Kristinehamns ritten -13!

I lördags oh söndags var jag och fotograferade och groomade på Kristinehamns ritten. Jag fotograferade mest Unghästfinalen på 80 km på lördagen och sedan Riksfinalen i medeldistans 90 km på söndagen.
 
Här är länkarna till bilderna:
 
Lördagens bilder Unghästfinalen
 
Söndagens bilder Riksfinalen i medeldistans
 
Observera att alla bilder är copyrights skyddade. Skriv en kommentar med din mailadress (bara jag som ser) här i bloggen om du är intresserad av någon av bilderna.
 
Här är några redigerade bilder från lördagen:
Ewa och Kiidaj vinnarna i 6 års finalen.
 
Foto: Jag
 
 
 
 

My white summer dress!

Här är en ny modellbild från i somras:
 
Foto: Francis Görmarker
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
 
 
 

Foto och ridtur!

Idag har jag varit och fotograferat distanstävling i Khamn. När jag kom hem red jag och Izze ut en sväng. Vi red 7 km och var ute i en timme. Topphastigheten var 38 km/h enligt min endomondoapp. En rolig ridtur på en pigg men lydig pålle :)
Old fashion #2!

Imorgon ska jag till Kristinehamn och fota unghästfinalen i distansritt. Ska bli kul och jag hoppas jag hittar några bra ställen i skogen att fota vackra in-action bilder :)
 
Här är ett par nya bilder från en plåtning i somras:
 
Foto: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
 

Old fashion!

Här kommer en till bild i lite gammal stil från en plåtningar från i somras:
 
Foto: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström

WE-träning!

Idag tränade vi speedmomentet. Izze var med på noterna och gjorde det superbra tycker jag. Vi körde inte maxfart på hela banan men stundtals gick det ganska fort :) Izze gillar speedmomentet och verkar tycka att det är superskoj! :) 
Här är några bilder från idag:
Ta en lans ur en tunna, rid fram till bordet, plocka upp tyget med lansen...


Rid med tyget på pinnen, sätt tyget på ett hinderstöd med hjälp av lansen, lämna sedan lansen i en trave med bildäck.

Rid över presenningen (Izze hoppade över när denna bild togs, innan sprang han på den)


Över mattan...


Upp på bron, halt 4 sek...

Full fart...

Slalom mellan koner med bollar på som inte får rivas ner

Full fart i mål :)
 
 
 

Hörnpassering!

Idag red jag och Izze ett litet pass i ridhuset. Vi tränade bl a på hörnpassager i trav och galopp. Herrn vill gärna gena i kurvorna och ska skygga för dörren vid läktaren. Så idag tränade vi och han gjorde det riktigt bra även i höger galopp där han har lite svårare. Skogen!

Idag red jag och Izze ut tillsammans med två andra hästar och ryttare. Det blev en lugnt tur i skogen i skritt och trav. Skönt att komma ut och få frisk luft :)
 

Dark blue skyes!

Här är en bild från en plåtning i somras:
 
 
Foto: Christer Lönnroth
Makeup/hår: Sofia Backström
 

Cola och promenad!

Idag var det vilodag för Izze. Vi tog oss ändå en promenad och han fick beta lite gräs längs vägen. Han fick en massage när vi kom tillbaka till stallet samt att jag borstade honom. 
 
Här är en bild från en plåtning i somras:
 
 
Fotograf: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag

Tömkörning!

Idag blev det tömkörning med Izze i ridhuset. Jag provade att tömköra med båda tömmarna över ryggen, tidigare har jag haft den yttre runt hans rumpa. Han gick fint och var lydig på detta sätt med. Vi prövade också att göra serpentinbågar för första gången på töm och han gjorde det fint. Jag är ingen stjärna på att tömköra men det är kul som variation till ridningen då man ser hur hästen rör sig.
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Skogstur och tacos!

Igår red jag och Izze ut i skogen. Vi tog stigen som går över en liten bro. Härlig tur då solen sken mellan träden. Tyvärr så var älgflugorna riktigt dryga och anföll i flock :( De borrar sig in i pälsen och biter hårt. Hästarna blir som tokiga. Jag låg bakåtlutad i sadeln och viftade bort de som satte sig på herrn. Väl hemma lyckades jag plocka två till som satt och bet. Izze försökte klia bort dem med de har hullingar på sina ben så de är svåra att få bort. De sätter sig i pälsen, släpper sina vingar och borrar sig ner till huden och suger blod. Vidriga djur! 
På kvällen blev det tacomys och film med tjejerna. 


Dressage!

Idag red jag och Izze en dressyrpass i ridhuset. Han hade mycket energi men smidig och fin. Vi red skänkelvikningar, ryggningar, tempoväxlingar, serpentiner mm och sedan tränade vi galoppfattningar och avsaktningar. Han gjorde alla moment bra, duktiga pålle. Jag tänkte även extra på min sits idag och handposition. 


Sidepull och bus!

Idag provade jag att rida Izze på det bettlösa sidepulltränset. Han gick bra på det trots att han var pigg idag. Vi red över några travbommar och gjorde lösgörande övningar. Han kändes fin. När vi skulle galoppera så var herrn riktigt busig och skulle göra brallskutt. 
Vi avslutade dagens pass med att jag togav honom sadeln och så fick han vara lös i ridhuset. Jag sprang före och han sprang efter. Jag "galopperade" och då galopperade han och bockade och busade runt. Jag stannade och han stannade. Duktiga busdjur! :)

I stallet har det kommit supersöta kaninungar :)
Power walk!

Idag tog jag och Izze en promenad. Vi fick sällskap av Maria och en hennes pålla. Vi stegade på då Izze gillar att gå snabbt och sammanlagt var vi ute i 45 min. Skönt att röra lite på sig och få frisk luft! :)Mjukgörande!

Idag red jag och Izze lite mjukgörande övningar i ridhuset. Han kändes väldigt mjuk så det kändes bra. Fixade lite till med min nya hylla i nya sadelkammaren idag med och till helgen tänker jag att jag ska smörja alla träns jag har för att det ska se snyggt ut på krokarna :)
 
Här är en bild som jag gillar från i helgen:
 
 
Foto: Jag

Klöver!

Foto: Jag

Inflyttning!

Idag påbörjades inflyttningen i den nya sadelkammaren i stallet. Skitfin är den och det kommer bli kanon när jag lyckats organisera mina grejer på ett bra sätt. Jag har lite väl myket grejer har jag insett :)
Efter allt flyttande var klockan mycket så herrn fick nöja sig med att bli longerad idag. Han verkade inte helt missnöjd och passade på att busa lite i galoppen :)
Här är några av Izzes hästvänner:
Alladin

Avatar

Chiquita
Herkules

Mr Crazy
Foto: Jag

Promenad och fix!

Idag blev det en promenad med Izze. Vi fick sällskap av Maria och hennes pålla. Jag hjälpte också till att fixa klart i vår nya sadelkammare nere i ridhuset. Nu är det inte mycket kvar innan det är dax att flytta in alla grejer. Kommer bli hur fint som helst! :) Ska bli skönt att flytta ner dit och sortera om alla grejer man har. Jag ska rensa ur en del som jag inte använder och sälja tänkte jag. Kanske vore nåt att styra upp en hästmarknad med hästloppis :)
 
 
Izze igår då han var lite slumrig efter kiropraktorn behandling :)
 
Herrns "trivselfläckar" på rumpan :)

The barn!

 
 
 
 
 
Foto: Jag

Rosa!

 
 
 
Foto: Jag

Kiropraktor x2!

Idag var kiropraktorn i vårt stall och behandlade totalt 17 hästar och människor. Han fick behandla både mig och Izze idag. Izze var myket bättre i nacken och ryggen än förra gången och bogen var också bättre. Kändes mycket skönt! Det är lätt att få bakslag när man trycker rätt en snedhet och det är helt normalt att det händer men skönt att det gått åt rätt håll känner jag. Herrn ska få vila imorgon och sedan ska jag rida som vanligt igen.
 
Kiropraktorn sa att jag var rak och att det inte var några större problem men att jag hade lite spänningar i svanken och vid skuldrorna vilket jag inte var särskillt förvånad över. Jag ska försöka få massage lite mer regelbundet nu tänkte jag så att musklerna inte drar tillbaka kotorna igen.
 
Efter behandlingen kände jag mig väldigt avslappnad och nästan trött. Izze verkade också avslappnad och bra så jag tror han gillade det med.
 
Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen och till lunch/middag åt vi pizza. Det har varit kanonväder hela dagen så det var så himla gött att vara ute i stallet och fixa och dola.
 
Jag hade med mig kameran idag till stallet och fotade en del bilder som jag kommer visa här i bloggen.
 
 
 
 
Foto: Jag
Pållar: Izze och Alladin
 

Gunga med mig!

 
 
 
 
 
 
Foto: Jag
 

Gräslover!

Det är lite svårt att fota och hålla i hästen samtidigt men det funkar ju om man vill fotografera herrns huvud när han äter sitt älskade gräs.
 
 
 
 
 
Foto: Jag
Häst: Izze

Vackra kväll!

Ikväll tog jag och och Izze en uteritt. Solen höll på att gå ner och älvorna dansade över åkrarna och gärdena. Så himla vackert med dimman och den fina himlen. Jag glömde mobilen i stallet så tog ingen bild under ridturen. Det är så himla skönt och rogivande att rida ut ensam tillsammans med pållen och bara koppla av och njuta av de vackra vyerna. Andas den friska kvällsluften och bara njuta av lugnet. 
 
Jag drog med mig kameran och tog en bild på Izze på väg in från hagen:
Foto: Jag
 

Vaccination och foto!

Idag blev Izze vaccinerad så han fick en vilodag idag med. Vi gick en liten promenad precis som igår och så fick herrn massage. Planen var att jag skulle fotografera honom i motljus men då herrn hade gjort en rejäl lerinpackning så hann vi inte ut och fota innan det var för mörkt. Jag provade också herrns utställningsträns som jag fyndade på en hästloppis.
 
Det får bli en ny fotografering dagtid ev. någon dag i helgen om vädret är fint och tid finnes.
 
Bilderna är av usel kvalité då det var för dåligt ljus men bjuder på två från ikväll ändå :)
 
Foto: Jag
Häst: Izze
 

Kvällstur!

Igår tog jag och Izze en kvällstur ute. Skönt att rida i lugn och ro med bara hästen som sällskap. Kvällen var varm och det var varma och kalla zoner som vi red igenom. Lite häftigt på hösten då det på vissa ställen är varmt i luften och på vissa kallare, trots att solen nästan gått ner. Vi skrittade mest men även lite trav och galopp. Herrn var nöjd och glad och kunde galoppera lugn och fint. Jag inser ju mer och mer att om jag fokuserar på en lugn känsla inom mig så är han superlugn. Är jag lite mer pepp så svarar han direkt med att vara på tårna :) Både han och jag gillar fart men det är ju bra att variera sig :)


Lugn och go!

Izze fick en violodag igår då jag jobbade och var på kräftskiva. Ikväll blev det ett kortare pass i ridhuset. Han kändes jättelyhörd, lugn och fin så jag var så nöjd då han gjorde allt jag bad honom om så vi gav oss efter ca 25 min. Lugn i traven med härligt sviktande gång i stabil form och galoppen kändes kanon. 
På lördag kommer kirooraktorn och ska känna igenom Izze igen och det ska bli spännande att se vad han säger. Det känns verkligen som att han är mkt mer mjuk och jämt nu.
 
Här är en bild på Izze för ca 4 år sedan:
Foto: Emma Bertilsson
Häst: Izze
 

Hoppbilder!

Jag satte ihop några bilder från filmen från hoppträningen igår. Visst är han fin mitt <3? :)


Stairs #4!

 
 
 
Foto: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström
Assistent: Patrik K
Modell: Jag
 
 

Hoppträning!

Idag var det dax för hoppträning igen och vi hoppade bl a bana. Vi värmde upp med att hoppa de olika linjerna och hoppade sedan hela banan ett par gånger.
Izze var pigg som bara den och tyckte det var superkul! :) Han kändes superfin och mjuk redan från start och det kändes att han var så där härligt lösgjord sen vårat lilla ridpass igår. Kändes skönt!
 
Jag fick vara noga med att tänka lugnt och ta tillbaka mellan hindren. Han kändes kanonfin över hindren och taxerade fint emot. Han skyggade nere vid läktaren och det var svårt att få ut honom ordentligt i hörnet där, hoppa hindert där och att sedan inte gasa ur hörnet för mkt.
 
Han var jätteduktig med att byta galopp i svängarna själv och var helt med på noterna. Det var lite lättare idag att få hejd på herrn än vad det har varit, så jag tror att det var bra att trimma lite lagom dagen innan för att ha kvar lydnaden.
 
En superkul träning och jag känner mig mycket nöjd med min fina pålle! :)
 
En skiss över den avslutande banan:
 
 
 

Klippning och åttor!

Idag klippte jag Izzes man och tunnade ur den med urtunningssaxen. Han blir helt tokig om man ska ge sig på att rycka manen så jag tycker det känns som djurplågeri så jag får gå loss med saxen så gott det går. Nu ser han lite ut som en nyklippt skolpojke ;)
Vi red också ett litet pass i ridhuset. Fokus var mjukgörande och så vi red i åttor av olika storlek, gjorde skänkelvikningar, flyttade bog mm. Han har börjat jobba ännu bättre i låg form nu och går kvar där längre stunder nu i traven. Han behåller formen i rakriktningen på långsidorna nu vilket han inte gjorde så bra förut. Hann ville gärna ta upp huvudet och springa ifrån mig en aning. Känns kul att han blir starkare och smidigare för varje år :)


Konditionsträning!

Idag red vi ut och red några varv i en av sommarhagarna. Izze tyckte det var superkul och var riktigt het. Jag satte på min Endomondoapp och vi red ca 5,6 km totalt. Max hastigheten var 40 km/h i galoppen och vi var ute i 38 min. Det blev ett par längor i galopp och några o trav och skritt. Kul var det! :)


Fixat!

Idag har jag följt fälttävlans EM på tv och det var mycket spännande. Sverige tog silver så det var riktigt kul! :)
 
Jag har även städat, diskat, tvättat och lagat matlådor. Det fick bli fransk fiskgratäng med färskpotatis. Mycket gott blev det.
 
 
Makeup: Sofia Backström
Modell: Jag
 

Shopping och uteritt!

Idag åkte jag och shoppade ett par skor att ha på jobbet, en regn poncho att ha i stallet samt en present till Emma.
Skorna var det superrea på så jag fick dem för 280 kr vilket jag tyckte var ett fynd. Jag provgick dem i butiken och de känns riktigt sköna.
Idag red jag och Izze ut en sväng mellan regnskurarna. Herrn var busig och gjorde några busryck :) Försökte hejda honom extra försiktigt då det var lite slirigt efter allt regnande. En trevlig tur blev det. Det är kul när han busar! :)


RSS 2.0