Strålande sol!

Idag var det dax för Izzes och min andra start i säsongens upplaga av Enars vintercup i distansridning. Denna omgång var totalt 18 km, uppdelade på tre olika sträckor. Den första 9 km, den andra 6 km och sista 3 km.

Under hela ridturen var det strålande sol men det blåste en del.

Hästarna kändes mycket fina. Izze var pigg och glad hela vägen. Vi spurtade lite i slutet av varje runda och det gillar han verkligen att få sträcka ut steget lite. Efter varje runda kollades pulsen på hästarna och vi fick springa upp med dem.

Izze låg väldigt bra i puls på båda mätningarna och hade efter sista spurtsträckan endast 64 i puls. Herrn kändes inte trött alls vilket kändes skönt. Izze travade snabbt medans de andra galopperade hyffsat fort bredvid. Jag hade kunnat släppa på mer i slutspurterna men det kändes inte värt att rida honom trött.

Trots diverse skjutande på skjutbaonor i närheten höll sig Izze lugn och stabil. Först ska han ju såklart alltid vara men det gick ganska bra att Nimsi var före en stund :)

Tyvärr red vi 25 min saktare än vad vi tänkt då banan var mycket isig så vi skrittade mkt under första sträckan. Vi hade satt 10 km/h som vår snitt tid men det blev lite långsammare än så.

Lastningen gick helt ok och vi behövde inte använda linorna. Jag provade att linda bakbenen och ha boots istället för de höga transportskydden, som han hatar att röra sig i, och det gillade han mycket mer.

Jag känner mig mycket nöjd med dagens tur och Izze var mycket nöjd. Det verkligen märktes på honom att han gillade detta :)

Jag tog några bilder med mobilen under tidturen:
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0