Dagens WE-träning!

Idag var jag och Izze med på WE-träning. Han var riktigt duktig och modig idag. Han gick igenom draperiet av presenning utan att jag behövde dra i sär en flik på slutet :) Modiga killen som var livrädd för den i början.
Han gick också snällt över bron med grindar som räcke och som låter när de sätter en hov på den. Han gick över den röda presenningen, gjorde serpentinslalomen i lugn trav rund och fin samt att vi red med lansen. Han brydde sig inte nämnvärt om bordet där vi skulle lyfta flaskan.
Supernöjd med dagens träning! :)


Sista semesterdagen!

Idag var min sista semesterdag så imorgon är det dax att börja jobba igen. Känns skönt tycker jag, sommaren är slut och det känns kul att komma igång igen.
 
Idag passade jag på att städa, tvätta och plocka här hemma och sedan åkte jag till stallet och skurade ur Izzes box. Alla väggar skurades ordentligt samt krubban, mineralkrubban samt att jag sopade bort alla spindelnät. Vilken skillnad det blev! :) Skönt att ha den ren nu inför vintern och att de ska börja vara inne på nätterna igen.
 
När jag var klar tog jag och Izze en promenad, det var hans vilodag men han gillar att komma ut och röra på sig ändå. Jag skrapade också bort en hel del stingflugelarvsägg från hans ben. När ska den där äckliga flugan ge sig med att lägga ägg på hästarna, inte bra för dem att få i sig de där när de kliar sig.
 
Här är en bild på mig och Izze från 2007 när vi tränar terräng på Trossnäs:
 

Album från Billingeritten!

Nu finns alla provbilder uppladdade i ett google-album för de som vill se bilder från Billingeritten. Bilderna är förminskade och av försämrad kvalité.
 
Skulle ni vara intresserad av någon av bilderna så hör av er genom att skriva en kommentar här i bloggen eller maila på sofia_spannar@hotmail.com.
 
https://plus.google.com/u/0/photos/102837650510964861585/albums/5917067129689932753
 
Här är några efter en enkel redigering:
 
 
Foto: Jag
 
 

Lydnadshoppning!

Idag var vi ett gäng tjejer som red markarbete/lydnadshoppning med våra pållar i ridhuset. Ewa på Mykonos, Katta på Mickan, Maj på Herkules och jag på Izze.
 
Vi värmde upp i trav över travbommarna och galopperade lite innan vi hoppade studsen och räcket. Vi gjorde lite olika varianter av dessa bommar och hinder men den avslutade banan som alla gjorde är den på skissen här nedan.
 
Izze var pigg, glad och en aningens taggad men lyssnade fint ändå. Självklart finns en del finputs kvar men det viktigaste var att vi hade kul och att han lyssnade tillbaka. Izze gjorde sista banan mycket bra och lyssnade på avsaktningen till trav efter studsen och travade snällt över bommarna efter. Duktiga kille! :)
 
Kul att vara ett gäng som tränade ihop och alla pållarna gjorde banan riktigt bra!
 
 

Amazon #2!

Foto: Magnus Carlsson
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag

Över berget!

Igår tog jag och Katta en tur ihop på våra pållar. Vi red genom skogen och upp på berget. Det blev en lugn tur i skritt och trav på 6,5 km. Vi var ute i ca 1 h och Topphastigheten idag enligt endomondoappen var 18,4 km/h så inga topphastigheter inte :)
En trevlig tur i solskenet!


Billingeritten!

I lördags var jag och Ella grooms åt Anna oh Nimzy som tävlade 50 km distansritt i Billinge. Jag hade med mig kameran och fotade lite i väntan på att Anna och Nimzy skulle dyka upp i skogen på hinknisse-platserna.
 
Här är några av bilderna:
I starten
 
Första vattenkontrollen
 
In för veterinärgrind efter första sträckan på 32 km.
 
Sista vattenkontrollen på sista sträckan.
 
Målgång efter 50 km.
 

Barbacka och uteritt!

Igår red jag ett litet barbackapass i paddocken i skritt på sidepullet. Jag var lite trött efter en heldag på distanstävling igår då jag gick upp kvart i fem på morgonen så vi gjorde lite förflyttningar och vändningar så fick det räcka. Izze var superlydig trots bettlöst så nu ska jag rida honom i trav och galopp med tänkte jag.

Idag tog vi en ridtur ut på 8,5 km som tog 1 h 10 min. Vi red en lugn tur med maxhastigheten 24 km/h. Mestadels skritt blev det men även trav. Herrn var pigg och glad. Härlig ridtur i solen som var på väg ner :)


Ritt med brudarna!

Idag red vi en lugn tur i skogen. Det var jag och Izze och Ella, Anna och Ewa på sina pållar. Härligt i kvällssolen! :)


Stairs 3!

Foto: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström
Ass: Patrik K
Modell. Jag

Skogspromenad!

Igår var Izzes vilodag men vi tog en promenad i skogen. Herrn fick beta lite gräs längs vägen och det var en mysig promenad. Själv hade jag träningsvärk från hoppträningen så det var skönt att röra lite på sig :)


Hoppträning!

Igår var det dax för första hoppträningen efter sommaruppehållet. Izze var supertaggad och tyckte det var hur kul som helst! :)
Vi red en serie av bommar-hinder-bommar på medellinjen. Travbommar sedan 21 m till ett hinder (först ett räcke och senare en oxer) sedan 21 m till travbommar igen. 
Först travade vi genom hela serien och sedan fattade vi galopp efter första travbommarna, hoppade hindret, saktade av och travade över bommarna.
Izze var taggad och hade lite svårt att trava över första bomserien innan hindret, han ville galoppera på stället när vi vände upp mot bommarna, över sista bomserien lyckades jag få honom i trav ett steg före travbomsserien. 
Slutligen red vi över serien på medellinjen och sedan galopp i svängen och snett igenom över ett räcke. 
 
Izze och jag tog det lilla lugna denna träning då det var första träningen på ett tag men hindren låg på ca 90 sista sprången. Herrn kändes mycket fin och vågade ligga kvar och vänta och hoppa nära hindret. Det är något han haft svårt med tidigare då han hellre hoppar stort än att klämma in ett galoppsprång till. Det kändes kul! :)
 
Här är en liten skiss på gårdagens övningar:
 
 

Hang in there!

Foto: Christer Lönnroth
Makeup: Sofia Backström
Modell: Jag

Mjukgörande!

Idag blev det ett kortare pass i ridhuset med fokus på lösgörande övningar. Vi ställde utåt och inåtvi volten, red i serpentiner, 8 or samt några tempoväxlingar, skänkelvikningar längs fyrkanten, flytta bog mm. Herrn var mkt fin i vänster bog men lite stel i höger men det lossnade efter en stund. Efter ridpasset stretchade jag herrn. Imorgon är det dax för hoppträning, ska bli superskoj! :)


Sidepull!

Idag provade jag Izzes sidepullträns för första gången. Jag tömkörde herrn i ridhuset då det var riktigt skitväder ute. Han var som vanligt lydig och snäll och han verkade trivas med det bettlösa tränset. Vi gjorde några skänkelvikningar, ryggningar och ställa utåt och inåt i volten.


8 km på en timme!

Igår red jag och Izze en ridtur på 8 km och var ute i en timme. Vi skrittade först 20 min på en asfaltsväg sedan trav, galopp och skritt växlande i 20 min på grusvägar och sedan 20 min skritt hem på asfalten. Herrn fick sträcka lite på sig i galoppen och min endomondoapp sa att vi red i 59 km/h i topphastighet men jag undrar jag. Galopphästar springer ju i den farten men det kändes inte som att det gick så fort, så förmodligen mätte den fel men vem vet Izze är bra snabb. Kul tyckte han det var iallafall och det är ju inte direkt så att jag behöver driva honom framåt :)


Stairs 2!

Foto: Mikael Sandberg
Makeup/hår: Sofia Backström
Assistent: Patrik K
Modell: Jag
 

 
 
 
 
 
 
 

Liten vit!

Idag red jag Snowie tillsammans med Ella och Chanell på Åsen. Vi red på de fina sandvägarna i skogen och hoppade över små hinder av pinnar/träd. Kul hade vi och hästarna var pigga och glada! :) Det kom några regnskurar när vi var ute men ganska varmt så det funkade ändå.


Kuliga djur på Youtube!

 
 

WE-träning!

Idag var det dags för WE-träning igen och idag tränade vi i paddocken. Vi red över bron med räcke, gå över matta, sidepass över bom, lansen i ena handen i trav och hoppa över hinder och ställa tillbaka lansen, backa i förhöjt V, slalom i trav, lyfta vattenflaska från ett bord med ena handen och lägga en volt och sen ställa tillbaka. Vi avslutade med att rida alla hinder i en följd i trav.
 
Izze var lugn och gjorde allt lugn och fint förutom mattan som i vanlig ordning är läskig i början. När vi skulle ta lansen i trav i ena handen och sedan hoppa ett hinder så blev herrn busig och burnade iväg och bockade i bus.
 
Vi skulle sedan göra ett galoppombyte men då tog han ett hopp rakt upp i luften :) En riktigt busig herre idag! Riktigt kul! :)
 
Jag glömde att ta kort på de olika hindren men jag kom ihåg att ta en bild innan vi hann plocka ihop.

Backa i förhöjt V.

En skiss på dagens bana:

 
 

 

 

 

 


Shettisar!

Idag hade jag med mig kameran till stallet och fotade shettisarna. Så söta så. De stod och sov och solade sig :)
 
Maddox
Linda
Spira (islandshäst/russ)
Tuva
Douglas
Linda
Foto: Jag
 

Bommar och små plupp!

Idag red jag och Carin över bommar och små hinder med våra pållar.
Travbommar på böjt spår, kavaletti, travhoppa och ett vågplank.
Hästarna kändes mycket fina och tyckte det var superkul! Izze busade till det ett par ggr men lyssnade bra.
Lösgjorda och fina hästar blev det :)
Izze hatar att behöva följa med och plocka undan så jag parkerade honom vid uppsittningspallen där han stod snällt och väntade :)


Stairs!

Foto: Mikael Sandberg
Makeup: Sofia Backström
Assistent: Patrik K
Modell: Jag
 

Ridning x2

Idag fick Izze vila men jag red först ut på Curre en islandshäst i stallet och sedan red jag Chanell uppe på Åsen i Kil med Anna och Nimzy.
Vi red genom skogen och i sandtaget och vattnet där. Alltid lika fint att rida där :)


Some attitude!

 
 
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
 

Dressyr!

Idag blev det ett litet dressyrpass i ridhuset. Izze kändes fin och kändes rakare än vanligt. Vi red lite lösgörande, flytta bog, skänkelvikning, serpentiner mm.
Idag körde vi på grön outfit :)
Izze fick även en ny hagkamrat idag och de var superlugna direkt. När jag gav dem hö så åt de ur samma hög :) Gött med en snäll kompis till Izze.


Lillebror!

Julia min systerdotter har fått en lillebror.
 
 
 
 
Foto: Jag

Picco!

Igår var jag och träffade en barndomsvän och tittade när hon redsin nya pålle.Piacadilly är 5 år e: Pedro-Pilot-Cor de la Bryere men bara riden några månader sammanlagt så han är att räkna som en unghäst och väldigt grön. Superfin pålle som har en härlig utstrålning :)
 
 
 
 
Foto: Jag
Häst & ryttare: Piacadilly och Cissi
 

Busdjuret!

Igår kväll tog jag och Izze en ridtur i skogen. Herrn var pigg och roade sig med att skygga för saker han inte är rädd för och bl.a. dra en tvärnit när vi galopperade och låtsades som om något var farligt. Jag skulle gissa att det var glädjebus då han tyckte det var skönt att inte ha de där spänningarna som kiropraktorn tog bort :)
Kul att det är drag i herrn och han skulle säkert behöva en längre tur än jag red igår med tanke på hans energi men jag vill ta det hyffsat lugnt nu ett tag så han hinner muskla sig rätt och inte göra sig nåt då han precis är fixad.
Igår var jag på hästloppis och köpte ett bettlöst sidepullträns och ett utställningsträns. Sidepulltränset ska jag ev testa i ridhuset idag får vi se vad herrn säger. Utställningstränset tänkte jag ha på herrn när jag ska fotografera honom :) De kostade tillammans 100 kr vilket jag tyckte var ett fynd!


Färg vs Svartvit?

Vilken av dessa versioner föredrar ni?
 
 
Foto: Magnus Carlsson
Makeup/hår: Sofia Backström
Modell: Jag
Assistent/ljus: Christer Persson
 

Kiropraktorn!

Idag var kiropraktorn ute och kollade igenom Izze och 5 till hästar samt en människa. Izze hade spänningar i höger bog, nacken samt ryggen. Precis det som vi misstänk sedan innan. Under åren har vi jobbat med att få bort spänningar både här och där för att få honom rak och smidig. Man kan jämföra detta med att serva en bil. Gör man lite service på dem emellanåt håller de längre och slipper onödiga belastningsskador som kan uppstå om man rider en sned häst för länge utan att fixa till. Det kan lätt uppkomma snedheter efter sträckningar, stukningar, överansträngningar, hovbölder, bus i hagen osv. Det finns få hästar som är helt raka och de flesta hästar skulle behöva "servas" emellan åt för att de ska må bra och hålla länge. 
 
Herrn ska få vila imorgon då han också blir skodd men sen är det bara att rida på som vanligt igen. Ska bli mycket spännande att känna hur han känns att rida nu efter behandlingen :) Han blir bara bättre och bättre att rida för varje år.
 
Jag tänkte att vi skulle ta det lite lugnare de närmaste dagarna för säkerhets skull även om kiropraktorn sa att det bara var att rida som vanligt. Men å andra sidan så tar vi det för det mesta lugnt och fint. Vill ju inte överanstränga herrn även om hansjälv gärna jobbar hårdare eller springer snabbare och längre än jag tycker är nödvändigt! :)
 
Det var första gången vi hade denna kiropraktorn och jag känner mig väldigt nöjd med dagens behandling. Han förklarade så bra vad han gjorde och varför så det märktes att han visste vad han gjorde. Väldigt lugn och metodisk. Izze kan lätt bli stressad när nya människor håller på vid hans huvud och nacke men kiropraktorn var så lugn och skicklig att Izze inte blev stressad alls, vilket kändes mycket skönt! :)
 
Här är en bild på Izze för 2 år sedan, snart dax att ta nya traditionella höstbilder på mitt hjärta.
 
Foto: Jag
Häst: Izze
 

Amazon!

 
Foto/redigering: Magnus Carlsson
Makeup: Sofia Backström
Modell: Jag
 

Offroad!

Idag red vi ut en sväng i skogen. Vi red lite offroad och testade lite nya stigar och som tur var så hittade vi tillbaka till den vanliga stigen till slut. Vi var ute i 1 h 30 min och det blev 10 km. Det blev mest skritt i skogen men vi travade och galopperade lite också. Izze var pigg och ville springa så topphastigheten i trav blev 30 km/h enligt min endomondoapp. Herrn älskar att hå offroad i skogen och var mycket nöjd och glad. Vi red över en ny bro som vi aldrig gått över men herrn stegade över den utan att blinka. Duktiga pållen! :) WE träningen har gett resultat!


Rost!

Makeup/hår: Sofia Backström

Skogstur!

Igår blev det en skogstur med Izze. Klockan var efter 17 men det var varmt ändå, tur att det blåste lite. Det blev en lugn tur med lite trav och galopp. Vi gick över bron i skogen som vi gått över två ggr förut och denna gång gick han över den utan att blinka på långa tyglar. Duktiga pållen! :)


Fler nya bilder!

 
 
Maeup: Sofia Backström

En dag på stranden!

Idag drog vi till stranden och solade och badade i det härliga vädret. Det blev även volleyboll vilket var skoj då jag tröttnar ganska snabbt på att ligga still :)


7 km ritt!

Igår blev det en uteritt med Izze på kvällen. Vi red totalt 7 km på en timme. Vi skrittade en hel del men travade och galopperade lite också. Topphastigheten var 34 km/h enligt min endomondo-app.
Mycket nöjd herre som fick länga på stegen en liten bit. Han verkligen älskar att springa denna pålle och jag säger inte nej till lite fart :)


Grillfest!

Igår tog jag och Izze en promenad på ett par km då jag skulle iväg på kvällen och det kändes för varmt för att rida under dagen.
 
På kvällen blev det grillfest med ett gäng kollegor. En myket trevlig kväll med trevliga oh roliga människor. Några badade framåt natten men det blåste kalla vindar och badkläder hade jag inte med mig så jag skippade badet :)
 
Här är en ny bild från helgens plåtningar:
 
 
Foto: Magnus Carlsson
Makeup: Sofia Backström
Assistent/redigering: Christer Persson
Modell: Jag
 

The blue snoot!

 
 
 
Makeup: Sofia Backström
Modell: Jag
Assistenter: Magnus S och Francis G

RSS 2.0