Dressyrläxa!

Idag blev det ett litet dressyrpass i ridhuset. Vi tränade vidare på några moment från dressyrträningen i fredags. Öppna längs långsidan, skänkelvikning på diagonalerna, rida honom i ramen, fattningar i form och avbrott från galopp och få en stabil fin trav efter avbrottet. 
Izze överraskade mig och gjorde alla momenten kanonfint. Han gjorde det dessutom med spetsade öron och han verkade tycka att det var riktigt kul. Jag red inte så länge dels för att han gjorde det så fint samt att imorgon är det dax för hoppträning :)
Duktiga goa pålle som alltid gör sitt bästa!

Uteritt och shopping!

Igår kväll blev det en uteritt på en pigg pålle. Han ville gärna galoppera så fort som piloten tillät och var riktigt taggad. Herrn hade fått vila i två dagar och det är kallare i luften nu så då brukar det vara extra drag i herrn :) 
Lite nya saker längs vägen som det var tvunget att tittas lite extra på. 
Idag blev det lite shopping av några enkla basplagg på Gina. Två toppar och en kofta, behöver ha lite nya vanliga kläder känner jag.
Försökte hitta en snygg klänning att ha på mig på bröllopet vi ska på i helgen men hittade inget. Jag har två andra klänningar hemma redan som jag skulle kunna ha men jag vill ju gärna ha något nytt :)
Får bli en vända på stan här i veckan och kolla lite till. 

Feel!

 
 
 
Modell/makeup/styling: Jag

Nya örtmineraler!

Mineralkuren som jag köpte till Izze från Hippolyt vill han inte äta längre utan ratar den så då förmodar jag att han inte behöver det som finns i längre. Jag har nu köpt nya mineraler till honom. En ny sort som jag inte provat förr men som verkar vara riktigt bra.
Jag hällde lite i hans krubba igår för att se om han vill ha dem och han slukade dem direkt och ville ha mer så jag tror dessa blir bra. 
De innehåller en massa bra, endast naturliga örter så det ska bli intressant att se om de är bra.
De heter Dr. schaettes örtmix/ B. ursonne i pulverform. Den ska ge tydliga färändringar i hårremmen, ökar stresstålighetoch sträker återhämtningsförmågan. Immunförsvaret stärks även och ämnesomsättningen stimuleras. Exempel på örter som det innehåller är mariatistel, brännässla och röleka.
Finns att köpa och läsa mer om här: http://shop.schaette.se/product.html/bursonne-pulver?category_id=64
 

Probiotika!

Izze har varit lös i magen ett tag nu och det beror förmodligen på att gräset ändrar sitt innehåll nu samt det har regnat en del och de lättare får i sig lera genom gräset. 
Idag var jag och köpte HippoSelection yea-sacc till herrn. 
Yea-sacc är en levande jäststam som gynnar tarmfloran och djurens prestation. En mängd studier visar att Yea-sacc ökar smältbarheten och därmed foderutnyttjandet. Produkten är lämplig till hästar som har svårt att hålla vikten samt till äldre hästar med försämrat foderutnyttjande. HippoSelection Yea-sacc rekommenderas även till hästar med benägenhet för tarmproblem bl.a. kolik samt vid stress som exempelvis transport och vid byte av grovfoder.
Ska bli intressant att se om det funkar. Foderjäst, mag-tarm balans mm mm har jag provat och inget har varit riktigt bra men jag fick tips om att denna skulle vars riktigt bra så det kan vara värt att prova :)
Ikväll blev det en uteritt med ett par tjejer i stallet. Izze var pigg och glad och lite busig :)

Mer info om denna finns på http://www.svedvetbutiken.se/product.php?id_product=190 

Hagas Izz!

Han är min bästa vän som har funnits där i 13 år. Han ställer alltid upp på det jag ber honom om. Han ger mig så mycket glädje, styrka, lugn och tillgivenhet. Hans fina bruna ögon är de snällaste och klokaste som finns.
 
 
Hans mjuka mule, varma andetag, smarthet, snällhet, skönhet och hans kvicka tanke och snabba fötter är det bästa som finns. Han är lyhörd och lättlärd för han älskar att få jobba och göra saker. Han gör alltid sitt bästa. Han gillar att komma ut på äventyr och att bara mysa.
 
Han har en mycket speciell plats i min hjärta denna herre <3
Hoppas vi får många fler fina år tillsammans du och jag!
 
 
Foto: Jag

Döskallar med bling!

Idag fotograferade jag Izze i hans nya pannband från Wist Design. Visst är det fint? :)
Foto: Jag
Häst: Izze

Eftertänksamhet!

Några fler nya bilder från min och Christers senaste session i Rottneros park.
 
Modell/makeup/styling: Jag

Hoppning!

Idag hoppade jag och Izze i ridhuset. Vi hoppade några olika linjer. På långsidan hade vi räcke till räcke 17 m, 4 galoppsprång. Vi hade även två räcken snett igenom med ganska tajt sväng. Vi red Dog leg från rakt räcke och snett igenom och så red vi några olika små banor med 5-6 hinder. 
Izze kändes riktigt grym och satte sig under sig bakdelen superfint i svängarna som han nog aldrig gjort så bra tidigare. Det är så kul att märka att dressyrträningarna har gett resultat och att han är så stark i sin bakdel nu. Vi kunde korta och länga och han var som en gummisnodd. Han gjorde väldigt fina och jämna galoppombyten i svängarna om vi landade i fel galopp. Han verkade tycka att det var superkul! :)
Vi hoppade ca 70-80 cm och avslutade med att skritta ut en sväng på en stig genom en skogsdunge. 
Vi premiärhoppade över de nya hinderbommarna.


Målade även två nya hinderplank

B&W!

Här är ett par av de svartvita bilderna från min och Christers senaste session.
 
Modell/makeup/styling: Jag

Serpentiner i galopp!

Igår tränade jag och Izze vidare på övningen som vi gjorde på dressyrlektionen senast. 
Vi red serpentiner med tre bågar i galopp och saktade av på mitten av kortsidorna, travade några steg och fattade ny galopp. Han gjorde det riktigt fint men bara några travsteg emellan. Han blir lätt ivrig och vi la in en extra volt i bågen när han lärt sig övningen och blev lite överilad. Vi fick till några fina övergångar, fattningar samt fin böjning genom bågarna. Det är viktigt att rida med stöd från ytter tygel och innerörat skänkel så han behåller böjningen i hals och kropp. Han vill gärna fuska lite och gena i kurvorna rakställd annars. Det finns lire kvar att jobba med men jag var nöjd med gårdagens pass ändå. Man får ta det i små steg så han tycker att det är kul och inte för jobbigt. 
Vi gjorde även ett par galoppfattningar från skritt och de gjorde han riktigt bra! :) duktiga pållen!Några nya modellbilder!

Här är några fler nya bilder från min och Christers senste plåtning:
Modell/makeup/styling: Jag

Trav, golf och ridning!

Sorry för dålig uppdatering här. Jag har semester och njuter av tillvaron.
Vi har spelat minigolf, spelar på trav på plats, badat och solat. Izze har fått behandlingar av djurfysioterapeuten som säger att han har blivit mycket bättre.
Han har även fått akupressur vilket också har haft god effekt. Izze har piggnat till rejält nu sen värmen lugnade sig och är riktigt taggad när jag rider. Igår blev det uteritt och herrn skulle gasa på en raksträcka och enligt min app var vi uppe i 39 km/h, kul tyckte både Izze och jag :) 
Idag blir det dressyrlektion. Han har känts kanon i dressyren sista tiden han kan göra riktigt fina samlingar i galopp och fina öppnor :)
Duktiga pållen! RSS 2.0