Bilder från clinicen!

I lördags höll Ewa Mårgård och Elisabeth Blegen clinic vid vårat stall. Ewa höll träning i att hantera hästen säkert från marken, sedan var det teorilektion om hur vi hanterar/rider våra hästar och sedan dressyrlektion för Elisabeth.

På träningen från marken tränades hästarna i olika moment. Bl a att på egen hand gå över en träbro, gå över en pressenning, backa, stanna och gå över bommar mm. Allt handlade om att få kontroll på alla steg hästen tar och hur vi använder vårat kroppsspråk för att få dem till att göra det vi vill att de ska göra.

Att kunna hantera en häst från marken på ett säkert sätt och att vara hästens ledare underlättar avsevärt även vid ridningen sen. Hästen har då byggt upp ett förtroende för dig och förstått att det är du som bestämmer. Då slipper man ta den "striden" på ryggen då man riskerar att ramla av och skada sig själv.

Under dressyrlektionen tränade de på att rida över bommar i trav och galopp. Sidförflyttningar, sitsträning, att få hästen i rätt form mm. Elisabeth är en mycket duktig tränare och var mycket pedagogisk i sin undervisning. Hon anpassade nivån till alla som var med så alla kunde få  ut mesta möjliga av ridpasset.

Här är några blandade bilder från lördagens träning från marken:


Flytta en fot i taget över bommen och tillbaka igen.


Lyssnar på instruktioner


Ledaren går först
Träning med pressenningen
Man blir avslappnad av att få jobba med huvudet :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0