Kloka bruna ögon!

 
Foto: Jag
Häst: Izze

The blue crane!

 
 
Foto: Christer Lönnroth
Makeup/hår: Sofia Backström

Lite trimning!

Det blev lite trimning med Izze i ridhuset idag igen. Herrn kändes pigg och ville gärna springa men idag var fokus på lugn trav och lugn galopp. Vi gjorde lite förflyttningar, serpentiner mm. 
På slutet kändes han mjuk och fin och hade slutat ligga på framåt. Duktiga pålle! :) 


Selma hund pussas Dressyrsadel!

Idag provade jag en annan sadel på Izze och red i den. Det var en dressyrsadel som jag tyckte låg hyffsat på honom. Även denna sadel drog sig åt höger tråkigt nog så antingen är det jag eller Izze som är ojämnt musklad. 
Jag red en stund utan stigbyglar för att fokusera på min egen sits. Jag försökte även han hålla handen så stilla jag kunde med tummarna upp och ihop.
Jag tyckte Izze jobbade på fint och vi tränade samma moment som på dressyrträningen sist. 
Kiropraktor och fest!

Igår var kiropraktorn och behandlade Izze igen. Han var bättre än sist och han trodde att jag inte skulle behöva behandla honom igen när han kommer tillbaka om 6 veckor. Detta var Izzes tredje behandling och han har blivit mkt bättre. Han var rak i bäckenet, rakare i ryggen, bogarna var lättare att få loss samt att nacken var bättre. Han skulle dock kolla igenom honom för att se att det är fortsatt bra då när han kommer och är det bra behövde jag inte betala :)
 
Igår var jag på Halloweenfest och vi hade en mycket rolig kväll. Vi var en vända på krogen också vilket var kul. 
 
 

Avkoppling!

Idag åkte jag till stallet lite senare än vanligt och borstade och masserade Izze. Han fik även ha på sig sitt nya Back on Track täcke i 1½ timme idag. Igår fick han ha det i en timme. Man ska vänja in dem på det då det kan bli ganska starkt för dem. Mer finns att läsa om de täckena här.
Izze har även en ryggvärmare samt benskydd i samma och de har varit kanonbra.
 
Vi tog även en liten promenad i paddocken och så fik han beta lite gräs. 
 
Jag var ensam i stallet nästan hela tiden vilket är så mysigt då det är lugn och stilla och man hör hästarna stå och mumsa på sitt hö. 
 
Imorgon kommer kiropraktorn och det ska bli spännande att se hur han tycker att Izze är nu.
 
Foto/makeup/styling: Vicky Ruckman Le
Modeller: Jag och Izze
 

Tränat för ny tränare!

Idag red jag och Izze dressyrlektion för Elisabeth Blegen. Det var första gången vi red för henne och jag fick en hel del aha-upplevelser. 
Jag fick rida utan stigbyglar och vi fokuserade på min sits. Det är ju en del saker jag behöver tänka på. När jag väl sitter korrekt så går min fina pålle så himla fint! :)
Jag måste lämna in min sadel på omstoppning och kolla upp så stoppningen är jämn på båda sidor då jag hamnar på yttre sittben i vänster varv, något jag känt av ganska länge med trott att det är jag som sitter snett. 
Jag måste träna på att hålla mina händer helt stilla och ihop, att ha hästen framför mig och att jag verkligen måste sträcka på mig så det nästan känns som att jag ligger raklång bakåt :) 
Jag måste också tänka på att avslappnat studsa med i hästens steg och inte försöka klämma mig fast och dämpa skumpet. Jag är ju lite bekväm av mig oh rider alltid lätt när jag rider och det måste jag sluta med och träna på att sitta ner. Jag kommer ju åt honom så mkt bättre då och rider ju mkt bättre så. Saker som jag egentligen någonstans vet men man ser ju inte sig själv när man rider och man tror att det ser ut på ett annat sätt än vad det gör :)
Haha, fy vad mkt olater man lägger sig till med! 
Det kändes så himla bra att träna för en riktigt duktig tränare som verkligen kan. När jag sitter rätt blir ju allt så mkt lättare och dressyr blir tom roligt :)

Herrn blev dessutom klippt idag av duktiga Hanna så nu är han så fin och blir inte så svettig när jag rider. 


Izze fick även prova sitt nya täcke som jag hämtade på posten idag. Han har verkligen gjort sig förtjänt av detta täcke som jag har spanat på i flera år. Det var nedsatt pris på det nu så jag passade på att slå till :) 

Mörkerpromenad!

Idag var det vilodag för Izze men vi tog ändå en liten promenad i mörkret. Reflexer och pannlampa på så promenerade vi en sväng. Skönt att röra lite på sig och få lite frisk luft. 
När vi kom tillbaka fick herrn lite massage.
Imorgon ska han bli klippt, vi kör en halvrakning så att han inte ska bli så svettig när jag rider. Imorgon kväll blir det dressyrlektion. Vi ska träna för en ny tränare så det ska bli spännande att se hur det är :)
 
Jag har visat er en liknande bild på herrn tidigare men jag tycker att han är så fin så jag lägger upp denna också:
 
Foto: Jag
Häst: Izze <3
 

Close your eyes!

Foto: Francis Görmarker
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
 

Löv is in the air!

Foto: Jag
 

Träning med galoppbommar!

Idag tränade jag och Izze på att galoppera över galoppbommar på böjt och rakt spår. 
Izze gjorde det kanonbra! :) Riktigt nöjd med honom. Tänk vad mkt bättre det kan gå när jag själv rider ordentligt. 
Jag har kommit på att jag måste sitta mer på röven i sadeln, tänka att jag nästan ska luta mig bakåt i fattningen, sträcka ut min egen inre sida samt göra ca 3 halvhalter mot bommarna på rakt spår för att han inte ska kötta iväg över bommarna. 
Det kändes kanonmycket bättre än vad jag trodde så det var kul! Duktiga pålle! :)
Nu är det verkligen hög tid att raka herrn. Vi red inte särskilt länge och han var ändå svettig. 
 
En liten skiss på dagens övning:
 
 
 
Longering!

Idag longerade jag Izze i ridhuset. Mörkt och tråkigt med duggregn ute så vi var inomhus ikväll. 
Vi började med att promenera runt i ridhuset och sedan gjorde vi vändningar på framdelen och sedan bakdelen. Vi gick i åttor och stannade och backade.
Jag longerade herrn i trav och galopp på lång lina och Izze busade lite i galoppen. Jag tror att han tyckte det var skönt att få jogga lite utan ryttare på ryggen och i bara grimma. 
Jag stretchade honom och så fick han lite massage. Imorgon tänkte jag rida ett litet mjukgörande pass.
Fröken lila #2!

 
Makup/hår: Sofia Backström

Höstlig ritt!

Idag blev det en ridtur ute med Izze. Vi höll oss i från skogen idag pga av älgjakten. Igår gick det inte att rida i skogen då det stod skyltar om att jakt pågår. Så idag fick vi hålla oss till grusvägarna vilket inte gjorde så mkt då de var ganska mjuka. 
Izze var pigg och glad och gasade i väg sista hundra metrarna i galoppen då han låtsades bli rädd för en hög med träd som placerats på ett nytt ställe efter vägen.
Vi red totalt 8 km och var ute i ca en timme. Jag hade min endomondoapp på och den sa att vår maxhastighet var 43 km/h. Det var nog sista biten, innan vi travade av och skrittade hemåt, då herrn kände för att racea lite :) 
Gul outfit så vi inte blir skjutna...

Fröken lila!

Makeup/hår: Sofia Backström
 
 

Mys!

Idag kände jag mig lite trött efter jobbet men åkte ut för att pyssla om kusen lite. Det var kallt och jag kände mig frusen så jag borstade bara och pussade lite på honom. Jag tänker att det är trevligare att rida imorgon när det är ljust i stället så kan vi ta en tur ute. 
Nu har jag moffat lite cheez hearts, gött var det! :)
Önskar er alla en trevlig kväll!
 
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Promenad inomhus!

Ikväll blev det en promenad inomhus i ridhuset med Izze. Riktigt ruskigt regnväder ute och såklart kolsvart så vi gick inomhus istället. Det var hans vilodag idag men han gillar att göra saker ändå fast lugnt. Han gillar att gå på promenader så jag brukar försöka göra det en dag i veckan minst.
Jag släppte honom lös och han följde mig ändå :)
När jag skulle ta upp han bajs så visste han att vi var klara och gick och väntade vid stora dörren. När jag ropade på honom när vi skulle gå ut via den lilla dörren kom han till mig. Goa pålle! :)
Herrn fick också massage och blev ryktad.
The purple dress!

Här är första bilden från den andra plåtningen med Francis från i somras:
 
Foto: Francis Görmarker
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag

Hoppträning!

Idag på hoppträningen red vi markarbete. Det var roliga övningar och Izze kändes lydig och fin. Han lyssnade bra och var lugn men ändå pigg och glad. Det kändes bra att vår galoppträning har gett resultat då han låg kvar bättre i lugn galopp och kändes starkare :) 
Jag fick beröm av tränarn att jag red bra idag så det var kul! :) Jag måste tänka på att lägga upp en plan och sedan försöka hålla den banan runt. Jag gjorde det idag och det gick mycket bättre. Izze känner att jag vet exakt vad vi ska göra och då ligger han kvar och väntar bättre på mig. Duktiga pållen! 
Jag riktigt kände hur lösgjord och fin han blev av dessa övningar. 
 
En skiss på dagens träning:
 Ådring!

Idag blev det en timmes promenad och kameran åkte med. Här är några av bilderna:
Foto: Jag
 

Den vita araben!

 
Foto: Jag
Häst: Kiidajj "Killen"

If eyes could speak!

Foto: Christer Lönnroth
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag

Raspa tänder!

Idag var jag till Hästklinken med Izze och gjorde den årliga tandkollen. De såg fina ut men veterinären filade bort en liten kant som var lite vass. Veterinären hade två lärlingar med och han berättade att man ibland får bestämma ålder på hästar via tänderna. Han sa att man skulle kunna tro att Izze är 15 år när man tittade på hans tänder. Det kändes kul och han visade bilder ur en bok som man kunde jämföra med :) Skönt att de var så fina! Dock kan tänderna ändras snabbt på äldre hästar så det är bra att hålla koll på dem. 

När vi kom tillbaka till stallet blev det lunch, massage av en häst i stallet och sedan en tur i skogen med Izze. Pigg och glad var han så det var kul. 
Efter ridturen fick Izze massage han med samt stretching.

Izze har fått lugnande hos veterinären


Skogstur

Den vackra vita springaren!

 
 
Foto: Jag
Häst: Killen

Ponnykörning och ridning!

Idag var syster och hennes sambo och barn och hälsade på. Julia ville köra häst så vi lånade en av shettisarna i stallet. 
Vi borstade och sedan selade vi på och körde några varv runt ridhuset och i paddocken. Douglas heter shettisen och är verkligen en gudasnäll barnponny. 
När vi kört klart vågade lillfröken sig på att sitta på Douglas och senare även rida. Modig tjej! Första ridturen idag och dessutom barbacka :)
Julia och Viktor

Julia och syster


Vackra killen!

Idag hade jag med kameran till stallet och fick syn på detta vackra djur och drog som hastigast fram kameran. Här är två av bilderna :)
 
Visst är han vacker Killen? 
 
 
Foto: Jag
Häst: Killen

Summer time!

Foto: Francis Görmarker
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
 

Massage!

Idag jobbade jag och var lite trött efter jobbet så Izze fick en vilodag. Herrn fick en massage, ryktning och sedan gick vi en kort promenad. Planen är att vi ska ta en uteritt imorgon. 
 
Foto: Jag
 


 
 

We-träning!

Idag körde vi WE-träning i ridhuset. Vi tränade momenten enskilt ett par ggr och sedan körde vi en bana.
Hinder ett var att ta lansen ur tunnan, plocka upp en tröja, rida med den på lansen, hänga t-shirten på ett hinderstöd och sedan lämna pinnen i en trave med däck.


Hinder 2: upp på en pall/bro med vågräcke och stanna med alla fyra hovarna uppe på och sedan ner.


Hinder 3: gå igenom en passage, ta konen i handen, rygga och sätt den på första hinder stödet på andra sidan.

Hinder 4: gå in i fyrkanten av bommar, vänd ett varv i den och ut ur den utan att nudda bommarna.

Hinder 5: salong i 8 mönster mellan koner

Hinder 6: hoppa över, plastmatta med ett halvrör på 

Izze gjorde allt väldigt lugnt och fint idag. Vi behöver träna lite mer på 8-slalomen för att få riktigt snygga svängar :)
En kul träning som vanligt! 

Löv!

 
Foto: Jag

Markarbete!

Idag fanns det lite hinder byggda när jag och Izze skulle rida i ridhuset så det blev lite markarbete/minihoppning. Hindren var ca 40 cm och målet var att hoppa i lugn och bärig galopp med bibehållen lydnad.
 
Jag tyckte Izze gjorde det bra och lyssnade fint. Herrn tycker att det är mkt skojigt med hinder så det är svårt att vända upp i närheten av ett hinder utan att hoppa det då han vill hoppa allt han ser i ögonvrån :)
 
Izze var ganska pigg och laddad men lyssnade fint ändå tycker jag. Jag kunde stå i lättsits i galoppen utan att han gasade på. Kändes mycket bra att vår träning har gjort honom lugnare och förmodligen starkare. Galoppen kändes även mer bärig i svängarna.
 
Vi hoppade det röda räcket lite snett och på volt för att träna avsprångspunkten samt att svängarna skulle bli rundare.
 
Här är en liten skiss från vår lilla träning idag:
 
 

Färger!

 
 
Foto: Jag

Tömkörning!

Idag tömkörde jag Izze i ridhuset. Han gick fint och var lydig. Lite busig i galoppen men inget större. Sidepulltränset har fått ett ludd på så det blir mjukare över näsan på Izze. Han funkar kanon att tömköra på det då han lyssnar väldigt bra på kommandon så jag behöver inte ens ta i tömmarna när han ska sakta av :)
Höstfotografering!

Här är några av bilderna från gårdagens fotografering:
 
 
Foto: Jag
Häst: Izze 

Nya skor och foto!

Idag fick Izze nya skor och sedan fotograferade jag honom på stubbåkern. Snälla Becka hjälpte mig att hålla i honom. Bilderna kommer nog inte upp här i bloggen förrän imorgon.Climbing!

 
Makeup: Sofia Backström
Modell: Jag

Loppinvasion!

Idag tog jag och Izze en tur i skogen. Träden har börjat bli så vackra nu med gula löv. Synd var bara att de där älglopporna inte kan låta bli att attackera :( Riktigt jobbiga då de bits hårt. Jag låg raklång på Izzes rumpa och viftade och fångade dem mellan fingrarna. Jag tror aldrig att de varit så jobbiga något år förut! Synd att de ska förstöra ens mystur i skogen. Black beauty!

 
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Porträtt!

Här är ett porträtt från min och Francis plåtning i somras.
Foto: Francis Görmarker
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag

Galoppjobb!

Idag red jag i ridhuset med Izze pga av det tråkiga vädret. Idag låg fokus på grundridning och rakriktning. Vi började redan i skritten med att vara raka och sedan vidare i traven och galoppen. Vi gjorde lite förflyttningar och lite volter och serpentiner som uppvärmning men annars vara noga med rakriktningen i halsen och kroppen. 
Jag la ut två bommar med 24 m emellan och vi red över de i skritt, trav och galopp. Målet var ett jämnt tempo, rak och lugnt. Vi red i olika tempo i traven samt i galoppen. I galopp red vi på växlande 6 eller 7 galoppsprång. Izze laddar ofta mot bommar som att de skulle vara ett hinder och vill gärna springa iväg i snabbare tempo. Så idag var fokus på lugnt och rakt. Izze gjorde det kanonfint tycker jag och jag kunde stå i lättsits och han sprang inte iväg. Självklart var han på väg och laddade några ggr emot men han lyssnade fint på förhållningar. Jag känner mig nöjd med min duktiga pålle! :)
Old fashion #3!

Foto: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
 

The white summer dress #2!

 
 
Foto: Francis Görmarker
Makeup/hår: Sofia Backström

Dagens hoppträning!

Idag var det hopplektion. Roliga och bra övningar som Izze gjorde bra men vi behöver jobba vidare på att galoppera lugnt och bärigt i kurvorna och egentligen på rakt spår också då herrn gärna vill flyta iväg. Jag har lagt in mer fokus på galopp i våra dressyrpass det senaste och det märks faktiskt redan efter de två senaste passen att det blivit bättre. Hopptränarn tyckte att galoppen var bättre också vilket var kul att höra. Hon tyckte också att jag red bättre vilket kändes bra :)
Nästa gång är planen att vi ska rida lite mer markarbete vilket passar bra då det stärker galoppen och är lösgörande.


 
En skiss över dagens avslutande bana.

Den bästa!

Idag har jag fotograferat den bästa och vackraste som finns <3
 
Foto: Jag

Kvällstur!

Idag blev det en ridtur i skogen med sällskap av Anna och hennes ponny. Solen hann gå ner och blev vackert orange. Lyckades inte göra himlen rättvis med mobilkameran men men :) 
Skönt att komma ut på en tur på kvällen.RSS 2.0