Ny modellbild!

Här är en ny bild från en plåtning som jag och Emma gjorde i vintras.
 
Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag

Kvällsmys!

Ikväll blev det en sväng ute med Izze. Vi red en kort sväng på ca 40 min, totalt 4,5 km. Vi hade en maxhastighet på 27 km/h. Herrn kändes lugn och snäll idag samt nöjd med tillvaron :) En riktigt fin kväll med sol och luften kändes riktig skön. Lagom hårt på grusvägarna efter allt regn.


Tömkörning!

Idag öste regnet verkligen ner. Jag tänkte skita i att åka till stallet först men sen blev det uppehåll.
Det fick bli tömkörning i ridhuset. Izze kändes fin och var lydigt. Sparkade dock bakut vilket han mkt sällan gör så jag blev lite fundersam och jag stannade honom och tog bort tömmarna. Då ställde han sig och kissade så det var därför :) Skönt att det bara var det och inte något annat!


Man tackar!

Idag var min bil på verkstaden för en gratis koll inför besiktningen. Lite fel på den var det... Yttrestyrled, skyltbelysningen, ljuddämparen felmonterad och vad det nu var. 5 000 kr skulle kalaset gå på. Surt sa räven men vad gör man, bilen måste jag ju ha varje dag då det inte finns någon möjlighet får mig att åka buss.
Jag får tänka att det kunde varit värre! :)

Jag tog några bilder på en vacker fjäril igår med mobilen.


Ridlekis!

Idag var jag med som ledare på Ewas ridlekis. Kul att se alla glada hästtokiga barn på sina favoritpållar och hur de utvecklas från gång till gång. Imponerande hur barn lär sig snabbt när de har ett sådant intresse :)

Hade inte med mig kameran idag så ni får hålla tillgodo med en ny modellbild:

Foto: Mats P

Makeup: Annelie

Modell: Jag

 

 


Serpentiner!

 
Idag blev det ett litet dressyrpass på Izze i ridhuset. Han kändes fin från start och vi gjorde serpentiner, åttor och  skänkelvikningar mm. Han gör övningarna lättare och lättare för varje gång och det känns fint. Ikväll skulle jag ha hunnit med en massa saker men nu är klockan för mycket så det är dags för sängen så man orkar med morgondagen.

Sov så gott!

Ytterligare några bilder från helgens plåtning:
 
Foto: Jag
Modell: David T
 
 

Skön helg!

Helgen har bestått av mycket mys med god mat, shopping, film, foto och ridning. Jag har shoppat lite småsaker till hästen på Biltema som börjat sälja hästsaker. Det ska bli spännande att se hur kvalitén på dessa grejor är. Jag köpte en man/svansborste, longerlina (då någon snott min..), benlindor samt en grimma. Allt var i brunt eller ljusblått i deras sortiment. Shoppade också nya kuddar till soffan, nytt lakan till min nya stora säng samt turkosa ljusstakar.
 
Hoppas ni haft en bra helg! :)
 
Foto: Christer Persson
Modell: Jag
 

Gårdagens modellplåtning!

Igår gav vi oss ut och fotade på en grym fotoplats. Här är några av bilderna. 
Foto: Jag
Modell: David T

Ny modellbilder!

Här kommer ett par nya modellbilder från Heavens fototräff.
Foto: Peter Berg
Modell/redigering: Jag

Destruction!

Ytterligare en till bild från min och Christers senaste plåtning.
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Lite hopp!

Idag gjorde jag och Karin sällskap och red i ridhuset. Jag och Izze red lite lösgörande och sen hoppade vi över ett par små hinder som stod framme :) Superfin kändes han och det känns som att jag får mycket bättre sits i Karins sadel som jag lånar just nu. Vi körde skänkelvikning snett igenom och herrn har nog aldrig gjort en jämnare och stabilare förflyttning i trav. Hans känns riktigt grym i hela kroppen just nu vilket känns hur gött som helst! :)
Han lyssnade också fint när vi hoppade.


Carolina!

Här är en bild på Carolina från vår senaste plåtning. Det är lite eannorlunda ljus i den, men jag gillar det. Vi experimenterade lite och så här blev det.
 
Foto: Jag
Modell: Carolina L
 
 

Slödag och hårmodell!

Idag hade jag bokat in en slödag. Det har varit många fullspäckade dagar nu ett tag och jag kände att jag bara behövde vara hemma och ta det lugnt några timmar.
Först handlade jag lite mat mm och sedan blev det att sätta på en tvättmaskin.

Idag har jag även blivit uttagen till att vara med som hårmodell för ett företag som verkar riktigt proffsiga. Känns kanonkul! :)
Jag sa att de fick göra vad de ville med mitt hår vad gäller både färg och klippning, så vi får se vart detta slutar ;)
Detta kommer dock att vara längre fram här i höst.

Här är en ny bild som jag fick av Mats igår:

Foto: Mats P
Makeup: Annelie
Modell: Jag

Full rulle och nya modellbilder!

Idag har jag varit med som ledare och fotograf på Ewas ridlekis. Full rulle hela kvällen samt hela dagen på jobbet. När jag kom hem nu på kvällen satte jag igång och lagade mat. Just nu står grytbitarna med kantareller, vitlök, matlagningsgrädde mm. och puttrar på spisen. Snart borde det vara färdigkokt då de har stått på i över en timme. Hoppas det smakar! :) Jag kan ju erkänna att jag är ganska trött just nu! :)

Här är några nya modellbilder:
 
 
Foto: Christer Persson
Modell: Jag

Lite andra djur!

 
 
Foto: Jag

Skogsvända!

Idag tog jag och Izze oss en lite kortare tur i skogen. Appen sa ca 5km på 40 min. Herrn kändes fin och nöjd! Vi red själva idag vilket var ganska gött då man helt och hållet kan hålla sitt eget tempo :) Självklart trevligt med sällskap med men det blir lite som egentid med pållen när man rider själv.


Den finaste som finns!

Idag red jag ett dressyrpass på Izze i ridhuset. Vi red över några kavalettibommar som låg på små kryss i ändarna. Vi skrittade först över dem och sedan travade vi. Han kändes fin och fick jobba med ryggen. Vi gjorde också skänkelvikning mellan ett gäng koner och han flyttade sig väldigt smidigt och lätt. Han kändes mjuk och smidig från start idag och lyssnade lydigt :)

Jag fick några tips av Ewa angånde min inre axel samt yttre hand. Något jag helt klart måste träna på och hålla ordning på. Det märktes snabbt skillnad när jag höll ordning på de sakerna.
Ewa sa att hon tyckte vi hade gjort en enorm utveckling i våran ridning det senaste året och det känns kul att höra.
Jag tycker att Izze har aldrig har gått finare eller känts lika smidig som han gör nu trots att han är 24 år <3.
Ewas tips och trix har verkligen hjälpt! Tusen tack gulliga Ewa som alltid har kloka och bra råd att ge! :)
Ewa satt också upp en lite stund på Izze och hon tyckte han kändes riktigt fin och smidig. Kul! :)
På bilden: Jag och Izze förra hösten

Gräshoppa!

Häromdagen i stallet hittade vi en gräshoppa på en av hästarnas ben. Jag var ju självklart tvungen att ta kort på den med mobilen :)


Biokväll!

Ikväll blev det bio och vi såg Snabba Cash II. Mycket bra var den och självklart öppnade den rejält för en trea så nu måste man ju se den också :)

 
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag
 

Monkey business!

När vi var på Borås Zoo fotograferade jag aporna när det var matdax. Här är några av bilderna:
 
Foto: Jag

Lite busigt!

Idag var vi fyra tjejer i stallet som tog en ridtur tillsammans på våra pållar. En mycket trevlig ridtur men Izze blev lite busig på slutet. Han blev het och skulle först då en av tjejerna red sin häst i bredd, bredvid Izze, fast ute på vallen som var bredvid grusvägen. Herrn blir vild då man ligger flera i bredd då han har sådan vinnarinstinkt och speciellt på hemvägen :) Kul att det fortfarande är krut i farbrorn :)

Här är ytterligare en modellbild från Christer:
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Ny bild!

Här kommer ytterligare en ny modellbild från min och Christers plåtning. Denna i lite annorlunda redigering.
 
 
Foto: Christer Persson
Modell: Jag

Svarthavre!

För någon vecka sedan började jag att ge Izze svarthavre istället för krossat korn. Izze kan inte äta vanlig havre då han blir helt hysterisk av det.
Svarthavre däremot ser ut som vanlig havre fast den är svart/brun till färgen. Fördelen med svarthavren är att hästarna inte blir heta av den som vissa hästar blir av vanlig gul havre.
Svarthavren har också ett högre näringsvärde och innehåller mer fibrer som förbättrar grovtarmens funktion.

Svarthavren sägs också ge mer uthålliga hästar samt att den har högre fetthalt än vanlig havre.Den är framodlad speciellt för hästar för mycket länge sedan för att passa till arméns hästar. Dock försvann denna havre nästan helt då vi förädlade den gula havren och det inte längre var lönsamt att odla svarthavre i vårt Svenska klimat. Då började vi istället ge våra hästar den gula havre som var tänkt att passa till oss människor. 

Korn blir hästar lätt gasiga i magen av och hästar med känslig mage bör inte äta korn.
Izze har alltid haft en känslig mage men den har stabiliserats mycket de senaste åren då han fått fri tillgång på stråfoder av bra kvalité, tillgång till vatten i hagen året runt samt att han får äta maten i en foderhäck i hagen och slippa få i sig lera som lätt följer med på höst och vår, om fodret ligger på marken.

Valet att byta kraftfoder när jag läst på om svarthavren och dess egenskaper var ganska enkelt.
Den enda nackdelen som jag kan se med denna havre är att den är dyrare än den gula då vi importerar den från andra länder. Jag såg en prisuppgift på nätet där det kostade 160 kr för 25 kg och det tyckte jag inte var så farligt ändå om man jämför med många andra kraftfoder. Min häst får dessutom inte särskillt många deciliter havre varje dag utan det är mest för att ha något att blanda hans alger med :)

Någon av er hästintresserade som provat att ge svarthavre till era hästar? Vad tycker ni om den?

Här är några bilder på när Ewa tränar och stretchar sin vackra Ghadir som även han äter svarthavre faktiskt :)

Foto: Jag

Häst: Ghadir

 

 


En liten långtur!

Idag blev det en lite längre ridtur på Izze. Vi fick mycket trevligt sällskap av Karin och Kalle.
Vi skrittade en hel del men vi travade och galloperade också en del. Det blev på mestadels grusväg men de hade precis sladdat vägen så det var inte så där hårt som det kan vara på grus.
Vi red totalt 11 km och vi var ute i 1h och 40 min. När vi galloperade var vi uppe i 24,5 km/h enligt Runkeeper-appen.

Izze kändes fin och var inte alls het trots att vi travade i bredd, han var precis lagom pigg och glad :) Min fina pålle! <3
Foto: Emma Bertilsson -11
Häst: Izze <3

Ny modellbild!

Häromdagen fick jag en ny bild från Christers och min senaste plåtning. Han är en riktigt grym fotograf! :)

Foto:  Christer Persson

Modell/makeup/styling: Jag


Grym helg!

I helgen har vi hunnit med en hel del. Kollat film, ätit mycket god mat, åkt motorcykel, varit på zoo, fotograferat "vilda" djur, picnic, fika vid vattnet, kollat i affärer mm.

Mycket bra helg och semestern är slut för denna gång och imorgon väntar jobb. Känns ganska gött faktiskt då jag gillar mitt jobb! :)
Här är några bilder som jag tog när vi var på zoo: 
 
Foto: Jag

Pyssel!

Dagen idag har bestått av en hel del pussel både hemma och med pållen. Han fick vila idag då det var för varmt med en ridtur mitt på dagen men han fick en hel timmes borstning, smörjning och fix.


Bilder från gårdagens plåtning!

Här kommer några bilder på vackra Carolina från våran plåtning igår. Hon är en mycket trevlig och duktig modell som det är enkelt att jobba tillsammans med. Jag kan varmt rekomendera henne som modell.
 
Foto: Jag
Modell: Carolina Larsson

Månadens modell!

Heavens.se har varje månad en tävling om vem som blir månadens modell. Denna månad hade läsarna röstat på mig så jag vann denna månad :)
Jag fick en bok som pris skickat med posten idag. Nu ska jag försöka få tid till att läsa boken också :)
Boken är skriven av Sofie Fahrman och heter Elsas hemlighet.
Någon av er som läst boken och kan berätta om den är bra?


Modellplåtning x2!

Idag har jag plåtat två modeller. Först var jag och Carolina ute och fotade i ca 4 timmar på lite olika locations. Sen fotade jag Emma och hennes ponny Pondus. Här är tre bilder som jag fotade med mobilen på kamerans display från dagens plåtningar.
Lite blänk på dem och randiga men en liten tjuvkik från idag iaf :)


Härlig kväll!

Regn om vart annat hela dagen och fick tyvärr även idag ställa in en modellplåtning.
Trots det trista vädret tog sig jag och Izze en tur. Vi fick sällskap på Frida och Viska. Det blev en lugn tur och Izze kändes fin. Lite gallig innan turen men det var säkert betesbytet i förrgår som var boven. Jag red med back om track-skydden på och de hade gått ner efter ridturen så det kändes gött. Solen sken under ridturen och det regnade samtidigt. En mycket vacker himmel som jag försökte fånga med mobilen men den gjorde sig inte rättvisa.


Morr!

Någon som kan detta med html-koder till bloggar? Jag skulle bredda min blogg så jag kan lägga upp större bilder i den, men då blev det ju skeft alltihop. Min vänstermarginal halkade ner och fick inte plats. Någon som vet hur jag får till detta? Jag skulle vilja ha mindre gråa fält på sidorna så allt får plats.

Mer MC!

Just nu sitter jag och kollar på hästhoppningen från OS. Så himla synd att Rolf-Göran Bengtsson inte kom till start pga av ett balltramp på Casall. Men nu håller jag tummarna att det går bra för de andra svenskarna. Allt kan hända har man ju sett hittils i hoppningen.

Här är en till ny bild från min och Christers plåtning med Harley Davidsson motorcykeln.

Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag

Dressyr och en till ny bild!

Idag gjorde jag o Izze sällskap med Karin o Kalle när vi red. Vi började med att putsa lite extra på vår hästar som nu har bytt beteshage och nu går närmare stallet, skönt! :)
När de var blanka och fina tog vi oss ett dressyrpass i ridhuset. Izze gick kanonfint och kändes lösgjord och fin. Vi gjorde lite skänkelvikningar och övningar där han fick korsa framdelen. Galoppen kändes också fin i båda varven. Det är mindre skillnad på de olika varven i galoppen nu och det känns mycket fint. Efter dressyrpasset skrittade vi ut en sväng.
Efter ridningen blev det stretching och insmörjning med hästsalva och flugmedel.
 
Kl 17 var det sedan dax för ridlekiset som är varje tisdag i vårt stall. Idag var jag med och ledde två ponnyer i olika grupper. Den sista gruppen travade en hel del så det blev ett joggingpass för min del, kändes gött! :)
 
Här är ytterligare en ny modellbild från fototräffen i Mariebergsskogen i Karlstad tillsammans med Mikael:
Foto: Mikael Sandberg
Modell/makeup/styling: Jag
 
 

Harley Davidsson!

På fototräffen i Mariebergskogen körde jag och Christer två teman. Här kommer första bilden från det andra temat.
 
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag
Mc förare: Micke

Demon beauty!

Idag fick jag en ny modellbild av Christer från en av våra plåtningar under fototräffen i Mariebergsskogen.

Riktigt cool tycker jag! :)
Foto: Christer Persson
Modell/makeup/styling: Jag
 
Vad tycker ni om bilden?

Killen i sandgropen!

För ett par veckor sedan tog jag, Ella, Anna och barnen fyrhjulingen till sandgropen på Åsen för att fota Ewa när hon red där med Killen.
Svårt ljus att fota i då det var strålande sol men här är några bilder.
Foto: Jag
Häst och ryttare: Killen och Ewa
 
 
 
 
 

Bröllopsplåtning!

Nu är jag nyss hemkommen från ett trädgårdsbröllop som jag fick den stora äran att fotografera :) Nu ska det bli mycket spännande att se hur bilderna blev i datorn. Håller tummarna för många fina bilder på det vackra paret. Efter min ridtur förut fotade jag en fjäril med mobilen. Bilden blev ju riktigt bra för att vara tagen med en mobilkamera och helt oredigerad tycker jag :)


Mysig tur!

Idag var jag och Izze ute på en ridtur i skogen. mycket härlig tur var det! Ibland kommer känslan över en att man verkligen är ett med hästen. Man är som att man skulle vara ihopväxta och han känner vad jag tänker :) Det blev en lugn tur men ändå lite trav, galopp och hoppning över några små pinnar. Lagom pigg och sansad var herrn. Duktig kille! :)


Lite mer Hallsta!

I vanlig ordning brukar man få vänta ett tag på bilderna från olika plåtningar. Speciellt så här i semestertider. Här är iallafall ett par nya bilder som jag fick snabbt från Jörgens och min plåtning i Hallsta i år.
 
Foto: Jörgen C
Makeup: Annelie
Modell: Jag

Bad, shopping och kräftskiva!

Senaste dagarna har mest bestått av bad, shopping, mys och kräftskiva. Just nu är det os på tv som gäller med hästhoppning samt att jag såg Sverige ta os silver i Trialon :) Kul med fler medaljer! Nu håller vi tummarna för hopplandslaget!


Första doppet i Vänern!

På grund av det dåliga vädret som varit hela sommaren lyckades jag igår ta första doppet för i år i Vänern. Varmt i vattnet var det inte men det var ganska gött ändå :) Jag har tyvärr inga bildbevis.


Kul kväll!

Iförrgår åkte vi hem till Jimmy och Tobbe och körde en helt oplanerad femkamp. Vi började med kubb sen åkergräsklipparkörning, kortspel, bowling på xbox kinect och yatzy. Som en liten mellanakt körde vi även fyrhjuling som inte ingick som ett tävlingsmoment. Hur kul som helst hade vi och kvällen avslutades med en hel del dansande :)


RSS 2.0