Fredrikträning!

Idag var det hoppträning för Fredrik. Vi tränade några olika linjer och en minibana på slutet. Första linjen var som den gröna linjen som på bilden nedan. Trava mot, markbom, kryss, ett galoppsprång, en oxer och sedan vidare 5 galoppsprång till en oxer i en dogleg-sväng. Izze gjorde den mkt fint och låg kvar och väntade. Jag försökte tänka lugn, fin och stabil hela vägen och det funkade bra :)
Övning två var som den gula linjen. Galopp mot första räcket, markbom, ett galoppsprång, två markbommar och två galoppsprång samt ett räcke ut. Herrn ville gasa iväg men fick rätta sig själv genom serien då han var tvungen att vara kvick för att få plats mellan bommar och hinder då han ville springa iväg. 
Sista övningen var en minibana som den lila linjen. Galopp mot ett räcke som stod lite snett, svag sväng mot en oxer, snett igenom över en trippelbarr och sedan dogleg mot det sneda räcket tillbaka. Vi fick till sista rundan riktigt bra med en bra känsla. Izze landade i rätt galopp i svängarna hela banan runt och var helt med på noterna vilet kändes gött :)
Idag hoppade vi låga hinder för att behålla modet efter förra gångens avfallning och några stopp. Herrn kändes pigg och glad och verkade tycka det var superkul! :)
Sammanfattningsvis var det en bra träning idag och det var kul, vilket jag tycker är det viktigaste.
Fredrik var nöjd med oss och han tyckte att jag red konstrutivt och i en bra position. Han tyckte jag kunde prova att hoppa Izze på ett aningen skarpare bett då det blir lättare att hålla honom när han vill springa iväg.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0