Myk!

Här är lite fler bilder på Viktoria och Mykonos. Herrn blev lite busig och tyckte detta var hur kul som helst! :)

Nya hårfärgen!

Jag färgade håret idag och valde en lite annan nyans än sist. Väldigt rött blev det!

Här är en dålig mobilbild på resultatet:

Vadstena!

Vi var på utbildningsdagar vid Vadstena kloster med jobbet som var mycket givande. Temat var kommunikation och jag kände att jag fick en rejäl dos av positiv energi med mig hem.

På lunchen tog jag några snabba bilder:

Foto: Jag, Nikon 50 mm.

Jag ångrar att jag inte fick med mig mitt vidvinkelobjektiv. Det hade varit grymt att fota byggnaderna med.

Ikeashopping!

Idag var jag och Viktoria och shoppade och åt mat på Ikea. Vi var sugna på semlor och kaffe för endast 16 riksdaler men de var tyvärr slut.

Jag har kommit fram till att jag ska ha tavellister/hyllor på väggen bakom soffan istället för ett collage av en massa olika ramar. Det ska fortfarande vara olika foton, men det är enklare att variera och byta ut bilderna och ramarna om de står på en list än om de är fastspikade på väggen.

Jag köpte svarta tavellister, nya lila handdukar, ett par korgar till facken i min sideboard, några ljuslyktor av olika slag samt lite annat smått och gott.

Nu blir det att packa och fixa till imorgon då vi ska på kurs med jobbet. Det ska bli mycket roligt! :)
Tomtenisse!

Idag blev det en liten uteritt på Izze. Vi hade inte satt på oss några reflexer så vi fick rida över gärdena. Jag hade som tur var pannlampan på hjälmen.

De höll på och sköt med en spikpistol på ridhuset bredvid ridbanan där vi hade tänkt trimma lite, men när herrn väl slappnat av efter skjutandet så började de skjuta igen. Han blev spänd och stutsade till vid varje skott, så vi la ner det hela och red ut en sväng istället.

Kallt var det men jag hade som tur var klätt mig varmt. Det ända som var kallt var kinderna som kylan bet i. Stjärnorna lös så fint på himlen och man såg röken komma ur Izzes varma mule.

Jag fångade en liten tomtenisse på bild strax innan jul men inte visat er sötnosen, bättre sent än aldrig :)

Foto: Jag
Bebis: Leo
Ros!Foto: Jag

Nu blir jag arg!

Ikväll är det ett debattprogram på Tv4 som handlar om att Rolf-Göran Bengtssons häst borde ha fått Jerringpriset istället för honom. Mycket annan negativ kritik har även framförts med anledning av årets vinnare.

Jag blir så arg när jag hör detta! Var det inte verkligen på tiden att Jerringpriset gick till en utövare i sveriges tredje största sport? Som dessutom tagit placeringar på både EM, VM och OS och bibehållit denna höga nivå från 1994.

Hur många av de tidigare Jerringprisvinnarna har gjort detta som han gjort?

Varför är folk så missundsamma?

Är det för att det är mest kvinnliga utövare? Är det för att man behöver en häst att rida på? 

Behöver inte exempelvis skidskyttarna skidor och gevär, eller fotbollsspelarna en fotboll, för att lyckas i sin sport? För att inte tala om speedwayförarna.

Det kan väl inte vara en sport att få ett par skidor, gevär eller en motorcykel att göra som man vill, de sakerna gör ju alltid precis det man ber dem om, de har inget eget liv.

En häst däremot har en egen vilja och det är en verklig utmaning att få den att göra precis det man ber om. Kommunikationen mellan häst och ryttare är mycket viktig och det är långt ifrån alla som klarar av detta.

Alla som någon gång har ridit på en häst vet att det inte är bara att svinga sig upp och så funkar allt som det ska.

Vad tycker ni om det här? Var det rätt vinnare i år?

För er som är okunniga om Rolf-Göran finns mer information om hans prestationer här.


Bildkälla


Nya frisyren!

Den nya frisyren fungerade utmärkt vid ridningen idag. Han blev knappt svettig alls. Bara lite fuktig på bakbenen. Gött för honom att slippa stå och vara blöt en lång stund efter ridningen.

Han påminnner lite om en sportig liten hopponny :) Inte kanske jättesnyggt men funktionellt.

Så här ser Izze ut i sin nya frisyr:Foto: Jag
Häst: Hagas Izz <3

Knutte!

Här är ett par bilder på stallkatten Knutte. Han är ca 15 år och fortfaranade pigg och allert. Hemskt gärna vill han sitta i din famn, så han följer efter dig i stallet och pratar.

Jag vet inte hur många ggr jag har snubblat på den stackars katten då jag inte sett att han suttit nedanför mina fötter eller inte sett honom då man bär på hö, sadel etc.

Knutte brukar stryka sig på Izzes ben vilket Izze tycker är lite läskigt men han står snällt stilla tills katten flyttat sig.

Ett tips är att inte gosa för länge med Knutte för då blir han lite bitsk ;)Foto: Jag
Katt: Knutte


Akupunktur och klippning!

Igår fick Izze akupunktur och sen skrittade vi ut en sväng tillsammans med Ella och Becca. Idag rakade jag honom, det blev en sk halvklippning där man rakar bort håret på halsen, bogen och sneddar ner över magen.

Izze var mycket snäll att klippa och det såg ut som han tyckte det var skönt att bli av med en del av pälsen. Han svettas ju så fort vi tar en skrittur så nu kommer han förmodligen att bli ännu piggare då han slipper bli så varm.

Jag har hört att hästar kan få fång av att de blir för varma. Dels av varma vinterdagar med för mkt päls och dels av för varma täcken. Jag har även hörtt att hästar inte kan känna kyla eller värme så bra i halsen så det ska inte vara någon fara att raka halsen.

Täcken med hals sägs endast vara ett försäljningsknep och inte fylla någon större funktion.

Någon som hört något annat eller hört samma sak?


Foto: Jag
Häst & ryttare: Mykonos och Viktoria


My red hair!

Här är två nya bilder från min och Emmas senaste plåtning för några veckor sedan.
Foto: Emma Bertilsson
Modell/makeup/styling: Jag
Hiss eller diss?

Mykonos!

I helgen fotograferade jag Viktoria och Mykonos när de red i sommarhagen.  Jag önskar lite mer snö nu då det blir riktigt härliga bilder på hästar som rör sig i snön.

Foto: Jag

Bröllopsbilder!

Igår kväll hade vi mysmiddag hemma hos Ewa. Det blev oxjärpar med potatis- rödbets- och morotsklyftor tillsammans med mögelostsås.

Efter maten blev det filmmys. Tack till er som var med för en mycket trevlig kväll! :)

Här är ett par bilder till från bröllopsfotograferingen:


Foto: Jag
Brudpar: Johanna och Henrik

Magnolia!Ikea!

Idag var jag och L och shoppade lite småsaker på Ikea. Min plan är att jag ska göra en fotovägg över min soffa så jag köpte några olika svarta ramar i olika storlekar. Ska kolla runt efter svarta ramar i andra modeller i andra affärer tänkte jag.

Sen måste jag också bestämma mig för vilka bilder jag ska ha, och om de ska vara svart/vita eller brun/vita. Det lutar nog åt brun/vita faktiskt.

Självklart ska jag ta kort på min kreation och visa er när den väl är klar :)


Foto: Jag
Bebis: Julia

Mjau!

För ett tag sedan var jag kattvakt åt denne söte herre vid namn Felix :)
Foto: Jag


Snö! <3

Nu när det har kommit lite snö så är det hur mysigt som helst att rida en kvällstur i mörkret. Det är inte alls lika mörkt och underlaget blir ju kanon. Alla reflexer på och pannlampan så ser man ju hur bra som helst.

Nu väntar jag bara på att jag ska få tag i hovslagaren så jag kan sätta på herrn snösulor så man kan rida helt obehindrat. Det blev lite klampar under hovarna idag men herrn var lite pigg och började småtrava och då försvann dem så då var det lika bra att fortsätta trava :)


Foto: Jag
Häst: Izze <3

Bröllopsporträtt!

Här är två till bilder från nyårsaftonens bröllop. Det är mitt första bröllop där jag fotograferar bröllopsporträtten. Ett väldigt kul uppdrag att få den stora äran att föreviga.Foto: Jag
Brudpar: Johanna och Henrik

Bruden!

På nyårsafton fick jag den stora äran att fotografera en av mina bästa vänners bröllop. Här är en bild som jag tog på den mycket vackra bruden.


Foto: Jag
Modell: Johanna

Visst är hon vacker!

Vintercup!

Idag bar det väg med hästarna till Storfors på vintercup i distansridning. Jag, Ewa, Viktoria och Anna var med på våra hästar.
Vi red 1,7 mil och vi hade bestämt oss för att skritta hela vägen. Vid starten sa vi att vi skulle rida i ett tempo av 6 km/h. I denna vintercup sätter man nämligen sin egen tid som man vill rida på, och sen ska man försöka pricka den. Närmast sin tid vinner.
Vi travade någon kilometer några gånger på slutet då vi ville pricka tiden. Vi gick i mål på nästan exakt 3 h och vi missade kilometertempot vi satt upp med ca 2-3 minuter. Ganska bra gjort tycker jag :)
Kanske inte så svårt när man rider tillsammans med Ewa som har ridit ett antal distanser i sitt liv :)
Kul att komma iväg lite och rida tillsammans på lite nya vägar. När vi ridit klart blev det korvgrillning och varmchoklad.
Izze kändes mycket fin hela vägen och verkade mycket nöjd. Han var inte ens trött när vi gick i mål vilket kändes skönt.
Tog några dåliga bilder med mobilen längs turen:

Den vackraste!

Idag red jag och Izze ut med Katta o Mickan. Det blev en tur i skogen upp på berget. Izze var lugn och fin till en början men på vägen hem när vi skulle trava fick Izze busspel och skulle galoppera. Mickan råkade ju lägga sig snett bakom och han trodde hon utmanade honom i en tävling ;)

I samma ögonblick som jag vände mig om och sa till Katta att det var varning för en kospark från Izzes sida, så kom det en spark. Han ville ju bara tala om för Mickan att det var han som skulle gå först ;)

Lite busigt resten av turen på vägen hem blev det allt men det är kul att det är lite drag i kusen.

Väl hemma i stallet fick han akupunktur av Agneta. Ska bli kul att känna hur han känns imorgon. Vi är ett gäng tjejer som ska ta våra hästar i transporten och åka och rida i Storfors. Vi tänkte bara skritta vilket är mycket bra konditionsträning för hästarna samt det får dem lugna och de bygger bra muskler.

Håller tummarna för lika fint väder som det var idag! :)

Några bilder jag tog idag när jag hämtade honom i hagen:

Foto: Jag

Liten tur!

Nu blir det en liten tur på pållen innan akupunktören kommer och behandlar honom. Han har lite spänningar kvar i nacken som han behöver hjälp med.
Foto: Jag

Lilla L!
Foto: Jag

RSS 2.0