de är från filmen från min mobil men bättre än inget. Håller tummarna för att någon annan fångade oss på bild då det var några som jag tror fotograferade under dagen.Stallkaninerna!

 
Foto: Jag

Sola, bada och kvällsritt!

Igår blev det sola och bada hela dagen. På kvällen vid 9 var det svalare så då passade jag på att ta en tur med pållen.

Frukost på klipporna vid Vänern. 

Kiidajj ox!

Här kommer några bilder på den vackra araben Kiidajj. 
 
 
 
 
 
 
Foto: Jag
Häst: Kiidajj

Jimmy!

Kom på att jag inte publicerat så många bilder från min och Jimmys plåtning. Här är några fler på min fina vän.
 
 
Foto: Jag
Modell: Jimmy

Första bilden från plåtningen!

Här är första bilden från min och Christers plåtning i måndags. Bilden är inte redigerad utan tagen direkt ur kameran och tagen i befintligt ljus.
 
Foto: Christer Lönnroth
Modell/styling/makeup: Jag
 

Terrängträning!

Igår åkte jag och Izze till Trossnäs terrängbana för att träna för Björn Palm. Jag tror det var senast 2008 som vi var där och tränade. 
Izze hoppade alla hinder med bravur och vi hade totalt bara två utbrytningar och det var helt pilotmissar. 
Izze tyckte det var superkul och laddade mot hindren.
På vägen hem lyckades jag lasta honom själv. Jag skickade in honom i transporten och stod kvar utanför så jag kunde stänga. Duktiga pålle! :)
Nu tänkte vi delta i söndagens Pay & Cross ute på Trossnäs. Först hoppar alla en banhoppningsbana på gräs 60-70cm och blir man godkänd där så får man starta terrängen på samma höjd. 
Det ska bli superkul! :)


50tals plåtning!

Igår drog jag och Christer L iväg till Rotnerospark för att fota en session i 50tals stil. Känslan för fotograferingen skulle vara lite känslan av eftertänksamhet. Vi fotade på några olika platser runt om i parken i både svartvitt och färg med naturligt ljus.
Det ska bli spännande att se de färdiga bilderna sen. Jag har inte gjort så många plåtningar med liknande tanke så är mkt nyfiken på resultatet :)
Dressyrlektion!

Igår red vi dressyrlektion för Elisabeth Blegen. Vi tränade vidare på skänkelvikningar på diagonalerna, öppna, sluta, galoppfattningar och galoppjobb.
Hon tyckte att Izze svingar sina bakben mkt bättre än innan och är mer lösgjord från start. Hon sa att så lösgjord som han var i slutet av lektionen i början när vi började träna för henne så lösgjor är han från start nu :)
Hon var också mkt nöjd med våra öppnor och slutor. Hon tycker även att min sits har förbättrats avsevärt.
Vi provade att göra öppna i galopp längs långsidan och Izze gjorde det klockrent, speciellt i vänster varv där han är som starkast i galoppen. Helt sjukt hur mkt starkare han har blivit. Jag är verkligen supernöjd med gårdagens träning! :) 
Det är så mkt värt att få hjälp av en duktig tränare att få ordning på allt. Elisabeth är verkligen engagerad i varje ekipage och lär ut på ett mkt bra sätt så även en fartdåre som jag fattar :)
Firar in semestern!

Igår firades semestern in med att gå ut och äta. Vi var på Scandic city och åt deras grillbuffe. Mycket gott var det med massa goa grejer att välja på. När vi kom hem blev det rosé på balkongen. Just nu är det slappande i solen som gäller. Skön inledning på semestern.Dressyr!

Igår tränade jag och Izze dressyr i ridhuset. Vi tränade övergångar, serpentiner, skänkelvikningar, öppnor och slutor.
Vi körde volt inåtställd på kortsidan, öppna längs långsidan, volt på kortsidan utåt ställd och sedan sluta längs nästa långsida. Det gjorde han superfint så jag gav mig ganska snabbt så han inte skulle tröttna eller bli för trött. Jag vill att han ska tycka att det är kul och när han gör det bra så räcker det.
Izze kändes superfin mot slutet och gjorde alla moment superfint. Han har verkligen blivit så mycket jämnare, starkare och mer lösgjord nu. Känns jättekul! 
Vi avslutande även med lite galopparbete och galoppen var lugn och taktmässig, den har också verkligen  blivit mkt bättre. Känns kul att han bara blir bättre för varje år som går :)
Han fick en ny outfit i förrgår som vi provade :)

De har supersöta kaninungar till salu i stallet. De är så söta att man knappt vill sätta tillbaka dem i buren utan ta med dem hem :) 


Skogstur!

Igår blev det en skogstur för mig och Izze. Det fläktade lite vilket gjorde att det inte var så varmt. Mestadels av ridturen var skuggig så det var också skönt. 
Izze var pigg trots värmen och verkade nöjd med att vara ute på tur. Vi red på asfaltsvägar, ängar, stigar i skogen och grusvägar. Herrn fick stanna och äta vass en stund på ett ställe. Han älskar verkligen att äta bladen från kaveldunsvassen. Jag har sökt på Google om vad de innehåller och tydligen innehåller de en hel del vitaminer och mineraler. Jag tycker de verkar sträva att äta men han älskar dem :) 
Vi var ute i ca 1 h 20 min och vi red i alla gångarter. Herrn har blivit superduktig på att galoppera i samlad galopp även ute och bara ligga och rulla lugnt och bärigt. Jag är jättelätt i handen och han ska inte tjuvöka vilken han annars alltid vill. Fort ska det gå enligt honom men nu kan han slappna av och galoppera lugnt också. Vi drog även en liten snabbare galopp över en äng och det tyckte han var superkul! Jag behöver bara tänka fart så kör han på :) 


Varmt!

Igår tror jag det var det varmaste dagen hittills i år. Jag åkte ut till Izze lite senare än vanligt för att det skulle vara lite svalare. 
Vi tog en tur längs grusvägarna över gärdena där det fläktade lite. En lugn och härlig tur. Izze var pigg och glad men var ganska lugn då det var lite varmt. 
Izze har börjat äta en ny mineralsort för ett par dagar sedan. Det är en kur för att balansera upp mineralintaget. Den är bra för äldre hästar som lättare får brist på mineraler då upptaget i tarmen är sämre. De ska vara bra för pälsen, immunförsvaret, blodvärdet, muskelspänningar, energiomsättningen mm. Den kostade lite men det får det vara värt om det funkar bra :) Man kan ge dem denna kur 2 ggr per år och däremellan vanliga mineraler.


Mer info om mineralerna hittar du här http://wiegaarden.ipapercms.dk/StHippolyt/123463StHippolytSvensk2011/?Page=60


2 h tur!

Igår kväll red jag, Kristine och Therese ut i 2 h på våra pållar. Vi red mestadels i skogen och det blev mest skritt men även lite trav och galopp. Izze var väldigt lugn i början men när vi galopperade på vägen hem så taggade han till och tänkte inte släppa förbi de andra hästarna, haha :) Vinnarskalle deluxe! 
Det var en mkt trevlig tur och vi kom hem sent på kvällen men vad gör det när det är ljust ute och det är fredags kväll! :)
Igår kom äntligen de saker jag beställt för ca en månad sen. Grejerna passade bra så det var kul. 
Benskydden köpte jag både röda och orangea inlägg till så man kan matcha outfiten man har för dagen :)


Dressyr och uteritt!

I tisdags red vi dressyrlektion för Elisabeth. Vi tränade skänkelvikningar, öppnor, slutor och galoppjobb.
Elisabeth var väldigt förvånad över hit mycket bättre Izze gick. Han spårade fint och hade en jättemycket bättre galopp och trav tyckte hon. Han jobbade med ryggen på ett helt annat sätt vilket gjorde att det är mkt lättare att sitta ner i både traven och galoppen.  
Jag tror akupressuren, kiropraktorn och homopatin har haft stor effekt. Han känns mycket bättre i hela kroppen :)
Jättekul att hon tycker att han gjort så stora framsteg! :)
I onsdags fick herrn vila men vi betade lite vass och blommor som han älskar och pysslade lite med honom. 
Igår blev det uteritt i kvällssolen. Riktigt skönt att komma ut i skogen och över gärdena.
Shoppade också lite nya ridkläder på rean :)RSS 2.0