Superfredag!

Idag red jag Izze i paddocken och han kändes mycket bättre än han gjorde häromdagen när jag tömkörde honom. Då var han stel i rumpan men nu efter akupunkturen kändes det mkt bättre :)

Vi testade även att göra galoppombyten, vilket vi inte gjort på hundra år, förutom i hoppningen. Han bytte snällt men det blev lite korsgalopp. Får träna lite mer på det tror jag :)

Efter jobbet kom mamma och pappa med mitt nya däck till bilen. Jag fick punktering häromdagen och det var visst något fabrikationsfel på däccket då jag inte haft det mer än några månader.

Jag fick nybakat bröd av mamma och en matlåda med mat, samt äppelpaj med vaniljsås. Det var hur gott som helst när jag kom hem från stallet och var vrålhungrig! :)

När jag ätit tappade jag upp ett bad och låg och mös en lång stund! Riktigt skönt!

Här är ett par bilder på de söta 4 mån bebisarna som jag fotade i söndags:

Foto: Jag

Fler bilder på dessa små sötnosar kommer! :)


Fräck skäck!

Idag blev det ett dressyrpass på Izze i paddocken. Han kändes fin men lite pigg då han fick vila igår då det ösregnade. Han kändes lite stel i rumpan i galoppen då jag inte fick någon riktigt påskjut bakifrån.

Imorgon är det dax för akupunktur igen, och denna gång blir det förmdligen några nålar på rumpan på pållen.


Jag tycker skäckar (fläckiga hästar) är myket fina. Här är några bilder på fina Beppe som dessutom har ett mycket vackert blått öga :)
Foto: Jag

Kräftskiva o nya modellbilder!

Igår var jag på kräftskiva hos goda vänner. Mycket god mat, kräftor och trevliga människor. Idag är jag bjuden på en fest till men har inte bestämt mig för om jag ska dit.

Jag har två fotograferingar inplanerade imorgon så jag behöver ju vara pigg tills imorgon. Dock kanske inte något glas kan skada :)

Här är några nya modellbilder som jag och Christer tog i somras:Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Akupunktur och promenad!

Igår fick Izze akupunktur igen. Han fick lite nålar för hans lite oroliga mage, muskelknut i nacken samt lugnande/avslappnande.

Tanken slog mig att veterinärer borde använda sig av akupunktur istället för lugnande när de ska undersöka hästars tänder bl a. Hur mycket bättre vore inte det, i stället för att behöva injisera någon kemikalie samt vänta en bra stund innan det går ur.

När jag masserade honom idag så märkte jag stor skillnad i hans hals och nacke. Han kändes mkt mjukare :)

Idag blev det en promenad med Izze då man ska ta det lugnt dels efter akupunkturen samt efter vaccinationen. På vår promenad såg vi ett träd som ramlat över stigen. Ca 80 cm högt skulle jag tippa på. Jag rensade bort lite grenar och kollade ansatsen och landningen och den såg fin ut. Nu har jag som plan att jag ska hoppa den någon dag :)

Får värma upp i paddocken och sedan rida dit och hoppa den ett par ggr. Kanske borde släpa med mig någon fotograf som får föreviga det hela, om vi lyckas ta oss över helskinnade eller vad det blir ;)

Här är Izze i hagen för någon vecka sedan efter att vi har varit ut på en tur:Look away!


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Renfana!

Dessa gula blommor kallas för renfana och är en av min mammas favoritblommmor :)


Tandläkarbesök i dagarna två!

Idag var jag hos tandläkaren igen för att fixa till det sista med min tand som jag har rotfyllt, efter diverse inflammationer och krångel. Tandläkaren erbjöd sig t.o.m att han skulle betala mina besök hos specialisten. Wehoo! Det tackar jag för! :D

Nu kanske jag snart har råd att köpa mina kära studioblixtar med bärbartbatteri så man kan fota med dem utomhus. :)

Imorgon ska vi till hästtandläkaren på en årlig koll av Izzes tänder, samt vaccinera honom.

I söndags fick han akupunktur, vilket han svarade mycket bra på. Han ska få en omgång till på onsdag. Imorgon innan tandläkaren tänkte jag skritta lite och känna hur han känns. Ska bli mkt spännade att se om jag märker någon skillnad i ridningen.Foto: Jag
Häst: Beppe (och Pokies rumpa i bild 2)


Stairs 2!


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Beppe!

Jag fotade Beppe igår när Ewa tränade tömkörning med honom. De tränade för första gången att gå över bommar, gå mellan bommar och rygga mellan bommar. Beppe skötte sig hur bra som helst, inga problem! :)
De tränade även bl a på skänkelvikningar och vanliga ryggningar. Superduktig pålle med mycket bra balans. Skänkelvikningarna flöt på kanonbra! :)
Jag måste ge en eloge till Ewa som har så otroligt bra hand med hästar. Det ser alltid så himla lätt ut när hon hanterar dem så lugnt och metodiskt.
Vill ni veta mer om Ewas träningar kan ni titta in på hennes hemsida: http://www.margard.se
Jag var med och tog lite bilder, tyvärr hade det börjat mörkna så bilderna är lite mörka.
Gå emellan
Rygga emellan
Gå över
Avslutning

Hästfoto!

Idag red jag och Izze ut en sväng i skogen. Det blev lite klättring och en del trav och galopp. Han var pigg och framåt men höll sig på mattan. Vi kunde till och med ta en lugn galopp längs en gräsväg där han alltid vill dra iväg. Vad jag tänker påverkar mkt har jag mer och mer blivit medveten om.
Jag tänkte hela tiden lugn galopp, lugn galopp och det gjorde han! Känslig herre det där :)
Jag hade med mig kameran och fotade lite vackra djur i hagarna:

Gräsligt!


Höst i svartvitt!

Igår red jag dressyr på Izze i paddocken. Han kändes mjuk och fin redan från start. Han fick vila i förrgår så förmodligen är det bockarna, galoppen på ställlet och buset som gjorde honom lösgjord och fin från dagen innan.

Att skoja till det ibland på ridturen skall altså inte underskattas ;)

Känner mig lite småsugen på att hoppa med pållen idag. Ska kolla om någon annan i stallet är på. Mycket roligare att hoppa om man får sällskap.

Jag har även fått några förfrågningar om att fota hästar och även barn. Kanonkul tycker jag! :)

Bakning o shopping!

Idag har jag varit och shoppat två par nya höstskor. Ett par låga, svarta med kilklack i mocka samt ett par bruna halvlåga boots liknande. Var riktigt sugen på att shoppa loss med ett par till men lyckades hindra mig själv :)

Nu på kvällen har jag bakat kladdkakemuffins med choklad/cola fyllning. De brukar vara hur goda som helst när morsan bakar dem så vi håller tummarna för att mina går att äta :)

Här är en bild på min lilla söta svarta giraff :)

Akupunktur!

Idag blev det lite dressyr på ridbanan. Det blåste full storm ute och Izze tyckte det var lite läskigt här och där. De har börjat gräva där de ska bygga ridhuset vid stallet nu, och grävskopan var ju såklart lite farlig samt att det var märkligt att de grävt bredvid paddocken, så brukar det ju inte se ut tyckte Izze.

Jag tycker han var hyffsat snäll och lugn ändå trots allt att titta på. Vi fick några fina avslappnade varv, speciellt i galoppen faktiskt. Den har känts mycket bättre nu sista tiden :)
Idag bokade jag även in en tid för akupunktur på Izze. Han har en muskelknut i nacken som jag inte riktigt lyckas massera bort så nu håller jag tummarna för att detta ska hjälpa till att släppa spänningen.
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Massage!

Jag tänkte att jag skulle ha ridit ett dressyrpass idag på Izze men då regnet öste ner och det blåste storm blev det en helkroppsmassage för honom istället :)

Får hoppas på bättre väder imorgon istället.
Stairs!


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

De vackra djuren!

Idag har det regnat till och från hela dagen. Inge kul att gå ut, så jag och Ella har kollat på film. Vi såg en ny svensk krigsfilm från andra världskriget. Har aldrig sett en nyproducerad svensk krigsfilm så vi var tvungna att slå till och se den. Filmen hette Gränsen och var riktigt bra och spännande. Till filmen blev det Ben & Jerrysglass Cookie dough, godis, chips och dricka :)

Här kommer några fler bilder från gårdagens plåtning av de vackra pållarna:


Ghadir


Chanell


Ella och Chanell!

Idag har jag också fotat Ella och Chanell när de red i paddocken bl a. Chanell blev så fin i sitt nya lila träns :)


Pigg med klok!

Idag hoppade jag och Izze i paddocken. Han var pigg och tyckte det var hur kul som helst. Vi hoppade en liten bana och han var helt med på noterna. Han gjorde galoppombyte av sig själv när jag vred på huvudet och tittade dit vi skulle. Duktig pålle! :)

Izze passade på att bocka lite under uppvärmningen då vi tog lite snäva svängar mot ett kryss. Snäva svängar går han alltid igång på :)
Jag åt frukost hyffsat tidigt idag och var i stallet i många timmar utan att äta. När vi höll på och gasade runt mellan hindren så kände jag att det svartnade till framför ögonen. När det gjorde det saktade Izze av och stannade av sig själv. Hur snäll får man bli? :) Från full fart och bus och sen bara sakta av för att piloten inte riktigt var med. Kloka pålle!
Jag fotade Izze innan vi red, vi fick låna Pookies grimma:

Scarf 2!
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

2 hästar!

Idag red jag först ett dressyr pass på Izze och sedan fick jag också prova att rida på Charlie, en hyffsat ny häst i stallet.

Han blev lite busig när hästarna i hagarna bredvid galopperade runt i full fart men annars kändes han fin. Alltid kul att prova lite andra hästar ibland.

Här är ett par bilder som jag tog på Charlie för några veckor sedan:


The garden!

Persika

Luktärt

Dalia

Humle

Kryssantemum


Kärleksört

Röd solhatt

Mitt <3!

Idag red jag dressyr i paddocken på Izze. Han var hur klockren som helst i formen och kändes mkt mjuk och fin. Jag höll längst ut i tyglarna och bara höll om med benen och han gick kvar klockrent i form. Det är så man nästan får en liten glädjetår i ögat! :)
Jag trodde han skulle vara lite stel och ha träningsvärk idag men inte, han kändes igenomriden redan från början.
Jag tog några bilder på honom när jag hämtade honom i hagen. Nu är de äntligen tillbaka vid stallet igen och man kunde se på dem hur nöjda de var. Bockade runt som busar i hagen när de blev insläppta :)
Foto: Jag, Nikon 50mm 1.4

Några gamla bilder!

Det var en lyckad personalfest igår. Trots att jag själv anlände sent och missade en del aktiviteter. Trevligt att träffa kollegorna utanför jobbet och lära känna dem på andra sätt än jobbrelaterat.

Just nu sitter jag vid farsans dator. Jag har sovit hos morsan och farsan i natt. Eftersom jag inte har min egen dator med mig så jag tänkte visa er lite gamla bilder som jag hittade på hans dator.

Dessa är från en 2 dagars träning för Gunilla Krûger på Trossnäs -07:

Banhoppning dag 1


Terränghoppning dag 2

'
Löslongering -05

Scarf!


Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Härliga fredag!

Idag har det varit en enda lång fika på jobbet känns det som. Ett par kollegor skulle sluta och bjöd på fika och sedan var det även den obligatoriska fredagsfikan på det. Trevligt med fika men tråkigt att min vapendragarkollega ska sluta, kommer bli annorlunda att inte jobba tillsammans med henne.

Efter jobbet red jag ut en sväng på min fina pålle. Det blev konditionsträning idag och han var sådär lagomt taggad, pigg och glad. Han gillar att få springa på lite och han gör det så lätt utan någon särskilld ansträngning.

Härligt att segla fram i traven och galoppen. Jag satte på My tracs appen innan jag red iväg och här är dagens statistik:

Total distans: 9,29 km
Maxhastighet: 32,60 km/h
Rörlig tid 59:52 min
Genomsnittlig rörlig hastighet: 9,31 km/h

Det skulle vara intressant att prova och släppa på honom i galoppen och se hur fort det går. Maxhastigheten idag på 32,6 km/h låter fort men egentligen inte särsklillt snabb galopp för honom.


Foto: Jag 2010
Häst: Izze

RSS 2.0