Slow feeding!

I stallet har de skaffat nät till höhäckarna för att hästarna ska få sk. slow feeding. Det betyder att hästarna äter på ett mer naturligt sätt.

Det tar längre tid för dem att få i sig mycket hösilage och de håller sig sysselsatta en längre tid. Hästar har ett stort behov av att tugga större delen av dagen då de skulle göra det naturligt i det fria.
Hästar som får sitt tuggbehov tillfredställt är mycket lugnare, mer samarbetsvilliga, uthålligare och nöjdare. Hästens magsäck är dessutom väldigt liten så att de ska inte vara utan mat någon längre stund. De ska helst inte ha mer än 2 timmar mellan måltiderna.
En av de stora fördelarna med slow feeding är att man slipper morgon/lunch/em-fodra hästarna. De har tillgång till maten hela dagen utan att få i sig för mkt, så de blir tjocka. Det har även visat sig att hästar med dåligt hull har blivit finare med denna metod.
Hästar som krubbiter gör det som mest efter 2 till 8 h utan mat har det visat sig och på detta utfodringsvis minskar man tiden som hästarna är utan mat och därmed minskar eller försvinner krubbitandet helt.
Nästan alla hästar kan lära sig att hitta balans i sitt ätande på detta sätt och kan omöjligen äta för snabbt.
Izze har blivit mycket bättre i magen sen vi fick detta. Innan kunde han ofta vara lös i magen.
Vill du läsa mer om detta gå till denna sida
Här är några bilder på hur näten ser ut:
Foto: Jag
Hästar: Nante och Blomman

Kommentarer
Postat av: Linnea [Fotoblogg]

SV:Tack!:DAllt bra??

KRAM

2012-03-26 @ 07:10:20
URL: http://linneaphoto.blogg.se/
Postat av: Madde

vilka härliga bilder:D

2012-03-26 @ 08:35:45
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0