Ridhus!

Idag blev det ett ridpass i ridhuset då det var busväder ute i form av snöblandat regn. Jag red ganska kravlöst idag. Lite förflyttningar och ett par passeringar över 6 st kavalettibommar. Varannan bom var förhöjd i ena änden och varannan på marken.

Vi tränade även korta pass galopp idag men då det var 3 st till i ridhuset var det svårt att få honom riktigt lugn och avslappnad. I höger varv gick det bra men i vänster skulle han mest springa, busa och fuska genom att ställa sig uttåt och ligga i kurvorna. Vi fick dock ett par bra lugna galoppsprång så får vara glad för det!

Vi får helt enkelt träna mer på lugn och fin galopp när vi är själva där inne och inte blir störda av diverse från andra hästar och ryttare.

Måste ändå vara nöjd med dagens pass då han känns mycket fin i höger varv. Jag gissar att han tycker att det mesta är svårare i vänster varv och det är därför han vill ta det med fart i galoppen i det varvet. Vi tränar helt enkelt vidare :)

Han kändes inte alls lika spänd i ryggen idag så det kändes skönt! Efter passet blev det som vanligt den obligatoriska stretchen samt massage.


Foto: Jag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0