Lite dressyr!

Idag var vi ett helt gäng för ovanlighetens skull som red samtidigt i ridhuset. Då gäller det verkligen att hålla tungan rätt i munnen så man inte krockar.
Tur att iaf de flesta känner till hur man rider i ett ridhus.
Jag var förvånad över att Izze kändes hyffsat lugn, han brukar tagga igång av många hästar som galopperar och travar runt.
Han kändes superfin i galoppen idag i båda varven och det var bara en vända på slutet i det svaga varvet då han ballade ur lite och gjorde ett bocksprång då vi var många hästar på samma ställe just då.
Vi red lite serpentiner då det gick utan att krocka med någon annan samt tränade på att rakställa i galoppen på långsidorna vilket funkade mkt bättre idag. Övergångar från galopp till trav och skritt och mkt fattningar har snabbt stärkt herrn kände jag idag så det ska vi träna lite mer på.
Jag läste om det tipset för att stärka ridtravares galopp i stället för att bara rida runt runt i galopp och försöka korta dem genom att dra i tyglarna.
Tyvärr rider många ryttare med för mkt hand och skarpt bett för att bromsa sina hästar men jag försöker rida ihop honom med säte och en lugn magkänsla med lösare tyglar. Att dra i tyglarna stressar bara en het häst.
Izze har dessutom blivit mkt mer lyhörd desto mindre hand jag använder. Rygga gör han numer bara med hjälp av vikthjälperna och att jag spänner skinkorna :)
Självklart har vi också mkt att träna på men det är kul när man känner att det går åt rätt håll och att träningen ger resultat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0