Dagens trickträning!

Det var jättekul att träna hästarna. Idag var vi i stallet på stallgången och tränade en häst i taget. Vi provade på klickerträning vilket alla tre hästarna fattade supersnabbt.
 
Vi tränade också på att hästen skulle lyfta sitt ena framben genom att peta på hästens knä med bakänden av ett spö för att sedan ge beröm och godis. Det är ett förstadie till en djup bugning sen samt är även en början på spansk skritt beroende på hur man vill gå vidare med det sen osv.  
 
Den bugning Izze kan sedan tidigare är ju inte att gå ner helt på knä och buga utan bara att luta sig bakåt, böja ena benet och ta huvudet mellan frambenen. 
 
Vi tränade också på att hästrana skulle skaka på huvudet och det fattade Izze supersnabbt. Det är inte svårt att få honom att skaka på huvudet då han inte gillar när man rör hans öron ;)
 
Izze tyckte det var superkul så klart då han gillar att få beröm och morötter, söthästen! :)
 
Kul att göra lite olika saker med hästen tycker jag. Det får den mer uppmärksam och intresserad av dig som ryttare samt att man skapar goda band till hästen genom att göra olika saker tillsammans och nygga förtroende i olika situationer.
 
Det är även perfekt att få lite hjärnverksamhet för hästar som behöver mkt stimulans samt konvalecenshästar som har mkt energi som behöver få göra någonting. Att hästen får tänka mycket att mer uttröttande än man kan tro.
 
Nu ska vi träna dessa trick många gånger, korta stunder för att befästa det så de kan dem. Vi ska ha en till kurs lite längre fram när vi hunnit träna på det vi introducerade idag.
 
Lite kul hade ju varit att lära herrn rulla på kommando ;)
Foto: Jag
Häst: Izze förra året precis efter att jag rakat honom
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Madde

Haha, vilka härliga bilder:D

2013-01-08 @ 20:40:06
URL: http://madeleneenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0